OFFLINE

Szavazzon! Melyik a legrosszabb cukrászsütemény?

2009. június 13., szombat 11:39 |

A linzeres poszt váratlan sikere és a sajtosroló kommentjei között sajtosbrokkoli nevű olvasónk javaslata alapján szavazhatnak most a legrosszabb cukrászsüteményre.

Mindenkinek fordult már ki a szájából poros tésztájú isler, cukrozott pektinnel töltött linzer, margarinnal töltött sajtosroló, aminek a végén már régen megszáradt a reszelt trappista. A kókuszgolyó, puncstorta vállaltan a maradékokból készülnek, ki mit talált eddig ezekben a finomságokban? Örömet? Minden egyes hajszálért, rossz ízért és gejl termékért bosszút állhat.

Melyik a legrosszabb cukrászsütemény?

  • 424
    isler
  • 631
    linzer
  • 2105
    sajtos roló
  • 341
    kókuszgolyó
  • 1308
    puncstorta

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2009.06.13 18:50:14cöcke

    Ajajj, nyelvtanóra következik.
    A jövevényszavakat eleinte eredeti alakjukban írjuk (ilyenkor még idegen szónak számítanak), majd ha közismertté válnak, két eset lehetséges: sok esetben jóváhagyják a magyaros írásmódot – olykor az eredeti nyelvi alakhoz legközelebbi formában, máskor módosulásokkal –máskor viszont megőrződik az idegen írásmód szerinti írást.
    Hogy érthetőbb legyek. A magyar nyev jelnlegi szabályai szerint jöjjön pár példa:aerobik és nem aerobic, cipzár és nem zipzár, biznisz és nem business,csili és nem chil, ISLER ÉS NEM ISCHLER(!!!)...stb.stb.A másik oldalról:chat és nem cset, blues és nem blúz, country és nem kántri :).
    Remélem mindenki kicsi lelke megnyugodott.:)

  • 2009.06.13 18:54:59Matsu

    értelmesítsünk hát

    A legrosszabb süteményt a gyöngyösi Kismalom Cukrászdában ettem.
    Gyönyörű, pasztellsárga falak, cseresznyeszínű bútorzat és lambéria, az eladólány mellénye a bútorkárpitok anyagával harmonizáló jacquardszövet, benne egy olyan nő, hogy a világ bármelyik táján cukrászdareklámot lehetne vele forgatni.
    Egy-egy muskotályos (Gyöngyös, ugye) szeletet, vastagon krémes, meg két másfajta, szintén dús-habos sütit kértünk és... sokk. Iszonyat.
    Mintha két kockamargarint rakott volna a tányérokra. A felét se bírtuk megenni. Még csak cukros sem volt, csak egyszerű, tiszta, brutális növényi zsír.
    Történt ez tavaly nyáron egy hétköznap délután.
    Gyanút foghattunk volna már a belépéskor, a főúton lévő kis ékszerdobozban mi voltunk az egyedüli vendégek. Hát nem véletlenül.

  • 2009.06.13 18:55:06liliana13

    a címlapon azok a kis mignonok nagyon guszták :)

  • 2009.06.13 19:12:37cöcke

    Matsu! Dejó! Menjünk át cukrászda fikázásba/magasztalásba!
    Nekem pl a sokak által istenített soltvadkerti Szent Korona cukrászda az állandó csalódás. Mondjuka fagyijuuk nem rossz, meg a házi krémesük. De az összes többi sütinek, bár külsőre gyönyörűek, tök egyforma íze van:(((.

  • 2009.06.13 19:24:07Hajobert

    Tertra, az a kókuszgolyó! A puncstortába nincs hulladék. Jobb helyeken...

  • 2009.06.13 19:50:32édriennn

    Hát én nemtudom mi van pontosan a puncsszeletben,de még nem ettem két egyforma ízüt pedig ugyanott veszem:D Ennek ellenére is imádom.Akókuszgolyóval is hasonló a helyzet és nem igazán értem ennek a szavazásnak mi értelme volt.Viszont tippet valaki nyugodtan sughat,h hol lehet jó sajtosrolót venni(lehetőleg borsodban):)

  • 2009.06.13 19:51:44Toth_Ildiko

    Kókuszgolyóban sem.
    Házilag darálod a háztartási kekszet bele, kakaó bele, házi baracklekvár, kávé!
    No meg egy kevéske cukor.Isteni.

  • 2009.06.13 20:07:00Matsu

    Egy másik legrosszabb 2 v. 3 évvel ezelőtt: Árkád Cukrászda, Salgótarján
    Sarokházat kértem, gyerekkorom nagy kedvencét, nem ettem már vagy 20 éve. A hab extrém vastagsága gyanús volt, és valóban: decens, nyúlós-tapadós olajréteg borította be szájpadlásomat legott :(

    Különben:
    Legrosszabb az isler, mert dió helyett napraforgódarálék van a tésztájában és csoki helyett ocsmány bevonómasszával borítják.
    Legrosszabb a linzer, mert általában száraz mint a farostlemez, a lekvárnak nevezett matéria benn gyümölcsöt sose látott.
    Legrosszabb a sajtos roló, a gejl margarinkrémmel.
    Legrosszabb a kókuszgolyó, ami tényleg a maradékfelhasználás kreatív formája, csak kéne bele vmi, amitől íze is lesz.
    Legrosszabb a puncstorta, ld. kókuszgolyó esete.
    Legrosszabb a túrós süti, ahol a zselatinpacában centiről kiabálnak egymásnak a túrómorzsák.
    Legrosszabb, amit tehetsz, h. cukrászdában, vagy más kereskedelmi egységben szerzel "süteményt".
    Mert a sütemény tojásból, vajból, tejszínből, kakaóból, gyümölcsből van.
    A cukrásztermék ehelyett állományjavítóból, festékből, aromából, zselatinból, keményítőből és növényi zsírból, növényi zsírból és növényi zsírból van.
    A liszthez nem értek, de erős a gyanúm, h. azzal is súlyos problémák vannak.
    Házisütin nőttem fel. Az anyám, meg a rokonok és ismerősök nem éppen sztárséfek, csak mezei, régimódi háziasszonyok. Egyszerű pogácsák, piték, zserbó, klf. krémes sütemények, néha torták, képviselőfánk meg ilyenek. Alap a 'horváthilona'. Szóval nincs különösebben rafinált ízlésem, vagy teljesíthetetlen igényeim. Tényleg nincsenek.
    Ehhez képest ünnepszámba megy, ha egy cukrászda egy-két sütijében felismerhető valamilyen íz, karakter. És akkor már széles körben lelkendezik mindenki, h. igeeen, AZ egy nagyooon jó hely!!!

  • 2009.06.13 20:10:20sülttofu

    Nekem a kedvencem a sajtosroló. De komolyan.
    A legfinomabb pedig a Fővám téri Vásárcsarnokban, a Zsóka pékségben. Szerintem. És van belőle füstölt sajtos is (nyami) meg sima is. Ellenben az islert képtelen vagyok megenni.

  • 2009.06.13 20:28:49Proton

    Naddon finom vót a kókuszgolló :)
    http://www.youtube.com/watch?v=xWqahXA9cu4

  • 2009.06.13 20:45:33cöcke

    2009.06.13 20:07:00Matsu
    Az előbbi kommented felért egy új poszttal szerintem! Nagyon elkaptad a lényeget!:)

  • 2009.06.13 20:54:46-BENQ-

    tányérokon képződő maradékokból készül

    Ja, abból. Az ilyen híresztelések miatt van annyi fogalmatlan marha. Nyugodtan higgyétek el, a nyálas, összeharapdált maradékokat visszagyúrjuk mi cukrászok a puncsba. Remélem az ilyen hírek szerzői mindig is olyat kapnak majd.

  • 2009.06.13 20:57:18Littelkitty

    marcipánmaci, orosz túrórudit ettem, orosz élelmiszereket áruló boltból. Nem tudtam korábban, hogy létezik orosz túrórudi is, a blog ajánlása alapján próbáltam ki. A leírtak alapján másra számítottam, massza jellegű volt. Az hogy nekem nem ízlett, attól még más oda lehet érte (és egyik sem "hülyeség"). Én csalódtam benne mindenesetre.

  • 2009.06.13 20:59:10Matsu

    2009.06.13 20:45:33cöcke
    Ez fogja meg a lényeget, ezekből vannak a
    cukrászsütemények:
    http://www.xpage.hu/devel/bekas/index.php?menu=items&type=catlist&confect=1
    Hát akkor, miről beszélünk?

    Egyedül a mézes-krémessel voltam úgy, h. azt nem tudják elrontani. Nem egy nagy ízélmény, de megbízhatóan hozza az elvárhatót, a tészta mindig kellemesen frissnek tűnik.
    Erre, a múlt héten ettem egy olyat, ami valósággal bűzlött a szalalkálitól :(((

  • 2009.06.13 21:33:50sajtos pogi

    2009.06.13 14:21:08cöcke

    :DDDDDDDDDDDD Köszönöm a receptet, nagyon jót nevettem!

  • 2009.06.13 21:42:30cöcke

    Sajtos Pogi! Kedves egészségedre!:D

  • 2009.06.13 21:53:58cateye

    Szerintem pont ezeken a sütiken (+ piskótatekercs) lehet lemérni az adott cukrászda minőségét. Ha ezek finomak akkor a többivel sem lesz gáz.

  • 2009.06.13 21:58:35huncut_kata

    Cöcke, az én nagymamám rendszeresen szokott ilyet csinálni, de a család kérésére, mert mink baromira szeretjük (egy bizonyos kor fölött már nem várható el a hosszú órákig tartó süteménysütés)

    Monjuk nálunk nincs ennyi emelet, csak 3, közte vastag diókrém, és finom tejszínhab a tetején. Díszítésként meg fél dió, nem cukorszarok.

  • 2009.06.13 22:16:21Szalooka

    Szerintem a puncstorta szar. A szavazás szar.

  • 2009.06.13 22:21:05cöcke

    2009.06.13 21:58:35huncut_kata
    persze ez ízlés dolga, csakhát én nem bírom megenni az üzemi piskótatortát,meg a margarint magában cukorral kikeverve, de,ha ti szeretitek az jó:)

  • 2009.06.13 22:35:27murakami

    cöcke, az "aerobik" baromira helytelen, mert a külföldi és a magyar keverése, aerobic vagy "erobik" és az "aerobik" kiejtés is hülyeség ezért, ua. a problema a "szprével" is, amit újabban "sprének" mondanak - én legalábbis így tanultam, na mindegy, a süti a lényeg, azt pedig a Szépvölgyi úton a Daubnerban egyetek, ott minden finom és a fagyi is (Kolosy tér fölött van).

  • 2009.06.13 23:38:28Dorie

    És hol marad a lisztespiskótás dobostorta vagy az undorító somlói galuska?
    Mellesleg én az islert és a linzert is imádom és a kókuszgolyót is.

  • 2009.06.13 23:38:54cöcke

    2009.06.13 22:35:27murakami
    cöcke, az "aerobik" baromira helytelen...
    Annyit mondok,igencsak megkophatott az a tudás, Murakami. Érdemes tanulmányoznod ilyen beszólások előtt az MTA prezentálásában megjelent 'Magyar Helyesírás Szabályait'. Ha így tennél tudnád, hogy az átírás néha megőriz idegen elemeket, nem mindig pontosan adja vissza az elterjedt magyar kiejtést.Ennek tükrében, az aerobik helyesen k-val írandó, a jelenlegi szebályozás szerint.De azért jó próbálkozás volt.

  • 2009.06.13 23:39:38cöcke

    szabályozás-bocs

  • 2009.06.14 00:00:33huncut_kata

    nekem nem ízlenek a Daubneres sütik

  • 2009.06.14 02:14:38Dinnyus

    Sznob cikk.
    Imádom mindegyiket,a legjobb sütik;de természetesen lehet rosszul is csinálni őket,ahogy bármi egyebet.

  • 2009.06.14 08:23:13dundikalika

    Én pl. jártamban-keltemben épp a puncstortával szoktam tesztelni a cukikat. Ha pl. a teteje nem a cukormázas, hanem vajkrémes és cikk-cakkokat fésültek bele, háááát akkor abból pl. nem kérek, és a többi sütivel is már erős fenntartásaim vannak...

  • 2009.06.14 15:44:58gastro vazze

    Huncut-kata
    Igazad vagyon, sütiben semmi különös, egyeníz. De a fagyi finom!

  • 2009.06.14 18:07:15zölderdö

    Nem nagyon eszem sütit cukrászdában, ha megteszem, mindig megbánom, mert a legtöbb helyen túl édes, tél krémes, túl margarinos és nem finom. Igen, tudom, sokan azt mindják rám, finnyás vagyok meg sznob, pedig csak igényes. (Dolce vita blogján volt - az alapanyagok kapcsán - erről egy jó cikk még régen. Sokan támadták is, meg lesznobozták őt.) Viszont imádok sütni, egy cheesecake-nél vagy házi tiramisunál nincs jobb. De azért ha arra járok, a váci desszertszalonba biztosan elmegyek majd.

  • 2009.06.14 18:08:17Baatkaa

    Peter Anna, ha avas vajbol keszitik, mint a paradicsomszoszt, akkor mindegyikre lehet szavazni!

  • 2009.06.14 18:10:10Baatkaa

    Ujpesten egyszer voltam olyan szerencsetlen, hogy az Anyukammal es a kislanyommal betertunk egy cukraszdaba. Nagy uvegablaka volt, tele latvanyra inycsiklandozo sutikkel. Haaaat, en meg eletemben olyan rossz sutiket nem ettem, egyszeruen undorito volt mindegyik! Brrr.

  • 2009.06.14 18:10:38zölderdö

    és igen, isler a helyes írásmód magyarul, de valóban, Bad Ischlben ischlert fogtok találni:-). (Mert ugye onnan származik.)

  • 2009.06.14 21:27:00NAnnna

    kedves Anna, ugye a következő cikked a legrosszabb cukrászdák és készítményeik felsorolásáról fog szólni? nagyon remélem mert mostanában egyáltalán nem írtál ebben a témában. :P

  • 2009.06.15 11:18:43gastro vazze

    2009.06.14 18:07:15zölderdö

    a cheesecake-et miből csinálod?
    és a tirami su-t milyen "tésztával"?

  • 2009.06.15 11:52:07gastro vazze

    kedves Anna!
    csináljatok már egyszer egy krémes tesztet, mert az még az a sütemény, amely megosztja az országot:)
    javasolt cukik:
    Sugarshop
    Daubner
    Emil
    Frer (Hüvösvölgy)
    Rembrandt (Hüvösvölgy)
    Vári
    Szamos
    Pataki (ÉRD)
    Osváth (Diósd)
    Auguszt (Sashegy)
    Auguszt (Fény utca)

    na?!

  • 2009.06.15 12:07:39VilágosKékHarisnya

    Véreim,

    és a CSOKICSÚCS????

  • 2009.06.15 22:29:29Macaroon

    Nem szavaszok, mint jó! :o)))

  • 2009.06.15 22:30:40Macaroon

    gastro vazze: a Horváth Mihály téri cukrászda krémese mind agyonveri, és alig ismeri vki...

  • 2009.06.15 22:31:47Macaroon

    Látom milyen szépet írtam így félálomban, szavaSZok meg minT, azért értitek ugye:-). Amúgy két napja ettem a Zazziban, visszamegyek és ezzel a tulajnénit is megfenyegettem. Kurva jók.

  • 2009.06.15 22:33:17Macaroon

    Váncsa könyvében van puncstorta recept, jó ideje szemezek vele! Amúgy mi a gond azzal, ha a leeső piskótaszéleket teszik a puncstortába??? Ezt soha sem értettem...

  • 2009.06.15 22:40:41Macaroon

    cöcke nagy király vagy:-)

  • 2009.06.15 22:44:21Macaroon

    Aki meg süti a sajttortát és a tiramisut, ó jajj, na elég, jóccakát.

  • 2009.06.16 07:35:43gastro vazze

    2009.06.15 22:30:40Macaroon

    na megnézem én ezt a krémest ma magamnak!

  • 2009.06.16 07:37:53gastro vazze

    2009.06.15 22:44:21Macaroon
    Aki meg süti a sajttortát és a tiramisut, ó jajj, na elég, jóccakát.


    Hát konkrétan, mindkettő tésztáját lehet sütni kicsit:), sőt a sajtorta kekszmorzsa alapját illik is egy picit:))

  • 2009.06.16 08:47:16Macaroon

    Szerintem a tiramisut kevéssé, a kekszmorzsás sajttorta alapot, na jó, tíz percet. Úristen, de megkívántam:-))) LÉCI számolj be a krémesről!!!

  • 2009.06.16 08:50:07Macaroon

    Daubner: ellenben sósban ők a legerősebbek...szilvalekváros papucs, tökmagos pogácsa, gauda sajtos pogácsa, juhtúrós...a Vári viszont megveri őket fagyiban.

  • 2009.06.16 09:09:30gastro vazze

    2009.06.16 08:47:16Macaroon

    mi sütjük a tirami su tésztarészét, nem pedig babapiskótát használunk :)

    (egyébként, ha babapiskótáztok, akkor egyszer helyettesitsétek Bahlsen Butterkeks-el, százszor finomabb - persze ez már elhajlás, mint az epres tirami su:)))

  • 2009.06.16 09:28:45showsawraw

    Én ritkán járok cukiba, ha igen akkor konzervatív édességnézetemhez híven franciakrémes. Nekem a legutálatosabb a gesztenyetorta meg a r. túrós.finomat még nem ettem.

  • 2009.06.16 12:15:04Macaroon

    Rákóczi túrósért ölni tudok, sőt inkább a habos mákos meg minden ami mákos, na most akkor kimegyek a Lefibe császtok:-)))

  • 2009.06.19 20:35:15édriennn

    Mér bántják a sajtos rolót?Hát könyörgöm egy finoman Lkészített forró füstöltsajtos sajtosrolóval háborukat lehetne megelőzni!
    az más kérdés,h aki nem tudja minimum Lfogadhatóan megcsinállni annak konyh közelébe nem szabadna mennie...

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta