OFFLINE

Buda and Pest kollekció a Taxidermia-mániás kínai tervezőtől

2009. május 14., csütörtök 14:28

Talán meglepő, de mégis vannak olyan emberek, akik számára inspirációul tudunk szolgálni mi magyarok. Egy ilyen ember Yang Du, aki egy kínai származású, Londonban élő divattervezőnő. A Dazed magazin internetes oldala a napokban adott hírt arról, hogy a John Galliano nyomába lépni igyekvő, 30 éves designer új kollekcióval rukkolt elő, amely elképesztően színes, géppel és kézzel kötött, túlméretes pulóverekből és ponchókból áll, és amelyet "Buda and Pest" névre keresztelt.

Az itt olvasható miniinterjúban rá is kérdeznek a névválasztás miértjére, amire a válasz mindössze annyi, hogy "mert rájöttem, hogy egy hídon állok éppen a múlt és a jövő között". Ettől büszkébbek talán lettünk, de okosabbak biztosan nem, azt mindenesetre lehet tudni, hogy Yang Du figyelmét mi hívta fel Magyarországra. Egy másik interjúban ugyanis azt nyilatkozta, hogy munkájához az inspirációt Pálfi György Taxidermiájából meríti, amelynek sokkoló képein egy év után sem tudta túltenni magát. A Buda and Pest kollekciót a Dazed Digital itt mutatja be fotókkal.

(Kép: Dazed Digital, fotó: Bella Howard, stylist: Yasuhiro Takehisa)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta