Hol vegyünk jó kenyeret?

Ne az éjjel-nappaliban, ez az egy biztos. Pár hete kiderült, kenyeret sütni nem nehéz, csak a péklobbi terjesztheti ezt a legendát, nem kellenek hozzá se különleges szerszámok, se érzék. Elég egy kiló BL-55 liszt és egy kocka élesztő, így 150 forintból a házi kenyerünk még a hamburger buliját is lenyúlja. Pepecselős, de megéri.

A kenyérsütés viszont két napos folyamat, előző nap össze kell dobni a kovászt, ezért az instant kenyérhiányt nem oldja meg, olyankor venni kell. De hol?

kenyer 002

A Budapesten többfelé is megtalálható Lipóti pékség kenyereit szoktam vásárolni, a négy kilós fehérből egy negyed minden magyaros, fehér kenyért igénylő vendégségre tökéletesek, a bajor rozsosuk elviszi a divatosabb, kozmopolitább előételeket, ciabattájuk is közel áll az eredetihez. Péksütijeik távolról sem hozzák a kenyerek szinvonalát, de ez most egy kenyeres poszt. Eddig ezt az egy forrást ismertem, pár napja van egy másik is.

Pár házra tőlünk nyílt egy új bolt, Ferencváros kannás-konzerves szintjét sokszorosan verő választékkal, ott találtam egy új kenyeret, amin nagyon meglepődtünk. Belül nedves-lyukacsos, a héja roppanós-finom, a külseje csúnyácska és az eddig kipróbált ízek: olívás, paradicsomos és fokhagymás mind ütött. Nem tartalmaznak felesleges vegyszereket, a fokhagymásban a fokhagyma nyers, igazi fokhagymából van, nem liofilizált porhüvely. A szerénytelen Jókenyér néven fut a termék, eddig csak ezeket az ízesített változatokat próbáltuk, amik magukban is lecsúsznak, de árulnak rendes alapkenyereket, péksüteményeket is, azokat nem ismerem.

kenyer

És Önök hol vesznek jó kenyeret? Címeket, márkákat, linkeket várunk a kommentekbe, a fenti két cég termékeivel kapcsolatos tapasztalatokkal együtt.

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek