OFFLINE

Gasztrorgazmus a dunabogdányi halsütödében

2009. április 15., szerda 13:00

Barátnőm ajánlotta a helyet, de Dunabogdányban van. Nem baj, nézzük meg, egy jó ebédért bármikor autózunk egy órát. Itt voltak olasz barátaink is, akik tengerparti gyerekekként csak a pisztrángot eszik meg az édesvízi repertoárból. Az se baj, mert ez egy pisztrángétterem.

Siesta Café, murva, ponyvasátor, Dunapart, napsütés, rögtön szimpatikus, nem gyúrnak a dizájnra. Van Pesten elég halálunalmas konyhát vivő lakberendezési bravúr, mennyire nem tud egyik sem érdekelni. A tulaj pörög az asztalok között, lendületes figura, itt olvashatnak vele interjút, a télen-nyáron működő sütöde-étteremben az ő saját nevelésű halait lehet fogyasztani.

Az étlap tíz sor. Kétféle leves, néhány variáció pisztrángra és a legjobb rész: helyben rendelésre füstölt pisztráng, még melegen. Levest kihagyjuk, kérünk natúr, kakukkfüves, szarvasgombás és a ház pestójával készített halat, és egy füstöltet desszertnek.

Megjönnek a ropogósra sütött halak és nekiállunk lelkesülni. A natúrt direkt a hal íze miatt kértem és jól tettem. Finom vaj fűszerezi a lágy húst és még a bőrét is megettem, amiért amúgy nem rajongok, sőt, szétszedtem a fejét is és kipucoltam. Életemben először. A kakukkfüves tetszett a legjobban, sose próbáltam még halhoz, sertés mellé használom lelkesen, innentől pisztránghoz is. Haltudós genovaiak is lelkesen hümmögnek, pedig a java még csak most érkezik. Kaptunk kóstolót a sajtos-illatos és puha sárga gévagombából, lazán egy kis vajon megfuttatva, bazsalikommal felütve, még csak nem is hallottam róla, pedig mennyire szeretem.

És a fénypont, a koromtól fekete füstölt hal. Pár pillanatig csak nézzük, egyikőnk sem evett még halat rögtön a füstölőből. Lehúzom a bőrét és csak nézzük, ó de szépen folyik a húson végig a füstös illatú zsír, jaj mi lesz még itt.

Volt is jaj. A Siesta Caféba járnak oroszok. Sokat. Nekik vannak fogalmaik a füstölt halról. Nekem csak kényes és kíváncsi ízlelőbimbóim vannak, amik boldogan sikítoztak a füsttől még meleg hal húsától. Sütött a nap is, el se akartunk jönni. Még visszamegyünk. Többször.

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.04.15 14:29:08gastro vazze

  Akkor ajánlom otthoni felhasználásra is akár, de nagyobb kerti bulikhoz az egyik legjobb:)

  Elmész a Metro áruházba, és veszel friss szardiniát.

  Otthon felfűzöd őket a fejüknél átszúrva egy bottal (akár bambusz), beszórod nagyszemű tengeri sóval és parázs mellé beszúrod a földbe. A végén friss citromhéjjal, vagy facsart lével, meghinted. A fejét nem szoktam megenni, azonkívül mindent :)

  Igaz ezt először Malagában ettem egy csak helyiek által látogatott partszakaszon, bár az friss volt teljesen, de a Metro elég megbízható halakban, bár illik fikázni :D

 • 2009.04.15 14:56:55Los Alamuszi

  Mindig dilemma, ha az ember jó helyet talál, mit csináljon? Ha nagydobra veri (pláne egy olvasott blogon), akkor zúdulni fognak a népek, amit persze kíván az ember a jó hely tulajának, másfelől viszont jön (a tegnapi Szamos cukis posztban is megénekelt) magyar betegség: az elkurvulás.

  Jobb esetben nem kurvl el a hely, csak bejutni nem lehet, esetleg úgy megemeli az árait, hogy aztán azért ritkítja az ember a látogatásait.

  De ne legyünk önzőek, ha valami jó manapság, azt tényleg dicsérni kell!

 • 2009.04.15 15:04:36Péter Anna

  los alamuszi, ez nekem is mindig eszembe jut és mindig az áremelésnek szurkolok, nem a minőségromlásnak. Inkább megyek ritkábban, mint soha.

 • 2009.04.15 15:15:47ErrorFlynn

  halacska halacska pisztráng füstölt halacska ki kell jutnom dunabogdányba mindenáron  _eped_

 • 2009.04.15 15:48:15VilágosKékHarisnya

  Anna,

  bár ezt a cukrászdás posztnál írtad: "Személyesen azért zavar, mert rendszeresen jönnek ide külföldi haverok és feldolgozhatatlan az az ordító különbség amit még a szigorú felügyeletem (majd egyszer azt is megírom, ez mekkora erőfeszítés, megbízhatóan jó, megfizethető helyekre vinni normális vendéglátáshoz szokott barátokat..."  de itt is aktuális, amit ezzel kapcsolatban mondok.

  Elhiszem, hogy nagy erőfeszítés és "férfimunka".

  Először is elismerésem.

  Másodszor: szeretném megköszönni neked. :)

  Mindazt a munkát, amit ebbe belefektetsz, azt a rengeteg információt, tanácsot, hüjje történetet, praktikát, amit kapunk tőled, éttermekről, főzésről, konyhanövényekről, húsokról, halakról stb.stb.stb.  Őszinte elismerésem a munkádért, a lelkesedésért, az önzetlenségedért, ahogyan mindezt megosztod velünk.  Nem utolsósorban köszönet az "itt kialakult kis közösségért". :)

  Én magam nagyon büszke vagyok rád és hálás vagyok mindazért, amit itt tőled és a többiektől tanulok. :)  vkh

 • 2009.04.15 15:49:21VilágosKékHarisnya

  Ja igen. Hal bárhogy. Nyersen is.  vkhgollam

 • 2009.04.15 16:37:13Péter Anna

  VKH köszönöm, de ha egy kicsit jobban kirohansz, kimoderállak. :D Az önzetlenséget viszont nem fogadhatom el, ez egy munka. Amit szeretek.

 • 2009.04.15 17:42:48cöcke

  Ha isteni finom füstölt pisztrángot akarok enni, meg sem állok Szilvásváradig, ott is csak egy helyen (legalábbis négy éve még így volt) árulnak füstöltet, a völgyben egy büfékocsiban, megkapod frissen füstölve, zsírpapírba bugyolálva,aztán henteredhetsz ki a rétre kajázni.Isteni, szerintem így a legfinomabb a pisztráng. Vagy vajjal,kevés fűszerrel, sütőpapírba bugyolálva megsütve. Imádom.

 • 2009.04.15 19:39:57silberstein

  Dunabogdányba a Forgó étterem miatt is érdemes kilátogatni; jóféle halászlé, túrógombóc, meg úgy általában tisztességes, korrekt kaják vannak. Nem csúcsgasztronómia, de kellemes.

 • 2009.04.15 20:04:16VilágosKékHarisnya

  Nemtok kirohanni, mivel hatásotokra seggnövesztős lusta dögből egycsapásra (khm..) fitneszlédivé avanzsáltam és a mai 25 km-es tekerés után (dátha miatt másfél hét kihagyva) nem érzem magam. :DD

  Remélem, az exorexia nem legyint meg :D

  Cél: olyan segg, hogy a légy visszapattanjon róla, ha rám akar szállni. (mindig is odavoltam a sci-fi műfajért :DD)  Éljen a halacska, a következő halhusis posztig erősítem környékünk jóhírét szerény 40 kg/éves fogyasztásunkkal.

  (pisztráng...pisztráng... jóvan, de azért egy kecsegét betúrnék már arcomba... :D)

 • 2009.04.15 20:07:35silberstein

  Kecsege, jajnekem, hát azt imádom! Múltkor vettünk egyet a Lehel-csarnokban, gigantikus példány volt, úgy kellett bekunkorítani a sütűlemezre, hasába ment egy csomó petrezselymes-fokhagymás vaj, sóztam, megsütöttem, elfogyott, örültünk, visszakívánjuk.

 • 2009.04.15 20:15:28VilágosKékHarisnya

  Ugye, nekem is nagy barátom... :)  Nemistom, hogy nem lehet szeretni a halat, najó, persze csomó tengeri halat még nem is ettem, de fogok!!! :)

  Én a dévértől a keszegen át a csukát, az angolnát, a harcsát, a törpét, süllőt, MINDET szeretem.

  És örülök, hogy Anna népszerűsíti a halat. :)

 • 2009.04.15 20:21:08silberstein

  A tengeriek, az külön történet, jóban vagyok velük is :) bár kölcsönösségről valószínűleg nem beszélhetünk.

  És ha már tenger, akkor áldozzunk néhány áhítatos percet a rákféléknek és minden herkentyűk királyának, a Szent Jakab kagylónak... miért is születtem olyan országba, amely fájón nélkülözi (vagy aranyáron méri) ezeket a finomságokat???

 • 2009.04.15 20:28:49VilágosKékHarisnya

  Nekem sok tengeri herkentyű kimaradt még az életemből (Szent Jakab kagyló is), igyekszem pótolni.

  Annyi mindent akarok még enni (inni és látni), hogy 200 évet kell élnem. Minimum :D

 • 2009.04.15 20:32:25VilágosKékHarisnya

  silber,

  jójó, itt nincs Szent Jakab kagyló, de van... ööö... kocsonya. :DDDD

 • 2009.04.15 20:56:19silberstein

  A Szent Jakab kagyló leírhatatlan, amikor először ettem, be sem tudtam azonosítani - nincs benne semmi kagylószerű, a húsa egy hófehér korong, ami picit rostosnak érződik (ha túlkészül), önmagában tkp. jellegtelen, de mégis pazar, a petrezselymes vajat szereti...  Kocsonya sem száradt még meg a közelemben ;)

 • 2009.04.15 20:58:43silberstein

  (most hozzászóltam, vagy nem???)

 • 2009.04.15 20:59:11silberstein

  (hozzá)

 • 2009.04.16 08:54:20Los Alamuszi

  Szent Jakab kagylóval nekem is hasonló tapasztalatom van: azóta, ha látom valahol, és ha úgy vagyok eleresztve, ki nem hagyom.

  És ábrándosan nézegetem a Cora halas pultján évek óta, de mivel megpucolva árulják, soha nem mertem megvenni, mert félek, hogy mennyire lehet az friss és érintetlen... Illetve, próbát tkp tettem volna már, ha nem kerül annyiba, amennyibe, de ennyiért nem akarok a saját káromon tanulni ;-)

  Tapasztalatok az itthoni hiperszuperekben kapható sz.j.kagylóról v. konkrét tanács, hogy hol érdemes venni (tengerpart nem érv, csak itthon)  És igen, inkább emeljen árat, mint romoljon a minőség, inkább arra gondoltam, amikor a nagy sikertől úgy elszáll az üzemeltetővel a ló, hogy semmi nem marad az addigi kedvenc helyből, hanem valami teljesen más, nagyon trendi, nagyon dizájnos tucathely lesz belőle, emelt árakkal...

 • 2009.04.16 09:28:30farina

  szia Los,

  az én kis budai szuperdrága halasom, aki azóta be is zárt azt mondta nekem annak idején, hogy ugyanaz szállítja neki a halat, és higyjem el az összes kis üzletnek, aki a hiperszupereknek is.

  ez az egyetlen, amiért beteszem a lábam hiperszuperbe. nyáron pisztráng, télen feketekagyló.

  a feketekagylónak januárban van a szezonja, akkor érdemes venni/enni. a szentjakabról nem tudom, hogy szezonális e. mindenesetre mindenhol pucolva árulják, csak hallottam félhéjas verzióról, de nem láttam.

  az én hiperszuperes halasom, ha kedvesen mosolygok és kicsit átlátszik a pólóm, akkor megmondja, hogy mit érdemes venni.

 • 2009.04.16 09:43:32Péter Anna

  A nagycsarnokban a halasomnál alagsor Laci/Imi van szt jakab félhéjában, 5500/kg, ma reggel is volt

 • 2009.04.16 09:55:29farina

  Péter Anna, majd elmondod, hogy miért készítesz ilyen rettenetes (és most udvarias vagyok) képeket az "étel"-ről? :-D

 • 2009.04.16 12:44:10Los Alamuszi

  Köszöntem a tippeket!

  Tegnap voltam a Csarnokban, de az alagsorban csak az Ázsia boltba néztem be (meg a bankautomatába ;-)))

  Fent viszont volt friss kucsmagomba!!! Éljen a kucsmagombás rizottó!

 • 2009.04.16 20:12:57VilágosKékHarisnya

  Programajánló!  Hétvégén Műemléki Világnap, csomó jó helyre ingyen lehet bejutni!

  Részletek itt: www.nemzetimuemlek.hu/index.php/muemleki_vilagnap

  (útközben be lehet ugrani a dunabogdányi étterembe :) )

 • 2009.04.17 07:37:16Péter Anna

  farina, néha magam is meglepődök, pláne, hogy egy évet fotószakra jártam. :DDD ott a baj, hogy éhesen a szokásosnál is türelmetlenebb és idegesebb vagyok, a tejvajra meg mindig ilyen állapotban kell fotóznom, ételeket, amit már ennék, enni akarok...

  Az utolsó kép is ezt bizonyítja, a halcsont használható lett :)

  még mindig életszerűbb mint egy ügynökségi kép egy pisztrángról, ezért nem azt választom megoldásnak • 2009.04.17 08:44:50VilágosKékHarisnya

  Jóreggelt,  nahh, fotóskák, akkor elárulhatnátok nekem, hogyan kell úgy beállítani a fényképezőgépet (na ne egy olyan sorozatkattogósat képzeljetek el, hanem egy digigépet mezei használóknak, ld. én) hogy a lefényképezni kívánt tárgy éles legyen, a többi körötte meg olyan homályos. Na ez nekem évek óta nem jön össze és kezdek ideges lenni :D  Vigyetek esernyőt, mert elkezdtem pucolni a teraszt meg az ablakokat :DD

 • 2009.04.17 09:07:18Rékuc

  VKH: a leírásodból pont az nem derül ki, milyen géped van, pedig ugyanennyi szóval akár értelmes jellemzést is írhattál volna róla :) de ha abból indulunk ki, hogy kompakt gép, akkor elég nehéz kihozni belőle a kis élességtartományt, amire vágysz. Egy lehetőség, hogy maximálisan rázoomolsz a tárgyra, miközben a hátteret messze helyezed el mögötte - pl. egy bögre egy asztalon, mögötte a zöld sövény háttér 8-10 méterre már egy kompakttal is el fog mosódni, ha messziről fotózod és nagy zoommal. Kompakt gépeknél ennek az a hátránya, hogy megnő a rekeszérték, ami növeli az élességtartományt = a háttér is élesebb lesz.

  A másik lehetőség a gép makró üzemmódja. Ez maximálisan kinyitja a rekeszt, ami kis élességtartományt eredményez. Fotóztam neked pár példát, a háttér kb 2 méterre van a körömlakktól, minél messzebb van a háttered (és minél homogénebb, pl egy gyep vagy egy sövény) annál jobb lesz az eredmény. NB a makro módban fotózott képen enyhén torzul a téma a kis fókusztávolság miatt és a háttérből is több látszik, ami rendetlenebb benyomást kelt.

  indafoto.hu/reka a két legfrissebb fotó

  ha még van kérdés, állok rendelkezésedre :)

 • 2009.04.17 09:25:07VilágosKékHarisnya

  óóó óóóó óóóóóóóóóóó... bocs, a körömlakkot még nem néztem meg, mert leakadtam a havazáshótélnél..... Rékuckám, ez GYÖNYÖRŰ!  óóóóóóóóóó......

 • 2009.04.17 09:26:06Péter Anna

  VKH, mivel nekem meg ki kell eresztenem azt az elkényeztetett dögöt a garázsból, nyilvánvaló, milyen idő lesz ma. Szerintem hóesés is, aztán farral előre csak bevágódok ceglédre :)

  Rékuc, kösz! Ezen a mókán én is sokat küzdök, de jó gép nélkül nehéz. Vagy Photoshop.

 • 2009.04.17 09:29:56Rékuc

  ja bocs elfelejtettem mondani, hogy a két lakkos kép kiskompakttal készült :)

 • 2009.04.17 09:40:54VilágosKékHarisnya

  Jó öreg Mörfi. :)  Anna, vigyázz magadra! (és az elkényeztetett dögre is :D)  Rékuc,

  "ja bocs elfelejtettem mondani, hogy a két lakkos kép kiskompakttal készült :)"

  Na ez volt a kegyelemdöfés. :DDD  Basszus, kösz hogy láthattam ezeket, nemtom miket szoktak mondani a fotókra (engem pl. kiráz a hideg, ha a Munkácsy Poros út egyre azt mondják, hogy "szép kép" :DDD) úgyhogy egyszerűen csak annyit mondanék: kib.sz.tt jó képek!

  Basszus, Rékuc áááááááááááá (sikoltozás)  Ööö.. én olyat szerettem volna, mint a "porcelain" vagy a "left behind" de asszem feladtam :DDD

  Csinálják ezt a profik én meg megmaradok az ablakpucolásnál. :D  Asszem sírni fogok..... a sírkő..........

 • 2009.04.17 09:46:48VilágosKékHarisnya

  Ja és izé, csak nem tértem még magamhoz... szóval akkor rájöttem, hogy mit csináltam rosszul. Mindent :DDD

  Én azt hittem, hogy azt a tárgyat, amit le akarok fényképezni, azt minél KÖZELEBB kell hozni. :)

  És hát persze, hogy akkor az is homályos lesz...(így már logikus, ahogy elmagyaráztad)

  Évek óta próbálok képeket csinálni a meggyfáról virágzás idején, mert tökjók az ágai, és a cél az volt, hogy egy ágon a virágcsokréta éles legyen, a mögötte levők meg homályosak, olyan sejtetősen.  Kösz a segítséget, persze hogy lenne még csomó kérdésem :)

 • 2009.04.17 09:47:11Rékuc

  haha köszi, örülök hogy tetszenek :)

  jó ízlésed van amúgy (ez kb olyan, mint amikor meglátok valamit a kirakatban és közelebbi vizslatáskor kiderül, hogy persze a legdrágább darabon akadt meg a szemem), a Porcelain egy makroelőtét-lencsével készült, a Left behind pedig 300mm-es teleobjektívvel szóval kiszúrtad azt a kettőt, amit kompakt géppel a legnehezebb összehozni :D

  bár szerintem a két lakkos sem lett rossz háttér ügyileg, egy kompakttól meglepően elmosott hátteret kaptam, szóval érdemes próbálkozni.

 • 2009.04.17 09:49:49Rékuc

  Virágzó ágat makró módban csinálj, egész közelről fotózva a virágot, akkor tűrhetően elmosódik a háttér. Próbálj olyan ágat választani, ami messze van a virágodtól, hogy rásegíts... ez kihívás ugyan, de nem lehetetlen, sokan fotóznak kis szappantartóval olyat hogy elszégyellem magam és kedvem jön eladni a teljes felszerelésem :D

 • 2009.04.17 09:52:34Rékuc

  Péter Annának is szól a következő halk rebegés: százból ma már simán kijön egy alap sima DSLR fényképezőgép+egy 50/1.8 obi amivel aztán a világ legkrémesebb elmosott hátteres fotóit lehet készíteni orrvérzésig... csak úgy mondom... :)

 • 2009.04.17 10:12:16VilágosKékHarisnya

  Még valami...

  Mit csinálok rosszul akkor, amikor hétágra süt a nap, verőfény meg vakító napsugárzás, kattintok nagy örömömben, erre a kép olyan, mintha be lenne borulva.

  Én meg ki.

  A képtől :DD

 • 2009.04.17 10:19:40Rékuc

  mert az erős napfény kb teljesen alkalmatlan a fotózásra :) a színek kifakulnak, az árnyékok erősek, az ég kisül... várj amíg beborul, alkonyodik vagy vonulj árnyékba :) nézzél szép képeket, garantálom hogy egyik sem készült verőfényes napfényben.

 • 2009.04.17 10:28:00VilágosKékHarisnya

  Na akkor új sor nagybetű :D  Persze nem vagyok én egy fotós, de szeretek fényképezni a magam örömére (természet, nyaralás, szép fa, szép kő, kutya aranyosan alszik :D stb.)és mindig nagy csalódás ér, mikor meglátom, miket kattintottam össze.

  És hát amiket én megálmodok (ld. meggyfavirág) azokat gyakorolni kéne ... és hát nekem is két szappantartóm van :)  Na most muszáj kötelezettségeket teljesítenem, bár egy porcikám sem kívánja őket.

  Köszönöm a segítséget :)  Köszönöm a segítséget, az oldalt kedvencekké tettem :)

 • 2009.04.19 11:08:50VilágosKékHarisnya

  Rékuc,

  figyejjmá, "ezek" kihallgatták a beszélgetésünket:
  http://indafoto.hu/search/list?search=advanced&betasearch=true&text=cseresznyevir%C3%A1gz%C3%A1s&textsearch=tag&rating=1&textuser=&textmap=&photo=&datefrom=&dateto=&favuser=indaricsaj&action=slideshow&page_offset=1

  Asszem, előkaparom az 1984-et :DDDD

 • 2009.04.19 19:55:29VilágosKékHarisnya

  Anna, Ricardo, NőkLányokAsszonyokFiúkFérfiak(stb)!

  Kihívás elé vagyok állítva.

  Míg fürödtem, Férj a híreket olvasgatta... hogy hogy a fenébe jutott el aztán A Kajáig, az isten se tudja, de mikor kivergődtem a zuhany alól, egy kép fogadott a monitoron és egy határozott kijelentés: Ilyet akarok enni. Majd egy kér(d)és: Csinálsz, ugye?
  Hö. Ha tudnám, mi ez... ösmerős, ösmerős...
  Szóval a pasticcioról van szó. :)
  Sosem csináltam, a talált receptek nemigen tetszenek, tudtok segíteni? (Nehogymá megfosztassak a Legjobb Feleség címtől :DDD)

 • 2009.04.19 21:03:19Macaroon

  Ezt a tesóm úgy hívja, hogy "ami van a hűtben rakott":o))) Most tolom a kritikus tömeg utáni megérdemelt hummuszomat. Asszem belefúlok annyira éhes vagyok...

 • 2009.04.19 21:47:19VilágosKékHarisnya

  Mac, de jó hogy itt vagy. Összezuhantam idegileg.
  Nem elég, hogy ma levezettem egy ikres szülést (macska), tegnap nem tudtam vacsorázni (meghívás, szingli barátnő, belépünk, isteni illat "nem fogod elhinni mit csináltam.... mert tudom, hogy szereted... malackarajt. Most mi a f.szt röhögsz??? Tudod hogy mióta ideköltöztem, disznó nem volt ebben a konyhában? Most mi a f.szt röhögsz??? (öt perc múlva) Hát b+ te tényleg hülye vagy....)
  Szóval egy darab könyvvel távoztam tegnap, ki is olvastam, mert ugye nincs sportegy (fibernet dögöjjmeg) és éjfélkor kezdődött a juve-inter meccs, férj édesdeden ordítva alszik, én mint kakukkosóra funkcionálok Horváth Gergely: A szív útjai c. könyvével a kezemben.
  Többször fakadtam sírva.
  Azt hiszem, ugyanezt érezhette Dzsízisz Krászjt a kereszten. De ha elkezdtük, befejezzük. (nőstényfarkas-üvöltés... Hannibal Lecter áldozatainak könyörgése....)De én képben akarok lenni, kortárs magyar irodalom (?????)
  Juve-Inter 1-1, "te meg fáriná bszál egyedül te teeeee te szégyenolasz teeee" - szűrődik át halkan a nappaliból......
  Szóval ma többesikres macskásszülés, csókolom, nem nem terhes vagyok, meghíztam..... ésakkor este Férj: na, megnézzük (Szende kinyit) és Kilencésfélrandi.....
  Kedves SasTamás, könyörgöm, ne. Ez annyira kínos volt, hogy most, ha megnézem a HetiHetest, szórakozni fogok. (sikoltozás, hajtépés) Hogy lehet ilyen szart lenyomni a torkunkon??? Miért????

  Miért kell nekem sokkolni magam?????

  BOLLETJE,
  legyen.
  Felhúzom a sízoknit, meg egy kardigányt, és lemegyek a tárolóba az Erika írógépért.
  Holnap kezdem.
  Az utóbbi két élmény meggyőzött. (nem a macskellésről beszélek....)

 • 2009.04.19 21:54:48farina

  "te meg fáriná bszál egyedül te teeeee te szégyenolasz teeee"

  tényleg ezt mondta, baszki? :DD

 • 2009.04.19 22:14:59farina

  VKH
  egyébként meg mit is fogsz csinálni az Erikával?
  (és mi van a leszokással? pár hónapja azt mondtad valahol, hogy rajta vagy)
  és lepattan már a légy?

  szóval ezt mondta, vagy nem ezt mondta???

 • 2009.04.19 22:27:32VilágosKékHarisnya

  (üvöltve röhögök)

  izé... a szégyenolasz a bíró volt....jajj, nagyonröhögök, eszembe kellett volna, hogy jussál... :DDDDDDD
  bocsibocsi, természetesen nem RÓLAD volt szó.

  Az Erika írógépen írni fogok asszem, miután lepókhálózom és még működik, kb. hét éve áll lenn nájlonban. )Feltéve, hogy még tudok benne szalagot cserélni, ill. még lehet bele szalagot venni,)

  Segg még domborzati térkép, narancsvidék, miegymás.

  Nyolc cica van (négy darab per fő, az egyik megoldotta maga, a másik komplikázott és igényelte a jelenlétemet a góréban, próbáltam neki a holotrop légzést tanítani, azt nem igényelte. Egészségesek vagyunk, remegtetjük magunkat és teljesen gusztustalanok vagyunk, de ez így van rendjén. Két cirmos, két fekete-fehér foltos.
  Még szerencse, hogy a kutya kan.)

 • 2009.04.19 22:33:32VilágosKékHarisnya

  Ja, én folyamatosan leszokom. Most is, ahogy a dekk itt lóg a számban (ez felettébb nagyonnemnőies, aputól tanultam. Tudok kőművescigizést is, azt úgy kell, hogy letámasztod, ottfelejted, a hamu leesik, a cigi meg elalszik.) :D

 • 2009.04.19 23:04:08bolletje

  (röhög ezerrel)

 • 2009.04.20 16:50:47silberstein

  Kis kunkorok után vissza a témához :) megnéztük hétvégén a dunabogdányi halast, majdnem elcsesztem, mert az intézmény nevére nem emlékeztem, így egy halassal korábban tettük le az autót és ott ettünk sült pisztrángot, meg káposztával töltött tejfölös lángost, hát az sem volt rossz, utána leltünk rá 300 méterrel arrébb a Siestára, ahol megrendeltük a füstölt halat (rámutatva a dobozban, hogy melyiket kérjük). Elsétáltunk a kompkikötőig, lógattuk a lábunkat, néztük, hogy úszik el a dinnyehéj (a pillepalack, gumiabroncs, intimbetét), majd vissza, és már kész is volt a frissen füstölt remekmű, kértünk mi is gévagombát ("konzolos" gomba, ezt sem tudtam), házi limonádét, simogattunk szürke macskát és határozottan úgy éreztem, az élet sokkal jobb már nem lehet. Anna, köszi az ajánlást!

 • 2009.04.20 16:56:19silberstein

  Fotózás: kompaktokon is állítható manuálisan az ún. aperture priority, azaz a blende, ha jól tudom. Tág blendével (minél kisebb szám a kijelzőben) megoldható az éles téma vs elmosódott háttér, de talán a gyárilag beállított makro üzemmód is alkalmas lehet erre. De igaza van Rékucnak, érdemes egy SLR kamerába beruházni és azt fejleszteni, ha a fotózás nem csak a családi ünnepségek / nyaralunk a tengerparton típusú események megörökítését célozza.

 • 2009.04.21 19:00:43VilágosKékHarisnya

  Hm... hogy Anna is öregszik izé... hogy Anna is egy évvel idősebb lett, ez nem túl nagy meglepetés...
  De hogy a szülinapjára idejöttek és ők tartanak neki bulit... nahh... ezt nevezem! (A Kóbor fogadjunk, hogy a Gyöngyhajú lányt is elénekli neki...) :DD

  http://www.youtube.com/watch?v=7rwuRGXQ5-g

  Isten éltessen! :)

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta