Obamát legjobban a női űrhajós frizurája érdekli

Kedden az USA elnöke néhány iskolás gyerek társaságában a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) telefonált és az ott lévő űrhajós csapatot kérdezgette.

 

Jobbra lent: Sandra Magnus

 

 „Helló, parancsnok, hallanak bennünket?” – kérdezte az elnök. „Itt vagyunk egy csapat remek iskolással, akiket mind nagyon érdekel az űr, itt van néhány kongresszusi tag is, akik mind nagy gyerekekként azért jöttek, hogy az űrhajósokkal beszélhessenek” – fogalmazott. A közel félórás videóhívás elején röviden kitértek az ISS-en szükséges munkálatokkal kapcsolatos nehézségekre, valamint, hogy az elnök napenergia-generátort tervez küldeni az állomásra, majd a gyerekeké lett a szó. „Mit esznek az űrhajósok?”, „Találtak-e földön kívüli életet?”, „Hány csillag van az űrben?”, „Mit kell tanulni ahhoz, hogy az ember űrhajós lehessen?”, ilyen és ehhez hasonló kérdések merültek fel a gyerekekben, amelyek nagy részét az elnök nagyon jó kérdésnek találta, majd váratlanul visszavette a szót, mert megpillantotta Sandra Magnus haját, írja a Swamp.

A nő haja a súlytalanság miatt épp izgalmas pozíciókban lebegett a feje felett és körül. „Azt szeretném kérdezni, nem próbálták rávenni arra, hogy rövidebbre vágassa a haját, amíg odafent van? Vagy tök jó, hogy súlytalan?” – kérdezte az Egyesült Államok elnöke. A rövid haj ideálisabb volna, de sajnos nem áll jól neki, fejtette ki válaszában az űrhajós. „Akkor azt hiszem, ez egy valódi állásfoglalás a divatról” – mondta az elnök. (Az angol szöveg szerint azt mondta, hogy "I think it is a real fashion statement." Utóbbi kifejezést igen gyakran alkalmazzák az angol nyelvterületeken, de nem igazán találtunk még rá megfelelő kifejezést. Ötleteket várunk a kommentek között, köszönjük.)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek