OFFLINE

Ebédmenü a Gold Bisztróban: ebédlő a tornateremben

2009. szeptember 7., hétfő 08:10

Sokat hallottunk a Goldról, mindenki arról mesélt, hogy a Gold Fitnessben van. Biztos csak egy épületben, gondoltuk, de tévedtünk. Az étterem a squashpályák közvetlen közelében, átható tornateremszag közepén található. Mégis szerettük.

A berendezés sötét arany színeiből derül ki, ez nem egy edzőtermi büfé, hanem egy étterem az edzőteremben, annak minden zajával, szagával együtt.

Hetente változó menüt kínálnak, nagy adagokkal és nagyon jó áron. Az első fogás, amiben előételek és levesek vannak, 550 forint. A második fogás a főételeké, 980 forintért, a harmadik a desszerteké 500 forintért. (Három fogás 1490, két fogás 1280 forint.) Ottjártunkkor hatféle előétel, hétféle főétel és négyféle desszert közül lehetett választani, amelyek mindegyikénél a tálalásra kiemelkedő hangsúly kerül.

Az előételekből volt a leggusztusosabb választék, azok közül döntöttünk legnehezebben. Végül Danny gazpachót, Anna glasgow-i fekete pástétomot kért, ami, ahogy sejtettük, remek véres hurka változatnak mutatkozott.

A véres pástétomnak nagyon örültünk, a vér ugyanis nehezen tárolható alapanyag, ritkán látni étlapokon. Az adag inkább egy főételre jellemző mennyiség, a pástétom meglepően bevállalós, jól fűszerezett, erős kezdés. Furcsa is lett volna egy szűk réteg imádott fogását elszégyenlősködni. A hagymalekvár vörösboros beütése jól illik a véres pástétomhoz, ezen a részeges hagymán nagyon fellelkesülünk, egymás villáját odébbtolva versengtünk a hagymalekvárért. A gazpacho friss, üdítő, de a jó sok olívaolajat és a pár órás, lesózott zöldségmacerálást mintha elhagyták volna belőle, nem elég mély az íze, így inkább egy kiváló zöldségturmix. Annak viszont üdítően finom.

Gazpacho és vérpástétom
Gazpacho és vérpástétom

A felszolgálás kedves és nagyon pontos, kérdéseinkre tudják és el is mondják a választ, vagy azonnal utánakérdeznek a konyhán. A főételt rendkívül gyorsan hozták, de mivel a köret hidegnek bizonyult, gyanút fogtunk, hogy jó ideje várakozhatott a tálalópulton.

A főételek közül is nehezen választunk, a menü okosan van összeállítva, egy hétig minden nap lehet róla ismétlés nélkül ebédelni. A Budafoki úton rengeteg irodaház van, augusztus ellenére szép forgalom van az étteremben.

Az egyik főételünk a rozéra sült kacsamell volt polentával, a másik pedig vajhal steak fehérboros Velouté mártással és pórés-petrezselymes krumplival. A rozé kacsamell bátor húzás, kevesen szeretik és nem könnyű elkészíteni. Pár mócsingot leszámítva - az egyik pont Dannynek jut, aki undorral odébbtolja - a hús omlós, a polentával és az erdei gyümölcs öntettel szép fogás.

Vajhal és kacsamell
Vajhal és kacsamell

A vajhal nagyon jól van elkészítve, szaftos és erőteljes ízű, a krumpliköret viszont jellegtelen, de megbocsátjuk a hal kifogástalansága miatt.

A főétel után jóllaktunk, ez az étterem abban különbözik az eddig tesztelt ebédmenü-helyektől, hogy a két fogás bőven elegendő, sőt, még sok is. Mégsem hagyjuk ki a desszertet, rendelünk egy somlói galuskát és egy marcipános palacsintát, de talán jobban tettük volna, ha kihagyjuk. A somlói galuskával semmi gond, de teljesen érdektelen, tetején a tejszínhabnak ízre és látszatra nem sok köze van a tejszínhez. A marcipános palacsinta jól hangzik, az eddigi fogások után teljesen mást, valami karakteresebbet vártam. A vastag, ízletes tésztában karcos marcipánízű hab van, a pikáns meggyes öntet se menti meg, túl tömény, mégis felületes édesség.

Marcipános palacsinta és a somlói galuska
Marcipános palacsinta és a somlói galuska

A Gold ár-érték arányban nagyon jó hely, mi egy főétellel is ellenénk egész délután, de két fogással bárki. Ha a környéken lenne a munkahelyünk, a labdapattogástól és műanyagszagtól hangos környezet ellenére szívesen járnánk ide ebédelni, csak az édességet hagynánk ki. A nyári nyitvatartással, 12-17 óráig az étterem egyértelműen az ebédre helyezi a hangsúlyt, nem is tudunk itt elképzelni egy sokfogásos, degusztációs menüt, vagy egy borvacsorát. Ez egy ebédlő, és annak kiváló.

Gold Bisztró

11. kerület, Budafoki út 111-113.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.09.07 09:36:15stopper

  Jó hely a Gold, szoktam oda járni. A desszertbe belenyúlhattatok, én eddig abból is kiválókat ettem. Kétségkívül dilemma sokszor, hogy az ember előételt vagy desszertet rendeljen a főételhez. Érdekesség még, hogy a Goldot az a Takács Lajos indította, aki most az Olimpiát viszi.

 • 2009.09.07 11:25:40Senta.

  Csípem én is :)

 • 2009.09.07 11:52:25Vérkutyamalac

  Ja, múlt héten a szilvás lepény sokkal jobb volt, mint a marcipános palacsinta... Viszont a hely szuper, a város több pontján kellene ilyen; Stand, és CS26 nem nyerte el nálam az "akár mindennapi ebéd helyszíne" címet, de ha tudtok jót, javasoljatok!

 • 2009.09.08 12:55:20Veg_

  Huuuuuu! Ettől most intenziven folyik a nyálam... Ezek után a spenót tüktojással szörnyü ebéd lesz, pedig imádom... Az előételt kihagynám, de a többi kaját legszivesebben végigenném :-) Hagymalekvárt még sose ettem, finom lehet (csak a vért nem szeretem :)

 • 2009.09.08 12:57:41Veg_

  Jah! És köszi a madárrészletezést, nagyon imádom a bármilyen madármellet :-D

 • 2009.12.19 15:15:01stopper

  Sajnálattal kell beszámolnom a legutóbbi (valószínűleg utolsó) Gold bisztrós élményünkről. Történt pedig, hogy tegnap bevásárlókörútra indulva úgy döntöttünk, hogy hosszú idő után megint a Goldban ebédelünk. A pincér kihozta az étlapot, szólt, hogy amik ki vannak húzva, azok már nincsenek. Péntek lévén, nem csodálkoztunk, hanem a maradék kínálatból kiválasztottunk egy-egy levest, majd húsételt. Rendeltünk volna, amikor a pincér vállvonogatva közölte: DE ő mondta, hogy nincs leves (nem mondta). Lesz majd valami leves, de csak 20 perc múlva, mert borvacsora lesz este (nem érdekelt, mi lesz este). Mindegy, nem várjuk meg a levest, kértük a húsokat plusz egy desszertet.
  A következő negyven percben két vendég érkezett, akik megkapták az előételt, miközben mi az italunkat iszogattuk. Ekkor kértük a számlát az italokról, mivel többet nem szeretnénk várni. Pincér szólt: DE most tálalja a kolléga! Mindegy, kihozta, megettük, kifizettük forintra a számlát, és csalódottan távoztunk.
  Nem elég, hogy minimum harminc percig hozzá sem kezdtek a rendelésünkhöz, de még a csávó értetlenkedett, és vitatkozott, hogy nekünk meg mi bajunk van.
  Felettéb csalódottak vagyunk, nagyon tetszett a hely, mindenkinek ajánlottam, mert alapvetően jól főztek, jó áron, és ezt az tegnapi pincért leszámítva eddig udvariasak voltak (egy alkalommal maguktól elnézést kértek 20 perc várakozásért).
  Nem tartom magam faksznis vendégnek, de egy olyan helyre, ahol a pincér minden észrevételnél leáll vitatkozni, és még neki áll feljebb, nem megyek többet. Lehet, hogy ő volt a gyenge láncszem, akkor meg ki kell rúgni, menjen BKV ellenőrnek.

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta