OFFLINE

Egyenruhába öltöztetné a női EP-képviselőket egy magyar divattervező

2009. május 28., csütörtök 14:27

Lejár az Európai Parlament öt éves mandátuma és új képviselőket delegálhatunk mi magyarok is a Brüsszelben és Strasbourgban ülésező testületbe. Tóth Bori iparművész - ruhatervező javaslatára a magyar politikus hölgyek – az olimpikonokhoz hasonlóan - uniformisban vonulnának be az Európai Parlamentbe. Így Európában elsőként a magyar politikusok viselnének egyenruhát Brüsszelben. Június 4. és 7. között az Európai Unió állampolgárai ismét dönthetnek arról, hogy kik képviseljék őket az Európai Parlamentben. A Lisszaboni Szerződés értelmében Magyarországnak 2009-ben 22 parlamenti helye van a világ első olyan nemzetközi parlamenti testületében, amelynek tagjait közvetlenül választják. Ami a nemek közötti megoszlást illeti, az Európai Parlamentben jóval, csaknem tíz százalékkal magasabb a női képviselők aránya, mint a nemzeti parlamentekben. Az esélyegyenlőségért harcoló nemzetközi szervezetek szerint a nők politikai szerepvállalása világviszonylatban még mindig meglehetősen alacsonynak számít.

Tóth Bori kollekciójának egy darabja, de ez még nem az EP-egyenruha
Tóth Bori kollekciójának egy darabja, de ez még nem az EP-egyenruha

A magyar EP-képviselők egyharmada nő és arányait tekintve magas azoknak a hazai női politikusoknak az száma, akik idén a huszonkét hely valamelyikére szeretnének ülni. Tóth Bori iparművész - divattervező szerint egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan reprezentálják hazánkat azok a politikusok, akik bennünket képviselnek. A tervező szerint nem csak elegáns gesztusértékkel, de pozitív üzenettel is bírna, ha egy modern, a divat és a diplomácia szabályrendszerének is megfelelő uniformizált viseletben érkeznének Brüsszelbe az újonnan választott politikus hölgyek.

„Európában is él az a közvélekedés, hogy a magyar nők csinosak, hát miért ne játszanánk rá erre? Legyenek a mi képviselőink abban is különlegesek, hogy a világon először egy adott nemzethez tartozó politikusok, az összetartozás kifejezése érdekében egyen viseletben kezdik meg parlamenti munkájukat. Egy nőies és nagyon elegáns egyenruha számtalan dolgot reprezentál. Az összetartozás szimbóluma lehetne, ha a különböző pártok képviselői, színektől függetlenül, az egységet, az összefogást és a közös célokat testesítenék meg. Egy olyan viseletet képzelek el, amely egységes identitáskészletet sugall, akár a nemzeti karakterisztikának megfelelő elemekkel. A kosztümök tervezése előtt sok információt gyűjtöttünk be a női képviselő-jelöltekről, ugyanis egy jó ruha elsősorban a viselőjét fejezi ki, azt szeretném, ha örömmel viselnék majd azokat. " – mondta a ruhatervező.

A napokban kerül a listát állító pártok kampánystábjaihoz, valamint női képviselő-jelöltjeihez Tóth Bori javaslata. Ön mit szól az egyenruha-ötlethez?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.05.28 15:17:15btomi1980a

  pffff....

  http://maffiozo.hu/rablas.php?rablo=btomi1980

 • 2009.05.28 15:34:41ormenysuti

  vajon mennyibe fog ez kerülni nekünk? s vajon tóth borika fizetett a pr-ért?

 • 2009.05.28 15:36:56Pepe masnit köt

  legyen inkább makánymárta és hordják az ep-ben a bkvs vagy az olimipiás cuccokat LOL. mi meg kifizetjük b+

 • 2009.05.28 16:22:50hallohallo

  ez hülye

 • 2009.05.28 17:33:00esclave de boulot

  Európában is él az a közvélekedés, hogy a magyar nők csinosak, hát miért ne játszanánk rá erre?

  Europaban az a kozvelekedes, hogy a magyar lanyok ugy oltoznek mint az utcalanyok, utana meg ki vannak akadva ha annak nezik oket; az idosebb korosztaly (35-tol felfele) meg rettenetesen oltozik. Ennyi.

 • 2009.05.28 18:10:11Lord of the Sith

  Nos , ha nők meglátják egymáson ugyan azt a ruhát , nem túl boldogok.


  Ha meg túlnyerné magát a Jobbik , és a női képviselőik uniformisban masíroznának be , akkor Borcsa asszony magához nyúlna-e ?

 • 2009.05.28 20:44:51MorganDeToi

  Eleg megnezni az eddigi munkajat...
  Talan jobb lenne, ha megtanulnank vegre letisztultan elegansak lenni, mindenfele selyem, csillam, szinjatszos anyag nelkul es peldat vennenk pl. Carla Brunni-rol, nem pedig bevonulni szovjetesen, uniformisban, tramplisan. Szinte hallom az egyenlepteket....

 • 2009.05.28 21:50:52panka

  Ennyire nem megy a bolt, hogy állami megrendelésre szorul? Persze vannak ezzel így egy páran rajta kívül is.

 • 2009.05.29 10:10:03bauer

  Megnézve az MSZP EP parlamenti hölgyjelöltjeit... hát egy dolog mutatna jól rajtuk, egy féltonnás betontömb a lábukon.

 • 2009.05.29 15:32:18anett30

  Ez felháborító! Méghogy egyenruha!!! A Makány Márta férje politikus és ezért kapta ő az olimpia/bkv ruhák "tervezését". És azért írom idézőjelbe a "tervezés" szót, mert az NEM munka, amit csinált. Nos! Ennek a Tóth Borinak kicsodája a "valaki/politikus/vezető"??? Emberek! 2009-et írunk!!! Felnőtt emberek mennek oda ki, oda abba az EP parlamentbe! Mindenkinek más az ízlése/stílusa/alkata... és ez a "nevesincs Bori" majd megmondja, hogy mi a TUTI, mit és hogyan kellene csinálni, hogyan kellene öltözni... Azért, mert van egy diplomája az iparművészetiről még nem biztos, hogy tehetsége és értelmes ötletei vannak! Ha jól tudom Makány is ott végzett (mert úgy behrangozták az olimpia előtt, hogy egy iparművész tervezte azt a piros pipacsos sz@rt!) és JÓL LEJÁRATTA MAGÁT ÉS ORSZÁGUNKAT AZ OLIMPIAI FORMARUHÁKKAL!!! Könyörgöm! Az EP parlamenti embereinket hagyják!!! Az olimpia az más. De itt NE égjünk már be egy fiatal tervezőcske miatt, mert ő most hírnevet és kuncsaftokat akar magának!!! Tervezze a Barátok közt celebjeinek/Schobert family/beszédhibás playmate-ek ruháit, ahogy a Márta is teszi! Értelmes tervező nem küldené egyenruhába az EP parlamentbe a politiusainkat!

 • 2009.05.29 15:43:28kiskalacs

  eleg szar szemet ötlet..jarjon az a tervezöcske egyenruhaban...

 • 2009.05.29 16:26:50Prinzessin Erbsen

  nem tudnék olyan ruhát elképzelni, amit Morvai Krisztina meg göncz Kinga is felvenne, a többi kövér maszopos bárisnyáról már nem is szólva.

 • 2009.05.30 17:59:44margaritt

  Szerintem szuper ötlet! Egyenruhában tépnék meg egymást. Így, ha valaki nem ismeri őket, akkor is messziről látszik, h Magyarországról jöttek, ez megmagyarázná, miért tesznek egymásnak állandóan keresztbe. És jó figyelmeztetés - vigyázz, magyarok - kerülje el őket minden értelmes, jóérzésű ember!!!

 • 2009.05.30 18:15:07margaritt

  Ja, és pártállástól függően más színű ruhában legyenek - így lehet majd fogadásokat kötni, h melyik szín tesz több indítványt csak azért, h lejárassa a másika(ka)t.

 • 2009.05.31 11:35:20Gabesz111

  MAKÁNY MÁRTA SZERINTEM BORZALMAS... AMIKET TERVEZ AZ KABARÁ, LÁSD OLIMPIA VGY BKV...CSAK EGY FELKAPOTT DAGADT TEHÉN :)

 • 2009.05.31 23:20:39Gladia Delmarre

  Nemááár! Egyenruha? Még ha tényleg egy jó tervező is készítené (gondolom egyébként olyasmire gondolt, ami inkább kollekció, több darabból álló, egymással kombinálható), könyörgöm, azért az EP nem egy olyan intézmény, ahol ez jól venné ki magát. Inkább tűnjenek ki azzal a magyar képviselők, hogy értelmes javaslatokat tesznek, és jól végzik a munkájukat. Ezen felül, ha ízlésesen is öltözködnek, biztosan megjegyzik a nevüket, és azt is, h magyarok.

 • 2009.06.01 19:55:48noirpapillon

  Nem sajnos..manapság nem a magyar nők csinosságáról vagyunk híresek, hanem, hogy "Budapest a pornó fővárosa".

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta