Belvárosi sütőversenyen süssön kiflit

A Pozsonyi utca rástartolt egy posztra a szóvicc blogon és pozsonyi kifli sütőversenyt hirdettek. Mindenki nevezhet, a kifliket ma, augusztus 28-án zsűrizik a Pozsonyi utcában, az első Pozsonyi Pikniken. A kifliket fél hatig lehet a színpadnál leadni, a zsűrizés hatkor lesz.

A piknik egy falunap, este az utcára kitelepült éttermek, üzletek és a helyi lakosok fogásait lehet megkóstolni.

mak

A pozsonyi kifli nem csak diós és mákos lehet, a zsűri elnöke, Fűszeres Eszter biztosan értékelni fogja a szokatlan megoldásokat is.

A recept munkás kelttészta, de a töltelék sokmindent megenged.

Egy kiló lisztet elmorzsolok fél kiló vajjal (vagy zsírral, margarinnal ne), eldolgozom a tejben feloldott élesztővel. Kicsit pihentetem, majd hosszú téglalapot formázok belőle, és a súlyával azonos mennyiségű tölteléket rakok rá, széltében felsodrom. Így gyorsabb, de köröket szaggatva, és egyenként töltve, sodorva csinosabb. A feltekert hengert darabolom és kifli alakra görbítve rakom a sütőlemezre, megkelesztem. Sütés előtt megkenem tojássárgájával és 220 fokon készre sütöm.

dio

A diós töltelék darált dió, méz, cukor, fahéj, mazsola, reszelt citromhéj, narancshéj és vanília ízlés szerinti keveréke. A mákos darált mák, citromhéj, mazsola, narancshéj, citromhéj, méz és cukorból készül. Vagy amiből akarják. Szabad a pálya!

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek