Louis Vuitton-nyaklánc 3000 forintból

A vállalkozáshoz csupán egy hosszú műbőrszalagot, ollót, vonalzót és ragasztót kell használnunk, és készíthetünk is nyakláncot.

Sosem gazdagítottam az igazán remek kézügyességgel rendelkező emberek csoportját, valójában még a pálcikaembernél leragadtam, de azt, amit az ELLE magazin egyik szerkesztője, Malina Joseph valósított meg egy oktató videóban, még én is meg tudom csinálni. A szabadidejében szívesen kreatívkodó asszony egy, a magazin oldalán található videóban azt mutatta be, hogyan készíthetünk majdnem hajszálra pontosan olyan nyakláncokat, mint a Louis Vuitton – de persze százezrekkel kevesebbért, az Egyesült Államok-beli árak szerint mindössze 3300 forintért.

Joseph az egész vállalkozáshoz csupán egy hosszú műbőrszalagot, ollót, vonalzót és ragasztót használt. A műbőrszalagból egyforma, 10 centiméter hosszú darabokat vágott, amikből karikákat készített a ragasztó segítségével. Ezeket – mielőtt összeragasztotta volna – egymásba fűzte. A logikus lépések követése után majdnem kész is a 15 dollárból megvalósítható nyaklánc, ami valljuk meg, a ragasztástól eltekintve nagyban hasonlít a Vuitton termékéhez. Joseph végül két fekete szalagot fűzött a szélső karikákba, aminek köszönhetően a – szerkesztő szerint – gyerekkort idéző nyaklánc máris használhatóvá vált, bár én sosem hordtam ilyet az általános iskolában, Micimackó sokkal menőbb volt. Joseph videóját ide kattintva tekinthetik meg.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek