OFFLINE

Szegecses farmermellényt tavaszra!

2009. április 7., kedd 08:00

A farmergyártó cég Cat Power amerikai énekesnő által inspirált, a boldog nyolcvanas éveket idéző, csillag alakú és egyéb más formájú szegecsekkel díszített mellénnyel készül a tavaszi és nyári szezonra. A sokak által talán a vitatható kategóriába sorolható holmiból csupán 2500 darab készült, és ebben a hónapban kerül(t) számos kiválasztott külföldi és budapesti márkabolt polcaira. Mivel a rézszegecseket egyenként, kézzel helyezték fel, így minden egyes darab kicsit különbözik.

Pack Shot06

És hogyan jellemezné a mellény múzsája saját stílusát? „A ruhák határozzák meg, hogy ki vagy, és én olyan vagyok, mint a légy a falon – egy olyan nő, aki szereti az emberek különbözőségében rejlő szépséget, és magába szívja energiájukat. De cigány is vagyok, egy igazi nomád, aki nem ragaszkodik egyféle esztétikához. A farmer egyértelműen az öltözékem alapeleme – ráadásul remek viselet turnékon, hiszen erős és sokoldalú. Ha a színekről van szó, nem annyira szeretem a mintásat, inkább az egyszínű dolgokat. Úgy tűnik, mindig tompa színeket hordok – fehéret, barnát, szürkét – és szeretek minden kéket, a babakéktől az indigóig” – nyilatkozta az énekesnő, akiről képek is készültek a Levi’s kampánya részére.

Ami a kamerák előtti pózolást illeti, Power legmeghatározóbb élménye a New Yorker magazin egyik híres fotósához fűzi. „Olyan szerencsés voltam, hogy találkozhattam a nagyszerű Richard Avedonnal 2003-ban, alig egy évvel halála előtt…Akkor már nagyon beteg volt, annyira, hogy a kórházi szobájában kellett meglátogatnom. Hatalmas csokor virággal érkeztem és rettenetesen meg voltam ijedve – olyan volt, mintha egy királyi fenséghez mentem volna látogatóba. Néhány héttel később találkoztunk egy stúdióban és adott egy polaroid képet a fotózásról, ami az egyetlen tárgy volt, amit pár évvel később sikerült felmarkolnom, amikor floridai házamat elsöpörte a hurrikán és mindenemet elvesztettem. Szerencsém volt, hogy egyáltalán élve kimenekültem."

Végezetül egy kis összefoglaló arról, ki is valójában Cat Power. Az amerikai dalszerző-énekesnő Charlyn Marie Marshallként látta meg a napvilágot. Első nagylemeze, a Dear Sir 1995-ben jelent meg, és később olyan művészekkel dolgozott együtt, mint például Dave Grohl, Yoko Ono vagy a Faithless. Emellett számos filmben - többek közt a Junóban - felcsendült egy-egy szám az ő előadásában. 2007-ben ő maga is debütált a vásznon, Wong Kar-Wai első angol nyelvű filmjében, A távolság ízében Jude Law és Norah Jones mellett játszott. Cat Power számára a divat világa sem ismeretlen. 2006-ban ő lett a Chanel ékszerek arca, miután Karl Lagerfeld megpillantotta őt a Mercer Hotel előtt New Yorkban. Később Lagerfeld így nyilatkozott róla: “J’adore Cat Power!” (Imádom Cat Powert!).

Ön rohanna a boltba, hogy ne maradjon le a Cat Power inspirálta mellényről? 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta