OFFLINE

42-es modelleket állít a kifutóra, kollégái felmondanak

2009. szeptember 23., szerda 07:43 |

Mark Fast
Mark Fast

Mark Fast kanadai divattervező kreatív csapatjának két tagja is felmondott a Londoni Divathetet megelőző modellválogatás során, miután a kanadai tervező ragaszkodott hozzá, hogy nőket, és ne csontkollekciókat állítson a kifutóra. Erika Kurihara, Fast stylistja tagadja, hogy a fenti okok miatt lépett le, bevallása szerint inkább azt sérelmezte, hogy a két nagyobb darab modell nem tudott rendesen mozogni a kifutón.

Bár Fast akciójával nem a 2006 óta tartó sovány modellek elleni harcba akart beszállni, mégis sikerült komoly vitákat szítania a divatvilágban, amiben még mindig sok helyen megkövetelik - az európai méretek szerinti – 30-36-os modelleket. Fast ezzel szemben 40-es, 42-es ruhaméretet viselő nőket állított a kifutóra. Nem titkolt szándéka volt, hogy tudassa, térd fölötti ruháit nemcsak depresszív Lindsay Lohan-féle csontkollekciók, de egészséges nők is hordhatják, sőt még jól is áll nekik – tolmácsolta Fast szavait a Sunnak Amanda May, a tervező kreatív igazgatója.

A csontsovány modelleket megkövetelő divatvilág 2006-ban figyelt fel arra, hogy a túlzott vékonyságnak komolyabb következményei is lehetnek, mint a testképzavar. Három évvel ezelőtt két dél-amerikai modell halt bele a divatvilág által kreált stilizált képbe, vagyis az étkezési rendellenességbe.

A tervezőknek a nagyobb méretekre kell figyelniük

Egy évvel később a Brit Divattanács arra kérte a modellek egészségi állapotát vizsgáló Model Healt Inquiryt, figyeljenek oda jobban a 28-as ruhaméretű modellekre, mielőtt újabb tragédia történne. A szakma továbbra sem kapott útmutatást, nem tudták, milyen modelleket kellene kifutóra állítaniuk. Egy héttel ezelőtt a Pszichiátriai Intézet étkezési rendellenességekkel foglalkozó csoportjának vezetője, Ulrike Schmidt kiemelte, sokkal több kárt okozhat a kórosan sovány modellek szerepeltetése, mint ahogyan eddig gondoltuk, bár arra nem tért ki, hogy pontosan mi az a „sokkal több kár”.

mark450

A soványság elleni harcba a brit Vogue magazin szerkesztője, Alexandra Shulman is beszállt, aki júniusban körlevélben kérte a nagy divatházakat és tervezőiket, nagyobb súlyú modellekkel mutassák be a ruháikat a kifutókon és a magazinokban. Hozzátette, szerinte a tervezőknek a nagyobb méretekre kellene koncentrálniuk, hogy ezzel is hátráltassák az étkezéssel kapcsolatos betegségeket, mint amilyen a tinédzserkori anorexia és a bulimia.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.09.23 13:45:49mocc

  Lexie: Nekem egyszer szólt a háziorvosom, hogy fogynom kellene: mikor szuszogva próbált lehajolni-a hasától nehezen ment neki-miközben lázcsillapító injekciót adott az akkor 51 kilós testembe. Azóta is sokat adok a véleményére. Egyébként meg a kövér, a túlsúlyos és a husi között zongorázni lehet a különbséget.Aki husi, nem feltétlenül kövér, általában az arányos,nőiesen formás, bögyös-faros menyecskére mondják ezt. Mint pl. én. Ilyen az alkatom, ha csontosra fogyok, ijesztően nézek ki-nekem se tetszik (igen, voltam már 160 cm-48 kg-ijesztő volt). A túlsúlyoson már van némi többlet, de életmódváltozással ezen lehet változtatni. A kövér az meg a szétfolyó zsírbálna, aki vagy az életmódja, vagy betegség miatt szedett fel annyi zsírt, ami az egészségét veszélyezteti, mozgását gátolja, alakja aránytalan és elfolyik. Szóval nem kell végletesen gondolkodni,szerencsére sokféle alkatú, alakú nő szaladgál a világban, ettől még mind lehet szép.

 • 2009.09.23 13:46:45zoxó

  Lexie, ha egyébként jól néz ki a "beteg", és problémája nem a súlyával van összefüggésben (még mindig 70 kg-osokról beszélek, ami nem egy mamutméret), akkor nem feltétlen gondolnám a dolgának. Az én orvosom egy kimondottan csinos, vékony csaj, látom három évenként egyszer talán. Kivéve a múlt évben, amikor műtéthez vezető betegségem volt, ami nagy arányú, de nem gyors fogyással járt. Nem a súlyfeleslegem és annak elvesztése izgatta. Mert tudta, hogy én úgy éreztem jól magam.

 • 2009.09.23 14:27:43Alicce!

  Már bocsánat, nyugodtan bááárki megnézhet az iwiwen, és miután látott mondja meg mekkora ruhaméretem van, elárulom... 38-40-es! Nem hinném hogy kimerítem azonban a mamut, a dagadt, sőt még csak a molett nő kategóriát sem! Ui: Hidasi Aliz ha valakit érdekel...

 • 2009.09.23 14:35:22másé

  Valójában én sem értem miért a csontsovány nőkön próbálják bemutatni az új trendeket, ráadásul némelyik tervező már annyira művészi göncöket tervez, ami nem igazán a földön és e korban élő emberek viselete. Sokkal jobban tennék, ha az átlag testalkatú, hétköznapi emberek öltözetén fáradoznának, azt hiszem nagyobb lenne a vásárló réteg. Mondom ezt én, aki nem az "átlagos méret" viselője, hanem a telt nőiesség oldalán állok, amiből soha semmilyen hátrányom eddig még nem származott, bár mindíg is vékonyabb testalkatra vágytam, sajnos sosem elégszik meg az ember azzal, ami van..

 • 2009.09.23 14:43:13Black Barbie

  érdekes hozzászolások...167 cm vagyok és 55-56 kg...egyáltalán nem kövér se nem vékony...kifejezetten jó alakom van arányos és nem zörögnek a csontjaim...(bár mellem nem sok sajnos ezt apukámtól örököltem...)DE voltam 50-52 kg is...tény 50nél elég vékonyka voltam beesett volt az arcom és az amugyis csöpke mellemből ment le minden...52-53kgnál éreztem magam ideálisnak mikor a testömegindexem 18 körüli volt akkor (ezalatt a modellek elvileg nem léphetnek kifutóra...)
  egészségesen táplálkoztam, ettem rendesen csak nem akármit...és jól néztem ki arányosan,volt rajtam mibe kapaszkodni...bár most se vagyon ronda :)...
  különben is...ismerek olyan ezeregy nőt akin több a fogni való mint rajtam mégis jó 5kgmal legalább kevesebbet nyomnak...és mér? mert több az izmom mint a zsírom...nekik fordítva...az izom többet nyom mint a zsír...amugy S-es ruhákat hordok és mikor akaratlanul lettem 50 kg akkor a gyerekholmik is feljöttek rám...ééés nem voltam ronda anorexiás...de kövezzetek meg: én jobban érzem magam 52-54 kg-osan mint 55 kg felett!...és nem lehet rám mondani hogy fúúú de sovány...arányok a fontosak...

  másik...anyukám két gyerek után 43 évesen amióta az eszemet tudom diétázik...fogyókurázik...mozog stb...alig eszik vmit mégse lesz sose nádszálkisasszony már...a hormonok már nem engedik és kész...ergo nem rinyálás hogy nem fogy mert nem tud...hiába szenved ezzel annyit...(jó tény h nem 100 kg de a 75öt olykor olykor eléri...)

 • 2009.09.23 14:50:35Estella

  Azért Lexie nem beszél hülyeségeket, tényleg hiába a"párom imádja".
  Aláírom, hogy 164cm-es nő 40-42-es felsővel lehet dögös-bögyös egyébként normális arányokkal(egyik barátnőm)!
  Viszont lehet cici alatt két pöndörödő hájacska/irdatlan alsó, és Mancika tényleg elégedetten harap a hambiba! :)

 • 2009.09.23 14:53:40Mokele-Mbembe

  A 32-es modell azért kell a divattervezőnek, mert azt a karcsú fiút látja benne, akit ő is megdöntene...

 • 2009.09.23 14:59:06Lostris8102

  HAJRÁ ÁTLAG NŐK! HAJRÁ ÁTLAG TESTALKAT!tEGYÜK HELYÉRE VÉGRE AZ ÉRTÉKRENDEKET! IGENIS ÉS SZÉP A TELTKARCSÚ!

 • 2009.09.23 15:09:27prim reborn

  nemtom miért a méretekkel operálunk? a számozás két üzletben sem egyforma.

  Az orsayben simán rám jön a 38-as farmer, a promodban meg örülhetek ha egy 40-esbe belepréselem a seggem.(fazon nagyjából ua.)
  Másrészt ott kezdődik a gubanc, hogy sokszor a szabás is (főként a nadrágoknál) a nincs csípő-nincs fenék-pálcikaláb alakot preferálja. A homokóra alakomra vagy feljön egy gatya, de a szára kib. hosszú, aljaztathatom fel, ami -mint tudjuk- már sosem lesz ugyanolyan, vagy felráncigálom a combközepemig, majd megcsodálhatom ebben a szánalmas pózban magam a spotlámpák fényében.

  Az igazság az, hogy a nőies alak mindig is hízékonyabb volt,van,lesz. A széles csípőjű csajokra hamarabb felugrik akár egy szelet süti is, mint a sóspálcikákra. Más kérdés, hogy idősebb korban jobban mutat egy arányosan duci nő, mint egy hordóhas két pálcikán. (törökbasa alak)
  A normál alakot pedig nehezebb megtartani, mint bármit, hiszen egy-két plusz kiló, és máris vizilónak vagy definiálva. Ha meg fogysz, akkor tuti beteg vagy..Evvan.

 • 2009.09.23 15:13:32trollkotze

  "Bocs, de a normális, nem elhízott, nem kórosan sovány az valahol 36/38-nál van."

  Faszság. Mégis milyen testmagassághoz...? 180cm? 155?
  Ugye nem kell nagyon magyaráznom, hogy ugyanaz a testsúly és körméret nem egészen ugyanúgy fest 160 és 180 cm-es testmagasság esetén? És nem ugyanannyi párnácskát jelent.

  A testzsírszázalékról nem is szólva.
  Két ugyanolyan magas, ugyanolyan testsúlyú ember közül az egyik lehet löttyedt és zsíros, míg a másik izmos és feszes.

 • 2009.09.23 15:13:39zanzibar

  Most jöttem ruhavásárlásból. Zara 2. szint, tizenéveseknek szánt kollekció, hosszúújjú fehér ingblúz. S-es (xs-es) a méretem az egyéb boltokban. Nyúlok az s-esért: iszonyú pici. Beviszem az meset: vállban repedne, mellben szűk. Az l-es lett jó. Hozzáteszem, hogy A kosár méretű kebleim vannak, szóval nem vagyok Marilyn Monroe típusú nő. Szóval szerintem ez az, ami disznóság. A szándékosan föléméretezett ruhák. Mert egy 14 éves símán kiborul attól, hogy egy dagadt disznó lett a nyáron, mert 2 méretet kell felmennie, és valami őrült fogyókúrába kezd.
  Ez a felülméretezés a többi nagy láncra is tipikus: az Esprit tinikollekciója (edc) 1 mérettel nagyobbat kíván, mint a női, ue. a Mex-nél is.
  A tinilányok lelkét szerintem ez közvetlenebbül rombolja, mint a piszkafa modellek látványa, mert magukhoz képest fogjék kövérnek érezni magukat.

 • 2009.09.23 15:18:28Sevy

  Többen tituláljátok a 42-es méretet kövérnek... baromság. Van a teltkarcsú, nevezhetjük ducinak, a kövér teljesen más. Egyébként is eloszlástól függ...

 • 2009.09.23 15:26:15vagyok, aki vagyok...

  ...és akkor arról még nem is beszélt senki, hogy egy sportos nő, aki tényleg komolyan edz, hány kilótól "normális". Szerintetek pl. Janics Natasa vagy Kovács Kati, akiket nehezen lehetne akár kövérnek, akár nőietlennek nevezni hány kilósak. És szerintetek hanyas méretbe fér bele a hátik?

  Szóval szerintem önmagában sem a ruhaméret, sem a kilók száma nem ad elég információt arról, hogy ki egészséges és csinos. A BM index elég jól kijelöli az egészséges kereteket, ezen belül óriási eltérések lehetnek.

  És mielőtt jönnek a feltételezések: 40 éves múltam, 2 gyereket szültem, 175 cm magas vagyok, felül 44, alul 40-42-es méret. Szerintetek ehhez hány kg dukál? :)

 • 2009.09.23 15:26:48trollkotze

  Lexie
  Tudok olyat mondani, akinek 42-es a mérete, de nincs rajta fölösleges zsír. Egyszerűen ilyen alkat; széles hát, vastag csontok, feszes izmok.
  Hasonló méretekkel persze túlsúlyosnak és löttyedtnek is lehet lenni.
  A testzsírszázalék számít, nem a testsúly vagy a ruhaméret.

 • 2009.09.23 15:31:56brokeness

  Aurora, teljesen egyetértek veled.Lagerfeld tipikus példája a testképzavarban szenvedö férfinak.Nemcsak a modelljeit, de önmagát is aszottá, öregessé fogyasztotta.Hiába lett vékony, de az arányai egy nagy fejü, kórósan sovány öregembert tükröznek. C. Schiffer és Eva herczigova is borzalmasan néznek ki ennyire lefogyva.Bezzeg régen....!
  Állítólag azért alakult ki ez az elvárás a kifutómodellekkel szemben,hogy a tervezök által használt próbabábuval megegyezöek legyenek a paraméterek.Csakhogy a bábu az 170 alatt van, viszont a lányok felé elvárás a 178-180 cm.No itt már az arányok rögtön elcsúsznak.
  Én kilókban nem nagyon tudnám meghatározni az egészséges testsúlyt. Mindenféleképp a centi a döntö. nem a kg.

 • 2009.09.23 15:32:36cukorfajankó

  Kremyyy!!

  Milyenek azok a boltok, amik a nagymérettel rendelkező nőknek vannak ??? Iszonyat fazonok, döbbenetes ronda anyagok,minden olyan mintha a baráti Csehszlovákiából pottyant volna ide 1980-ból.

 • 2009.09.23 15:40:15Lexie

  trollkotze, én egy szóval sem mondtam,h MINDENKI túlsúlyos aki 42es ruhát hord. Persze aki tiszta izom, arra kell a nagyobb méret, meg aki nagyon magas. De a kifutón azért ne legyen hurkácska a hason...
  Amúgy én az átlagemberekről beszélek, akin van egy kis zsír, egy kis izom is. Nekem speciel nem állt jól a 70 kg, hiába futottam heti 3szor, szóval izom is volt benne. De úgy látszik mindenki más tökletes pluszkilókkal is...

 • 2009.09.23 15:56:11miyu

  Teljes mértékben egyetértek Mark Fast-tal, gondoljatok bele, hogy az átlag modell min. 170 cm-nél kezdődik, ehhez a magassághoz egyáltalán nem nagy a 40-42-es méret szerintem.

  Amúgy még mindig jobb egy fokkal, ha valaki teltkarcsú, mint pl. ez: http://www.pro-thinspo.com/sitebuilder/images/hardcore-bones-21206-269x433.jpg

 • 2009.09.23 16:04:41kangep

  mekkora komoly neve van...mark fast...gyorsan jelöl.

  ebből adódik, hogy azért akar nagyobb méretű nőket, mert azokat rendesen körbe tudja pisálni.

 • 2009.09.23 16:34:13trollkotze

  Lexie
  Tudom, én csak azt érzékeltettem, hogy önmagában a ruhaméret nem mond semmit az illető testének állapotáról. Na jó, az 50-es egyértelműen túlsúly, de a "normál" a "36-tól 38-ig"-nál azért szélesebb sáv.
  Életem legvékonyabb korszakában 40-es nadrágot és 38-as felsőt hordtam. (Most eggyel nagyobbat.) Erre most itten azt írja valaki, hogy a 40-es már dagadt. Cö-cö. Ezekkel a méretekkel látszottak a bordáim, és a medencecsontom majd' kiszúrta a bőrömet.

 • 2009.09.23 16:59:13pcr

  Egyébként miért baj az , Mancika elégedetten harap a hambiba?
  Ha úgy érzi jól magát , akkor tegye.
  A zsírdisznózó majmokkal meg nem kell törődni , látjuk hová vezet a sokak által népszerüsített testépítés:vesebaj , később művesekezelés , majd transzpalntáció, vagy komoly szívbetegség(a terminátort is operálták).
  Nem a mozgás ellen beszélek , de elég ha valaki naponta 2-3 km sétával is beéri.

 • 2009.09.23 17:06:39pcr

  Mancika valszeg tovább fog élni , mint a kokainozó manöken gyereklányok.

 • 2009.09.23 17:15:05szovirag

  A ruhaboltok leertekelesein majdnem csak S/XS ill. 34/36-os ruhakat lehet talalni. Akkor megse az lehet az atlag, ha csak abbol marad a szezon vegere, mert a "normalis" (38-44-es) meretuek addigra mind elfogynak...

 • 2009.09.23 17:18:10Gazz

  Nekem az az elméletem, hogy az ilyen gebe manökeneket a homoszexuális divattervezők azért találták ki, mert ezek jobban hasonlítanak a fiúkra.
  Vesszenek a gebék, éljeneg a dudák és a popsik!
  Remélem új korszak köszönt be a modellszakmában, és végre a férfiak is legeltethetik a szemeiket.

 • 2009.09.23 17:24:29Tjuca

  azért a sminkek elég betegek maradtak. :-(

  http://www.markfast.net/gallery/collections/season/autumn_winter_2009

 • 2009.09.23 17:32:30nemezisazis

  ez az nyomjátok ez kell, most majd minden tunya nő meg lesz magával elégedve...

  persze fúj 40kilós modellek, de azért ki ne nyomna némelyikükből egyszer domborművet..

  hozzátenném az alkat bár hangulattól függően fontos, mégis másodlagos, a személyiségből jön a kisugárzás és az alapján választ a normálisabb fajta ember.

  másrészt.. most komolyan egy divatbemutató a téma? ez a szánalmas nem kecskétbaszni

 • 2009.09.23 17:33:58trollkotze

  Gazz
  Szvsz nem azért, hanem azért, mert a csont és bőr nőkre könnyű tervezni, nincsenek váratlan - alkati - domborulatok, melyek elrontanák az anyag esését.

 • 2009.09.23 17:37:07pcr

  2009.09.23 17:32:30nemezisazis
  Tunya nők?:))
  Ugyanmár a 40 kilós rusnya vámpírrá maszkírozott manökenek bekokainozva neked tetszenek?

  Szerintem a legtöbb férfi nem nyomna domborművet belőlük.

 • 2009.09.23 17:37:29trollkotze

  nemezisazis

  Jajnemár, a 40-42-es méretről az elhízottak csak álmodnak... Az még nem a zsírdisznóság felmagasztalása, hogy ilyen méretekkel rendelkező nők is végigsétálhatnak a kifutón.

  Különben is, ha egy divattervező nem csupán esztétikai maszturbációnak tekinti a tervezést, hanem el is akarja adni a kreálmányait viszonylag széles vevőközönségnek, tökéletesen logikus, hogy az átlagemberre épít.

 • 2009.09.23 17:41:11pcr

  Amúgy ez az egész modellipar olyan , mintha a pedofil férfiakra építene 14-16 éves kislányok félig pucéran a kifutón , szerintem eygiknek sem normális az anyja.

 • 2009.09.23 17:49:15trollkotze

  Jut eszembe, Laetitia Casta testtömegindexe 19,95, vagyis normál. Egyes BMI-kalkulátorok szerint a normál 20-nál kezdődik, de a 19 valójában még belefér. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy karcsú, de vannak nőies domborulatai, pölö értékelhető méretű mellei.

  Íme, 15-ös és 16-os BMI-k:
  http://www.nana.hu/index.php?apps=cikk&cikk=32943

 • 2009.09.23 17:57:32Tjuca

  no például itt ez az olasz model. tetszik, hogy nincs felvarrva, eltüntetve, felfújva sem a szája, sem a melle, és rendben van az alakja is. elisabetta canalis. a tetkót mondjuk spéci nem bocsátom meg. :-}

 • 2009.09.23 18:03:22Lexie

  Tjuca, ugye nem ez akar lenni a Large kategória??? Mert ha igen akkor LOL! Egyetlen lányon látok kb. 3-4 kg súlyfelesleget, a többi a bármelyik kifutón megállná a helyét olyan karcsú és van 2 db. csontkollekció. Ha ezzel akart "kitörni" akkor elég gyenge próbálkozás volt.

 • 2009.09.23 18:05:50Tjuca

  Lexie!

  én csak rákerestem a pali művére. lehet kirúgta a nagyon vékony modelleket, de azok a sminkek. ha nőt akar látni, akkor még mindig rossz helyen keresgél. :-)

 • 2009.09.23 18:08:05Tjuca

  igen, milyenek lehettek, akik már ide sem kellettek. :-(

 • 2009.09.23 18:11:02Lexie

  Tjuca, ez rosszabb mint hittem:

  http://www.fashionmagazine.com/blogs/fashion/fashion-news/2009/09/21/mark-fasts-size-scuffle-model-flops-at-phillip-lim-and-more/

  itt van 3 tényleg husis csaj, de a "forradalmár designer" olyanokat választott akik nem tudnak magassarkúban járni, és még az arcuk sem szép.Ezzel mit akart elérni? Ja a többi lány mérete 32. No comment, Mark Fast k@pja be, ezt a képmutatást!

 • 2009.09.23 18:11:57Tjuca

  erika kurihara http://i.models.com/i/db/2008/8/834/834-500w.jpg hát vékony. a lábait inkább nem mutatják a legtöbb képen.

 • 2009.09.23 18:15:22Tjuca

  hú a mindenit. nem csinos, ám ormótlan. basszus még modelnek is túl jó lennék. :-)))))

 • 2009.09.23 18:17:03Tjuca

  paródia. vagy a shrek4 castingja. :-)

 • 2009.09.23 18:19:42Tjuca

  5,30-nál a csaj olyan, mintha folyamatosan a tamponzsinórját akarná kihúzni.

 • 2009.09.23 18:23:17Senta.

  40-42-es méret tök átlagos. Ugyanakkor egy halom ruha bezony a vékonyabbaknak áll csak jól és dizájn szempontból is elônyösebb. Ráadásul rakás ruha, ami egy vékony nôn légies, finom, az egy teltebben lehet kissé ribancos is, vagy túl szexi. De nem ez a lényeg, hanem, hogy maradéktalanul elégedett vagyok Mark Fast porhüvelyével. Kultiválnám :DDD

 • 2009.09.23 18:31:35Tjuca

  azt hiszem a csinos, szexi és a vékony, sovány nagyon eltérő fogalmak. vékony nő is lehet antinő, mint fordítva is. ez a három nő, nem csinos. nem nőies. :-(

  arra azt hiszem a korzikai és az olasz model jó példa. :-)

  mondjuk mark ruhái azt hiszem ezeken a nőkön nem álltak jól. egyiken sem. :-( a spleen meg ufo modor miatt.

  miért nem szabad egyébként mosolyogni? olyan, mintha magánzárkába vonulnának nem?

 • 2009.09.23 18:32:31Senta.

  Mindazonáltal... belenéztem a videoba is, a legtöbb lány nagyon is vékony, amelyik nem, annak meg nem kéne ilyen feszes, lukig érô ruhát hordani... valamiért ugyanaz a ruha egy kislányos alkaton nem, de teltebben számomra közönségesebbnek hat. Nem tetszik, nem hordanék ilyet a helyükben. Viszont csilliárd ruha a gömbölkésebbeken mutat jól.

 • 2009.09.23 19:03:29Szünidei Matyiné

  Vihar a biliben.
  Mindenki érezze jól magát a bőrében! A többi felesleges duma, mert ugye az átlagember a kifutós modellen meglátott ruhákat vásárolja. :-D
  Teszek a modellekre, nem érdekel, hogy sovány vagy kövér, az a lényeg, hogy rajtam jól álljon a cucc. Úgy vitatkoztok ezen, mintha számítana...... :-D

 • 2009.09.23 19:07:10Tjuca

  bizonyos értelemben számít. mert gyerekeim vannak. és mert rájuk így vagy úgy, de hatni fog. :-(

 • 2009.09.23 21:44:36emilinda

  Sziasztok! Komolyan mondom sokan számolni nem tudnak. Én 190 cm magas lány vagyok és soha a életbe egy 38-as nem fog rámenni esetleg akkor, mikor csont leszek. MOst már egyre nagyobb nők vannak és ezt sokan nem akarják észre venni sajnos.

 • 2009.09.23 21:48:44emilinda

  Én néha magamnak nem találok nadrágot mert ilyen magasságra nagyon nem terveznek. Persze egyre több most már a kifutón a 180 felettiek, de mélg mindig nincs változások.

 • 2009.09.24 21:56:07csöpplány83

  Egy fecske nem csinál nyarat. Attól még ugyanúgy mutogatják majd a csontos lábukat. És örülnék, ha olyan ruhákkal is foglalkoznának a divattervezők, ami a szélesebb csípőn vagy nagyobb mellen is jól mutat. Így számomra egy divatbemutatónak semmi értelme, mert piszkafára való ruhát úgysem veszek soha.

 • 2009.09.25 13:58:21talánezmégszabad

  utálom ezt. amikor jön az összes gebe h ők egészségesek, mer a kambodzsaiak is azok, meg aki kövér úgyis megdöglik.
  Ja tudom az anorex csajokon jobban áll a ruha... De sztem a többi pasi se ruhában akar látni titeket.
  Csúnya a sovány ember. (De a kövér se szép)
  Egy nem kövér v sovány pasi (mert én nem mondhatom meg mi a normál )

 • 2010.04.21 10:29:47filifalafel

  Tjuca
  Mark Fast szerintem igényli hogy kioktasd, és tanácsot adj neki, sőt talán még le is szídd amiért csak x túlsúlyos modellt alkalmazott.

  Mennyi ember sír itt mintha bárki is (amit nagyon kétlek) a kifutóról vásárolná a cuccokat.

  [link]

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta