OFFLINE

Lakatos Márk szerint a zokni-szandál kombó csak itthon ciki

2009. augusztus 5., szerda 08:20 |

A TV2 Mokka című műsorában összegyűjtötték azokat, a viseletkultúránkban üldözendő ruhadarabokat és kiegészítőket, amelyek a legjobban bántják a magyar szépérzéket. Az ominózus darabokat Sp és Barbee, a popzene új előadóiparosai mutatták be (akik rendszeresen járnak Viva Comet díjátadóra, azok számára lehet, kevésbé tűntek törvénysértőnek ezek az öltözékek a popzenészeken, látva, milyen kreációkban tudnak megjelenni a rajongóik, de ez most nem tartozik szorosan a tárgyhoz). A műsorba meghívták Árpa Attila feleségét, az egykor modellként dolgozó, a divatszakmában a leánynevét őrző Tomán Szabinát, aki a szilikonpántos melltartót száműzné a viseletkultúrából. Mint elmondta, a női vállat a kötözött sonkához hasonlóan tagolja a pánt, amelyik csúnya és mivel műanyag, alatta beizzad a bőr. Ha az előadás módjával nem is, de az üzenettel egyetértettünk, de a szintén meghívott Lakatos Márk tapasztalaton alapuló véleményén már megtorpantunk kicsit. A videót itt nézhetik meg.

sandal-lakatos

A stylist a zoknit és sportszandált viselő Sp bevonulását látva megjegyezte, ez a kombó csak hazánkban számít „parasztságnak,” a nagy nemzetközi divatházak divatbemutatóiban nem ritkaság, hogy a férfiviseleteket úgy mutatják be, hogy a férfimodell zoknit és szandált is visel. Legális forrásból hozzáférhető képügynökségeinkben próbáltunk utána nézni, mikor volt látható nemzetközi divatshow-n ilyen látványelem utoljára, de nem volt találatunk. Ellenben a téma már korábban is felvetődött a blogban és a Velvet trend rovatában több alkalommal, és nem állítanánk, hogy a közhangulat is elfogadhatónak ítélte volna a zokni-férfiszandál kombót. Ebből is látszik, hogy kevés távol-keleti ember olvas bennünket, ahol az utcakép szerves része, hogy férfiak és nők lábujjközes zoknival viselik a vietnámi papucsot, sőt, vietnámi utam során azt is tapasztaltam, az adminisztratív munkakörben dolgozó nők körében kifejezetten divatos, hogy lábujjközes harisnyával viseljék a kiskosztümöt, és hozzá magassarkú vietnámi papuccsal gondolkoztassák el az egészen más kultúrában felnőtt turistákat.

sandal

Valószínű azonban, hogy Lakatos Márk kijelentése ellenére – mármint hogy csak nálunk parasztság - nemzetközi szinten is foglalkoztat többeket az, hogy tiltsák, tűrjék, vagy támogassák-e a szandál-zokni kombót. Tavaly beszámoltunk arról, hogy a Debenhams áruházlánc közvéleménykutatása szerint a többség gyűlöli ezt a viseletet, a Lucky magazin szerint pedig csak egy módon elfogadható a kombó: ha úgy a szandál, mind a zokni fekete. A témában indított Sandal and Soxer blog nem ítélkezik a műfaj fölött, épp csak bemutatja, milyen kreációk láthatók a köztereken. Ebből azonban nemcsak az derül ki, mennyire kegyetlenek ezek a kombók, hanem hogy vannak papucsok, amelyeken még az sem segít, ha zokni nélkül viseljük, alapból menthetetlenek.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.08.06 00:18:36attilka87

  A véleményemmel nem célom megbántani senkit sem,csupán ezt a viseletet bírálom.

 • 2009.08.06 07:09:10Kremyyy

  Oké,hogy Lakatos Márk stylist,de könyörgöm,hogy néz ki??
  Ő a mérvadó?
  Akkor én stíluskirály vagyok.

  A zokniszandál meg max a kifutón megy el,amúgy gusztustalan.

 • 2009.08.06 09:03:02Lasombra

  a zokniszandál szarul néz ki bárhol.

  ha nyugaton hálóingben járnának a faszik az utcán, attól menő lenne? nem.
  sőt! szerintem férfiemberen még az igen trendi fehér, vádli alá érő vászonnadrág plusz lábujjközé vevős papucs kombó is gáz. (pláne trikóban és bőrnyaklánccal) mintha egy "Homár vagyok!" feliratú pólót viselnének.

  és Lakatos Márk is szarul néz ki.

 • 2009.08.06 09:22:59Nem Szégyenlős

  Attilka87!

  Szerintem meg ha te a barátaiddal vigyorogsz, és gúnyolódsz valakinek az öltözködésén, az nem más, mint a magadról kiállított szegénységi bizonyítvány. Ennyi.
  És a véleményemmel nem akartam megbántani senkit sem, csupán ezt a gyerekes, egyébként meg rendkívül buta viselkedést bírálom.

 • 2009.08.06 09:33:45Rékuc

  könyörgöm legyen már új post

 • 2009.08.06 09:42:20nyünyőke

  picsába hogy nem küldte el a kisregényem:D akkor küldöm részletenként...

  teljesen meglepődtem, hogy ennyien védik a zokni+szandált, mert szerintem egyértelmű, hogy nevetséges... Sőt, kevés ennél nevetségesebb ruhakombináció van.
  Úgy néz ki benne a férfi, mint egy nagyra nőtt óvodás.
  De aki érveket követel rá, hogy miért ciki, meg gusztustalan, annak ajánlanám szíves figyelmébe a cikkben lévő linket a sandal and soxer blogba. Nézegesse meg szépen a képeket, aztán mondja el, hogy hány öltözetre, meg emberre tudná azt mondani, hogy az igényes és stílusos.
  A nők meg hány férfira mondanák, hogy jól néz ki és megtetszett:D
  A képek magukért beszélnek, nem hiszem, hogy kell magyarázat...

  2. Aki azért követeli a zoknit a szandálhoz, mert nem kíváncsi a lábfejekre meg lábujjakra, mert azok rondák, annak javasolnám a kesztyű viselését 40 fokban, mert egy csomó ápolatlan és koszos kéz és köröm is van, én meg arra nem vagyok kíváncsi. Sőt, egy csomó ápolatlan és csúnya fej is van, az meg legyen szíves papírzacskót húzni a fejére, mert én meg azt nem akarom nézni:)

 • 2009.08.06 09:48:37nyünyőke

  3. Aki azzal hozakodott elő, hogy ezt már miylen régóta így hordták, pl a 80 években is, azt megkérném arra, hogy akkor a zokni+szandál szetthez vegyen fel egy susogós sortot, egy nylon, lyukacsos atlétát, műbőr övtáskával, vagy autóstáskával:) Az is divat volt:)
  Sőt, én felöltözök frottír (aerobik) zokniba, körömcipőbe, neonzöld cicanadrágba, hidrogénszőke hajam lesz fekete vastag szemöldökkel, és ha valaki ezért ki fog nevetni, meg fogok sértődni, mert szerintem ez nem ciki és régen is hordták:)

  4. Akit még mindig nem győztem meg róla, hogy ez teljesen gáz (attól függetlenül, ha ő ezt szereti, hordja nyugodtan, csak ne fakadjon ki, hogy lecikizik miatta), az a férfi képzelje ezt ugyanezt a szettet egy nőn! Nyitott orrú, és nyitott sarkú, bokán pántos szandál(cipő), benne egy zokni, hozzá egy szép szabású, elegáns szoknya + blúz. Nem tudom, hány zokniszandálos férfinak tetszene egy ilyen nő, lefogadom, hogy ők röhögnének a leghangosabban...:)
  Aki azt mondja, hogy nőn se lenne gáz, az szerintem nem tudja elképzelni ezt a szettet, úgyhogy szívesen felöltözök így és esküszöm lefotózom magam és megmutatom:D
  Aki szerint meg hülyén nézne ki, az tudja, hogy rajta is pont ilyen hülyén áll.

 • 2009.08.06 10:23:04Dorombolo

  nyünyőke: A 4. pont alatti öltözetet a minap láttam trendi külföldön is megjelenő, itthon is kapható divatlapban... Hát... én nem hordom de divat lesz, az tuti, mert annyira felhívja magára a figyelmet...

 • 2009.08.06 10:27:33Comté ex C.

  Nemrégiben belebotlottam diákkori szerelmembe. Az, hogy felül kopaszodik és a homloka is magasra szaladt fel az elmúlt 15 év alatt még talán vonzóvá is tette Őt. De amikor tekintetem a lábára kalandozott és megláttam a sportszandál alá húzott fél lábszárig érő zoknis viseletét egy térdig érő rövidnadrággal, akkor csendben hálát adtam az égnek, hogy nem lett komolyabb kapcsolat az épp szárbaszökő szerelmünkből. A még oly brilliáns elméjének csodálata sem billentette helyre a fiaskóból fakadó ellenérzéseimet.

 • 2009.08.06 10:34:23nyünyőke

  2009.08.06 10:23:04Dorombolo

  Szerintem meg nem lesz divat... Már pár éve próbálják erőltetni a magassarkút nylon bokazoknival is (virágossal, rikító színűvel stb), sőt térdharisnyával is, de egyrészt azok nem a klasszikus pamutzoknik, mint amit a férfiak hordanak, másrészt meg attól még a férfiaknak ez a trend tuti nem tetszene, hanem lefikáznák és kiröhögnék:) A legtöbben a sima nylon, testszínű harisnyát is ócsárolják, hogy kiábrándító (bár nem igazán értem, miért, egyáltalán nem feltűnő, szemben a szandálban zoknival). Ezért sem értem, miért vannak rosszul attól, hogy a nők is megmondják, hogy a zokni+szandál vicces és rossz összeállítás.

 • 2009.08.06 10:41:28nyünyőke

  Viszont akik a férfi sortot fikázzák, azokat egyáltalán nem értem...
  A nagy divatházak bemutatói tele voltak elegáns férfi szövet sortokkal (bár nem 3/4esekkel, és nem is térdig érőkkel, hanem térd felett érőkkel), plusz elég elterjedt mind Amerikában, mint Nyugat-Európában, elég csak belenézni egy street fashion blogba... Abszolút nem strandszerkó egy szövet sort egy inggel, vagy egy galléros pólóval, hozzá egy vászoncipővel. (ZOKNI NÉLKÜL!!!! a cipő is, nem hogy a szandál:D) Teljesen elegáns viselet.

 • 2009.08.06 10:44:07nyünyőke

  Nah, sikerült találnom egy képet nőről zokniban.

  Kérném akkor a zokni+szandált védő férfiakat, jelenjenek meg, és mondják el, szerintük ez szexi-e:))) http://www.thesartorialist.com/photos/Essential%2030%20July%2009%20Saba%20LR.jpg

 • 2009.08.06 10:54:27kyskalacs .

  férfiakon a sort oké szabadidös tevékenység közben,amugy meg teljesen komolytalan.

 • 2009.08.06 10:59:39Nem Szégyenlős

  Nyünyőke!

  Én vettem a fáradságot, és végignéztem a sandal and soxer blog képeit.
  Namost az a véleményem, hogy szinte bárit idétlennek és röhelyesnek lehet bemutatni, ha az a cél.
  Márpedig itt a képek túlnyomó részéről ordít, hogy beállított, és megrendezett felvételekről van szó, amik direkte kihangsúlyozzák az adott párosítás esetleges ilyen oldalát.
  Nyilván van olyan is köztük, ami az utca emberéről elkapott kép, de azok nagy részében én nem látok semmi kivetni valót, kisebb részükre pedig azt mondanám, hogy ugyanilyen " ízléstelen " képeket az utcán hordott bármilyen ruhadarabok és azok tulajdonosai esetében könnyűszerrel lehet találni.

  Azt pedig ne mondja nekem senki, hogy ha netán hazaér a munkából és papucsot húz otthon ( hiszen nyilván nem az utcai cipőben közlekedünk a lakásban ), akkor mondjuk télen, vagy hűvösebb időben nem húz a lábára zoknit, és papucsot.
  Márpedig ezen a blogon jópár ilyen kép is van.

 • 2009.08.06 11:02:24attilka87

  Nem Szégyenlős!Okés,hülyén fogalmaztam.Nem a képébe vigyorgok,nem gúnyolódom,hanem egymás közt,összenézve,és hasonló szituációkban.Mint ahogy azt bárki teszi,olyan esetben,mint,mikor számára megmosolyogtató dolgot lát.

 • 2009.08.06 11:17:14nyünyőke

  2009.08.06 10:59:39Nem Szégyenlős

  Hát nyilván nem azokra a képekre céloztam, amiben otthon van zokniban meg papucsban, bár az is mutatja, hogy hülyén néz ki, na de hogy otthon ki, miben van, az szerintem senkit nem érdekel:)

  Én az oldalt kb a feléig néztem, és ott a túlnyomó részben igenis normális felvételek vannak, utcai pillanatképek, nem direkt beállítottan röhejes, egyszerűen csak a zokniszandáltól lesz az.
  Meg lehet nézni, hogy vannak teljesen elegánsan felöltözött férfiak, de azt is teljesen agyoncsapja a zokni meg szandál.

  Arra meg szerintem főleg butaság hivatkozni, hogy más ízléstelenség is jelen van az öltözékekben az utcán, mert attól ez még ugyanolyan ízléstelen marad.

 • 2009.08.06 11:19:41Dorombolo

  Nyünyőke: legyen igazad és ne jöjjön - ismét - divatba. (Jóanyám 50-es évekbeli fotóin mindenki ezt hordta, szandál, fehér v. színes bokazoknival, és igaz, csak ritkán magassarkúval.) Elég egy tini ikon, aki így megjelenik és már kész is a "divat." Amúgy az én - néhai és hatályos - férjeimnek még szandáljuk se volt - egyiknek se - és nyári cipőbe zoknit sem hordtak soha. Bevallom, ÉN tanultam tőlük sok mindent e téren!

 • 2009.08.06 11:20:38Nem Szégyenlős

  Na attól meg én mászok falra, amikor valaki felhozza a régi szerelmét, és idézem:

  "...De amikor tekintetem a lábára kalandozott és megláttam a sportszandál alá húzott fél lábszárig érő zoknis viseletét egy térdig érő rövidnadrággal, akkor csendben hálát adtam az égnek, hogy nem lett komolyabb kapcsolat az épp szárbaszökő szerelmünkből. A még oly brilliáns elméjének csodálata sem billentette helyre a fiaskóból fakadó ellenérzéseimet. "

  Vajon miért is emlékeztet ez engem a Brigit Jones - féle rénszarvasos pulcsis esetre?
  Tipikus példája annak, amikor valakit abszolúte felszínesen ítélünk meg, nem törődve az illető egyébként akár általunk is ismert egyébként jó tulajdonságaival.

 • 2009.08.06 11:30:30Nem Szégyenlős

  Nyünyőke:
  márpedig nincs igazad, azoknak a képeknek a nagyobb része bizony beállított kép, és direkte ki van hangsúlyozva akár a fotós képalkotása, akár a fotó alanyának beállítása által a zokni+szandál viselet.
  Sőt még sok esetben az is lejön a képekről, hogy maga az alany igyekezett az adott viselet minél cikisebb voltát kihangsúlyozni.

  Mivel a szakmámhoz, foglalkozásomhoz tartozik a képalkotási eljárások, és alkalmazásuk ismerete, így hidd el, hogy igazam van.

 • 2009.08.06 11:33:55Rékuc

  Nem Szégyenlős:
  ha a brilliáns elménél ennyivel fontosabb volt a zokni, akkor szvsz a zokniszandálos illető járt jobban, hogy nem lett semmi a kapcsolatból :)

 • 2009.08.06 11:39:01Nem Szégyenlős

  Őőő... én is ezt szerettem volna igazából mondani, csak nem akartam senkit megsérteni.

 • 2009.08.06 11:39:31pazvega

  es meg mindig vedik a zokni-szandalt egyesek.....Hat ez mar igazan kiabrandito:(((

 • 2009.08.06 11:39:59nyünyőke

  2009.08.06 11:20:38Nem Szégyenlős

  Ez a megfogalmazás valóban durva volt, de igazából ahogy jobban belegondoltam, asszem nem állnék le egy zoknis-szandálos férfival, lehet dobni a köveket:) Igaz, hogy ez csak egy ruhadarab, de sztem annyira befolyásolja és elrontja az egész összképet, hogy engem rögtön kiábrándítana. Egész egyszerűen enm az én stílusom.
  Biztos férfiaknak is van ilyen, gondolom van, akinek nem tetszene meg egy rövid hajú nő, vagy egy olyan, aki mindig kosztümben meg magassarkúban van, vagy aki bő zsákruhákban, aki térdig érő bakancsban szakadt farmerrel és kockás inggel, vagy aki picsavillantós+köldökig kivágott felsőben combcsizmával. Hát van ez így:)
  Az ember elsőként a külsőből tud "ítélni", ez az első benyomás egy idegennél, és ha ez nem tetszik, akkor általában nem marad lehetőség arra, hogy rájöjjünk, milyen a belső.
  Gondolom azért te sem ismerkedsz meg vagy állsz le egy olyan nővel, akiben alapból nem tetszik valami, vagy nem oké az első benyomás, mert hát hogy de mi van ha egy tök értékes ember, teli jó tulajdonságokkal.

 • 2009.08.06 11:42:17pazvega

  En eleinte azt sem ertettem, hogy miert kell errol meg cikket irni, mikor mar senki sem visel ilyet??? (4 eve mar nem Mo-n elek, es itt, Del-Europaban egy pasin sem lattam ilyet, pedig itt aztan igazan meleg, izzados ido van:))

  De most visszazokkentem a valosagba, otthon meg tenyleg ez megy...Es meg vedik is, na ez a BAJ!

 • 2009.08.06 11:48:52nyünyőke

  2009.08.06 11:30:30Nem Szégyenlős

  Oké, akkor elhiszem neked. Akkor emeljünk ki olyan képet, ami nem ezt akarja direkt hangsúlyozni. 2. kép például jó? Az nem tűnik olyannak. Szerintem így is nevetséges, és nem elegáns, pedig az úriember láthatóan az akart lenni. 3. kép szerintem szintén. Semmi röhejeset nem találok a beállásban, csak azt, hogy az egész öltönyt agyoncsapja a lába. 4. kép szintén természetes szerintem, mégis pocsék. 13. szintén.

  Na mindegy, én befejeztem:) Hordja mindenki azt, ami neki tetszik, meg amiben jól érzi magát, csak ne legyen rosszul attól, hogy más szerint az nem néz ki jól, ráadásul ez a többség, ha tetszik, ha nem.
  Amúgy úgysem tudjuk meggyőzni egymást, mivel ez ízlés kérdése, arról meg kár is vitatkozni, csak jobb ha tudja mindenki, hogy az emberek legalább felének az ízlése szerint ez nem egy előnyös viselet, ennyi.

 • 2009.08.06 11:54:10Nem Szégyenlős

  Pazvega:
  Miért ott nálatok skótszoknyát talán hordanak az emberek?
  Mert azt pl. nálunk sem.
  Éppúgy, ahogy pusztán ágyékkötőt sem, mint például Afrika kevésbé "civilizált" részein.
  Ott nem hordanak szandált és zoknit együtt, nálunk igen.

  Másrészt meg nem értem, hogy miért baj, ha valaki védi a saját álláspontját?

 • 2009.08.06 11:55:49Balance Of Power

  2009.08.06 11:30:30Nem Szégyenlős

  Tehat valojaban a fotoalanyok is direkt huztak zoknit a szandalhoz es ok is azok koze tartoznak, aki szerint ez ciki?

  2009.08.06 11:39:59nyünyőke

  Igy van, en pl. a rasztas haju lanyoktol csoffadok le - helyes arc, jo alak es hozza ez... Siman fel 6 effektus. Mas a kibuggyano hast nem birja vagy a lenott festett hajat. A parom a seggre-combra hizo ferfiaktol szarad be - ez a tipus amugy gyakran jar zokni-szandalban ;))))

 • 2009.08.06 11:58:49attilka87

  pazvega:Itthon dívik ez a viselet.Egyszer,villamosra várva,10mp alatt kb 10zokniszandál fordult meg körülöttem.Jöttek jobbról,balról,fentről,lentről.Mindenhonnan.

 • 2009.08.06 12:02:21attilka87

  Ha ez a vélemény a többség számára abszurd,akkor jönnek a megrökönyödések és a viták.Tény,látni ilyen embereket,de az is tény,hogy ezek az emberek többségében nem 100asok.Legyen az csoporttárs a főiskoláról,BKV ellenőr,vagy szimplán egy utca embere.

 • 2009.08.06 12:04:23nyünyőke

  2009.08.06 11:55:49Balance Of Power

  Áh, köszi, attól féltem fél perc alatt szétcincálnak, hogy egy hülye liba vagyok, aki csak a külsőségekre ad, pedig nem tehetek róla, hogy nálam ez csapja ki a biztosítékot:) Szerintem más ilyenem nincs is. Bááááááááár most hogy mondod, a seggre-combra hízó férfiak...:D:D:D

 • 2009.08.06 12:05:20Nem Szégyenlős

  Nyünyőke:
  Azt nem mondtam, hogy nincsenek ízlésficamos emberek. Némi szépérzékkel megáldott férfinak nyilván eszébe nem jutna öltönyhöz szandált húzni.
  De pl. a tévéstúdiós képen ha már nem fehér sportzoknit húz fel az illető, hanem valami olyasmi színűt ami passzol a szandálhoz-nadrághoz - tehát nem rikítóan különbözik - akkor gyakorlatilag fel sem tűnt volna senkinek.
  Ugyanez mondható el a padon ülő, fejét eltakaró férfival kapcsolatban is.

  Balance Of Power:
  Bizony, van több olyan kép is, ahol egyértelműen megállapítható, hogy csak a "buli kedvéért" készült.

 • 2009.08.06 12:15:07nyünyőke

  2009.08.06 12:05:20Nem Szégyenlős

  Jah, csak itt asszem enm is egy ember bizonygatta, hogy jól néz ki egy elegánsabb outfithez is, mint pl lennadrággal, szövetnadrággal, meg inggel stb. Meg hogy csomóan hordják munkahelyen is, én meg gondolom munkahelyen általában nem farmerhez veszik fel.

  Azt meg, hogy ha nem különbözik rikítóan, kár is tárgyalni, mert olyan szinte nincs is, hogy enm különbözik rikítóan.
  Eleve nekem egy vastagabb anyag nem illik egy nyitott cipőbe. A másik meg, hogy a zokni vagy a szandál színéhez megy, vagy a nadrág színéhez, de az elég ritka, hogy ugyanolyan színű a naci meg a szandál, tehát valamelyiktől úgyis el fog ütni a zokni.

 • 2009.08.06 12:28:06Nem Szégyenlős

  Már megbocsáss, de egy könnyű nyári nadrághoz miért is nem megy egy nem kitaposott, nem teljesen nyitott (csak két pánt) szandál?
  A vászoncipő zokni nélkül az szebb?
  Öltönyhöz nyilván nem megy, ez nem kérdés, és az sem, hogy nem veszünk fel vastag és/vagy agyonmintázott frottírzoknit a szandálba.

 • 2009.08.06 12:29:35PathosVerdesIII

  vazz. mindenki azt vesz fel amit akar.

 • 2009.08.06 14:05:34nemteszedle

  Itt nézzetek lábakat: http://lab-latkep.blogspot.com/
  Aztán meg tényleg mindegy, hogy ki mit tesz a lábára, de a zokni szandál együtt engem mindig is a német elvtársainkra fog emlékeztetni, balatoni nyaralás közben, sörtvedelve, ordenárén hangoskodva. Innentől kezdve próbálja valaki megmagyarázni a 30 év feletti lakosságnak, hogy nem a parasztok hordanak zoknit és szandált együtt.

 • 2009.08.06 14:15:49Balance Of Power

  2009.08.06 12:04:23nyünyőke

  :))) De a nagyra nott ovodas hasonlatodon is besirtam :)) Mennyire igaz.


  Nekem egyebkent volt a gimiben oszt.tarsam, aki valamelyik unnepelyen az oltonyhoz feher sportcipot vett.

 • 2009.08.06 14:19:56Der Beste

  Nyünyőke!

  Minden szavad aranyat ér!
  Hála az égnek, hogy vannak ilyan gondolkodású nők.

 • 2009.08.06 14:29:36Comté ex C.

  Nem Szégyenlős: én voltam a diákkori szerelmes meghökkenős, ha visszaemlékszel. Hogy miért akaszt ki az ilyesmi? Azért, mert a külsőnk a belsőnk kivetülése is. (kivéve az általad megidézett Mark Darcy - bár nem is értem, hogy egy filmbéli fikció hogyan jön ide -, aki az édesanyja kedvéért vette vel a pulcsit, míg a szandál-zokni kombó hívők saját megelégedésükre tesznek ugyanígy. Szóval ebből a megfontolásból nem kelti fel érdeklődésemet sem a szandál-zokni hívő, sem a hajból cicafarok (nemrég láttam ilyet is), sem a férfitanga viselet. Ez mind-mind egyfajta lelki beállítottságot tükröz. Ettől felőlem Te, vagy akárki nyugodtan hordhatod, de negem nem tudsz meggyőzni arról, hogy ez miért is helyénvaló viselet. Sőt, ettől a szememben lehetsz értékes ember Te is, vagy a másik is, de akivel ágyba bújok, az tartózkodjon az ilyesfajta megjelenési formáktól. Nyilván számodra is vannak olyan KÜLSŐ jelek, amelyek kiverik a biztosítékot és nem a hancúrozás jut róla eszedbe. Márpedig egy párválasztásnál azért meglehetősen fontos, hogy a hancúrozás eszedbe jusson. Úgyhogy nem értem, mi ebben a durva.

 • 2009.08.06 18:37:44nyünyőke

  2009.08.06 14:19:56Der Beste

  :) ˙-pirul-

 • 2009.08.06 19:05:03chipshop

  Szerintem Jolinformalt Lakatos Mark pedig csak magyarorszagon nem ciki.
  :-)))))

 • 2009.08.07 11:10:56Nem Szégyenlős

  Comté ex C.!

  A filmet azért idéztem, mert Brigit Jones szemszögéből mutatták be azt az ominózus jelenetet, és pontosan az ő erre adott reakciója volt ott és akkor a lényeg.
  Te pontosan ezt testesítetted meg a volt osztálytársaddal kapcsolatban.
  Igen, nyilván én sem szeretnék egy elhanyagolt, rikítóan öltözött tramplival hancúrozni, de azért tegyünk már különbséget egy zokni+szandál, meg egy ilyen között!

  Ráadásul még az is bosszantó ebben a dologban, hogy olyanok nevezik tapló parasztnak a szandálhoz zoknit húzókat, akik divatmajmokként, menő napszemüvegben, pólóban, térdig érő rövidgatyában és edzőcipőben (zokni nélkül!) korzóznak a plázákban.
  Namost ha a vita tárgyát képező kombináció taplóság, akkor az 100x nagyobb ennél, amikor a cipőhöz valaki NEM húz fel zoknit.

  Szerintem.

 • 2009.08.07 16:00:24katat

  a szerk. figyelmébe: Márk nem a zokni-szandál kombó milánói sikeréről beszél, pusztán azt jegyzi meg, hogy egyre kevésbé ciki a CIPŐből kilógó zokni, lásd.
  http://men.style.com/fashion/collections/S2010MEN/complete/thumb/CKMEN http://www.thesartorialist.com/photos/61609back362Web.jpg

  ha már valaki tisztázta előttem a félreértést, akkor bocs.

 • 2009.08.09 10:03:24Macaroon

  Cudar Mari megmondja:o)))

 • 2009.08.12 16:50:49Bogoj

  én szeretnék divatosan öltözni, de az a helyzet, hogy a kényelem nekem fontosabb.
  ha melegben cipőt veszek, beleizzad a lábam, arra meg nincs pénzem, hogy olyan minőségi terméket vegyek, ami ezt megakadályozza. ezek nem az átlagember keresetéhez vannak árazva.
  marad tehát a szandál.
  ha zokni nélkül veszem fel, és meleg van, nyirkos lesz a talpam, hozzáragadok a szandálhoz, és az nagyon sz@r érzés. ha viszont lehűl a levegő, szandálban fázik a lában. a szandál-vékony zokni párosítás ezeket kiküszöböli. megvan a komfortérzetem, és ez nekem fontosabb, mint hogy másoknak megfeleljek.
  mellesleg sokan mondták, hogy ők az ilyeneket kinevetik. én még senkit nem láttam, hogy nevetett volna rajtam. vagy ezek az emberek csak a másik háta mögött tesznek ilyet?

 • 2009.08.18 15:40:25juanita

  Van benne vmi...
  Engem csak az zavar, hogy itt Magyarországon ha valaki nem hétköznapian öltözködik azt mindjárt megszólják vagy megbámulják..

 • 2010.02.05 12:13:54lüke

  balatoncombo:)
  a kelet-németek nagy találmánya:)
  nemcsak hogy nem elegáns, de nyitott szandálban zoknit vselni egy koszos városban, mint Budapest
  bűntett

 • 2010.02.05 12:15:37lüke

  balatoncombo:)
  a kelet-németek nagy találmánya:)
  nemcsak hogy nem elegáns, de nyitott szandálban zoknit vselni egy koszos városban, mint Budapest
  bűntett

 • 2010.02.05 12:20:00vica78

  Édes Istenem! Honnan kukáztátok elő ezt a posztot? :DD

 • 2010.02.05 13:07:11Ianas

  Bellagio: Sznob-e vagy.

 • 2010.02.07 16:10:42DG

  ki a szar ez a Lakatos Mark? Es mit okoskodik? Ez a szado-mazo mellenyke meg rajta divatos? Szerintem szar. Meg az egesz noies megjelenese. Vogue magazint ferfi kezben meg nem nagyon lattam. Esetleg a buzi divatkiralyoknal. O is az (mert az divatos)?

  Szoval kerem tisztelettel: ennek a velemenyet akkor idezzek, ha egyszer tisztessegesen fel tud oltozni.

  Stylist... Atyavilag........

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta