OFFLINE

Louis Vuitton-nyaklánc 3000 forintból

2009. április 21., kedd 13:59

A vállalkozáshoz csupán egy hosszú műbőrszalagot, ollót, vonalzót és ragasztót kell használnunk, és készíthetünk is nyakláncot.

Sosem gazdagítottam az igazán remek kézügyességgel rendelkező emberek csoportját, valójában még a pálcikaembernél leragadtam, de azt, amit az ELLE magazin egyik szerkesztője, Malina Joseph valósított meg egy oktató videóban, még én is meg tudom csinálni. A szabadidejében szívesen kreatívkodó asszony egy, a magazin oldalán található videóban azt mutatta be, hogyan készíthetünk majdnem hajszálra pontosan olyan nyakláncokat, mint a Louis Vuitton – de persze százezrekkel kevesebbért, az Egyesült Államok-beli árak szerint mindössze 3300 forintért.

Joseph az egész vállalkozáshoz csupán egy hosszú műbőrszalagot, ollót, vonalzót és ragasztót használt. A műbőrszalagból egyforma, 10 centiméter hosszú darabokat vágott, amikből karikákat készített a ragasztó segítségével. Ezeket – mielőtt összeragasztotta volna – egymásba fűzte. A logikus lépések követése után majdnem kész is a 15 dollárból megvalósítható nyaklánc, ami valljuk meg, a ragasztástól eltekintve nagyban hasonlít a Vuitton termékéhez. Joseph végül két fekete szalagot fűzött a szélső karikákba, aminek köszönhetően a – szerkesztő szerint – gyerekkort idéző nyaklánc máris használhatóvá vált, bár én sosem hordtam ilyet az általános iskolában, Micimackó sokkal menőbb volt. Joseph videóját ide kattintva tekinthetik meg.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta