Főzőtanfolyam hasznos tematikákkal

Elfogyott a pénz? Vega a húsevő új csaja? Nőuralom a konyhában? Maki segít.

A Makifood sajtótájékoztatóján jártam, ahol kellemes meglepetés ért, végre valaki törődik a kezdőkkel. Voltam már itt késtechnika órán, ami nagyon bevált, de a következő szemeszterükkel is ráéreztek a valós igényekre.

makifood

Maki ugyan japán, de ellenáll a szusiórát követelő diákoknak és inkább a főzés alapjaival ismerteti meg a tanulóit. Tanfolyamain nem avokádóhabos garnéla teriyakit oktat szarvasgombachipsszel, hanem mindennapi problémákra ad választ.

A főzőtanfolyamok előszeretettel választanak bonyolult témákat, ami a gyakorlott háziszakácsoknak nyújt segítséget. Kezdők viszont zavarba jöhetnek egy akármilyen szuper spanyol szakács menüsorának önálló elkészítésétől, valószínüleg sohasem fogják beépíteni az ott tanultakat. Nekik előbb meg kell tanulni helyesen vágni, és egyszerű recepteken megedződni, a Makifood ezekre az ismeretekre helyezi a hangsúlyt.

Maki szimpatikus mániája az egészséges táplálkozás, és az ésszerű vegetarianizmus, így idén is folytatódnak a makrobiotikus és a vegetáriánus tanfolyamok, sőt, kidolgozta a vegával élek, de én ennék húst problematikát, és indított egy flexitáriánusnak nevezett csoportot, ahol egy étel kis változtatással elkészülő húsos és húsmentes változatait mutatja be.

Bevállalta az olcsó alapanyagokból jót enni témát is, ami távolról sem olyan hangzatos, mint a fent említett, talán nem is létező avokádóhabos karácsonyfa, de annál sűrűbben találkozunk vele. Az engem is különösen érdekelne, hogy a magyar konyha filléres tésztaételein túl milyen trükkök vannak még a pár forintos lakomákra.

Idén a pasik is szerephez jutnak, megtanulhatnak piacolni, és azokat az alvető fogásokat, ami a csajoknak már gyerekkorukban megvolt.

Önök hogyan főznek kevés pénzből?

Oszd meg másokkal is!
Mustra