OFFLINE

A gothnál is holtabb: burjánzik a vámpírdivat

2009. április 1., szerda 09:43

A goth fellángolása a tavalyi év nagy, értelmetlen irányzatainak egyike volt, hogy mást ne említsünk, a Lancôme, az Yves Saint Laurent és a Dior is fekete rúzzsal próbálkozott a piacon. A 14 évesek körében biztos komoly sikereket értek el, gondolhatnánk cinikusan, de erről sokkal többről van szó. A népszerűsége nem csillapodik, olyannyira, hogy még a goth-on túl is létezik a sír utáni divat.

A Trendhunter szerint nincs tovább, immár a vér az új fekete, a goth után a vámpír lett a menő.

Az alábbi filmben 10 olyan szépség- és divattrendet szedtek össze, amelyek mind a vámpírok eljövetelére utalnak. Összeállításukban vérrel töltött medálra, véresen félelmetes goth babákra, neves divatlapok vámpíros fotóösszeállításaira, vámpírokra utaló reklámokra, John Galiano divatbemutatójára (ahol véres pasik vonulnak a kifutón) és a 2009-es sminktrendre utalnak, amelyben a sápadt bőr, a határozottan fekete szemkontúr és vérvörös rúzs irányadó. Szakértők szerint a vérben ázó trendben egyébként az Alkonyat című tinivámpír film ludas.

Ha valakinek bejön ez a stílus, alapozza világosra az arcát, fesse vérvörösre a száját és látogasson el a Pyramid Collection webshopjába, ahol szuper vámpírcuccokat vásárolhat napközbenre és alkalomra is. És mindenki fokozottan ügyeljen az ütőerére!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.04.01 14:58:27tomsawyer

  Ennek a cikknek semmi baja. Könnyed, laza, bulvár szösszenet.

  Stílushatáron belül, a divat téma köré csoportosítva, utalásokkal fűszerezve. Kicsi, "habos-babos pamacs" a bulvárból.

  Ez ennek a műfajnak a lényege. De ha kritikai észrevétele is van valakinek, nem értem, miért kell leoltani a cikkírót. Ha linkelni akar képet, linkeljen. Ha kérdezni akar háttérinfót, kérdezzen.

  De ez az oltogatás minden nap....ráadásul igaztalanul, mert nem vét a műfaj sajátosságai ellen...

  Nekem ez teljesen bizarr, vagy legalábbis Mibekössekmabele?- fílingje van

 • 2009.04.01 14:59:28tomsawyer

  bocsánatot kérek, de nem értem, mire jó ez?

 • 2009.04.01 15:02:03tomsawyer

  Nekem nem tetszik ez a trend, egyébként. Túl teátrális az én ízlésemnek.

 • 2009.04.01 15:43:03p!nkinside

  ezen a belinkelt ruhás oldalon vannak normális cuccok is...vagy csak én vagyok túl vámpír? :P nem tudom, emberek miért vannak rászorulva különböző trendekre, ahelyett, hogy úgy öltöznének, mint a legtöbb ember.  ez az Olaf egy őőőőrült. jól csinálja, amit csinál. igaz, a képnek semmi köze a vámpírokhoz, de mindegy.

 • 2009.04.01 16:29:40kathryn

  akkor én is ráteszek egy lapáttal:))"goth fellángolása a tavalyi év nagy, értelmetlen irányzatainak egyike volt" - miért, van olyan irányzat, ami kifejezetten értelmes céllal jön létre? vagy mi? valaki magyarázza meg plíz

  de én nem sok értelmet látok abban, hogy ma lila ruhák vannak az üzletekben, holnap meg pirosak lesznek.

 • 2009.04.01 18:33:26trollkotze

  "nem tudom, emberek miért vannak rászorulva különböző trendekre, ahelyett, hogy úgy öltöznének, mint a legtöbb ember"  Mert az unalmas lenne.

  Mondjuk én még sosem vettem fel semmit pusztán azért, mert trendi volt, de az egyes trendekből kiemelem azt, ami tetszik és jól áll.

 • 2009.04.01 19:18:47p!nkinside

  Trollkotze:  ezzel maximálisan egyetértek. én arra gondoltam, mikor egyesek eldöntik, hogy na akkor éán most kalóz vagyok, és csak kalózruhában hajlandóak kimenni az utcára. ugyan ez egy idióta példa, de le merném fogadni, h gothos, vámpíros, emós,diszkós, deszkás stb mellett létezik kalózos is :D

 • 2009.04.01 20:54:19Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és

  miért fikázzuk? mert lehet, hogy valaki a divatot nem bulvárnak tekinti, hanem egy (muhaha) véresen komoly műfajnak. én pl. annak tekintem. 20 éve foglalkozom a divattal és fotózással, és ha látok egy szép képet, akkor bizony szeretném tudni, ki készítette, ki volt a stylist, ki sminkelt, milyen ruhák láthatóak a modellen, mikor jelent meg a kép, hol publikálták, etc... és sajnos a tejben-vajban ezeket az igényeket nem elégíti ki, pedig ha már az igényesebb közönséget akarja megfogni, akkor nem ártana. nem valószínű, hogy az itteniek egy "zimány linda a sugarbirdnek lopkodja nati ruháit" stílusú bulvárra éhesek lennének, annál inkább tartalmas, igényes cikkekre a kevésbé ismert, művészibb divat világából. ja, hogy ezzel melózni kell. hát igen. kell.  nézz meg egy elle, vagy vogue (nem magyar) címlapot, vagy bármelyik divatfotó sorozatot, még a fénytechnikus ükanyjának a neve is rajta van, annyira dokumentálják a képet. nem véletlenül. ha van egy jó kép, az erősíti a lap imidzsét, a fotós renoméját, a modell portfólióját, a stylist karrierjét, a ruha eladási statisztikáit...

 • 2009.04.01 21:08:32VilágosKékHarisnya

  Én a Tomfiúval értek egyet, bár tegnap összerúgtuk a patkót (namost egyébként majmingyá megjelenik és belinkeli a bétéká ide vonatkozó paragrafusát arról, hogy én mit követtem el ellene és az nemisúgyvót, de nem ez a lényeg).  Sztem nem kimondottan általános fikázás zajlik ánblokk a velvet ellen, hanem célratörően gyb és danny személye ellen.

  Asszem, bátran mondhatom, hogy így van, már egy éve rontom itt a levegőt, december óta pláne.

  Góóóóóóóóóóóóól! Iaquinta! Góóóóóóóóóóóóól!

  (elnézést)  Engem ez szomorít el ill. háborít fel, attól függ, milyen hangulatban vagyok.  Nem tisztem senki mellett kiállni és úgy gondolom, nem is szorulnak az én védelmemre, de nem értem ezt az ellenszenvet.

  (namaj a tom megint aszongya, hogy én egy falanszterben élek ja és hogy angyalom, de akkor leütöm....).  Nem értem.

  Persze lehet, hogy én vagyok a naiv és egyébként is ufo.

 • 2009.04.01 21:25:58tomsawyer

  Nem VKH, ez volt a az egyik dolog, amit közölni szerettem volna.

  Egészen pontosan ez. Kb 3 napja nézegetek, be meg előtte voltam itt 1x-1x 5 hónap alatt, nagyjából 4x.

  És minden alkalommal ezt láttam.  A másik dolog amit szerettem volna:

  ÉN az újságírásról nem a divatról írtam néhány gondolatot. Mivel valamennyire ehhez a dologhoz értek. Az újságírásnak a műfaji területe a bulvár. A divatról több módon, több stílusban lehet írni. Amit kedves kommentelő kolléga felhozott, az egy más stílusú újságírás(ELLE, Harper's Bazaar, stb)

  Annak is meg vannak a műfaji elemei, és a bulvár módon történő újságírásnak is. Amit ott folytatnak az nem bulvár újságírás.

  A bulvárnak nem célja a népművelés, a komoly, elemző, szakmai írások szülése. A bulvárnak a szórakoztatás a legfőbb célja.

  Ezt könnyed, közvetlen hangvételű, gyakran ironikus stílusban teszi. Máshol vannak a hangsúlyok. Ez itt egy bulvár újságírással foglakozó oldal. Ha teszik, ha nem. A bulvárt lehet igényesen művelni, de danny, és gyb úgy teszik. Ti még nem láttatok igénytelen szemetet, amit az újságírás ezen ága kitermelt...

  Ha szakmai cikket szeretnétek, ahol elemzik a ruhákat, az összes lehetséges forrásra utalással stb, fotós, világító megjelölésével: akkor a Harper' bzaart, az ELLE-t a Vogue-ot kell olvasni.

  Egyszerűen nincs rá kapacitás. Sem hely, sem idő, sem semmi.

  A divat lehet komoly dolog, lehet vicces, lehet szórakoztató, lehet informatív, lehet szakmaian elemző, lehet ezer más is. Még akár ez így együtt is.

  De ha a bulvár újságírás foglalkozik vele: akkor máshol vannak a hangsúlyok, akkor is lehet az összes együtt, csak az arányok mások. nem a komolyságon és az informatív, szakmai, elemző jellegen van a hangsúly, hanem a szórakoztató, vicces, laza, jellegen.

  Ott van a többi is, csak más a keverési arány.

  Ennyit akartam elmondani. El van tévedve, aki itt reklamál.

 • 2009.04.01 21:28:09tomsawyer

  bocs az elütésért, és a rossz helyen lévő vesszőért.

 • 2009.04.01 21:31:02VilágosKékHarisnya

  Egyébként ma este baromira ráérek, lévén, hogy a meccset csak a raiunon közvetítik és egy szót sem beszélek olaszul, így megosztom értékes figyelmem három dolog között.  Nekem a divat egyenlő a bulvárral, lévén, nem a szakmám és nem is célom mindenáron követni. (vki egyébként is azt mondta, hogy a divatot diktálni, nem követni kell... :) )  Biztos sokan látták a Ford Fairlane kalandjai c. filmet, az egyik kedvenc szövegem belőle, hogy "most is belehugyoztam a puncsostálba!".

  Hát ja, azt könnyű. Sőt, azt a legkönnyebb.  Bazz, (és most mindenféle személyeskedést mellőzni próbálok) aki 20 éve a divattal és a fényképezéssel foglalkozik, annak biztos, hogy a velvet tejvaj blogja (blogja!!!!) a legmarkánsabb hely, ahol kifejtheti a véleményét? Az menjen egy szakmai oldalra és ott SZAKMÁZZON, ne egy habkönnyű magazin oldalán várjon nemtom, nemértek hozzá de díjnyertes képekről értekezést.  Hogy Tomgyereket idecsaljuk végre és kardozhassunk tovább, ezt a példát vagyok kénytelen hozni: ha az emberi jogokról kívánok vitatkozni, akkor nem a tejvaj porontyára regelek be baszki, hanem járatom a Fundamentum magazint és magasröptű íméleket írok mittomén a Halmai Gábornak.  Ahogy a bestsellerben is megaszonták: edeje van a vetésnek és aratásnak stb.  Nekem biztos fájna, ha válogatás nélkül minden munkámat destruktív kritikával illetnék, és ne gyertek nekem azzal a szöveggel, hogy akkor nem kell újságírónak lenni meg annyi más szakma van a világon....  Én azért regeltem ide, mert azt láttam, hogy van itt csomó hasonló korú nő mint én és olyan témákról van szó, amik engem is érdekelnek. Faszom akar itt arról vitatkozni hogy ki az a Jimmy Choo és mikor kezdett hupilila ékköveket rakni a cipőkre, ami az ő ujjnyomata .... valszeg életemben nem fogok közelről egy ilyen cipőt látni, de nem is célom..

  Az viszont célom, hogy jókat vigyorogjak és jól érezzem magam.  Jó, lehet, hogy a vízöntő mivoltom meg az ebből adódó szabadságegyenlőségtestvériség eszme már tényleg falanszteri, de miért kell köpködni bazze, nincs elég bajunk amúgy is?

  (ill. ha még nincs, nem lesz??)  Nem kell mindenkinek egymás keblére borulni, ennyire naiv én sem vagyok, de nem lehetne arra használni ezt a kva helyet, amire való?  elnézést a csúf szavakért, bár ahogy visszaolvastam, lófaszt most nem is írtam....

 • 2009.04.01 21:37:29VilágosKékHarisnya

  Nnna, mondtam, hogy megjelenik a jog atyja :DDDDD  (viccvóóóót)  (figyumá, ilyeneket hozok hogy Fundamentum meg Halmai Gábor..... most már elhiszed, hogy én is kisaranyom vagyok?? :DDD)  ööö...asszem én ugyanazt írtam, mint tomsawyer, csak ő cizelláltabban fogalmaz.Na ez nekem nem megy, én élőszóban vagyok egy....... egy..... egy..... szófosó. :DDDD

 • 2009.04.01 21:41:05VilágosKékHarisnya

  nem hiszem el, hogy azt írtam a Fundamentumra, hogy magazin.  igen, kövezzetek meg!!!!

  követelem!!!!

 • 2009.04.01 21:52:47tomsawyer

  No problem, VHK:DD

  A Halmai zabálná a méljeidet:D

  A példa nem rossz.

  Annyi kiegészítéssel, hogy egy újságírási terület, és stílus itt a lénye. Ezer féle

  képen lehet a DIVATról írni. Ahola bulvár a stííl, ott bulvár stílben fognak róla írni.

  Ennyi.

  Ami egészen felháborító lesz VKH: újságíró is vagyok legalábbis képzettség szerint:DDD (kiválóval végeztem valahol ezzel kapcsolatban az egyetemet:DD)

  Jujj....Ezért fejem veszik...meglakolok, érzem!!:DD

  A lényeg: ez itt nem ugyanaz a területe az újságírásnak mint a Vogue, és nem is akar az lenni. (és igényesen nyomják a stíluson belül, ettől százszor szarabbat láttam már)

 • 2009.04.01 21:54:10tomsawyer

  'lényeG' és

  a szarért tördeli szét...:S

 • 2009.04.01 21:55:26tomsawyer

  Azért kezit csókolom mindenkinek...és bocs:)

 • 2009.04.01 22:08:37epeficam

  Hová halad a világ vazze:P Kúl? :D

 • 2009.04.01 22:12:31VilágosKékHarisnya

  Már írtam neki.

  :DD  Azt nemtom, hogy zabálta-e, de hogy a telefonbeszélgetésünktől még most is rémálmai vannak, arra mérget vehetsz. :D

  (ja, egyébként válaszol. mindig :D)  Tom, sztem nem az a baj, hogy stílus meg bulvár meg egyéb definíciók, hanem azzal, hogy nem nem és nem akkor sem tudok egyetérteni azzal, hogy valakinek a személyét támadják a munkája által.  Ennek én már itt hangot adtam, sztem többször is.

  Nem szeretnék én itt megmondóember meg faszacsaj lenni, szeretném kellemesen eltölteni az időm. (persze, tudom, hogy az interneten töltött idő a kutatások szerint.........blablablablablaaaaa.. tényleg, mennyivel jobb lenne, ha szerepjátékoznék és mongyuk a Dijdfhaeoehtfeoi bolygó sámánnője lennék... na mindegy, majd ezen is elgondolkodom, annyi biztos hogy 174 centi lennék már ha van ilyen a beállítások között, hogy testmagasság.....:DD)  Nekem csak érzéseim vannak, lévén nem vagyok sem újságíró, sem blogger, sem semmi ilyesmi, de engem bánt, ha másokat bántanak, legyen az ember vagy kutya vagy az ablakpárkányomat teleszaró fecske.  Biztosan én vagyok gyenge jellem, de én már rég bedobtam volna a törölközőt, ha ennyi negatívumot zúdítanának rám. • 2009.04.01 23:30:35balazsman

  ez a vámpírdivat és a Twilight-őrület bár egy tőről fakad, mégis ellentétes egymással: a Twilight lényege (pozitívuma?) épen az, hogy nem horror, nem vámpírosdi, hanem romantika gyakorlatilag hétköznapi keretek között.

  nincsenek jelemezek, meg feltűnő külső jegyek - azon kívül, hogy a vámpírok tökéletes szépségűek és klassz autókal járnak.

  ezt a sok bóvlit meg jelmezt mind a divatipar nyomatja köré, mert önmagában nem eléggé jellegzetes a dolog, és nehogymá' egy tini-őrülethet ne kelljen pénzt költeni külsőségekre...  a "fandom" keretein belül maradva, csak ezek a külsőségek számítanak és lehetnek szükségesek:

  www.hottopic.com/hottopic/store/nodePage.jsp?FOLDER%3C%3Efolder_id=2534374302038087&cm_re=Homepage-_-Box+3-_-Twilight • 2009.04.01 23:40:46razor_fika

  tomsawyer: ezt te nem értheted, túl öreg vagy már ehhez. Aki az 1800-as években születik! Bár lehet akkor jobban dúlt a vámpírdivat, nem tom, nem én életem akkor tom. :)))))

 • 2009.04.02 05:32:15lanie

  én nagyon szeretem a Twilight-ot és a további részeket is olvastam... pedig nem vagyok tini és szerintem ezeknek a sötét cuccoknak semmi köze a filmhez... ott nincs vérvörös ajak, és extrém fekete ruházat...

 • 2009.04.02 08:26:38Rékuc

  nos akkor még egyszer.

  Ez itten egy bulvárblog. Ezzel mindannyian tisztában vagyunk, sőt voltunk azelőtt is, hogy tomsawyer hatszázezerszer leírta volna (köszönjük Emese).

  De.

  A bulvárt is lehet igényesen csinálni és ez marhára nem az. Az újságírás alapvető követelményeit figyelmen kívül hagyva firkálnak (képek forrásmegjelölése, bocs de ez még a Blikkben is benne van), hibás hivatkozások, tárgyi hibák tömkelege, a csapnivaló helyesírásról nem is beszélve.

  gyb és danny_lotion _személye_ ellen semmi kifogásom, viszont ha a munkájukat (amiért ugye pénzt kapnak) sorozatosan trehányul végzik, akkor én, az olvasó, hadd reagáljak már rá. Nyilván nem a Péter Annát fogom szidni, ha az egyszer jól ír :)

 • 2009.04.02 08:29:39Rékuc

  ja és hogy pozitívumot is hozzátegyek: a témaválasztás teljesen jó, mindenki szemezgethet érdeklődési köre szerint, hálistennek gyakran frissül a blog és mindig van olvasnivaló, és a kommentelők is (persze engem kivéve) jófejek :)

  csak amikor meglátok egy képet és nincs odaírva hogy ki készítette, vagy amikor leírják, hogy 'az Amerikai elnök' vagy 'milyük van' szóval akkor felszalad a szemöldök...

 • 2009.04.02 08:33:22danny_lotion

  koszonjuk mindenkinek, _tenyleg_ fogjuk a pro es kontra kritikat, mindig igyekszunk javitani. peace

 • 2009.04.02 08:39:13tomsawyer

  Tévedsz.

  Eyrészt abban, hoy kizárólag neked szólt itt minden írásom (ezt pszichológiailag ki lehetne elemezni ,mért gonodolod, hogy te vagy a központ)másrészt abban, hogy ez amit a danny írt, színvonal alatt van. Ettől szászor igénytelenebb írások születnek a bulvárban.

  És leginkább abban tévedsz, bár inkább hívnám máshogy ezt, hogy ha kifogásod van, akkor azt ebben a stílusban, a másik embert alázva kell előadnod.

  Ha alamit hiányolsz, valami javítást szeretnél meg lehet mondani humánus hangnemben is. És meg lehet mondani úgy, ahogy azt te tetted, nem egyszer már.

  Semmivel nem jobb az Anna írása, csak más stílusú, a bulváron belül. Felesleges őt felállítani a piedesztálra, mert esetleg nem lesz biztos odafenn a balansz.

 • 2009.04.02 08:39:44tomsawyer

  Rékucnak nem dannynak szántam, amit írtam.

 • 2009.04.02 08:40:29tomsawyer

  +g

  +g

 • 2009.04.02 08:41:00tomsawyer

  Ende :)

 • 2009.04.02 08:49:52Rékuc

  'Ettől szászor igénytelenebb írások születnek a bulvárban.'

  ezt nem is vitatom, de miért az legyen a mérce? hm? :)

 • 2009.04.02 09:14:09Ay leánya

  Attól tartok szörnyen igénytelen vagyok :(((

  Eddig fel sem merült (és ezután sem fog izgatni) ,hogy a fenti képet ki,mikor,hol,miért készitette,ki a modell,ki tervezte a ruhát,ki és ilyen festékkel,kinek az ötlete alapján festette fehérre a háttér falát.... Ez,szerintem,dehát ugye mindenki magából indul ki,csak azokat érdekli,akik ebből élnek.

  A cim alatt lévő szöveget meg azért olvastam el,mert ennek a minőségéről szólt itt a vita,nem a tartalmáról...

  Gondolom nem én vagyok az egyetlen aki csak a cimet,meg a kommenteket olvassa.

 • 2009.04.02 09:29:04tomsawyer

  1.Nem mindenhová lehet minden forrást odaírni mert nincs rá hely, keret. Attól még nem igénytelen, hogy nincs ott az összes.

  2. Ha szőrözni akar valaki, azt teheti udvariasan is.

 • 2009.04.02 12:01:18Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és

  oké, én kérek elnézést a kritikáért. konstruktívnak szántam, és azt hiszem, nem kurvaanyáztam. majd legközelebb befogom.

 • 2009.04.02 12:19:49tomsawyer

  2009.04.02 12:01:18 Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és

  nem, te nem, azt a részét nem is neked írtam :)

  peace

 • 2009.04.02 12:25:52boszor

  Hát ezzel a (majdnem) minden cikkre hőbörgünk - jelenséggel nekem is bajom van. Nem egyébért, de unom és értelmetlennek tartom. (És az vegye magára, aki hetente legalább egyszer fikáz valamilyen cikket témaválasztás, felszínesség stb. ügyén).  Egy, az örök közhely: akinek nem tetszik, kattintson máshová.  Kettő, ideje volna már elfogadni, hogy a Tejbenvajban ilyen és kész. Ezt az irányvonalat választották a szerzők, erre kattint a jónép, passz. Akinek nem tetszik, javítsa a színvonalat a saját, jobb cikkeivel (megint egy örök közhely). Elvégre a lehetőség nyitott.  Avagy ajánlom az egyes pontot. De rendszeresen sértegetni a szerzőket és fárasztani a többi kommentelőt valahogy nem tűnik jó megoldásnak.

 • 2009.04.02 12:39:18bolletje

  Magamra venném:  Engem rendkívül idegesít az, amit manapság már csak Stahl Judit-jelenségnek nevezek: tehetségtelen emberek jó hátszéllel (sok) pénzért adják el magukénak a másét, csinálják a kritikán aluli sz@rt, amit más tízezerszer jobban tudna, de kevésbé szerencsés családi háttérrel és haveri körrel rendelkezve még csak az esélyt sem kapja meg a bizonyításra.  Tisztában vagyok vele, hogy ez nem új probléma Magyarországon, és nem csak Magyarországon probléma, de ettől függetlenül még rendkívül utálom az intézményt.  Mivel eszem ágában sincs szakácskönyvet írni vagy bulvárt, ezért - még ha valaki azt is gondolná - bizonyosan állíthatom, hogy nem az irigység szól belőlem. A jelenség az, ami dühít, hogy ez most a média vagy más területen, az mindegy, bár tény, hogy a médiában figyelhető meg a leginkább, hiszen a szereplők túlnyomó többsége haveri és családi alapon kerül oda.  Boszor, engem egyébként nem a témaválasztás szokott idegesíteni, hiszen az adott - értsd jön a dróton csak fordítani kell - hanem a pongyola fogalmazás, a slendrián stílus, a kommentelőket és olvasókat lenéző, fikázó megfogalmazások, a magyartalan fordítások meg úgy általában.  Egyébként én azt hittem, hogy a Gumicukor a bulvár, ez meg itt a divattal és konyhaművészettel foglalkozó rovat.

 • 2009.04.02 12:53:19tomsawyer

  Az egész az. A Velvet. Bulvár oldal, tematikusan felosztva. Bulvár hírek, bulvár divat, bulvár randizós, bulvár anyámkínja...A bulvár nem szitokszó. Az nagyon jó tud lenni.  Ami a jelenséget illeti, igazad van.

  A tendencia valós, és magam is szembesültem vele anno. (Azóta mással foglalkozom.)

  Ha pedig itt kritizálok, udvariasan próbálom tenni, mert a munkájukat végzik.

  OFF vége • 2009.04.02 12:59:39Rékuc

  tomsawyer

  te csak ismétled magad, mint a szajkó, de érveket nem tudsz felmutatni.

  Ez bulvár, ez jó írod - pedig nem, nem, ez nem jó. Azt is elmondtam, példákkal spékelve, hogy miért nem jó. Erre te megint jössz, hogy dekérem, ez bulvár. Amiben nincs is közöttünk vita, hogy az.

  De mi jó ebben?

 • 2009.04.02 13:09:05tomsawyer

  Rékuc ezt í kommentet írtam neked, bizonyára elkerülte a figyelmedet.  2009.04.02 09:29:04 tomsawyer  Attól még, hogy neked egyéni érzeted az, hogy a modellek anyjának születési dátumát is oda kéne írni, ezt szakamilag semmi nem indokolja ennél a műfajnál. Egyrészt nem fér el, mert meg van, hogy milyen hosszúságú lehet a cikk, másrészt indokolatlan.

  Nem az a cél. Leírtam: a szórakoztatás a cél. Ha informálódni akarsz szakmailag, más oldalt keress. Ennyi.

  Ha te ezt nem érted, nem tudom jobban elmagyarázni, de ez itt off, és felesleges. Ha szeretnél belinkelni valamit, tedd. Ha kérdeznél, mert hiányolsz valamit tedd. Csak ne lekezelően tedd. Neked ezt írtam. Téged minősít, ha minden nap beszólsz valamelyik posztírónak.

 • 2009.04.02 13:09:24tomsawyer

  í=a

 • 2009.04.02 13:11:48tomsawyer

  az jó benne, hogy szórakoztató, könnyed, kis színes, ami felvidít.

  Nem mélyen divatszakmai, ami nem vidít fel. Téged igen, de mást nem.

  Máshol van olyan, ott kell olvasni.

 • 2009.04.02 13:58:04Rékuc

  hát engem nem vidít fel ha hibáktól hemzsegő postokat látok

  max kínomban röhögök néha :D

 • 2009.04.02 14:58:33tomsawyer

  Rékuc: sírj a vállamon:D

 • 2009.04.02 18:22:08megvadult vérengző babacool shalomka

  nevezzetek sekélyesnek, nekem ezzel az írással nincsen bajom, a téma jó, könnyű, nem a Háború és Békét kellett kivonatolni,helyesírási hibák a legjobb háznál is becsúsznak de azért ezt nem kell kalapáccsal az emberfia fejéhez csapkodni.ez a mindenhibát észreveszek attitűd nem túl szimpatikus

 • 2009.04.02 18:32:01ddevil

  na mostmár boruljatok egymás vállára...

 • 2009.04.02 22:23:58dodszy

  Te jó ég!

  Komolyan van itt olyan ember, aki NEM azért olvassa a velvetet (bármelyik témában), hogy némi agymunkát nem igénylő kikapcsolódáshoz jusson az egész napi, teljes agykapacitást igénylő munkája előtt/közben/után??? tényleg van, aki ezeken a posztokon komolyan elgondolkodik, netán meg is jegyzi, amit itt olvas?? van, aki ezekre az írásokra fordítja a drága energiáját, és utánanéz a pontos adatoknak???? ez komoly?

  én marhára örülök annak, hogy ha idejövök, nem kell fölösleges adatokat, szakmai szöveget, agyzsibbasztó tényeket olvasnom. van olyan nap, amikor csak a velvethez van agyam a munkámon kívül. szerintem a legtöbb ember, aki ide jár, szintén ezért olvassa. ha pedig azért, mert innen szeretne kultúrához jutni, az nagy baj.

 • 2009.04.03 09:50:52Fauves

  "nem tudom, emberek miért vannak rászorulva különböző trendekre, ahelyett, hogy úgy öltöznének, mint a legtöbb ember"  p!nkinside, bocsi, de amit itt írtál, szerintem két szempontból is ellentmondásos, de vlszeg szimplán én nem értem

  1) a trendek azt feltételezik, hogy mások is azt viselik, nem?

  2) miért akarnék én úgy ötlözködni, mint a legtöbb ember? nekem ahhoz nem kell trend...

 • 2009.04.03 12:10:12OmegA404

  Ezek ennyire unatkoznak? Vámpírok mi?

  Vannak vérszívók rajtuk kivül is elegen.

 • 2009.04.03 17:02:09puszedli:)

  omg!! ez nagyon gááz:Smi a jó abban h vérrel töltött palackok lógnak a anyakadon? másrészről az nemis igazi vér...-.-

 • 2009.04.07 22:54:08KK

  Igen, mi is megvettük az áprilisi ELLE-t...

  What a coincidence...

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta