OFFLINE

Fonott copffal koszorúzzák magukat a celebek

2009. május 17., vasárnap 17:19

Talán a mérsékelt sikert aratott fejpánt-trendtől nem teljesen független, hogy újabban egyre több copfkoszorút látunk a celebfotókon. Az utcán kevesebbet, azaz általában nullát, tekintve, hogy ezt a fazont egyelőre többször láttuk népviseletbe bújt néniken, mint mondjuk a bal felső Peaches Geldofon, de nem kizárt, hogy egyszer átbillen majd a mérleg. Persze az is kérdés, hogy jobb-e Peaches Geldofra hasonlítani, mint a Veresegyházi Asszonykórusra.

A Geldof-lány, a bal alsó Amber Valetta és a középen jobbról látható Jessica Simpson most tavasszal fonatta ilyenre a haját, de a középen bal oldalon pózoló Milla Jovovich fejdísze már tavaly Cannes-ban a filmfesztiválon ötvözte copfkoszorút a fejpánt-trenddel. Ugyanitt, ugyanekkor készült Salma Hayek fotója legfelül jobbról (khm, talán szerencsésebb lett volna a képeket máshogy csoportosítani...). Mindenesetre hat koszorús kiválasztottunk közül az első a jobb alsó Siena Miller volt, még 2007. januárjában. Persze a Magyar Néprajzi Lexikonban ezeknél még sokkal régebbi fotók is találhatók koszorúba tűzött copfokról. Kíváncsian várjuk, lesz-e olvasóink között olyan, akinek bejön ez a frizura.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.05.17 17:33:38Ibigoo

  Azt mondom Julia Timosenko.

 • 2009.05.17 17:37:56Raziel Anarki

  így van. őt másolja mindenki. ezt még én is tudtam...

 • 2009.05.17 19:12:38piszun 68

  Én meg máááá azt hittem, hogy senkinek sem fog feltünni Julka Timosenko

 • 2009.05.17 19:14:59piszun 68

  Különben ha már néztétek a leeresztett hajjal, sokkal szimpibb.:):):)
  Bizti joooo megqrmnám

 • 2009.05.18 07:10:27emzéperiksz

  Ez nem copf-koszsorú, hanem Timosenko-frizura. Lehet, hogy hordta már korábban is a munkás-paraszt-értelmiség, de a 21. században trendivé Julia tette.

 • 2009.05.18 07:24:41jtrencsenyi

  Meg szerencse, hogy egy hete volt cikk Timosenko hajarol, igy most mindenki tudja itt osztani az eszt. :)

 • 2009.05.18 08:40:00benta

  Az anyukámnak gyönyörű hosszú, hihetetlenül sok szőke haja volt. Ő hordta így a haját az ötvenes években. Még a főiskolai tablóképén is így látható. Nagyon jól állt neki. Szerintem ennek a koszorúnak is része volt abban, hogy az apukámat elvarázsolja:)) Így aztán én sokat köszönhetek ennek a kreációnak:))
  Mostanság inkább báli viseletnek tudnám elképzelni, mert olyan királynősen nőies viselet.

 • 2009.05.18 08:42:44szanna

  Én hordanám így a hajam, ha megtudnám magamnak csinálni. Munka közben zavar a hajam, ezért hátul összefonom. De ez egyre kevésbé áll jól, ahogy öregszem...

 • 2009.05.18 10:49:12Prinzessin Erbsen

  az én anyukámnak nem volt ilyen szép hosszú haja, nekem viszont igen, levágattam, az anyu megcsináltatta a hajat copfnak, és azt tekergette a fejére.

  A copf ma is meg van, de kifakult, de a minősége ma is tökéletes - érdekes, hogy a haj ennyi év után is épp marad.

  A copfok nekem tetszenek, de sajnos rövid hozzá a hajam.

 • 2009.05.18 14:28:09oneandonly

  Én minden nyáron így hordom. Akinek nem megy egy koszorúba, úgy is lehet csinálni, hogy elválasztod a hajad középen, két copfot fonsz, és azt tekered két irányból a fejed köré - így egyébként olyan nagyon hosszú haj sem kell hozzá. Lényeg, hogy próbáld egészen a választéknál kezdeni a fonást.

 • 2009.05.18 16:45:34gyb

  Vlagyimir Putyinnak is jól áll ez a frizura:

  http://www.freakingnews.com/Vlady-Putin-Pictures-62520.asp

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta