OFFLINE

Ebédeljen olcsón jót: Stand Bistro

2009. május 5., kedd 13:46

Kitörő örömmel üdvözöljük a Stand Bisztrót, még, még, hasonló ilyen létesítményeket Budapestre! Elsősorban déli menüzős hely, olyan, amilyennek lennie kell, igényes, de mégis gyors, ötletes, de mégis hagyományos, elegáns, de nincs a pénz a falra kenve, egyszóval jó, amúgy az egész Sas utca kezd egy európai fővároshoz méltó helynek kinézni, tele éttermekkel, kiülős helyekkel. A Stand Bisztróban a teljes déli menüért kevesebb pénz hagyunk ott, mint a zsíros rántott sajtért az üzemi menzán, konkrétan 1100 forintot, de ha csak kétféle ételt kérünk, akkor 980-at. Ezen kívül van állandó étlap is, a nagyobb étkűeknek, valamint estére a hatamas borválaszték mellé.

Illusztráció
Illusztráció

Én keleti fűszerekkel ízesíetett sárgarépakrém levest kértem az étlapról, nagyon jól tettem, hihetelen finom és krémes, enyhén csípős leves volt, a görög saláta talán nem hivatott egy hely minőségét lemérni, de szintén jó volt, főételnek pedig napi menüből választottunk két klasszikust, brassói aprópecsenyét és egy spagetti carbonarát, mindkettő kedvünkre való volt. desszertként kókuszhabot és citromtortát kértünk, egyszóval teljesértékű és érezhetően igényes alapanyagokból összeállított ebédet fogyasztottunk, kifejezetten kevés pénzértg. Megyünk máskor is!

A hely meglehetősen tágas, sok, egymáshoz viszonylag közel elhelyezett asztallal, kétség kívül nem az intim vacsorákra, hanem az igényes, de gyors étkeztetésre lett kitalálva. Ha muszáj negatívumot említeni, talán az adagok méretete lenne az, pedig én csak egy közepes bendőjű lány vagyok, de azért a teljes menüsor végigevése után volt még hely a hasamban. Én személy szerint inkább fizetnék 150 forinttal többet, de tartson ki vacsoráig az ebéd.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2009.05.05 19:36:38merre?

    @ zoldmandula
    én általában 600 alatt kajálok. ha főzelék vagy ilyesmi van feltéttel, akkor 400 alatt.

    gratula, egészséges életmódot élsz.
    virslit, párizsit mennyiért veszed?
    gondolom max 199.
    húsvéti sonka? 499?
    nem zavar h ipari hulladékot eszel?

    megáll az eszem
    és még dicsexik is vele ...

  • 2009.05.05 19:48:12babalcsi

    Nem értem, hogy egy étterem tesztelésére miért kell úgy kommentet irni, hogy vmi más helyet promotáltok.
    A Stand egyszerüen jó. Kivánom, hogy még több hasonló helyet nyissanak BP-en. Ár-érték arány korrekt, jó minőségü az alapanyag, nincs tányérdiszités és tényleg helyes a személyzet. Pár hete nyitottak, pont belefér, hogy egy nap hibázzanak. Na bumm.... emberek vagyunk.

  • 2009.05.05 19:57:17Mr.Brooks

    elcseszett reklám

  • 2009.05.05 20:23:01Gerardus A. Lodewijk

    Ez az írás is alátámasztja azt a vélekedésemet, hogy Magyarországon egyelőre nem a Mich_lin-csillag a fontos, hanem először is legyen az ilyen, elfogadható áron friss alapanyagokból ízletes ételeket produkáló, átverésmentes helyekből akár többezer. Majd utána lehet a csillagra gyúrni.

  • 2009.05.05 20:27:18Bourbon

    A borlapot nézte valaki? Szerintem parádés válogatás. (Szinte) minden pohárral is kapható!
    Üdvözlendő igényesség ételben, italban!

    A blogot nem értem, de kétségtelenül jó hely a Stand!

  • 2009.05.05 20:27:21spoilsport

    belize
    hát én nem tudom, de a Replay szerintem egy vicc (és annak is rossz). Ketten ebédeltünk a múltkor, a levesek totál leveskockából, otthon nem tudnék olyan szart főzni, a főételek is átlagosak voltak, szóval azért nem kell annyira fényezni őket. Sajnos olcsón jót ritkán eszem, talán az Egészségkonyhára lehet mondani, hogy egész jókat hord ki nem túl drágán.

  • 2009.05.05 21:08:11jdgirl

    Madách center kajáldája szuper! Friss, változatos, rengeteg féle kaja van, nem túl drága, és nagyon fini!!

  • 2009.05.05 21:39:26babalcsi

    Igen, a borlap is szenzációs. Én csak kóstolgatós vagyok, ezért nem szoktam üveggel kikérni, de általában a jó borokat nem lehet pohárral rendelni. Itt erre is oda tudtak figyelni.
    A helynek lelke van...

  • 2009.05.06 01:24:20Mashenka

    Olcsó húsnak híg a leve. Ráadásul a kritika is elég egy szimpla írás. Nyelvvizsgán írtam volna ilyet, megköszönik és adnak egy távolabbi időpontot. Reklámnak meg nem jó.

  • 2009.05.06 08:09:16Macaroon http://habcsokespuszedli.blogspot.com/

    Mashenka: ha kicsit is értenél hozzá, nem írnál ilyen butaságot. Elindult itthon egy vonal bisztró stílusban, és kifejezetten a minőségi, DE idényjellegű és sokszor OLCSÓ alapanyagok használatával képesek normál áron menüket és fogásokat kínálni, példa: sárgarépa krémleves kevés keleti fűszerrel bolondítva. Ott van a Takács is az Olimpiával, Viktor is inkább erre a vonalra ment rá a "glaszékesztyűs" étterme után, nem véletlen a választás. Egyre inkább elindult itthon egy szívemnek kedves trend, hogy az emberek időt áldoznak egy-egy étterem kiválasztására, keresik a jó helyeket, pénzt szánnak rá, ki, ki a saját zsebéhez mérten. Sokban köszönhető ez Molnár B. Tamásnak és Bittera Dórának. Lehet őket támadni, engem nem érdekel, én """csak""" az eredményt látom és azt köszönöm örömmel magamévá teszem:o) Tehát lehet fostalicska menzán haccázé főzeléket enni szétfőzött zöldséggel, és teleb*szva rántással, habarással, illetve lehet kétszázzal drágábban friss alapanyagok használatával megbízható helyen is. Nálunk Eurest van, nagy ritkán ha muszáj bemegyek...szétfőzött tápérték nulla kajákkal tele vannak, de ha leszedek egy komolyabb adag salátát hozzá az kérem 800 forint. Csak a saláta...Folyamatosan próbálkoznak mindenféle extrával (cápasteak pl. broáf, már ránézésre is hányásul nézett ki a mélyhűtésből kiengedett hal) és 1000 forintért ha kérsz mondjuk egy csmellet salátával, akkor kapsz egy fél csirkemell felét szétklopfolva! kb. egy merőkanálnyi SZAR salátával aminek a feleslegét még vissza is önti a kanálról, mint a fagyi gombóc lehúzása tudod, és ők erre verik a mellüket, hogy van egészséges kaja is. Hadd röhögjek egy jót!

  • 2009.05.06 08:33:19marcipánmaci

    Az írás stílusát illetően Mashenkához csatlakozom: általános iskolai fogalmazás.
    Babalcsi, nincs igazad, akármikor nyitottak is, nem engedhetnek meg maguknak egy rossz napot sem. Mert lehet, hogy nekem az a nap lenne éppen az ünnepem, a születésnapom, a házassági évfordulóm, a diplomaátvételem, akármim. De nem csak ezért, úgy általában sem. Milyen dolog az, hogy egy rossz nap belefér? Az orvosnak is belefér egy rossz nap, amikor épp téged operál?

  • 2009.05.06 08:35:45Ricardo

    @zoldmandula33: a Balettcipő nem a II. kerületben hanem a VI-ban van.

  • 2009.05.06 08:38:31saintjust

    Macaroon - mindenben egyetértek.
    Molnár B. - Bittera évek óta mondja ezeket, mostanában talán változik valami.
    Szerintem is , amikor már sok, megbízható közepes árfekvésű - de korrekt hely lesz az országban, csak azután változhat valami úgy általában a vendéglátósok hozzáállásában. Talán "divat lesz" a "bisztrózás" - ami nálam a közepes árfekvésű helyeket, korrekt alapanyagokból, jól elkészített ételeket jelent - és ez mindenképpen jó.

  • 2009.05.06 08:42:33Ronja

    Menzan a menza! ott is ebben az arfekesben lehet napimenut enni ami szerintem rendben van. na igen, idonkent kell ra varni...

  • 2009.05.06 08:42:48Jägerlady

    kipróbálnám, ha a közelében dolgoznék
    más: ők is kínálnak reggelire mindenféle földi jót - tojás,virsli, finom kávék
    miért van az, hogy a reggelit ők is 8-tól képzelik el? ahogy sokan mások, én is 8-ra járok dolgozni, és repesve fogadnék olyan reggeliző helyet, ahol mondjuk fél7-7-től már lehet jófajta omlettet vagy tükörtojást kapni méregerős presszókávéval és roppanós pirítóssal...

  • 2009.05.06 08:43:16Ronja

    gondolom zoldmandula33 a 2.keruletben tud 600 ft-ert enni

  • 2009.05.06 09:05:28Ricardo

    Jó lenne ha valaki az I. vagy a II. kerületben tudna ajánlani valami jó kis ebédelő helyet!

  • 2009.05.06 09:11:51Macaroon http://habcsokespuszedli.blogspot.com/

    Ricardo a Csalogány 26-nak is van ebédmenüje haverom amíg ott dolgozott náluk evett elég sokszor...
    A Mammutnál (közelebb a híd felé) van egy szendvicsbódé, Olé néven fut: hátszínes ciabatta és hasonló finomságok gyorsbüfé árban és időn belül...

  • 2009.05.06 09:19:16Ricardo

    Na mire rájöttem, hogy milyen hídra gondolsz! :)
    A Csalogányt ki fogom próbálni. Nem tudom van-e olyan az ebéd, mint egy vacsora, minőségben!?

  • 2009.05.06 09:21:31Myers

    sziasztok,
    a 8. kerületben (Nagykörúthoz közel) is tudnátok javasolni egy klassz ebédelős helyet?

  • 2009.05.06 09:46:11gastro vazze

    2009.05.06 08:42:48Jägerlady

    sajnos a reggeliztetésbe már sokan belebuktak.. egy-két emberért nem éri meg kinyitni és fizetni az alkalmazottakat. sajnos. nálunk ennek nincs kultúrája, csak a fornettis reggelinek

  • 2009.05.06 09:51:15moda liza

    ricardo,

    első kérdésedre válaszolva, háromig van ebéd a standban, jogos a kérdés. az ebéd menü a csalogányban sem sokkal drágább, persze nem olyan mint a vacsi,de azért természetesen szuper. rögtön mellette van a róma ételbár, ami egy szimpla családi kifőzde, de abból a jobb fajta, és kiülős, ami nagyot dob rajta. emellett második kerületben még a papát ajánlanám a lövőház utcában, ez egy szír kisbüfé, törökön jellegű ételekkel, nagyon sok friss zöldséges kaja van, és nagy adagok.

  • 2009.05.06 09:57:36Ricardo

    @moda liza Köszönöm szépen a tájékoztatást! Bárki aki tud jó ebédelő helyet, amit kipróbált már többször, az nyugodtan beírhatná ide! :)

  • 2009.05.06 09:59:12menüevő

    Ricardo és Myers: itt több menüztető hely megtalálható: http://www.menuebed.hu - a II. kerületből több, a VIII-ból kevesebb.

  • 2009.05.06 10:09:52Myers

    menüevő, köszönöm.

  • 2009.05.06 10:16:37menüevő

    Tavaly egy blogot is indítottam, ahol a menüs élményeiket írhatták be az emberek (onnan a nick), de nem igazán írtak be sokan, úgyhogy kicsit abbahagytam (ki is vettem a linket a profilomból). Lehet, hogy újra kellene indítani?

  • 2009.05.06 11:18:13Jägerlady

    2009.05.06 09:46:11 gastro vazze

    igen, ez a baj... pedig annyira megvan a hangulata. vadabb terveimben szerepel is egy ilyen hely nyitása, de igen: félő, hogy bebukna, mert a magyar embereknek nincs ilyen irányú igényük. nem ismerik...
    pedig mennyire megéri esetleg egy fél órával órával korábban kelni is emiatt...
    van egy-két hely, ami esetleg fél8-kor már kinyit, de többnyire csak 8-kor.

  • 2009.05.06 12:33:46Macaroon http://habcsokespuszedli.blogspot.com/

    Jägerlady: az az igazság, h idehaza a fizetőképes közönség (vezetők, topmenedzserek) még ebédelni sem járnak ki normálisan, ami elég szánalmas szerintem. Minden csak szervezés kérdése lenne illetve, h megtanuljunk nemet mondani a tetű kizsákmányolóknak és a pénz egészségtelen szintű kergetésének. Sajnos benne vagyok és látom. Én reggel bemegyek, bedobok a grilles mikróba egy szelet házi kenyeret, összenyomkodok 1 avocadot pl. és nem ámítok 2, azaz KETTŐ perc alatt kész az egészséges elegendő reggelim. A kollegák meg csodálkoznak, de egyik sem tesz érte inkább eszik vagy a méregdrágát vagy a fornettit..

  • 2009.05.06 12:40:56Macaroon http://habcsokespuszedli.blogspot.com/

    Vagy a reggeli zuhanyozás közben odadobok két felvert tojást vajra, rá se nézek, mert jó serpenyőben nem ég le kis lángon, zuhany után fordítok egyet rajta, nagylángra veszem, fél percre, dobozba vágom, mellé egy paradicsom és egy szelet kenyér, irány a meló...

    Vagy sütök zabpelyhes kekszet:

    http://habcsokespuszedli.blogspot.com/search/label/reggeli

    Ez a mennyiség egy hétig elé, ha reggel kettőt hármat eszel és nem vagy megunós típus...

  • 2009.05.06 13:00:00Ricardo

    Macaroon: Ezek szerint újra van munkád! ezt örömmel hallom! :) Remélem nem keverlek össze valaki mással! Olvasom ám a blogodat is, nagyjából nekem is ez a top 10 kajám!

  • 2009.05.06 13:05:17Jägerlady

    2009.05.06 12:40:56Macaroon http://habcsokespuszedli.blogspot.com/

    igen, derék :)
    én is képes vagyok neki állni, vagy fél órával előbb kelni és reggelit készíteni. másképp indul a nap. de nagyon vágyom ezt a reggelizős dolgot...

  • 2009.05.06 13:40:54Ronja

    Ricardo, a Csalogany isteni!! :D

  • 2009.05.06 13:41:33Ronja

    de en is szivesen hallanek par 2.keruleti menzarol, plane a pasareti ter kornyeken...ugye nincs? :(

  • 2009.05.06 13:41:35Leenaa

    Belváros, Bajcsy-József A. sarok : Bodza Bistro!
    gyors, finom ... bár mondjuk fél 2 körül már szűk a választék, túl hamar elfogy egy-két étel

  • 2009.05.06 13:42:32mond6tod

    A cikk hatására ma elmentem ide ebédelni. Ennyire pofátlanul kicsi adagot még nem kaptam sehol. Már bánom hogy nem fényképeztem le, mert szinte groteszk volt. A leves pont annyi volt, mint aminél már az ember megdönti a tányért, hogy ki tudja kanalazni a maradékot, a másodikról meg ne is beszéljünk. Finomnak finom volt mindkettő, de nem elsősorban azért megy az ember hogy jót egyen, hanem hogy jól tudjon lakni. Nem ajánlott.

  • 2009.05.06 14:06:06gastro vazze

    2009.05.06 13:41:33Ronja

    --a kifőzde a pasaréti úton?! a közepe táján..
    vagy a matteo fölötti kávézó? ott nincs menü? Matteoban?

  • 2009.05.06 14:08:41gastro vazze

    2009.05.06 11:18:13Jägerlady

    --ne nyiss! tapasztalat....már mi is csakl 10-től vagyunk nyitva :)

  • 2009.05.06 14:12:31leanka

    Csatlakoznek mond6tod-hoz. En is kiprobaltam ma a kollegakkal... es szegyelltem magam amiert odavittem oket. Az etel finom volt, de egy ebedelos bisztroban jogosan nem apro falatokra szamit az ember. A kolleganom pedig spaghetti helyett linguinet kapott a carbonara szosz ala, ami csak akkor derult ki amikor kihoztak. Meg ekkor sem szolt a felszolgalo, hogy bocs, hanem a kolleganom kerdesere kibokte, hogy jaj igen, elfogyott a spaghetti. Ez igy nem korrekt. Az arrol meg annyit, hogy a kefogasos menu + limonade 1760-ba kerult vegul, mert magamra vallaltam kis csapatunk kenyerfogyasztasat is, ha jol emlekszem 290 Ft. ertekben.

  • 2009.05.06 14:39:32mond6tod

    Arról meg ne is beszéljünk, hogy mennyire inkorrekt egy ilyen cikket lehozni, pusztán reklámcéllal. Mert azt biztos hogy az Index nem volt kint kipróbálni.

  • 2009.05.06 15:00:57leanka

    Ja, es kb. masfel orat tartott a "gyors" ebed, ez tenyleg nem fer bele az en ebedszunetembe.

  • 2009.05.06 15:57:45Ronja

    gastro vazze, tudtommal semelyiknel sincsen deli menu. a Matteo draga hely, finom nagyon de, hogy leugorjak heti 3-4x egy ebedre draga...a masik amire gondolsz- neve sincs? :)- a Budagyongye magassagaban van ugye?
    ott is csak dragan ettem, 2-3ezerert ami elfogadhato vmi urugy kapcsan de nem egy hetkoznapi gyors ebedre....vagy akkor nem tudom melyik kifozdere gondolsz..?

  • 2009.05.06 16:31:42Macaroon http://habcsokespuszedli.blogspot.com/

    Ricardo: mindig is volt munkám, csak pihenek közben:-) Kösz blog, nálam ez kitartásból már ötös. Ha még fotózni és tálalni is megtanulok egy rendesebb gép beszerzése után az lesz a pláne. Nézegetem néhány blogger oldalát, komolyan pályát tévesztett néhányuk...főleg a Kísérleti konyhás srác...kész vagyok tőle:-)

  • 2009.05.06 16:42:59Macaroon http://habcsokespuszedli.blogspot.com/

    Azt mondjuk külön érdeklődéssel figyelem, hogy ilyen posztoknál hány vadi új nick jön isteníteni vagy éppen fikázni...

  • 2009.05.06 20:52:57Ronja

    ja a matteo folotti kavezoban csak szendvicsek vannak vagy felhozzak az etterembol rendelt etelt.

  • 2009.05.07 15:07:05keresztes barátom

    2009.05.06 08:42:48Jägerlady
    kipróbálnám, ha a közelében dolgoznék
    más: ők is kínálnak reggelire mindenféle földi jót - tojás,virsli, finom kávék
    miért van az, hogy a reggelit ők is 8-tól képzelik el? ahogy sokan mások, én is 8-ra járok dolgozni, és repesve fogadnék olyan reggeliző helyet, ahol mondjuk fél7-7-től már lehet jófajta omlettet vagy tükörtojást kapni méregerős presszókávéval és roppanós pirítóssal...


    Fruccola -a Arany János u. Reggel 7-től nyitva van és magoktól az angol reggeliig minden van.
    http://www.fruccola.hu/

  • 2009.05.07 15:53:06marcipánmaci

    Jól emlékszem, hogy a Csalogány 26. az családi kifőzde, picike, klasszikus négyzet alakú, zöld terítős asztalokkal, és elképesztően finom kajákkal? A világ legjobb orjalevesét ott ettem úgy 8 éve. Akkor csak délután 3-ig (tán 4-ig) volt nyitva. Tud valaki valamit a jelenlegi nyitvatartásáról? Felidézném azt a régi orjalevest...

  • 2009.05.07 21:12:56Ronja

    http://www.csalogany26.hu/
    ez a hely par eve nilt v lett atalakitva.

  • 2009.05.07 22:02:33moda liza

    marcipanmaci, te nem a róma ételbárra gondolsz a csalogány mellett? családi kifőzde, háromig nyitva, kiülős asztalokkal.

  • 2009.05.08 07:16:38fatality666

    Ha valaki Békéscsabán szeretne nem túl drágán megfelelő mennyiségű élelmet magához venni, akkor ajánlom a
    http://csabahonved.hu/
    -n található kis ?éttermet? vagy minek is lehetne nevezni
    jó kaja, sokféléből lehet válogatni, elfogadható ár, normális kiszolgálás

  • 2009.12.19 12:36:27belatudja

    nagyon komoly hely, voltunk páran már ebédelni; való igaz kell kicsit várni de meg kell értsük ahol friss alapanyagból készül és melegítik a menüt az tuti időigényesebb. visszamentünk vacsorázni és baromi jó volt a kiszolgálás. rákot ettem répával a csajok meg borjúkockát curry-vel és nyulat…elég bizarr gondoltam, de minden nagyon finom volt. a borok közül pedig a kézműves Légli-félét.a kiszolgálók kedvesek és gyorsak voltak. bármikor visszajövünk Budapest szívébe.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta