OFFLINE

Jean Paul Gaultier becsíkozta a legendás 501-es szárát

2009. szeptember 26., szombat 16:08

Novemberben kerül a boltok polcaira azokból a farmernadrágokból- és dzsekikből álló kollekció, amit Jean Paul Gaultier a Levi's közreműködésével alkotott meg, és ami a Párizsi Divathéten debütált. A francia divattervező és 2010 tavaszi-nyári férfikollekcióján dolgozó csapat teljesen újraértelmezte a klasszikus darabokat. A hivatalos sajtóközlemény szerint a jól ismert dzsekik elején például pántokat helyeztek el, amelyek egyébként az egyik 501-esen is visszaköszönnek. A farmernadrágok felhajtott szárát pedig a Gaultierre oly jellemző tengerészcsíkok díszítik, míg a hosszú- és rövidnadrágok oldalsó varrásán egy textilszegély fut végig.

A sajtóközlemény természetesen egy rövid leírást tartalmaz a tervezőről, amit most megosztunk olvasóinkkal arra az esetre, ha valaki esetleg nem ismerné a francia tervező munkásságának legfőbb állomásait: „Jean Paul Gaultier a divat igazi fenegyereke, aki pályafutása során számtalanszor botránkoztatta meg nemcsak a franciákat, hanem az egész világot. Pierre Cardin mellett tanult, majd 1976-ban debütált élete első utcai ruha kollekciójával. A Levi's iránti szeretete az utcai viselet és a popkultúra iránti személyes vonzalmából fakad – ami sok kollekciójának vált inspirációjául. Legismertebb ruhadarabja a Madonnának tervezett, mára már kultikussá vált kúpos melltartórésszel felszerelt fűzője, de az ő tervei alapján készültek az Ötödik elem című filmben látható jelmezek is.”

Önnek az eredeti vagy a Jean Paul Gaultier-féle farmernadrágok-és dzsekik tetszenek jobban?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta