Hiánypótló kávétérkép

Zanza!

Milyen pontosan egy espresso? Létezik tejszínhabos kávé? Most rendet rakunk a fejekben, mert nagy a zűrzavar. Nem csak nálunk.

Az ötlet sem az enyém, innen vettem. De az itt-ott gyanús volt és olasz felügyelőnk, Carola is leszólta, és segített elkészíteni egy hiánypótló kávé útmutatót. Végigfuttattuk pár olaszon és így engedjük útjára az olasz kávéiskola alapjait bemutató ábrát.

kaveguide copia

Az espresso italiano egy 25 ml-es alapegység, ISO standard 45011-ben rögzített szabályok szerint, meghatározott alapanyagokból, eszközökkel készülhet. A doppio és lungo változatoknál ugyanez a kávé hígul vízzel, a ristrettoba az espresso 25 ml vize helyett 15-20 ml kerül. A corretto nem csak pálinkával készülhet, konyakkal is jó tud lenni. Eszpresszókávéra pedig merénylet a tejszínhab. Főleg a növényi zsírból készült kinyomós megoldások.

rosato

Martini Rosato Sprite - fedezze fel keverve is!

6 cl Martini Rosato-t öntünk egy long drink pohárba, két gerezd citromot belenyomunk, majd beledobjuk őket.

Teletesszük jéggel, majd feltöltjük Sprite-tal.  

Az olasz posztok támogatója a Martini.

Blogmustra