OFFLINE

Lefogytál? Dögölj meg!

2009. május 19., kedd 11:18

Felér egy savas esővel, ha miután lefogytál, találkozol a barátnőiddel. Vagy sajnálnak, mert betegnek hisznek, vagy a pokolba kívánnak. A pszichológus elemez.

A kéthetes diéta és fogyokúrám történetét három részesre terveztem, annyi hasznos információt láttam benne. Erre kiad egy negyediket.Talán a leghasznosabbat. Fogyj le, és ismerd meg barátaidat társasjáték következik.

dogolje meg

A motiváció, a belengető menü, és a tovább fogyás már megvoltak, aki ilyesmin töri a fejét, talán hasznukat veszi. Lefogytam, megszabadultam néhány nehéz kabáttól. Ezt a barátok, felebarátok, mindenki észreveszi és reagálnak, ki-ki a saját boldogságát vagy boldogtalanságát kivetítve. Az első reakciók után elkezdtem figyelni, mert nagyon érdekes volt. Illetve annyira nem, mert mindenki a formáját hozta, néhányan egy kicsit töményen. Mivel én ismerem a mondatokhoz tartozó arcokat, életeket, a reakciók megítését szakemberre bíztam, pszichológus kollégánk rövid elemzéseit olvashatják. Ennek ismeretében reagáljanak lefogyó barátaikra, vagy ítéljék meg reakcióikat egy hasonló esemény után:

Van, aki nem veszi észre egyáltalán (17%-os súlyveszteségről van szó, látszik, a fejemen is nagyon). Főleg férfiak. A pszichológus elemzését dőlt betűs részben idézem.

Az emberek különböző módon észlelik és tárolják a külvilág információit. Lehet, hogy a pasi, akinek nem tűnik fel a karcsúságod, ezer közül is megismerné a hangod vagy az új parfümöd. Persze az is lehet, hogy nem. Egy kellőképpen elvarázsolt embernek talán még az sem tűnne fel, ha répát dugnál az orrodba.  Hidd el, Anna, az ilyen pasiknak az azért megvan, hogy milyen helyesen görbül ma a derekad. "

Észreveszi, méreget, de nem mond semmit (barátokról beszélünk, nem idegenekről, ügyfelekről) csak nőkkel fordul elő.

Bár tipologizálni az embereket béna, ez a viselkedés mégis tipikusan jellemző a nők egy csoportjára. Ezek a barátnőid valószínűleg rengeteget foglalkoznak a megjelenésükkel, általában igyekeznek kihozni magukból a maximumot. Nehezen viselnek mindenkit, aki fiatalabb, vagy jobban néz ki náluk. Folyamatosan monitorozzák a környezetüket, mindig képben kell lenniük, hogy hol az aktuális helyük a nőstényrangsorban. Ha tévedek, bocs. Gonosz, hazug sztereotípiák.

Örül neki. Persze ők vannak a legtöbben, a reagáló férfiak kivétel nélkül. Elég sok a hímnemű barátom, statisztikailag értékelhető a megnyilvánulásuk. Van, aki szelíden, van, aki húazanyádozva, de örül.


Mindkét reakció önzetlen, baráti, szeretettelteli. Így viselkedik az, akinek az énje nem vonódik bele mélyen a külsőd értékelésébe, mindenki, akiben nem keltesz indulatokat. Természetes, hogy az ember örül a szépségnek, és klassz, amikor egy barát eléri a maga elé kitűzött célt. Azért lehet félteni a másikat.

Örül és megkérdezi, hogy csináltam, meddig, mikor volt a legnehezebb?

Ez a reakció már nem teljesen rólad szól. Ebben már bőségesen benne van a barátod személyisége, előtörténete.  Aki érdeklődik, annak valószínűleg van tapasztalata fogyókúra terén vagy a foglalkoztatja a fogyás gondolata. Ő az információra éhes. Vagy egyszerűen csak udvarias, és szívesebben hallgatja ezt, mintha az autókról beszélnél.

Nem szólok bele, meg ugye én nem tudom, de ez már nem megy túl az ésszerűség határain?

Ez sok minden lehet. Elképzelhető, hogy az illető az önzetlen barát kategóriába tartozik, de a kelleténél jobban félt, mert a negyvenkilós nővére tavaly kitépte az infúziót a karjából, mondván, hogy még mindig kövér. Egy másik lehetőség, hogy ő a tiédtől eltérő ideális testképpel rendelkezik. Ő szereti, ha van mit markolni, bír mindent, ami kellőképpen kerek. Ebből a megközelítésből pálcika lettél.

Anorexiás vagy? (kétlaki gasztroblogger volnék, ugye. mit is válaszolhatnék erre? zsír? tej? vaj?)

Beteg vagy? -megjátszott aggódó tekintet.

Lefogytál? Dögölj meg! -nem nevetve. én se nevetek.

Ezek az emberek valójában mind ugyanazt gondolják, de az utolsó reakció legalább őszinte. Mindenki rossz arc, aki bebizonyítja, hogy igenis jól lehet kinézni vékonyan, mindenki szemét, akiben van elég erő, hogy tényleg megváltoztassa az életmódját, aki nem csábul el vagy nem omlik össze a projekt közben. Ezekből az emberekből azért váltasz ki ilyen heves indulatokat, mert olyan tükröt állítasz eléjük, amiben ők gyengének, kevésnek, selejtnek tűnnek önmaguk számára.  Elvetted tőlük a felszabadító kifogásokat.

És Önöknek miket mondanak fogyásuk, hízásuk után?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.05.19 17:12:02pindúrpandúr

  nekem a volt cégemnél dolgozott négy rohadék nő
  irigy paraszt volt mindegyik
  ha vettem valami újat mindig arról pletykáltak, hogy biztos valaki pénzel, vagy eltart
  ha meghíztam kicsit akkor odajöttek és megcsipkedtek, pedig olyan iszonyat dagat volt közülük kettő, az egyiknek meg ba*ott nagy valaga volt :-)
  amikor meglefogytam sugdolóztak meg gyanúsítgattak mindennel
  utálatos egy fajzat mind
  a mostaniak tök normálisak

 • 2009.05.19 17:23:56Hemish

  cöcke: szuper taktika, sajnos nálam nem szokott ez beválni. ;-)

  Engem anno a volt cégemnél állandóan froclizott egy tankaranka. Brutál nő volt, örökösen evett.
  Akkora volt mint egy ház, kb 150 kiló, de lehet több.
  Én meg ugye akkor még sportoltam alig 56 kg, egyszálbél kis nő voltam. (amikor abbahagytam a sportot akkor híztam 75-re)
  Állandóan belém kötött. Van sapka, nincs sapka. Ismerős, gondolom.
  Egyszer megkérdeztem tőle neked mi a bánat bajod van?
  Válasza: Nem világos?
  Mondom jobb lenne ha nyíltan elmondanád.
  Hát csak annyi hogy én csak 50 kiló vagyok ő meg ennek a háromszorosa.
  Hát mondom anyádat...#&@...ha jobb dolgod nincsen.
  Otthagytam a vérbe hát az ilyennel lehet értelmesen társalogni, nyilván nem egy ilyen kijelentés után.

  Ez olyan mintha valakit csak azért nem kedvelnék mert vörös a haja...ááááá ilyen embereket...
  Beszélne inkább az időjárásról.

 • 2009.05.19 17:24:38chipshop

  Amikor dagi voltam nagy mondta:egyel meg,a masik azt,hogy:ne egyel,nem szep ha egy kislany kover.Apu evekig csufolodott,hogy"duci",Anyu szerint mindig szep vagyok.Aztan sok eve lefogytam,amit azota is tartok(edzes,dieta)igy vagyok 165cm 53 kg ami jo,.Innentol:Nagyi:gebe vagy,masik nagyi:kicsit meg fogyhatnal,de nem rossz,Apu-hallgat,Anyu,jajdecsinos lettel,baratok:beteg vagy???olyan vagy mint anorexias,blabla bla.Sehol egy "gratula"vagy valami poztiv-de mar nem is hianyzik:-)

 • 2009.05.19 17:27:36Hemish

  chipshop
  Gratula, hogy edzel és van kitartásod végignyomni és látod az eredményét! :-D

 • 2009.05.19 17:35:13pindúrpandúr

  chipshop sztem biztos tuti jól nézel ki

 • 2009.05.19 17:43:47Baatkaa

  Az en (valaha) legjobb(nak tartott) baratnom csak siman nem all velem szoba, immar 3 eve. :( Biztos orulne, ha tudna hogy meghiztam.
  Amugy mindig akadt egy "noismeros", aki beszolt, hogy vekony vagy, de nagy a segged (szeles a csipom, keskeny a vallam, vekony a labam, kiveve a combom felso reszet). De ha megint beszol valaki, isten bizony ugy visszaszolok, hogy sirva fakad!

 • 2009.05.19 17:54:29honeycutt

  2009.05.19 14:29:48 trollkotze
  mert akkor tényleg kurva lenne...

 • 2009.05.19 17:59:09honeycutt

  2009.05.19 15:41:14 falevél
  mekkora szemét nő:S és a férjed erre mit mond?

 • 2009.05.19 18:09:45pindúrpandúr

  azaz lázadjunk fel
  és mostantól mindenki küldje el a büdös *csába azokat akik szekíroznak

  hé, ott a tükör, oda lehet balllagni és bele lehet nézni aztán akkor kritizálj te majom:-)

 • 2009.05.19 18:26:16falevél

  Honeycut....Qrva diplomatikusak vagyunk a férjemmel, én elsiklok az anyós hülyeségei felett, havonta egyszer ha látom nem sok vizet zavar. A drágám úgy szeret ahogy vagyok pont leszarja, h hiztam e vagy fogytam, de mivel a fogyásomat durván értékeli és nem győzi hangsúlyozni mennyire büszke rám, motivál engem arra, hogy leadjam még azt a 4 kilót amit szeretnék. Anyósnak meg semmi nem marad a baszogatásomra, mert jobban nézek ki mint ő valaha, jobban főzők mint ő valaha, pedánsabb vagyok és hát a kicsi fia mellettem lett olyan amilyen mindig is lenni akart, valszeg ez bassza a csőrét meg h szarok a fejére és nem hívom, h mondd drága anyós, hogy telnek az amúgy eseménytelen napjaid, kinek a dolgába ütötted bele az orrod ma épp? :D Szar most neki, mert amíg kövérebb voltam sogórnővel, sztem ez volt a téma minden percben de most h fogytam sztem már alig tudnak miről beszélni :D

 • 2009.05.19 18:28:18Elme

  Minden nap futok 10 km-t, nem fogyózom, nincs rá szükségem. Viszont jólesik mozogni :)
  Az viszont a halálom mikor vki sajnáltatja magát, h milyen kövér stb. :S Tessék mozogni!
  Szép napot mindenkinek!

 • 2009.05.19 18:37:33never again

  Elme
  Lefutottam egy maratont, heti legalább négyszer megyek futni, 10-15km-eket edzésenként, hétvégente van, hogy még többet. Mégse fogyok. Egyszerűen normál kajarend mellett nem megy, a szervezetem azt hiszi, hogy ő így normális:(. Most olvastam egy netes oldalon, hogy a leges legfontosabb a kajálás. Ezt nagyon nehéz betartani, ehhez vagyok, túlságoan gyenge:( És ettől nagyon szomoorú vagyok:(

  DE eszembe nem jutna ezért mást utálni! Nekik jó, ők megtették, nekem még nem sikerült, de van rá bizonyíték, hogy nem lehetetlen, csak fel kell nőnöm hozzá;)

 • 2009.05.19 18:38:53never again

  Jah, 170 cm, jelenleg 91kg :( Tavaly ősszel voltam 81 kg is:( Borzasztó érzés visszaszedni:(

 • 2009.05.19 18:41:06trollkotze

  honeycutt
  A kurva az, aki pénzért dug, nem pedig az, aki kalandozgat.
  Ha bárkivel, válogatás nélkül ágybabújna a leányzó, legfeljebb igénytelennek mondhatnánk.

 • 2009.05.19 18:46:20trollkotze

  Elme
  Közeli ismerősöm simán lenyom 10 km-t, egyenesen kötelező sportolnia (futás, bicikli, túrázás etc.), mégis duci. Ja, hogy cukorbeteg...
  Egy barátnőm pedig hirtelen felszedett vagy 20 kilót. Ja, hogy hipofízis adenóma...
  Természetesen nem azt állítom, hogy minden túlsúlyos beteg, sőt többségük nem az, viszont sok esetben valamilyen diagnosztizálatlan betegség az oka a hízékonyságnak. Szóval ne ítélkezzünk rögtön.

 • 2009.05.19 18:47:51never again

  Írtátok a rosszindulatú megjegyzéseket:
  Apám: - "Ha Magyarország ilyen lábakon állna, nem aggódnék a jövőm miatt."
  - Te is olyan husi vagy, mint anyád, az ő alkatát örökölted.
  - Bezzeg én az én koromban ekkor még nádszálvékony, sudár legény voltam...
  - Fogyhatnál, elég gömbölyű vagy.
  - Kikerekedtél rendesen...
  - (Ha fogytam) Te még tartod magad valamennyire, nem úgy mint...

  Nagymamám (érdekes, hogy csak az egyik, a másik soha nem foglalkozott a súlyommal):
  - Egyél még egy kis almáspitét, ilyet csak én tudok...
  - Szedjél még, olyan finom, és csak frissen jó.
  - "Inkább has fakadjon, minthogy megmaradjon."
  - (Amikor elkezdtem kamaszodni és rohadtul utáltam, hogy nőnek a melleim)Naaaa, megrúgott a csacsi, mi?
  - Amikor hazajöttem külföldről, és sikerült más életmóddal 75kg-ra lefogyni (állati jól néztem ki akkoriban): "Azt ugye tudod, hogy ez nem fog sokáig tartani?!? Mi alkatilag kövérek vagyunk, jobb lesz, ha belenyugodsz." :'-(
  Édesanyám is ösztönzött, hogy fogyjak le, de amióta sz eszemet tudom, ő is küzd a súlyával, megvan neki is a maga baja.

  Szóval ilyen környezetben nem könnyű az "egyél-3-óránként-kisadagok-csak-zöldség-soványhús-gyümölcs":(

  De még nem adtam fel, még nem :(

 • 2009.05.19 19:27:41jalil

  30 %-os fogyás után nekem nem mondanak semmit az ismerősök. Nem ismernek meg.

 • 2009.05.19 19:37:15Délibáb

  Asszem, azért ez, hogy ki milyen kommentárt vár el a súlyával kapcsolatban, erősen emberfügő. Én pl. 10 kilót fogytam öt éve. Ezen néhány ember nem bírja túltenni magát, és minden egyes alkalommal, ha találkozunk, elmondja, hogy milyen vékony vagyok, milyen jó, hogy lefogytam. Tudom, örünöm kéne, de nekem ez azt jelenti, hogy "hú, mekkora bálna voltál ezelőtt".

  Apukám is sokat fogyott, mögötte meg tényleg összesúgnak az emberek, hogy csak nem beteg, mert egy ötven feletti férfi igen ritkán kezd el mozogni és kevesebbet enni. Nem ez jut eszükbe először.

  Tehát nem biztos, hogy valaki azért nem kommentál, mert eszi a sárga irigység, lehet, hogy csak nem akarja feszegetni a témát.

 • 2009.05.19 20:20:52cöcke

  "A drágám úgy szeret ahogy vagyok pont leszarja, h hiztam e vagy fogytam, de mivel a fogyásomat durván értékeli és nem győzi hangsúlyozni mennyire büszke rám, motivál engem arra, hogy leadjam még azt a 4 kilót amit szeretnék. Anyósnak meg semmi nem marad a baszogatásomra, mert jobban nézek ki mint ő valaha, jobban főzők mint ő valaha, pedánsabb vagyok és hát a kicsi fia mellettem lett olyan amilyen mindig is lenni akart, valszeg ez bassza a csőrét meg h szarok a fejére és nem hívom, h mondd drága anyós, hogy telnek az amúgy eseménytelen napjaid, kinek a dolgába ütötted bele az orrod ma épp?"-úristen Falevél,ugyanaz az anyósunk???:D

 • 2009.05.19 20:25:39cöcke

  Hja,amúgy én egy régebbi pasim faterjának a beszólásait imádtam,miszerint :"Én is az első osztályon szerettem mindig utazni,mert az PÁRNÁS,nem fapados!"-jeee:D
  Rokonmami,amikor 48 kilós voltam és meglátogattam,nyáron,rövidgatyában:"Jól kicombosodtál kislányom!" (akkor fogytam 10kilót:D). Szóval én edzett vagyok az tuti.

