OFFLINE

David Bowie és Keith Richards haját másolhatják a férfiak

2009. október 1., csütörtök 15:27

A L'Oréal Professionnel hétvégi bemutatóján nemcsak azt próbáltuk feltérképezni, hogy hogyan hat a rock és a folk a női hajtrendekre , hanem Zsidró Tamás felvetésére annak is megpróbáltunk utánajárni, hogy valóban mi a helyzet a férfiak frizurájával és hajápolási szokásaikkal. „A férfiak teljesen új dimenziót nyitottak a hajápolásban. Most a kicsit feminin, nagyon ápolt, kicsit hosszabb hajú férfiak vannak divatban, és ez a vonal a tinédzserkorosztálynál is jelentkezik. Mindenképpen fontos, hogy adjunk magunkra, hiszen ha az teljesen természetes, hogy egy nő sok pénzt költ el magára, akkor egy férfinak is illendő így tennie” – nyilatkozta a Velvetnek a témagazda.

18-hajshow

Bár a szándék becsülendő, azért még van hova fejlődni, nagyon sok férfi ugyanis nem foglalkozik kellőképpen a fejbőrproblémákkal, pedig a fodrászoknak rengeteg olyan termékük van, amik megoldást jelentenek ezekre a gondokra. „Másrészt a férfiak nem szeretnek annyi időt a fodrászatban tölteni, nem szeretik a hajfestést, ha ecsettel kenik a fejüket” – tette hozzá Zsidró Tamás, aki megjegyezte, hogy most már van egy kifejezetten a férfiak számára kifejlesztett árnyaló, ami minden különösebb macera nélkül megoldja az őszes haj problémáját. Ami pedig az aktuális divatot illeti, szintén van egy kis változás. „A felső rész – választék és egyebek – hosszú marad, és egy kicsit a szembe lóg. Hátul és oldalt a hosszú, tépettre vágott részek helyett pedig a rövid lesz a divat ” – tette hozzá Zsidró Tamás, aki szerint egyszerre van jelen az elegancia és a lezser, utcai stílus.

Kucsera Zsolt osztja kollégája véleményét, szerinte a férfiak közül egyre többen figyelnek oda arra, hogy pontosan milyen hajápolási termékeket használnak. Igaz, a hajfestés mintha továbbra sem lenne népszerű bizonyos korosztályok körében, míg a fiatalabb férfiak szívesen melíroztatják vagy színezik a hajukat. Hozzátette, a hajápoló szerek iránti megnövekedett igény bizonyára azzal is összefügg, hogy a manapság divatos frizurákat bizony formázni kell, aminek a módját ők szívesen meg is mutatják a vendégeknek, akik így otthon is el tudják készíteni a fodrász által kiötlött és megalkotott frizurát.

beihlfr090805-073

Ami a L'Oréal által meghatározott két irányvonalat, vagyis a folkot és rockot illeti, Kucsera Zsolt úgy véli, hogy a férfiak körében inkább az utóbbi lesz népszerű. Bár állítólag egyre kevesebben vannak, akik egy sztár fotójával állítanak be a fodrászukhoz, a stílus jellemzéséhez mégis pár híres zenész nevét vettük kölcsön, vagyis David Bowie, Billy Idol és Keith Richards frizuráját érdemes másolni. „Aki persze nem szívesen szeret foglalkozni a hajával, nem szereti bezselézni, waxot kenni rá, őket inkább a folkos stílus jellemzi – tette hozzá Kucsera Zsolt.

Szabados Iréne ugyan csak női vendégekkel illetve fodrászképzéssel foglalkozik, ám természetesen meg van a saját véleménye a férfiak hajápolási szokásairól, ami szöges ellentéte Zsidró Tamás és Kucsera Zsolt gondolatainak. „A férfiaknak szánt hajápolási termékek csak annyira fognak működni, amennyire reklámozzák őket. Még kell egy-két generáció ahhoz, hogy a férfiak igazán hiúak legyenek. Nagyon sok embernek van rövidre vágott, a kommandósok hajviseletét idéző frizurája. Őket nehéz lenne rábeszélni arra, hogy színezzék, bezselézzék, hátrafésüljék, vagy megnövesszék a hajukat” – nyilatkozta Szabados Iréne, aki hozzátette, hogy a fiatalabb korosztálynál egy kicsit más a helyzet. „Előfordul, hogy azok a hölgyvendégeink, akiknek tinédzserkorú fiuk van, hazavisznek egy-egy hamvasító sampont, mivel a gyermekeik melíroztatják a hajukat” – tette hozzá.

07-hajshow

Bár ő főként női hajakkal foglalkozik, a L'Oréal által szervezett haj- és termékbemutatón egy olyan frizurát formált meg modellje hajából, amit egy férfi, pontosabban Brian Setzer, a Stray Cats nevű brit rockabilly zenekar frontembere ihletett. Szabados Iréne szerint egyébként nincs átfedés a két nemre jellemző trendek között: „A férfifrizurák általában a női hajakat követik 10-15 évvel, persze előfordul, hogy önálló műfajt választanak maguknak. Azt mind a női, mind a férfi hajakkal kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy a frizura attól függ, hogy milyen a nemzeti karakter. Mi például egy alacsonyabb, mokányabb nép vagyunk.”

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.10.01 16:17:26Űrhajós

  Még nem érkezett hozzászólás.

 • 2009.10.01 16:26:17tszasa

  "alacsony és mokány" aha, én 184 cm és 82 Kg vagyok, ha ez alacsony és mokány, akkor minek nevezzük pl. a dél olaszokat vagy az eszkimókat?
  Szabados Irénke kicsit tehénke, nyilatkozzon csak saját magáról...

 • 2009.10.01 16:55:30attilka87

  Hát,én pont azt vettem észre,hogy férfi vonalon a hosszú haj helyett újra a rövidebbek jöttek divatba.Oldalt rövidebb,barkóval,felül hosszabb,feláll.Ennyi.Jónapot.Hülye Zsidró.

 • 2009.10.01 17:52:09pcr

  David Bowie itt most férfiként szerepel , mert ha jól tudom ő mindkét nemre nyomul.
  Ez tényleg egy új dimenzió :((

 • 2009.10.02 06:27:01Frengi

  Mostanában az a jó, hogy a tök kopasztól a derékig érő copfig minden vállalható.

  Az én "időmben" a hosszú haj volt a menő, amikor a gyerekeim kicsik voltak a budestligás frizura volt a menő.

  Ami nem tetszik az idődödő férfiak hajfestése, nagyon gáz, mert egy férfinél a tisztes őszes halánték megállapodottságot sugall, és most amikor már a nőknél sem divat az őszhajat festeni (felelős pozicióban pontosan azt jelenti, hogy egy ősz hajú nőt komolyan kell venni, és nem első sorban mint nőt)elég necces.

 • 2009.10.02 07:51:51Edward Nygma

  Nagyanyám mindig azt mondta: "Egy férfinak elég, ha egy fokkal szebb szebb az ördögnél"

  Ehhez tartom is magam.

 • 2009.10.02 09:01:42pause

  en Bowie genjeit szeretnem masoltatni ha lehetseges

 • 2009.10.04 07:36:07bereniké

  Még mindig jobb, mint ha K. Richards arcát másolnák:) Persze nagyon bírom őt, nem arról van szó:)

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta