Miért imádják a férfiak a szakállat, ha a nők nagy része utálja?

Lustaságból, férfiasságuk bizonyítékaként, menőségből, minden szakállas férfinak megvan az érve arra, hogy hosszú szőrszálakat növesszen az arcán.

David Beckham most is újabb arcszőrrel jelent meg, a múlt héten egészen újfajta szakállváltozatot, az elhanyagoltba hajló rendezetlent mutatta be a nagyközönségnek.

Ahogy arra a Daily Mail rámutat, Beckham arcszőrzete nem egyszerűen szakáll, hanem trendirányító dolog, amelyet a lap szerint ezrek figyelnek és követnek.

De vajon miért ragaszkodnak a férfiak a szakállhoz, ha beleragad a kaja, és vajon mit gondolnak a szakállról a nők? Talán a divat teszi? A borosta az utóbbi húsz évben tulajdonképpen egy percre sem esett ki a legmenőbb dolgok sorából, a rendezett, hosszú szakáll pedig az utóbbi évek menőségi felfedezése. A szakállban sokan hisznek, ahogy ezt a Times magazin által összerakott, a leghíresebb szakállas férfiakat összegző lista is mutatja. Mel Gibsontól a ZZ Topon át Socratésig sok mindenkinek bejött.

Nyilvánítsanak a címben jelzett kérdés ügyében választ, kedves olvasóink. Igaz az az állítás, hogy a férfiak imádják a szakállat, a nők nagy része viszont utálja?

Oszd meg másokkal is!
Mustra