A Sziget lett a legújabb outlet

Öltönyön kívül szinte minden ruhát árultak, ráadásul a legtöbb helyen az aktuális kollekcióra is ötven százalékos kedvezmény volt. Összegzés arról, milyen ruhák fogytak a legjobban a Szigeten.

A Szigetnek két nagy bevásárlóutcáján, tökéletesen elkülöníthető termékekkel találkoztunk. Az egyik soron leginkább kézműves, underground és simán csak gagyi pólókat, szoknyákat, nadrágokat, bizsukat lehetett kapni, a másikon meg divatos nagy márkák cuccait árulták meglepően nagy árengedményekkel, úgyhogy akár vásárolni és megéri a Szigetre járni. A magyar divattervezőket viszont hiába kerestük, nem találkoztunk velük, a Szigeten kapható divatáruk az évek alatt alig változtak.

Nyolcvan százalék holland és frencsi

A kézműves ruhákat és vicces, valamint zenekaros pólókat áruló soron nagyjából 2-3000 forintért kaphattunk pólókat, a különféle bizsuk ezer forint körül mozogtak, és úgy általában minden nagyjából olyan áron volt, mintha a városban akartuk volna megvásárolni. Néhány helyen még olcsóbb is.

Nézze meg a kínálatot!

Jellemzően külföldiek vásároltak, így például egy kifejezetten magyar feliratú pólókat áruló boltos arra panaszkodott, hogy nem mennek a pólói. A kockás kalapokat viszont vették rendesen.

A viccesnek szánt feliratú pólók mellett jól mentek még a budapesti látogatásra emlékeztető szuvenírdarabok is, és persze a Sziget hivatalos boltjában is elég nagy volt a pörgés.

"Szeretném, ha több magyar vásárlóm lenne, de nagyon élvezem a beszélgetést a külföldiekkel. Főleg holland és frencsi van, ez a nyolcvan százalék, a maradék húsz az összes többi nemzet" - mondta egy kifejezetten "budapestes" ruhákat készítő boltos. A legtöbben azt a darabot vitték, amin a Budapest felirat egy sörmárka logójába van beillesztve.

A vicces minták a kedvenceim

A budapestes pólósátorral szemben egy szlovák fesztiválozó azon hezitált, hogy valami humoros, vagy a kedvenc metálbandáját reklámozó pólót vegyen-e meg. "Nagyon szeretem a pólókat a kedvenc zenekarommal, de a leginkább a vicces darabokat kedvelem. A vicces minták a kedvenceim" - mondta, majd megmutatta a kínálatból a kedvencét: egy rendőrös pólót.

Arra is volt lehetőség, hogy bárki az általa megálmodott pólótervét elkészíttesse a Szigeten helyben. Az egyik kis sátorban mindenféle ruhadarabra kézzel készített mintákat festettek, ezt a boltot az árusok elmondása szerint a hollandok kedvelték a legjobban, bár amikor ott jártunk, éppen egy francia pár jött átvenni a korábban leadott rendelést. "Ha van valami jó ötletük, akkor azt meg is rajzoljuk, és meg is festjük. Leginkább hollandok vásárolnak, és hát, eléggé jó ötleteik vannak" - mondta a naponta 8-10 egyedi pólót elkészítő árus.

Félárú jeggyel igazán megéri

A bazársor megszokott darabjain kívül mindenféle márkás termékeket is kínáltak a fesztivál területén. Táskákat, vietnámi papucsokat, cipőket, nadrágokat és persze az elengedhetetlen pólókat, akár vicces felirattal is.

Pólókból nincs hiány, klikk!

A legtöbb dolgot nagyjából a bolti ár feléért kínálták, ráadásul nemcsak a kifutó raktárkészletet, de az új kollekciók darabjait is. Mivel a boltok éjszaka is nyitva tartottak, egy este tizenegy után vásárolt napijeggyel, - amit féláron adtak - könnyen meg lehetett spórolni 15-20 ezer forintot a bolti árhoz képest.

"A vásárlók életkora elég vegyes, a nemzetiségük 40-60 százalékban oszlik meg, és a magyarok vannak kevesebben. Vettek papucsot, pólót, rövidnadrágot, táskát, övtáskát. Talán a papucs meg az övtáska ment a legjobban, de még a póló is számottevő. Minden negyvenöt százalékkal olcsóbb volt, mint a városi boltban" - hallottuk a Havaianas boltjában.

A mellette lévő boltban főként deszkás dolgokat lehetett kapni leértékelve, egy póló például négyezer forint volt. "Ezt a stílust a fiatalok nagyon szeretik. Nem csináltam statisztikát, de főleg franciák, hollandok, meg olaszok. Még a magyarok is vesznek, mert minden elég olcsó, majdnem féláron van" - mondta a bolt menedzsere, aki a leárazást azzal magyarázta, hogy így kívánja erősíteni a brandjét.

Oszd meg másokkal is!
Mustra