Visszatértek a batikolt ruhák

Sosem felejtem el, mennyire gusztustalan lett a kezem, mire elkészültem életem első és utolsó, batikolt pólójával. Fogtam a fehér pólót, amit korábban edzésen nyúltam a barátnőmtől, több helyen marokra fogtam, és az anyagot spárgával összetekergettem, aztán belezuttyantottam a kék ruhafestékes vízbe. A kék ruhafestéket kicsit tovább mancsoztam, mielőtt a vízbe kevertem volna, ezért napokig nem jött le, az eredmény viszont kifogástalan lett, a batikolást ugyanis viszonylag nehéz elrontani.

A fehér köröket mintázó kék pólóban pontosan ugyanúgy néztem ki, mint a gimiben mindenki más, a batikolt póló akkoriban, a kilencvenes évek közepén ugyanis az egyiptomi idők és a hatvanas évek után ikszedik reneszánszát élte.

Ahogy képgalériánkban a sztárok bemutatják, a batikolás 2009 őszére az iksz plusz egyedik reneszánszát éli, így nem árt tisztában lenni azzal, hogyan érdemes a festett pólót elkészíteni. Itt találnak egy nagyon klassz leírást arról, hogyan lehet koncentrikus köröket, csíkokat, vonalakat illeszteni a ruhába.

15 évvel később egyébként elárultam a barátnőmnek, hogy az a klassz batikolt póló, amiben tizenévesként egyszerre hippinek és alternatívnak érezhettem magam, eredetileg az övé, csak véletlenül nálam maradt.

Ön batikolt már? Vagy csak most fogja elkezdeni?

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek