OFFLINE

Alig kétszázezer forintért miénk lehet a hamburgerruha

2009. június 8., hétfő 14:06

Nagyjából kilencszáz dollárba, körülbelül 180 ezer forintba kerül Joy Kampia O’Shell horgolt hamburgerruhája, amiben szinte bármilyen eseményen akkora feltűnést kelthetünk, hogy garantáltan egy hétig az öltözékünkről cikkeznek majd mindenhol. Ennyi pénzt simán megér egy ilyen ruha, de inkább válasszuk sundae – fagylalt tejszínhabbal, sziruppal és gyümölccsel a tetején - horgolt ruhaverzióját.

Joy Kampia O’Shell egy amerikai művész, tevékenységének meghatározó részét képezi, hogy szinte bárminek elő tudja állítani a horgolt verzióját. Magától ételeket horgol szívesen, de készít horgolt, ételeket formázó ruhákat is.

A legextrémebb ruhája a hamburgerruha, ez viszont nem annyira szép. A barna, piros, sárga színösszeállítású ruha nehezen szerethető, különös tekintettel a szezámmagokra. Sokkal előnyösebb a fagyiruha, ami világoszöld és fehér egy kis csokiöntettel meg eperrel a dekoltázsban. A horgolt ételruha-kollekció legjobb darabja talán a fánkokból készült sál.

O’Shell egyedi műalkotásokat készít, tehát a ruhákat nem sokszorosítja, kiállításokra jár vele, de tisztában van azzal, hogy van olyan, aki ilyen ruhát szívesen hordana, ezért akinek van rá pénze, meg néhány hónapja, hogy O’Shell elkészítse a kívánt darabot, nyugodtan rendelhet tőle. A művésznő óradíja a honlapja szerint 30 dollár. A ruhák viszont elég időigényesek, így a hamburgerruha nagyjából 900 dollárba kerül, mire elkészül.

O’Shell azt is írja, hogy nyugodtan kérjünk tőle bármilyen horgolt terméket, szívesen elkészít mindent, csak legyen türelmünk kivárni. Egy átlagos darab elkészítési ideje 3-4 hónap.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.06.08 14:43:48pantufül

  Hordható???Divatos????ruhák??? Hol?

 • 2009.06.08 14:49:01ddevil

  Háááát....

 • 2009.06.08 15:25:09tn21

  Hmm...sztem nem annyira divatosak, és nem is valószínű, hogy hordanám.:D De legalább lefoglalja magát a nő és még találékonyan pénzt is csinál a hobbijából.:)

  "Magától ételeket horgol szívesen, de készít horgolt, ételeket formázó ruhákat is."
  Ennek a tagmondatnak mindkét fele ugyanazt jelenti számomra. Bár lehet h én értelmezek rosszul.

 • 2009.06.08 16:03:11Rékuc

  A leírás alapján borzalmasnak képzeltem el a ruhákat, de irtó jópofák. Mondjuk a sundae ruhát tüll szoknyával jobban el tudnám képzelni. A hamburgerruha jó kis fricska a modern társadalomnak, és az a spanyolos ruha meg a horgolt kabát kimondottan tetszik. (Bár a belseje szerintem inkább rózsaszín, mint piros.)

 • 2009.06.08 16:23:55Evica54

  Nagy kunszt.Ilyet én is bármikor meghorgolok. Ételek helyett inkább aranyos bohócokat,meg állatfigurákat. De most elgondolkodtam.. :-)

 • 2009.06.09 12:50:45gabella

  Azért nem feltétlen tart hónapokig... Mondjuk a fagylalttölcsér ruha tölcsérrésze egész jól mutat, és hetek alatt is simán elkészül! Egyszerűsítve tényleg hordhatóak is...

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta