Kevés: átlagosan 32 ruhát vettünk az első félévben

Az idei év első felében kevesebb ruhát vettek a magyarok mint 2008 azonos időszakában: háztartásonként mindössze harminckettőt, míg 2008-ban 37-et - derül ki a GfK Hungária friss kutatásából. Az összeállítás szerint leginkább a sportruházaton spóroltak az emberek, kiegészítőkből viszont több fogyott.

ro00103 004

Az idei év első felében a tavalyi év hasonló időszakához képest csaknem 13 százalékkal kevesebb értékben, 143 milliárd 500 millió forintért adtak el ruhákat hazánkban. A magyarok leginkább a sportruházaton takarékoskodtak, de felső- és alsóruházati termékekből, valamint cipőből is kevesebb kelt el mint korábban.

A kutatás szerint a gyermeklábbelik iránti kereslet csak kis mértékben esett vissza, viszont jóval kevesebb férfi sportcipő és női lábbeli fogyott. A kiegészítőkből viszont több talált gazdára: minden ötödik háztartás vásárolt ilyen terméket az első félévben, átlagosan 6 ezer 200 forintért. Leginkább a kisebb butikok forgalma esett vissza, ugyanakkor a méterárus boltok a tavalyinál több bevételt könyvelhettek el, közölte a Független Hírügynökség.

Ön hány darab ruhát vett tavaly? Becsülje meg!

10670028
Oszd meg másokkal is!
Mustra