 • 2009.05.19 21:17:37magyar állampolgár

  Egyébként 17%-os súlyvesztesés nagyon sok. Vagy eddig voltál zsírdisznó vagy most lettél botsáska. :D

 • 2009.05.19 21:23:44Elme

  trollkotze- nem kívántam ítélkezni.
  never again- én sem figyelek arra mit eszem, de mákom van, 60kg 172cm magas vok. Nekem ez tökéletes :)

 • 2009.05.19 21:41:01trollkotze

  Elme
  Bocsánat, ez amolyan általános megjegyzés volt inkább - ti. hogy sokszor olyanok osztják az eszet a fogyásról, a nezabájjánannyit-ra redukálva a kérdést, akik maguk sosem küzdöttek súlyproblémákkal és nem feltétlenül azért, mert annyira faszagyerekek.
  Rendkívül idegesítő bír lenni a "majd te is megtudod" szöveg, de van benne valami, ha pl. az életkori sajátosságokat vesszük - aki nem hízékony mondjuk huszonévesen, később még lehet az, s akkor már nem lesz érvényes az "ugyan, csak két hétig nem eszem fehérkenyeret, s már le is adtam azt a két kilót, mit nyavalyogsz, neked is csak ennyit kellene tenned" c. bölcsesség.
  Ezzel nem kifogást keresek az elhízottaknak, csupán arra szeretnék kilyukadni, hogy az alkati tényezők azért számítanak - az egyiknek jóval nagyobb erőfeszítésébe kerül ugyanazt a célt elérni, mint a másiknak.

 • 2009.05.19 21:49:52Elme

  Trollkoze- egyetértek. Én sem azért vok karcsú mert lenyomom a 10est minden nap. Nekem a cigit volt így könnyebb leraknom. Futás közben, után örülök ha levegőt kapok.

 • 2009.05.19 21:54:19v.a.k.v.a.r.j.u

  Arról is beszélgessünk légyszi, hogy mit csináljon az, aki a fogyás-hizás (keine fogyókúra, szimpla élethelyzetek) miatt sharpei-es lett.

  Én például M-es testre L-es bőrt produkálok. Nyugi, nem kell pánikolni, még mindig csak a napra lehet nézni, de rám nem blablabla, de mégis.

  Na, ilyenkor mi a teendő???

  ui.: gratulálok Anna, én még sose tudtam szándékosan lefogyni :-) mindig felszedtem valamennyit, ha fogyókúráztam.

 • 2009.05.20 06:54:12Kremyyy

  Épp most vagyok fogyóban:)

  -Jaj dehát nem is volt miből fogynod..De csak óvatosan...

  Általában ezt.Félig féltés,félig irigység ahogy én érzem.

 • 2009.05.20 08:23:26Onibaba

  Örül és megkérdezi, hogy csináltam, meddig, mikor volt a legnehezebb? ".....Ő az információra éhes. Vagy egyszerűen csak udvarias, és szívesebben hallgatja ezt, mintha az autókról beszélnél. "

  Na, ezzel részben vitáznék. Volt barátnőm, aki amúgy sem volt egy drabália, elég csini lány volt, majd nagyon hamar lefogyott és nagyon csini lett. Tökre örültem neki, NEM udvariasságból, de nyilván érdekelt is, hogy csinálta.
  Szerintem az örülés és a kíváncsiság nem zárja ki egymást és nem jelent feltétlenül udvariaskodást.
  Persze azán kiderült, hogy a csaj eccerűen 5 - 10 napig nem evett, csak napi 1 kiflit (nem volt elég zsé-je) és így fogyott le. Na, ezt azért nem vállalnám be, bár lenne miből fogyjak :-)))

 • 2009.05.20 08:28:58farina

  Pindurka,
  bocs, de ez a "nem vette észre a szervezeted, hogy mennyit fogytál" ez így nem állja meg a helyét.
  usgyi az orvoshoz.

 • 2009.05.20 08:39:38énis

  Eddig az egészből csak azt szűrtem le, hogy kurva rossz emberismerők vagytok, vagy mazochisták, ha ilyen barátokat válogattok magatoknak! :-DDD

 • 2009.05.20 08:53:07Cukorszáj

  never again! Hidd el, csak elkezdeni nehéz. Én egész életemben a súlyommal küzdöttem. Most épp lefogytam, de már félek mikor jön vissza. Az a vicc, hogy nem is kell hozzá sok. Délig azt eszem, amit akarok, akár csoki, fagyi, de csak délig. Ebédre is mehet normál kaja, de krumpli, tészta, rizs és egyéb szénhidrát nélkül. Estére max 1 natúr joghurt vagy 2 kiwi. 2 naponta megyek kocogni (nem hosszú km-ket, de megyek akkor is ha vonszolnom kell magam) és csak ásványvizet iszom. Már annyi is elég, ha visszafogod a szénhidrátot délután. Az első pár hét nehéz és nincs eredmény. Aztán elkezdenek olvadni a kilók :)

 • 2009.05.20 08:58:52Cukorszáj

  Sztem a diéta pénztárca függő is. Ha csak olcsó kajákat engedhetnék meg magunknak, akkor rizses húst ennénk, meg krumplis tésztát, meg a legolcsóbb fehér kenyeret, ami hízlal rendesen. Szóval könnyen írják, h teljes kiőrlésű cuccot egyél, amiből 3 szelet 500 Ft. Gizi havi 50ezerből 2 gyerek mellett így sosem fog tudni lefogyni. No offense - értitek hogy értem.

 • 2009.05.20 09:12:45énis

  A legjobb fogyókúra: mindent ehetsz, csak semmit ne nyelj le!

  Egyébként hülyeség az egész, ha elkezdesz diétázni, onnantól kezdve életed végéig azt kell csináld, különben szart ér!

 • 2009.05.20 09:41:02trollkotze

  Cukorszáj
  Erre az szokott lenni a válasz, hogy "nem kell teljes kiőrlésű kenyér meg brokkoli, hanem egyszerűen ne egyél/egyél feleannyit stb."
  Így is működik, de kevésbé egészséges. És tápanyag igenis kell.

 • 2009.05.20 09:42:06trollkotze

  Ja, egyébként nálam úgy működik a dolog, hogy amint elhatározom magam a diétára, AZONNAL farkaséhség tör rám :) Más is így van vele?

 • 2009.05.20 09:53:25Veg_

  Én nem szoktam se fogyózni, se hizókurázni, mindig ugyanolyan egészséges kajákat eszek, nem is tul sokat, viszont a hormonváltozásaim folyamatos fogyással vagy hizással járnak (mostanában pont fogyással). Futó ismerősök reakciója általában: "Jé! Te fogytál, mióta találkoztunk?" + mosoly, barátok reakciója: "Megint megborult a szervezeted, csak most szerencsésebben? Vigyázz, ne menjen tul le!" Ehhez tudni kell, hogy mikor nagyon lement, vacakul éreztem magam, immunproblémáim is voltak, és ezt tudják, közepes suly körül érzem legjobban magam, de hogy mikor van ott, mák kérdése. Ha meg tul felmegy, akkor meg fáj a lábam, más gond nincs.
  Párom reakciója: "Esküszöm, ha még sokat fogysz, elviszlek naponta fagyizni!" (mikor összejöttünk pont a plafonsulyom körül voltam, nem szereti a vékony csajokat)
  Szüleim reakciója: Semelyikre semmi.
  Rosszindulatu megjegyzést vagy nem kaptam, vagy nem hallottam meg :D

 • 2009.05.20 11:35:42evuci

  épp őzgulyást főzök,-nem én nyírtam ki szegényt!-jól lakok,és fütyülök a diétára :D

 • 2009.05.20 15:00:40jdgirl

  Nos, egyelőre még nem gratulálnék. Ha még fél év múlva is ugyanennyi kiló vagy, Anna, akkor viszont fogok. (irigy nem vagyok, nincsenek súlyproblémáim;(160/48).

 • 2009.05.21 01:25:02musi

  "Ezekből az emberekből azért váltasz ki ilyen heves indulatokat, mert olyan tükröt állítasz eléjük, amiben ők gyengének, kevésnek, selejtnek tűnnek önmaguk számára. Elvetted tőlük a felszabadító kifogásokat." - így van.

 • 2009.05.21 08:54:28bogyóc

  Sziasztok. Nekem abból van elegem hogy szinte már mentegetőznöm kell azért mert vékony,izmos vagyok. Nagyon sokat szenvedtem az alakomért,ami még mindig nem az igazi,vért izzadtam,volt hogy majdnem hánytam edzés közbe,de nem adtam fel. És ahelyett hogy élvezni tudnám,mentegetőznöm kell a nemrég szült, elhízott stb. ismerőseim előtt. teljesen átlakítottam az étrendem,néha elcsábulok de úgy érzem belefér,és úgy kell csinálnom hgoy nekem milyen szar hogy nem ehetek egy jót...(ez elégedettséggel tölti el őket.)

 • 2009.05.21 09:18:05falevél

  bogyóc szard le őket, mindenkit szarj le aki irigy az alakodra. Én belefáradtam már a jópofizásba, cipeltem el barátnőmet edzőterembe, h gyere, jót tesz, 2x jött s feladta, aztán beszólt nekem, valami olyat, hogy könnyű neked, te gyorsan fogysz....nah azóta nem beszélünk olyan sűrűn mert erre nincs szükségem főleg olyantól aki látta, h a hét 6 napján reggel edzőterembe kezdek és 2 órát végigedzek....ha ő mindezek után ilyet mer mondani kapja be, mert ő aztán látta h nem a szél hordta le rólam az évek alatt a 22 kiló pluszom. Aki csinos legyen büszke rá független attól, h genetikailag ilyen, vagy megdolgozott érte.

 • 2009.05.21 09:29:53bogyóc

  Köszi Falevél,akkor tudod min mentem át,nehéz nagyon,de ha igazán akarja valaki akkor meg lehet csinálni. És nem ezt várnám a belefektetett meló meg lemondás után hogy azt kell mondanom egy kövérnek hogy neked sokkal jobb mert ehetsz.Különben utál. :-(

 • 2009.05.21 09:32:32bogyóc

  A másik amit észrevettem,de mondjuk ez jól esik valamilyen szinten,hogy sokan odajönnek,és elkezdik magyarázni hogy ők miért olyan ducik,miért nem edzenek,csajok,pasik vegyesen,mintha jönnének hozzám gyónni :-) Ez talán burkolt elismerés....talán.

 • 2009.05.21 09:36:33falevél

  Nyugodtan mondd neki, h ha ilyen kövér lennél már neked is mindegy lenne:D Nem tudom igazából miért ilyenek az emberek, mert én amikor kövér voltam nem basztattam a saját nyomorom miatt azokat aki vékonyak. Tudtam akkor magamról, h gyenge vagyok, nem poénból vagyok kövér, hanem védekezésképp mert "elmebeteg" voltam :D De amikor elszántam magam végigcsináltam és lefogytam és azóta őszintén szólva kevés kifogást tudok elfogadni arra, h valaki miért nem fogy le. Azon meg csak nevetek mikor barátnőm akivel elmentem fagyizni a diabetikus fagyi helyett amit én ettem, sima fagyit kért ugyanazon a helyen, másnap meg rinyált, Ő NEM ÉRTI MIÉRT hízott :D érted, ezzel most mit kezdjek? Mondjuk egy ideje megmondom amit gondolok, bár rohadtul nem tetszik senkinek :)

 • 2009.05.21 09:41:48falevél

  Olyan jó hogy egy csomó helyzetben van választási lehetőséged, mert a mekibe is ha beül a család én tök jóízűen meg tudom enni a kis salátámat, fagyit is ehetek és ugyanolyan finom, colát is ihatok csak zerot. Ezért nem értem amikor csajok akik folynak szét már annyira leszarnak mindent és nem zero colát vedelnek hanem sima colát amiben van vagy 20 kockacukor ha nem több. Csomó apróság vezet oda, h egy idő után tényleg olyan súlyt érnek el ahonnan nagyon nehéz lefogyni, de gondos odafigyeléssel megelőzhető lenne ez is mert szerintem ezek a választások amiket mondtam nem olyan kínkeservesek.

 • 2009.05.21 11:13:14Prinzessin Erbsen

  leszokott dohányosok, leállt drogosok, ex-alkolholisták valamit lefogyott kényszerevők mindig azzal vannak elfoglalva, hogy frankózzák magukat, hogy mekkora teljesítményre voltak képesek, kórusban kell őket dicsérni naponta többször.
  az eszükbe sem jut, hogy ha nem hiztak volna meg, nem szoktak volna rá hülye mód a dohányzásra, akkor ezt a kunsztot nem tudták volna produkálni.
  Némelyek (a celeb világban ez gyakori)képesek
  direkt ezért meghizni, hogy utána őket csodálják, mekkora teljesitmény.

  A poszthoz csak annyit, hogy nem tudom elképzelni, hogy hogy tud egy fital nő csak ugy majd 20 kg hájat növeszeteni, az csak normális, ha észbe kap és megszabadul tőle.

 • 2009.05.21 11:48:23trollkotze

  falevél
  A diabetikus csokiban ugyanannyi kalória van, mint a simában.
  Ha az "összeturmixolt jeges gyümölcs" jellegű fagyira gondolsz, abban tényleg jóval kevesebb van, mint a tejesekben, de önmagában a fagyi sem vészes, még a tejes sem. A sütemények más lapra tartoznak.

 • 2009.05.21 15:29:11Traktorka

  Rám is mindenki azt mondja, hogy gebe vagyok. Ki milyen arckifejezéssel. Engem pont nem érdekelnek a frusztrációik, csak mosolyogni szoktam ilyenkor és közlöm, hogy "most mit csináljak, este 10-kor vacsorázom és ilyen maradok!":)))na, ekkor zendítenek rá csak igazán az igazi irigykedők, dede akkor is híznom kellene. ekkor azt mondom csak mosolyogva, hogy "én így tetszem magamnak". és ekkor már végképp elhallgatnak, vagy egyszerűen elkezdek másról beszélni. senkinek sem tarozom elszámolással, amiért nem buggyanik ki a hájam sehol. és senki miatt nem fogom rosszul érezni magam, amiért vékony vagyok és jól állnak rajtam a ruhák. :)))

 • 2009.05.21 15:53:47Kisaranyos

  Sziasztok! Sajna, én is túlsúlyos vagyok. majd' 2 éve szültem, utána kevesebb lettem, mint előtte, a szoptatás alatt ment le rendesen, a gyerek miatt egészségesebben is ettem. De sajnos, mióta nem szoptatok, egyszerűen nem tusok kitartani, pár napig megy a mozgok-keveset-jót eszek, de egyezerűen nem bírom akaraterővel. Valahogy nem tudom ráhangolni magam. Pedig azelőtt 2-3 hónap alatt ledtam simán 20 kilót. Igaz, a végleges életmódváltás sajnos nem sikerült, és végül kindig visszahízom. (Illetve voltam a mostaninál 10 kilóval mégtöbb, az szerencsére nem jött vissza)

 • 2009.05.21 15:56:21Kisaranyos

  Ja, de a lényeg az, hogy nekem nemigen szóltak be szemtől szembe, és a csinos barátnőimmel jártam (a gyerekszül. előtt) bulizni, mindenhova, és sosem bántott senki (csak én szégyelltem magam) a férjemet egy súlyvesztéses időszakban ismertem meg (buliban) de azóta is minden oké

 • 2009.05.22 11:20:46NG2

  Én az elmúlt 5 hónapban 40 kilót fogytam. Szerencsére a többi férfi részéről nem tapasztaltam ahhoz hasonló irigy reakciókat, mint amelyekről az előttem író hölgyek beszámoltak.
  Van néhány családtag aki őszintén aggódik, hogy nehogy pont a hirtelen jelentős fogyás miatt legyen valami gond az egészségemmel, de őket ebből a szempontból teljesen meg tudom érteni. (Ha az egészségem miatt csináltam volna, biztos hogy nem ilyen drasztikusan csinálom.)

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta