OFFLINE

Kate Moss rövidnadrágban látná a Topshopos nőket

2009. április 3., péntek 14:00

Kate Mosst – és leginkább tervezőcsapatát – az ötvenes évek amerikai, és hatvanas évek francia divatja ihlette meg, amikor közösen dolgozni kezdtek a modell nevével jelzett új kollekción a Topshop számára. A brit márka, amelynek hazai jelenlétét oly sok tejvaj-olvasónk hiányolja teljes joggal, már második éve dolgozik a modellel. Az első Kate Moss-cuccok 2007 áprilisában jelentek meg a londoni Oxford streeten, és olyan tömeghisztériát okoztak, hogy az elvetemültebb rajongók hét órán át is képesek voltak nyitásra várva az üzlet ajtaját bámulni. Cserében elsőként kaparinthatták meg a modell legjobb kreációit. Mit sem vesztettek kamaszos lendületükből a rajongók az elmúlt két évben, valahányszor elkészültek az új Kate Moss ruhák, a tömeghisztéria megismétlődött.

 
A legutolsó – a Hello magazin által vintage kollekciónak titulált – nagyon színes tavaszi és nyári ruhákat, szexi farmermídereket és rövid nadrágokat is várták a vásárlók. A milliárdos Sir Philip Green tulajdonában álló Topshop is híve a gyors megoldásoknak, a kollekció darabjait a nyitásig megjelentetik a honlapjukon, ahol nemcsak Kate Moss testén, de szimpla tárgyfotókon is meg lehet nézni azt, mit hagy ki, aki nem várakozik eleget az üzlet előtt. Az lovaggá ütött, 59 éves vállalkozót és a vezetése alatt álló Arcadia Groupot annak idején meglepte a Kate Moss-kollekció példa nélküli sikere, és azóta is igyekeznek jó minőségű ruhákat készíteni úgy, hogy az árakat nem emelik. A márkát több támadás érte már amiatt, hogy ezt csak úgy tudják elérni, hogy kizsigerelik a kollekcióikat készítő alkalmazottakat.

A The Sunday Times című londoni lap 2007 nyarán cikkezett arról, hogy a divatmárka mauritiusi beszállítója gyakorlatilag éhbért fizet a Kate Moss-kollekciókat gyártó vendégmunkásoknak. Számításaik szerint a Madagaszkártól keletre fekvő szigetállamon ázsiai vendégmunkások százai készítik a brit modell saját tervezésű ruháit úgy, hogy hetente hatszor 12 órát dolgoznak és még 4 fontot (akkori árfolyamon 1490 forint) sem keresnek naponta. Philip Green vizsgálatot rendelt el az ügyben, de azt már nem követték a lapok.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.04.03 16:56:12kiskalacs

  tobbek kozott ezert sem vasarolok "olcso" cuccokat. megy az iparba a kizsakmanyolas meg a rabszolgamunka.nemreg lattam egy dokumentumfilmet az indiai ruhaiparrol....gyomorforgato volt. az a kosz,mocsok,ezer ember egymas hegyen hatan izzad egy kis szobaban a varrogep felett :((

 • 2009.04.03 17:21:44badabing

  tényleg jók

 • 2009.04.03 17:26:11honeycutt

  2009.04.03 16:56:12 kiskalacs

  akkor te hol vásárolsz? nem lehet tudni, hogy mit hol készítenek. :(

 • 2009.04.03 17:26:33honeycutt

  amúgy nagyon jó a kollekció

 • 2009.04.03 17:35:26kiskalacs

  honeycutt- en varrom es varratom a ruhakat.amugy meg benne van minden ruhaban hogy hol keszult.

 • 2009.04.04 17:01:41AncsiPancsi

  kiskalacs  Én is ezt tenném ha találnék egy szuper varrónőt.

  Varrni sosem tudtam le a klappal azok elött akik megvarrják a ruhát egy szabás vagy kép alapján.

 • 2009.04.04 23:09:20Milkykee

  Na azért az túlzás, hogy a Topshop olyan olcsó, főleg a Kate Moss kollekció...

  Éppenséggel pont a Primarkról jelent meg egy hónapja kb megint egy cikk az angol lapokban, na az olcsó, 2 fontért már veszel egy felsőt.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta