Zsír fekete cipőt, mégis honnan?

Kéne egy pár klassz fekete cipő. Elegáns, finom, kényelmes és megfizethető. Hát nem lesz egyszerű. Az Olaszországban minden utcasarkon megoldható rutinművelet itthon kínszenvedés. Klasszikus, de bármi apró ötlettel egyedivé tett cipőben bénák vagyunk, béna a választék is, nem tudunk kitörni. Vagy talán igény sincs rá. Egy sima fekete cipő, amit évekig lehet hordani, de mégis van benne valami apró elmebeteg ötlet ami egyedivé teszi. Mint ez az Hugo Boss magassarkú a 2009-es kollekcióból. Kéne.

boss

Képforrás: hugoboss.com

Olcsó cipőt lehet kapni bőven, de az olcsóság látványa az elegáns kategóriában tűrhetetlen. Nem, egy közönséges, brutálisan hegyes orrú vagy hanyag kidolgozású, igénytelen alapanyagból készült cipő nem elegáns csak azért, mert fekete. Egy divatos és vicces tangapapucs lehet olcsó, megférnek együtt, de jó kosztümhöz, szép ingekhez nehéz megfelelő és tartós cipőt találni, de van pár lehetőség.

A ruhákban is igen erős diffusione tessile tart cipőket is, pont ezt a pénzügyes dizájntigris kategóriát. 10-15 000 Forint között mozognak az árak, jó dizájn, szép kidolgozás. Itt sajnos véget ér a költséghatékony, de minőségi szakasz.

A biatorbágyi Premier Outlet sajnos nem bővelkedik szép fekete cipőkben, a Roland outletben vannak Hugo Boss és Hilfiger cipők is, 30-40 000 körüli áron. Ugyanott a Nike-ban legalább jó futócipők vannak olcsón, de ez most sehogy se jön ide.

Egy több évre vásárolt darabot nem kell szezonban megvenni, nincs is neki olyan. Kiárusításkor lecsapva van még egy-két jó ár-érték arányú üzlet.

A Salamander nem éppen olasz, de ott is el lehet csípni olcsóbb Hugo Boss szandált vagy néhány kevéssé extrém spanyol márka jófajta cipőit. Most éppen leárazás van, a Westendben 35 000-ért több piszkosul dögös fekete párat láttam, az egy több évig hordható alapdarabnál jó ár, eddig minden drágább cipőm meghálálta a bizalmat. Hasonlóan jó klasszikus cipőkben az Alberto Zago és a Bata.

Az Anita Moda, La Boutique és a Bizánc Boutique sok színes, cifra és sokkolóan drága cipője között előfordulnak kevésbé luxuskurvásak is, és azok néha megmaradnak a legvégső kiárusításra, amikor 20-30 000 forintból egy több éves szerelemre lehet befizetni. Ezekben az üzletekben lehet találkozni Jimmy Choo, Ferragamo cipőkkel is, ha ez számit valakinek.

A Zara és a Mexx kínálata elsősorban szezonális, néha felbukkannak náluk kellemes irodai darabok, általában jó minőségben, de több szezont ritkán bírnak ki.

rosso

Martini Rosso Kinley Ginger Ale - fedezze fel keverve is!

A 6 cl Martini Rosso-t longdrinkes pohárba töltjük, színültig rakjuk jégkockával, és felöntjük Kinley Ginger Ale-el.

Alaposan megkeverjük, narancskarikával díszítjük.

 Az olasz posztok támogatója a Martini.

Sajnos ennyi és nem több, de talán közösen többre megyünk, önök hol vesznek egy pár örök kis feketét?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek