OFFLINE

Amikor a bort a címke miatt vesszük

2009. október 9., péntek 10:10 |

A bor komoly ügy, de a csomagolás miért ne lehetne vicces? Ha önök is szeretik a boroscímkék hagyományait tűsarokkal taposó borászokat, a Some Young Punks ötlete tetszeni fog.

vetkbor

Az ausztrál társaság pin-up címkéi eddig sem voltak unalmasak, weboldalukon sem szőlőtőkék és nemzeti értékek lobognak, legújabb ötletük sem szokványos.

Legújabb dobásuk a Drink 'n Stick 2007.

A címkére rajzolt dögös macát a mellékelt ruhadarabgrafikákkal lehet öltöztetni, vagy vetkőztetni, kinek mi tetszik. Kedves marketingfogás, a külföldi oldalakon olvasható kritikák a palackba töltött mataro/shiraz cuvée-t is dícsérik.

Két másik címkéjük, lehet így is:

someyoungpunks 002

Figyelik a borok címkéjét?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.10.09 10:41:25dalmada

  Ez aztán a cikk!

 • 2009.10.09 11:41:48Keresztanyád

  Figyelem! Fontos információk is vannak rajta, ha figyelmesen megnézi az ember! Évjárat, termelő, szőlőfajta...ilyesmi!:D
  Ezek az Újvilágiak meg igen ötletesek! De maradok az Ó-nál.

 • 2009.10.09 13:02:23Bombadil Toma

  bírom az ausztrálokat, hogy nem félnek komoly hagyományokat megtörni borügyekben (műanyag dugó, cimke, stb). és nem mellesleg kiváló borokat készítenek...

 • 2009.10.09 13:33:26Frengi

  Lehet, hogy maradi vagyok, de egy borban a legkevésbé sem a címke érdekel. Gyanúm, hogy minél csicsásabb egy cimke, annál szarabb a bor amit ránk akarnak sózni (ha nagyon szép a címke, a sznobok csak megveszik, de nem nyitják ki, így sosem derül ki, hogy milyen lötty van az üvegben)

 • 2009.10.14 10:00:33csib

  Lehet, hogy egyesek akkora nagy borszakértők, hogy ismernek a világ minden tájáról szűrmazó minden fajta, minden márka, minden évjáratát, és csak ez alapján választanak. De a többség szerintem nem. Egy teljesen új darabot mi alapjén ítélsz meg, ha nem a címke? Vannak fajták, tájak, amiket kedvelsz, de onnantól
  lutri az egész. Ha szimpatikus a címke, megveszed, ha nem, akkor nem. Nem kel hozzá sznobnak lenni, hogy számítson a csomag.

  Persze Fregi biztos über-borszakértő. A szép címkés borba úgysem teszenk jót, mert csak a sznobok vezsik, azok meg úgyse nyitják ki. Hú, micsoda gondolatmenet, vaslogika!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta