Egy béna poén is jó marketing, ha pólóba dugják

A fenti fotón egy olyan póló belseje látszik, amit valamikor tavaly kaptam egy ünnep alkalmából. Ma vettem észre teregetés közben, hogy a szokásos nyakbirizgáló cédula alatt további információkkal szolgál a gyártó, és ezek most nem mosási vagy vasalási instrukciókból állnak. Hanem, viccesen, arra a helyzetre nyújtanak eligazítást, hogy mi legyen, ha valaki őrizetlenül hagyva találná ezt a pólót. Aszongya.

ANNAK, AKI MEGTALÁLJA

A következő lehetőségek állnak az ön rendelkezésére:

1. Hagyja ott, ahol találta, hogy majd valaki más találja meg.

2. Írjon egy cédulát dátummal és megtalálási hellyel és dobja be a postaládába.

3. Adja oda valakinek.

4. Élvezze és szórakozzon jól.

Ezek a használati utasításba varrt jópofa üzenetek persze távolról sem tavaly óta vannak divatban. Ön találkozott már ilyennel? Nekem került a kezembe pár évvel ezelőtt például olyan amerikai termék, aminek a belső mosási-vasalási cédulája az egész nemzet nevében bocsánatot kért a világtól George Bush közelmúltbéli újraválasztásáért. Fölöttébb okos marketingtaktika, és ami a legszörnyűbb, rajtam (egyelőre) működik, mert egy olyan helyen viccet találni, ahol az ember nem számít viccre, még akkor is kellemes, ha a vicc nem is különösebben vicces.

Mert az ember megörül ennek a kis eldugott poénnak, amit talán csak hónapok elteltével fedez fel, és olyan érzése támad, hogy akik ezt a pólót készítették, lám, mennyire ügyeltek a részletekre, mert még ezen az eldugott helyen is van egy kis titkos vicc. És ha erre a jelentéktelenségre is ennyi energiát fordítottak, akkor nyilván a póló összes többi, ennél sokkal fontosabb tulajdonságára is legalább ugyanennyi energiát fordítottak, tehát az embernek az az érzése támad, hogy nyilván kiváló minőségű termékkel van dolga.

Ami aztán vagy igaz, vagy nem. De én, még ha tudatosan végig is gondolom, hogy attól nem lesz se szebb, se jobb minőségű egy póló, hogy a hátába belülről belehímeztek egy béna poént, mégis kicsit jobban érzem magam.

Oszd meg másokkal is!
Mustra