OFFLINE

Az ecetes körte

2009. augusztus 12., szerda 14:48 |

Szezon van, savanyítok. Rögtön a második recept után eluntam mások találmányainak reprodukálását, és belefogtam a játékba.

Néhány tájegységen megy a sült húsok kompóttal, elsősorban szilvával és körtével tálalása, nekem is volt benne részem gyerekkoromban. Ezen a vonalon haladtam tovább.

kortesavnya

A cukorszirupban tartósított gyümölcsöket nem találom elég érdekesnek, túl édes, túl egysíkú az köretnek, ezért inkább nekiálltam körtét savanyítani. Édes-pikáns és fűszeres lesz. Reméljük.

Az egyik legismertebb pikáns gyümölcs az olasz mostarda, kandírozott gyümölcsök mustáros lében, főtt húsok jellegzetes körete.

A kemény, de nagyon édes körtéket felnegyedeltem, a magházat kivágtam. Beletuszkoltam üvegekbe (nem túl hatékony a helykihasználása), minden réteget megszórtam mustármaggal, feketeborssal, szegfűborssal, pár szem szegfűszeget és darabka fahéjat is raktam mellé. Leöntöttem a lobogó ecetes lével ( 5 rész víz, 1 rész 20%-os ecet, fél literenként evőkanál cukor, só ) ímmel-ámmal megpróbáltam bedunsztolni, másnap el is raktam egy közepesen hűvös polcra. Ugyanígy jártam el kimagozott szilvával is, de annak az üvegeibe raktam egy kis macskapöcse paprikát is, csípjen csak.

Savanyítottak már gyümölcsöt?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta