OFFLINE

Állatos maszkot vírusfertőzés ellen

2009. május 4., hétfő 09:44

maszk1

A WHO egészségügyi világszervezet hat fokozatú listáján már ötödik fokozatnál jár, ami a H1N1 (leánykori nevén sertésinfluenza) vírus világjárvány kitörésére figyelmeztet. Tizenhárom országban több mint négyszáz esetben igazolták a fertőzést, Mexikóban 16 halottról tudnak.

A fertőzött területeken hogyan lehet védekezni ellene? A szakértők szerint "a fertőzött területeken orr-száj maszkot kell viselni, kerülni kell a kézfogást és a puszit, nem szabad másokkal egy tányért, evőeszközt, poharat használni. Gyakran kell szellőztetni a lakásokat, munkahelyeket, tisztán kell tartani az olyan gyakran érintett tárgyakat, mint például a telefonkészülék."

maszk2

A legjobb megoldásnak a maszkot tartják a kutatók, az pedig miért ne lehetne olyan fajta, ami valamennyire feledteti a tragikus egészségügyi helyzetet? A Samira Boon textildizájn stúdióban állatos, szusievő és egyéb, vicces maszkok készülnek. Felvenné?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.05.04 09:52:13rekafoto.com

  Nem vennék fel sem szusis, sem egyéb fajta maszkot. Egy svéd közegészségügyi szakértő szerint a maszk nemhogy védene a fertőzéstől, de elősegíti, mivel a maszk alatt bepállik az orr-száj és egy meleg, nyirkos környezet jön létre, ahol sokkal könnyebben bejut a cseppfertőzéssel terjedő vírus.

 • 2009.05.04 10:14:54belfegor

  Zárt rendszerű gázálarcra nem gondoltatok még?
  Mindenki hordaná az oxigénpalackot a hátán.

 • 2009.05.04 10:39:30szkalszki

  én ilyet vennék fel:

  http://www.gepsegszalon.hu/2009/05/maszkok-sertesinfluenza-idejere.html

  :)

 • 2009.05.04 11:35:50fatál natál

  Szerintem malacos maszk illene.

 • 2009.05.04 18:11:26eszmerálda

  juj a legalsó nagyon jóóóó :))

 • 2009.05.05 14:39:53ceenee

  nagyon jó a legalsó, csak az a probléma vele, hogy ha valaki nem tisztítja minden evés után, és esetleg a kis elemózsia maradványok ott maradnak, az igen szép kis fertőzést tud produkálni, az meg senkinek nem hiányzik, hogy a sertésinfluenzát egy kiadós hasmenéssel megspékelt kis baj után kapja ráadásra az ember...

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta