Mire jó a hőre formálódó melltartó?

Smart Memory Bra néven dobta piacra a Lisca cég azt a melltartót, ami hő hatására változtatja a formáját. Ez az első mondat az egész történetben a tényszerű megállapítás, az innen következő dolgok értetlenkedések és feltételezések lesznek, mert sehol sem találtunk világos magyarázatot arra, hogy ez tulajdonképpen miért is jó.

forrás: Lisca.com
forrás: Lisca.com

A Lisca honlapján a következőt írják a termékről: "Ha hideg, az anyag kicsit merev és megkeményedik. Ahogy a bőre hozzáér tollpuhává változik". Az egészhez hozzá kell még venni az emlékező kosár nevű misztikus komponenst, ami a Lisca leírása alapján egy emlékező anyagból kialakított szivacsos kosár, ami a test hőmérsékletére reagálva változik, hogy mindig tökéletesen idomuljon a melltartót viselő nő melleihez.

A The Sun úgy értelmezte, hogy a melltartó arra jó, hogy az izgalmi állapotba kerülő nőknek kiemelje a dekoltázsát. Arra alapozva okfejtésüket, hogy az anyag hőre keményedik, pedig ennek pont az ellenkezőjét írta Lisca a leírásban. The Sunnak köszönhetően aztán a legtöbb helyen izgalom hatására dekoltázsnövelő melltartóként jelent meg a termék.

Praktikusan arra tűnik megfelelőnek a Lisca melltartója, amit egyébként nagyjából tízezer forintért lehet megrendelni, hogy a hidegre megkeményedő melltartó eltakarja a kidudorodó mellbimbót.

Illusztráció
Illusztráció

Sajnos nem tudjuk, hogy mekkora hőingadozás kell a melltartónak ahhoz, hogy elkezdjen alakulni, ahogy azt sem, hogy egy átlagos napon mennyit hűl vagy melegszik, ennek köszönhetően tágul vagy húzódik össze a mell, így tényleg nehéz elképzelni, hogy miért lehet igazán praktikus egy ilyen darab.

Valószínű, hogy csak nagyobb hőingadozásra reagál az anyag, mint néhány tized fokra, így például a fiókban tartva még kemény a melltartó, de felvéve már megpuhul, míg viselve nagyjából ugyanolyan állapotban van. Igaz az sem pontosan világos, hogy miért jó, ha esetleg a fiókban kemény a melltartó.

Mi értelme lehet ennek a darabnak? Fejtsék ki a kommentekben, hogy mi is okosabbak legyünk!

Érzelemelmélet

A The Sun az izgalmi állapottal járó testhőmérséklet-változásra reagáló melltartó ötletét valószínűleg a James-Lange érzelemelméletre alapozta, ami többek között azt fejti ki, hogy az érzelmi változásokra testi reakciókat is adunk, például változik a testhőmérséklet, a pulzus, a pupillák kitágulása.

"Általában úgy véljük, hogy egy inger (például egy telefonhívás, melyben közlik, hogy nyertünk a lottón) valamely érzelmet hoz létre (például örömöt) és az vált ki valamilyen fiziológiai válaszokat (például megnövekedett szívritmust, kiabálást, stb.). Az érzelemelmélet ezt a sorrendet fordította meg, azt állítja, hogy a stimulus először a választ váltja ki és a válasz tudatossága alapján jön létre az érzelem. Tehát nem azért mosolygunk, mert boldogok vagyunk, hanem boldogok vagyunk, mivel mosolygunk" - írja az elméletről a Wikipedia.

Az elmélet egyik legnagyobb kritikája szerint azért sántít a dolog, mert a testi változások általában lényegesen lassabban jelentkeznek, mint az érzelmi reakciók, így a melltartós példánál maradva, könnyen lehet, hogy mire a csodamelltartó kidomborítaná a mellet, az utcán szembejövő kiszemelt partner már régen tovább is ment.

Oszd meg másokkal is!
Címkék

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek