OFFLINE

Riasztó üdvözlőfalatok

2009. szeptember 12., szombat 15:46

Kaptam ajándékba egy szakajtó csilit. Próbáljuk ki, gondoltam, mert nem tudtam, milyen fajták. A papírok elvesztek a sorok között, de többé-kevésbé csípnek.

csilikrantva

Egyiket csak úgy natúr, bátran leteszteltem, de megállapítottam, hogy sok lesz magában. A kellemes fűszeres ízről viszont eszembe jutott valami más: kibeleztem, és a húsnál is csípősebb magok és erek helyére raktam egy kis darab sajtot, majd kirántottam. A recept nem saját találmány, Mexikóban készítik egy nagyon ízletes, közepesen erős csilipaprikából, a poblanóból, de a legjobb a csípős és kicsi jalapenoból. Itthon a zöld hegyes erőssel, vagy az édesnemes fűszerpaprikákkal érdemes próbálkozni, a TV paprika jellegtelen ehhez.

Azt javaslom, dolgozzanak kesztyűben, én ezt kihagytam, ezért az egész délutánomat megkeserítette az ujjaimra, körmeim alá ragadt kapszaicin. A nagyobb paprikákat illik elősütni és meghámozni, a kicsiket lehetetlen. A paprikát felvágtam, kikapartam amit benne találtam. Beleraktam egy kis darab parmezánt, de ez esetben a trappista, vagy bármilyen zsíros sajt megfelel. Egy tojást elkevertem két púpozott evőkanál liszttel, és sörrel palacsintatészta sűrűségűre lazítottam. Egy serpenyőben két ujjnyi olajat forrósítottam, és abban sütöttem ki a tésztába húzott falatokat. Egy pillanat alatt felhólyagosodik, megsül. Kiszedtem egy szalvétára és egy csípősevő társaságban kínáltam.

A méregfog eltávolítása, a sütés, a zsíros sajt és a vastag bunda mind a csípés ellen dolgoznak, egészen kellemes sörkorcsolyává szelídült, de figyelmeztetés nélkül így sem szabad osztogatni.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta