OFFLINE

Itt a pedikűrszezon, itt a lábalapozó

2009. május 13., szerda 12:32

A Bold and the Beautiful című amerikai szappanopera sminkese felismerte, hogy a csinos kis cipőktől a lányok lába gusztustalan, sebes, bütykös és torz lesz, ezért piacra dobott egy lábalapozó terméket. A krém két pedikűr között eltűnteti a lábon látható vérereket, kidörzsölt részeket, sebeket és mindent, amit a cipő okozott.

pedik

Allyson Carey sminkes Tintalize-nak nevezte el az új terméket, ami 15 dollárba kerül. Mi sajnos nem tudtuk kipróbálni, de miután a New York Magazine divatrovat felelőse megtette, nem is akarjuk. Leírása szerint a sötét árnyalatú termék még okés, de a világostól tapintásra és színre is olyan lesz az ember lábfeje, mintha mű lenne (a tesztelésről olyan gusztustalan képeket mellékelt, amit inkább nem vettünk át, de nézze meg itt, ha jó a gyomra). Ráadásul felvitel után el is kenődött a cucc, bár a marketingszöveg szerint kenődés- és vízálló. Azt javasoljuk, papucsszezonban inkább áldozzon gyakrabban a pedikűrre, illetve viseljen kényelmes cipőt, mintsem a takargatással próbálkozzon.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.05.13 18:38:06Miss Moneypenny

  Tévedés, hogy csak a tűsarkúk deformálják a lábat. Jómagam nem hordok magassarkút, egyrészt kényelmetlen, másrészt nem tudnék benne normálisan járni, harmadrészt így is elég magas vagyok :)
  Épp ezért csak laposat, ált. balerinákat hordok. De új cipő esetén 1-2 hetet szenvedek, mire hozzászokik a lábam. Eközben persze össze-vissza töri a sarkamat, a folt pedig később sem múlik el teljesen. A két kisebb lábujjon pedig csúnyácska keményedés... Szóval ilyen is van. Zavar is eléggé.

 • 2009.05.13 18:42:58Rékuc

  Hát azzal én is egyetértek, hogy nem kell ész nélkül 12cm tűsarkút hordani. Kedvencem, amikor a Normafánál magassarkú bokacsizmában billegnek a macák. A lábat kisebesítő cipőt pedig azonnal ki kell dobni.
  A bütykösödés viszont sajnos nem cipőfüggő, nekem már akkor elkezdett nőni a bütyköm, amikor még bőven nem hordtam magassarkút.

 • 2009.05.13 18:49:08Miss Moneypenny

  Valószínűleg hülyén hangzik, de nálam úgy szokott lenni, hogy van ugye az 1-2 hét tömény szenvedés, aztán egyszer csak hipp-hopp megszűnik, mintha nem is lett volna. Azután semmi gond nincs vele. Így volt ez a kedvenc Scholl cipőmmel is, ami egyébiránt nagyon kényelmes.
  Hát igen... vannak furcsa dolgaim...:)

 • 2009.05.13 19:07:49Rékuc

  Miss Moneypenny: olyankor dupla zokni, ragtapasz? :)
  a dupla zokni már sok necces cipőhelyzetben vált be mentőövként.

 • 2009.05.13 19:15:35Miss Moneypenny

  Pontosan! Ragtapasz nélkül egy lépést sem teszek. Na nem mintha tudnék... Egyébként épp a napokban kezdem a ragtapaszmentes életet a Schollommal. Halleluja! :)

 • 2009.05.13 19:43:47Macaroon http://habcsokespuszedli.blogspot.com/

  Fúúúúúúúúúúúúúúúú. Bütyök: örököltem, ez genetika. Ápolom, levágom, lereszelem, lekenem. Nem a cipőtől olyan. A pasimnak babalába van! Semmi bőrkeményedés, nem ettől függ, soha pedikűrt nem látott! Nyáron a mezítlábas nyomulástól meg valóban repedt sarkú leszek. Reszelek, krémezek ezerrel...vállalható formába hozom, de a bütyök standard, nagyinak és anyunak is volt, van.

 • 2009.05.13 19:57:28VilágosKékHarisnya

  Hm... asszem, én Miss Moneypenny-vel egy cipőben járok, hogy stílusos legyek.

  Sehol egy bütyök, sehol egy bőrkeményedés, viszont MINDEN új cipő feltöri a lábam (sokszor a "tavaly tök kényelmes" szandál is, ha először viselem.
  Így az én lábam úgy néz ki, mintha olyan asztalon borotválkoztam volna, amit közben négyen ráztak.
  Csupa seb vagyok meg piros csík (néha belilul), tök guszta, tényleg.

  Ragtapasz nélkül egy tapodtat sem, kész égés, mikor pl. csak diznis van nálam :D

 • 2009.05.13 20:21:19Prinzessin Erbsen

  Nekem az ecco és a botas is feltörte, de aztán elmult, bejáratódtak.
  Egyszer egy tök kénylemes papucs törte fel a talpam, nagyon gáz volt, mert allig tudtam lábra állni, beragasztásról meg szó sem lehetett.
  Egszer azt javosalta egy eladó, hogy nyugodtam vegyem meg a cipőt, majd ki tágul: de nem az én lábamon!
  Arany szabály: új cipőben nem szabad sietni, eleinte csak sétálni szabad felvenni!
  Érdekes: a turabakancsok sosem törnek, kivéve ha sokat megyek lefelé, mert akkor bár milyen bakancs leszedi a körmöm, de oda nyáron is dupla zoknit húzok
  Nekem egyébként sarkanytyúm van, ami van legalább olyan jó mint a bütyök, csak nem látszik annyira.
  Egyébként a bütyök műthető, ilyenkor nyáron érdemes megcsináltatni, sztkra megcsinálják, de hosszú a várólista az orthopedián.

 • 2009.05.13 20:29:34VilágosKékHarisnya

  Persze, az eladó szerint minden tágul.
  Sztem meg a világegyetem. :DD

 • 2009.05.13 23:24:56helviti

  Szerintem hülyeség a cucc.
  Nem értem, mióta baj, ha látszanak a vérerek.
  A képek meg kriminálisak, főként a második. Megkockáztatom, még jót is tett neki ez a lábalapozó, bár a körmein az se segít. Fúj.

  Az új cipők nekem is mindig feltörik a lábam, sajnos. Ebből kifolyólag pár éve kipróbáltam egy vízhólyagtapasz nevű cuccot, ami viszonylag drága, de nagyon jó. Sebre is használtam már, és sokkal szebben és gyorsabban gyógyult, nem maradt utána olyan csúnya nyom, mint egyébként szokott. Párszáz fokkal hasznosabb találmány, mint a lábalapozó.

 • 2009.05.14 03:12:50yamahakata

  A páromnak is baba-lába van, pedig nem pedikűröztet. Szerintem is genetika. Nekem csak túl száraz a lábfejem, minden este vastagon testápoló+pamut zokni...

  Van olyan ismerősöm aki megoperáltatta a bütykét, de visszanőtt. :O

 • 2009.05.14 10:14:35mazsola84

  Yamahakata, persze, hogy visszanő, ezért: a bütyköt csak közvetve okozza rossz cipő. A bütyköt a harántboltozatsüllyedés okozza, ennek lehet előidézője a rossz cipő. A harántboltozatsüllyedést viszont nem lehet műteni, ha valakinek van, az már meg is marad, maximum talpbetéttel lehet segíteni rajta. A bütyök egyébként egy ilyen hagymalevél szerű csontlerakódás, ami sorozatos csonthártyagyulladások következtében alakul ki.
  Egy idő után felbomlik a szalagok és az izmok egyensúlya és ebből lesz a kalapácsujj.

  Rövid értekezést olvashattatok a bütyökről.

 • 2009.05.14 12:52:44Tetra

  A legjobb puhító a 10%-os Carbamid-os kenőcs.
  Gyógyszerészként merem ajánlani. Az ára...patikánkét változó: max 200 HuF
  Éjszakára kell bekenni vele a lábit, főleg a bőrkeményedéses részeket. Pamut zoknit húzni rá, s másnapra olyan lesz a lábad, mint a babapopsi. :)

 • 2009.05.14 13:07:42ddevil

  Olyan alakú? ;)

 • 2009.05.14 13:39:46ceenee

  ha valakinek gusztustalan bütykös a lába, az kenegetheti bármivel, az olyan is marad!

 • 2009.05.14 14:06:13Rékuc

  ceenee drága
  mindenki jobban járna, ha előbb olvasnál, utána pedig... csendben maradnál :D
  senki nem a bütykeit kenegeti, hanem a bőrkeményedést. Nézz utána, nem ugyanaz a kettő, de mazsola84 már leírta részletesen (köszönet érte, kicsit túl jóra is sikerült, megfájdult rendesen a bütyköm olvasás közben) :D
  és valakit legusztustalanozni olyasmiért, amiről nem tehet, enyhén szólva is gáz. Vagy te talán tökéletes vagy? Kétlem...

 • 2009.05.14 14:17:13ceenee

  Rékuc drága!
  Talán akkor ébredj fel és olvass te:
  " Bold and the Beautiful című amerikai szappanopera sminkese felismerte, hogy a csinos kis cipőktől a lányok lába gusztustalan, sebes, bütykös és torz lesz, ezért piacra dobott egy lábalapozó terméket"
  Kioktatni meg tudod kit és tudod hol

 • 2009.05.14 14:23:52Rékuc

  hát ha te ebből azt szűrted le, hogy az alapozóval bárki a bütykeit kenegeti, akkor fogadj el tőlem egy őszinte nagy gratulációt :)

 • 2009.05.14 14:25:54ceenee

  te meg iratkozz be egy kis szövegértés-gyakorlatra, ha számodra kétséges, hogy az írás alapján ezért dobták piacra a terméket.

 • 2009.05.14 14:28:13silberstein

  Engem csak az érdekelne, hogy az "after" fotón látható szandált hogyan és honnan lehetne megszerezni, csodaszép!
  Megjegyzem, azt sem tudom, mit csinál egy pedikűrös, sosem adtam a lábam a kezébe, mindent magam intézek, a francia manikűrt is. Manikűrösnél sem jártam. Most akkor igénytelen vagyok?

 • 2009.05.14 14:29:35silberstein

  Alapozóval színezni lehet, nem átformálni.

 • 2009.05.14 14:30:24mazsola84

  Rékuc, ez csak magánjavaslat, de ha bütyköd van, érdemes csináltatni egy-két talpbetétet (nem a kis pántos magassarkúba, hanem amit sokat hordasz), mert ha elhanyagolják akkor kialakul a kalapácsujj, abból meg szép lassan kialakulnak olyan csúnyaságok, amik már tényleg tudnak fájni pokolian. És érdemes keresni egy jó pedikűröst, hogy szinten tartsa a dolgokat. Azok a papírreszelők, amivel otton lehet reszelgetni szart sem érnek.
  A pedikűrösök eszközeik félelmetesek, de csak azok hasznosak igazán. És ha használtok otthon pengét (bár én nem ajánlom gyakorlatlan kezekbe), akkor ne sajnáljátok a pénzt egy eszközfertőtlenítőre se!

 • 2009.05.14 14:33:54ceenee

  mazsola84: a kalapácsujj kellemetlenségeinek enyhítésére javaslatot tudnál mondani?

 • 2009.05.14 14:34:20mazsola84

  silberstein, nem vagy igénytelen, ha semmi prbléma nincs a lábaddal, és tudod magadnak kezelni akkor csináld otthon.
  De egy pedikűrös rengeteg dolgot meg tud oldani, sőt olyan dogokat tud diagnosztizálni, hogy el sem hinnéd.

  Viszont a félreértések elkerülése végett, a franciamanikűr nem azt jelenti, hogy franciára lakkozzák a körmöd :)))

 • 2009.05.14 14:37:26Rékuc

  mazsola84
  próbáltam ilyen lábbetétet, pont a harántboltozat-süllyedés ellensúlyozására, a pedikűrösöm szólt, hogy kellene. De valamit benézhettem, mert olyan pokolian természetellenes és kényelmetlen volt a betét, hogy fel kellett hagynom vele.
  Mostanában kényelmes, széles, puha cipőket hordok és a nyári szandálokat is úgy választom meg, hogy pl a pánt ne érintse a bütyköt (még csak egy van és szerencsére nem nagy).
  silberstein a pedikűröst pedig csak ajánlani tudom, isteni dolog. De Magyarországon irtó vegyes a felhozatal, én többször is ráfáztam és kerültem dilettáns, fuseramunkát végző macához. Érdemes komoly papírokkal rendelkező gyógypedikűrüst keresni. Lábkörmöt festeni az is tud, a lényegi munkát pedig sokkal jobban elvégzi.

 • 2009.05.14 14:38:19Rékuc

  jaj amit viszont nem bírok, az a francia manikűr a lábkörmökön. Kiráz tőle a hideg.

 • 2009.05.14 14:49:21mazsola84

  ceenee, megmondom őszintén, hogy a talpbetéten kívül nem sok minden jut eszembe. Esetleg annyi, hogy ahol a kalapácsujj van, ott gyakran alakul ki a lábujjak között is bőrkeményedés, ezt rendszeresen el kell távolítani, de ezt semmiképpen nem ajánlom otthon. Nagyon könnyen megsértheted magad, meg a DM-ben illetve drogériákban kapható cuccok ehhez már kevesek. A talpbetét azért kell, hogy ha már van harántboltozat-süllyedésed (ha van kalapácsujjad, akkor biztosan van), legalább megelőzd a hosszanti boltozat-süllyedést, mert ha kettő van abból szokott kialakulni a sarokcsonti tüske, ami viszont pokoli fájdalommal jár, ezt mndenképpen meg kellene előzni.
  Nem akarlak ijesztgetni, de érdemes kicsit áldozni a lábra, mert életünk végéig nagy igénybevételnek van kitéve, és egy pedikűr nem horribilis összeg.

  Rékuc, nekem tecc a francialakkozás lábon, ízlések és pofonok. A talpbetétet pedig a te lábadra kell csináltatni, az a tuti.

 • 2009.05.14 14:53:14mazsola84

  A gyógypedikűrös pedig azt jelenti, hogy olyan rizikós eseteket is bevállal, amit sima pedikűrös nem. Ma Mo-on a szakképzésben nincs különbség sima pedikűrös és a gyógyp. között.

  Egy jó pedikűrösnek elég komoly anamnézist kell felvennie, ha ezt nem teszi, nem is érdemes hozzá menni. Miindenképpen kell szólni, ha cukorbeteg vagy, volt már trombózisod, vérhigítót, vérnyomáscsökkentőt szedsz, vagy koraterhes vagy.

 • 2009.05.14 14:55:36mazsola84

  Ha valakinek viszont benövős körme van (sajna tudom mi az, nekem is olyan van), akkor arra ma már van lehetőség, hoy korrigálják. Viszont 1-1,5 évig tart. Spangé-nak hívják, ha valakit érdekel, szívesen leírom mi az, körömszabályozás magyarul.

 • 2009.05.14 15:04:12Rékuc

  amúgy egy jó tipp: mivel egy jó pedikűr nem olcsó, névnapra-szülinapra mindig 'begyűjtök' pár ajándékutalványt a pedikűrösömhöz. Ha valaki van olyan aranyos és érdeklődik, hogy mit szeretnék, mindig ezt mondom.

 • 2009.05.14 15:10:02mazsola84

  Rékuc, ha nem vagyk indiszkrét, neked mennyiért csinálnak egy pedikűrt?

 • 2009.05.14 15:36:43VilágosKékHarisnya

  mazsola, lécci lécci írd le mi az a Spangé.

  Mióta az eszem tudom, szenvedek a benövős nagylábujj körmeimtől (mind a kettő)! Nyáron, a papucs-szandál időszakban elviselhetőbb a helyzet, de télen volt, hogy úgy jöttem gyalog haza, hogy folytak a könnyeim, sőt, éjjel felébredek, ha rosszul fordulok és belehasít a fájdalom.
  Borzalmas.
  Hallottam arról, hogy "ki lehet növeszteni" próbálkoztam azzal is, nem ért semmit (vagy elbénáztam).
  Pedikűröshöz nem merek elmenni mert az is fáj sokszor, ha ránéznek, nemá hogy elkezdjék gyaszitolni, mert ölök!
  Ajánlották az ilyenolyan lézeres beavatkozásokat, attól meg azért félek, mert egy sorstársam elment, megcsinálták neki ambulánsan ezt a lézeres izét, aztán meg három hétig feküdt orbánccal a kórházban, jajj....

  Most éppen megint sántítok, ha zárt cipőt veszek fel, nagyon hálás lennék ezért a spangliért. Vagy mi.

 • 2009.05.14 15:40:12Prinzessin Erbsen

  mazsola84
  ezt leirhatnád, mert mióta eljöttem Miskolcról nem tudok vele mit kezdeni (ott egy dokibácsi az sztkban nagyon jól megcsinálta, de persze mindig ujra kinő)

  Itt a pedikürösök nem lakkoznak, csak egy géppel leszedik a felesleget. Ezt az áztatós, levásgós módszert nem ismerik.(15-20€ között van, de otthon az áztatós modszerrel csak 3000, de jobb is.)

  Miskolcon volt egy Irina Volgográdból, na ő aztan meg csinálta rendesen borotvával. azóta sem találtam olyan jó pedikűröst mint ő volt.

 • 2009.05.14 15:42:23Rékuc

  mazsola84
  A legutóbbi 3.500 volt a Jókai utcában.

 • 2009.05.14 15:45:24Rékuc

  PE
  az a gépes megoldás Svédországban is dívik és hiányoltam is a magyar pedikűrösöknél. Olyan mint egy kis forgófejre rögzített smirgli, tökéletesen babapopsit csinál az ember talpából.
  Stockholmban egy pedikűr 13.000 forint körül kezdődik, igaz itt a bérek is másmilyenek, de a pénztárcám akkor is hangosan sikítozik fájdalmában :)

 • 2009.05.14 15:48:16mazsola84

  VKH:
  a spange egy olyan eszköz, amivel a körmöt (általában a nagylábujjon) szabályozni tudják. Az elve ugyanaz, mint a fogszabályozóé. A körmödre helyeznek egy üvegszálból készüt kis csíkot, ráragasztják. Ez enyhén felfelé húzza a köröm szélét, ne engedi benőni. Sajnos 1 évig biztosan hordani kell, kb. 3-4 hetente cseréltetni. Viszont ez az üvegszálas megoldás nagyon esztétikus, ha ki van lakkozva a körmöd szinte láthatatlan, nem emelkedik ki a természetes körömlemez síkjából. Talán B/S Spange néven találsz róla valamit a neten, német találmány.

  Ha már olyan állapotban van, hogy begyulladt a lábad, akkor én nem is ajánlom, hogy pedikűröshöz menj, irány a sebészet. Elvileg gennyes, gyulladt beőtt körmöt pedikűrös nem is kezelhet, de a legtöbben szarnak rá. Tudom, hogy durván hangzik, de keresni kell egy olyan sebészt aki em akarja leszedni az egész körmödet, csak kivágja a benőtt részt. Gyakorlatilag a pedikűrös is ezt csinálja azzal a különbséggel, hogy ő ne fog neked fájdalomcsillapító injekciót adni, a sebész viszont igen. Nekem 6-szor kellett emiatt sebéshez mennem, a Jánosban csinálták, szerencsére soha nem akarták leszedni az egész körmömet, de vannak hentesek, akik egyből ezzel kezdenek.

 • 2009.05.14 15:51:57mazsola84

  A 3.500, ha jól megcsinálják szerintem nem olyan rossz ár.

  A gépes kezelést nem mindegy mivel csinálják. A műkörmös csiszológép elvileg nem érhet a természetes körömlemezhez, egy rendes pedikűr gép pedig nagyon drága. A legjobb egyébként a kézi és gépi, kombinált pedikűr. Rendesen csak szikével lehet leszedni bőrkeményedést, a gép arra pl. tök alkalmatlan.

 • 2009.05.14 15:54:48mazsola84

  A gépi pedikűrnél az áztatást a gépből folyamatosan spriccelő víz helyettesíti, de sokkal macerásabb. Én spec nem szeretem, de ízlések és pofonok.

 • 2009.05.14 15:57:53mazsola84

  Egyébként pedikűr-manikűr-műköröm vonalon a kelet-európaiak (főleg az ukránok) a legjobbak. Köszönhetően az oktatásnak, nyugaton 4 nap!!! a képzés, nálunk 4-5 hónap rengeteg gyakorlással.
  Most mennem kell, de ha tudok valakinek segíteni hétvégén még visszanézek.

 • 2009.05.14 15:58:31Rékuc

  totális OFF, elnézést, de lehet tanulságos lesz: ahogy mazsola84 mondja, érdemes körülnézni, összehasonlítani. Két szaki sem egyforma. Bölcsességfog-fájdalmakkal mentem egy privát fogdokihoz. Röntgen és érzéstelenítés nélkül (!!!!!!!) esett nekem, úgy akarta kihúzni. Mivel utánaolvastam és tudtam, hogy a bölcsifog általában gyenge és beletörhet a fogóba akkor pedig irány a szájsebészet, gyorsan elmenekültem. Valamivel később, már gyulladt szájjal kerültem az 'SZTK' fogdokihoz, aki azonnal intézkedett. 3db érzéstelenítő szurit kaptam a röntgen után, addig nem nyúltak hozzám, amíg teljesen el nem zsibbadtam. Sem közben, sem utána nem fájt egy másodpercig sem semmim és gyönyörűen begyógyult a húzás helye is.
  ON

 • 2009.05.14 16:00:21Rékuc

  mazsola84
  lehet hogy jobb a képzés, én valahogy mégis gyanakodva figyelem azt a pedikűröst, aki a gógypedikűr mellett manikűrt, műköröm-építést is vállal és a bütykös lábat két strasszlakkozás közé iktatja be. Lehet hülyeség, de olyan komolytalannak tűnik...

 • 2009.05.14 16:02:37VilágosKékHarisnya

  Aha, tökjó.
  Először elájultam mazsola érzékletes beszámolóján.

  Mikor magamhoz tértem és lehúztam két nagy pohár vizet, tovább olvastam, és lám, Rékuchoz érve megint elájultam.

  Lécci most valami orrmandula műtétet iiiiis! :DDDDDD

 • 2009.05.14 16:05:52VilágosKékHarisnya

  mazsola, köszönömköszönöm,

  a sebészetre biztos nem fogok menni, még akkor sem, ha már üszkösödik a lábam, mert az orvoshozzámneérjen tipikus esete vagyok!

  Épp múltkor nézegettem,hogy az itthoni "majd én megmutatom hogy kiváglak azanyádat" módszereimmel nemcsak eldeformálódott az egyik körmöm, hanem még egy kis Ásóka is belém költözött társbérletre. A kis rohadék.

  Utánanézek ennek a módszernek, és még egyszer köszi!

  sántavékáhá

 • 2009.05.14 16:05:55mazsola84

  Rékuc, ez a 3 dolog egy képzés alatt folyik, ha valaki ma pedikűröz, az tud műkörmöt is építeni, én mind a 3-at fogom csinálni, mert mind a 3 másért jó. Gyógypedikűr pedig tényleg nem létezik. Na most már mennem kell.

 • 2009.05.14 16:12:52silberstein

  Lécci mondja el vki, aki jár pedikűröshöz, hogy tkp. mi történik ott, mert ezek a szikés-körömleszedős horrorsztorik elég riasztóak. Kezd az az érzésem lenni, hogy annál jobbat nem is csinálhatok a lábaimmal, mint hogy nagy ívben elkerülöm ezeket a helyeket. Még levágnák a kutikulámat, brr. Dörzsöléshez nekem bevált a DM sajátmárkás habköve, sokkal jobb, mint a hússzorosába kerülő Scholl reszelő.

 • 2009.05.14 16:23:54VilágosKékHarisnya

  Várjatok, még ne mondjátok!

  Elmegyek, bekeverem a palacsintatésztát (bodzás palacsintát sütök) aztán mikor elkezdem sütni, tőlem mondhatjátok :DDDDDD

 • 2009.05.14 17:10:35Prinzessin Erbsen

  silberstein
  amig nincs különösebb baj a lábaddal, nem feltétlen szükséges pediküröshöz menned, sajnos én már nem tudom a lábaimat olyan közel hozni a szememhez, hogy olvasószemüveggel lenyírjam a körmöm, annélkül meg nem látom, de gondolom ez neked még nem gond.
  addig is elég az ápolás,fordíts legalább annyi gondot a lábadra mint a többi testrészre és akkor nincs gond.

 • 2009.05.14 17:41:07ddevil

  A Scholl reszelő tök jó én most próbálom. Nekem a habkő semmit nem ért, és a különböző csiszolópapíros cuccokkal életem végéig is reszelgethettem volna...
  Az csak a vicces, hogy a reszelő dobozkáján írják, hogy utána szépen most le a cuccot meleg vízzel, hagyd természetesen megszáradni stb., de hogy a lábaddal mit csinálj... hogy mondjuk ne reszeld túl, mert az azért benne van, elég erős, hogy utána most le, krémezd be stb. arra nem hívják fel a figyelmet.

 • 2009.05.16 17:53:08Bejgli

  de gyönyörű az a szandi... :)

 • 2009.09.26 10:42:28www.gyogypedikur.com

  Sziasztok!

  Magyarországon létezik egy alapképzés,amely manikűr-pedikűr,műkörömépítés bizit ad. Itt a pedikűr egy alap,ahol már kiderűl kinek mihez van tehetsége.Valakiből lesz jó gyógypedikűrös,valaki pedig csak az esztétikai pedikűrt végzi. Gyógypedikűr képzés csak és kizárólag nincsen,mindenki a bizonyítvány megszerzése után képezi magát,mert kiváló mesterek vannak. De természetesen a legjobb tanulás a munka!!!

  JÓ HÉTVÉGÉT MINDENKINEK:)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta