OFFLINE

Szupermodell-dömping a V59 bikini katalógusban

2009. május 1., péntek 16:11 |

Kiemelkedő ez a kiadvány, mert horribilis összegekbe került létrehozni. A benne megjelenő modellek mind a divatszakma legjobban kereső csúcsragadozói, és azok a visszatérők, akik harmincon felül visszavették egykori hatalmukat.

Május első napjaiban jelenik meg az idei V59 Summer Swimsuit Issue nevű kiadvány, amelyet a divat és celebfotózás egyik nagy alakja, a perui Mario Testino készített el. A kéthavonta megjelenő V magazin nyári kiadványában a kreativitás leginkább abban érhető tetten, hogy a bikinit viselő modellek olyan kiegészítőket kaptak, mint például szőrmebunda, a helyszínek és beállítások azonban nem különlegesebbek, mint a magazinban megjelenő bármelyik divatsorozat. Amiért mégis kiemelkedő ez a kiadvány, az az, hogy horribilis összegekbe került létrehozni, mert a benne megjelenő modellek mind a divatszakma legjobban kereső csúcsragadozói, és azok a visszatérők, akik harmincon felül visszavették egykori hatalmukat.

(A kép forrása: highsnobiety.com)
(A kép forrása: highsnobiety.com)

A 39 éves Naomi Campbell kiállhatatlan természete ellenére is foglalkoztatott modell, iszonyú pénzeket kér egy-egy megjelenéséért, cserébe olyan maradandó élménnyel látja el a kollégáit, hogy Honthy Hanna is virágot vinne az öltözőjébe. A katalógusban szereplő Kate Moss karrierje abból a szempontból rendhagyó a kolléganőinek a pályaképéhez képest, hogy új aranykorát évekkel ezelőtti kokainbotrányának köszönheti. A legerősebb magánéleti sajtóval rendelkező modell az utóbbi években divattervezés terén is sikereket ért el, legalábbis úgy pontos a kifejezés, hogy a nevével népszerűsített Top Shop ruhákért hajtóvadászatot indítanak a londoni nők, ha új kollekcióját árusítani kezdik. Tevékenységi körének kiterjesztése érdekében a modell most éppen szakácskönyvírással próbálkozik.

A cseh származású Eva Herzigova a divatszakma egyik nagy visszatérője, aki családanyai teendői mellett újból divatbemutatókon és fotósorozatokban szerepel. Az egyik emlékezetes munkájában a Chanel legendás divattervezőjével, Karl Lagerfelddel dolgozott együtt az idei Marie Claire naptáron. Ahogyan az öltözködési szokásaiban, úgy a fotózásban is csak fekete-fehér kombinációban hívő Lagerfeld némefilmes imidzset tervezett Eva Herzigovának, akiről a francia Paradis magazin tavaly nyári megjelenése óta tudjuk, a nosztalgikus félakt is remekül áll neki. Testino is úgy gondolta, a pin up stílus áll a cseh szupermodellhez a legközelebb, és az ő fotóit eszerint készítette el a bikinikatalógus számára. Claudia Schiffer is a gyereknevelés mellett kereste ismét a divatszakma nyújtotta adrenalint, és visszatérése után olyan kampányokban szerepelt, mint például Dom Pérignon Oenothèque reklámjában, amelyet szintén Karl Lagerfeld fotózott, szintén fekete-fehérben.

vmag

A szakma nagy klasszikusa, Gisele Bundchen is szerepel a katalógusban tökélyre fejlesztett, kifejezéstelen arccal. A brazil modell a legjobban kereső divatipari alkalmazott, a Forbes magazin szerint tavaly összesen 35 millió dollárt keresett, és miután levetkőzött a Vanity Fairnak, a karrierjénél most már fontosabbnak tartja, hogy hamarosan gyereket szüljön. A sorozatban szerepel még a lengyel származású Daria Werbowy, aki a tavalyi Forbes lista alapján a világ kilencedik legkeresettebb modellje. Huszonéves kora ellenére nem sokkal kevesebb a szakmai tapasztalata, mint a harmincas kolléganőké, mivel alig volt tizennégy éves, amikor elindult a karrierje, miután egy kamaszzsúron felfedezte egy torontói modellügynökség vezetője.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.05.01 18:09:25Zahal

  mennyi egy órára?

 • 2009.05.01 18:35:08Góliát2

  אני חושב שזה יקר יותר מאשר בישראל :)

 • 2009.05.01 19:07:01radiator1

  Ha az asszonynak ilyen lábai lennének mint Naominak szaporodnánk mint a nyulak, abba kell hagynom mert épp passziánszozom.

 • 2009.05.01 20:53:36Rékuc

  érdekes szempontok ezek radiator1... nekem távolról sincsenek olyan lábaim, mint Naominak, mégis igen kívánatosnak talál a pasim. Nem irigylem az 'asszonyodat'
  (mellesleg semmit nem rühellek jobban, mint amikor 2 hét randizás után 'asszony'nak titulálják a nőt. Ha nem vetted el, akkor nem az asszonyod, ez ilyen egyszerű. A másik oldalon ott van a zuramozás. 'moziba megyünk az urammal, ez már a harmadik randink lesz, bizooony', komolyan a hideg kiráz.)

 • 2009.05.02 09:32:55sashafierce

  Rekuc, honnan tudod h nem 25eve hazasok?:D mar nem azert...:D:D

 • 2009.05.02 11:28:40Rékuc

  sashafierce: ha a második bekezdésemre gondolsz, akkor az elejére odabiggyesztettem, hogy 'mellesleg', ez azt jelenti, hogy nem feltétlenül radiator-ra gondoltam, hanem a propos jutott eszembe a dolog.

 • 2009.05.06 10:52:11csibemail

  miért volt nekünk feltétlen muszáj emancipálódni! ??? engem az exem még mindig asszonynak hív! a jelenlegi párom meg mamának! :) ez egy státusz! inkább vagyok asszony,mint a 30-as szájából..."a csajom"..

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta