OFFLINE

Egy napig kényeztették az üzletasszonyokat

2009. március 19., csütörtök 08:00

„A Designers' Lounge olyan, mint egy női klub. A magyar divattervezőket, magyar kreatív elmét hivatott bemutatni, megismertetni őket szélesebb körben. Közben zene szól, a vendégek egy kávé mellett mellett beszélgethetnek, megismerhetik az aktulis trendeket, és a hazai divat képviselőit személyesebben. Bepillantást engedünk a divatfotózásokba is, mert a vendégek között a rendezvény modelljei a kiállítók ruhakreációit, kiegésztőit felveszik, profi sminket kapnak, és pózolnak a megjelent divatfotósoknak- foglalta össze a javarészt menedzserassszonyok számára létrehozott, hétvégi esemény lényegét Zeisky Ákos, a szervezők egyike. A Corinthia Grand Hotel Royal oldalszárnyában havi rendszerességgel rendezett, egynapos iparművészeti vásár első látásra úgy tűnt, mintha a WAMP-ot látnánk üzletasszonyok igényeihez igazítva, ahol kosztümöket, kis és nagyestélyiket szerezhetnek be, és árukra a hangszóróból ömlő jazzkíséretre alkudhatnának.

 

A szervező szerint a célközönségük valóban a 25-50 közötti közép és felsővezető nők, akik egy helyen szeretnének ruhákra, cipőkre és kiegészítőkre találni, miközben találkoznak egymással is. Zeisky Ákos a minőség szót a lehető leggyakrabban hangsúlyozta, bár amikor körülnéztük, többé-kevésbé magunk is láttuk az erre tett kísérleteket. Az egész napos rendezvényből a délutáni órák voltak a legkevésbé forgalmasak, de a teljes rendezvény alatt 380 vendéget láttak a negyedik Designers' Lounge-n (DL).

„Ez a sorozat tavaly októberben úgy kezdődött, hogy a szervezőink egyike hazánkba rendszeresen utazó külföldieknek szerette volna bemutatni a magyar divattervezők munkáját. A második alkalommal már kibővült a rendezvény, hazai, divatérzékeny nőknek szerveztük meg a rendezvényt, akik nem a plázák kínálatából szeretnék felújítani a ruhatárukat, hanem méretre szabott ruhákat keresnek. Az itt megjelent tervezőknek ez egy lehetőség arra, hogy személyesen találkozzanak az irántuk érdeklődőkkel,  sokuknak ugyanis nincs saját üzlete”- mondta Zeisky. DL-re minden hazai divattervező jelentkezhet, de a szervezők megszűrik a mezőnyt. Ezen a kiállításon többek közt Abody Dóra, Engi Xénia Petronella (EXP), Keintz Regina, Karattur Katalin, az AIAIÉ, a Laoni, Sárossy Zsuzsanna és Tóth Zoltán, Orosz Réka és a Nati 100% Pure Idea vettek részt.

Az esemény leginkább látványos eleme volt az a csaknem teljesen áttetsző EXP fekete csipke koktélruha, amelyet a modell csupán egy tangával viselt, de a decens fiatalasszonyokból álló célközönséget elnézve nem éppen erre a ruhára csaptak le a legnagyobb örömmel. Gyulai Natália divattervező elmondta, az ő standján kifejezetten alkalmi ruhákat kerestek, Orosz Réka kollekciójából pedig egy darab poncsót vásároltak meg a rendezvény napján. „Egy héthónapos terhes nő vette meg, miután elmondta, kinőtte minden kabátját, és mivel nőni fog még a hasa, gondolni kell a jövőre”- mondta Orosz Réka. A jövőről alkotott elképzelései Zeisky Ákosnak is határozottak. „Szeretnénk a rendezvényt a határokon túlra is kiterjeszteni, a szomszédos országok nagyvárosaiban, hogy ott is megismerjék a magyar dizájnt, a tervezők munkáit, de ezek egyelőre tervek.”

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.03.19 08:36:28VilágosKékHarisnya

  Hát, itt sem vagyok célközönség :))

 • 2009.03.19 09:05:17Tpancs

  hét hónapos terhesen hogy lehet kifogyni a ruhánkból?

 • 2009.03.19 09:59:59gonosz gombóc

  VilágosKékHarisnya: ha célközönség lennél, odamennél? :-)

  Én legfeljebb akkor, ha tanulmányozni akarnám a sznobságot. Az ilyen rendezvények az üzleti életben már valamit elért emberek magamutogatási vágyára építenek, arra, hogy szeretik közhírré tenni, hogy ők anyagilag bármit megengedhetnek maguknak.

 • 2009.03.19 10:20:52bolletje

  Nektek Orosz Réka barátnőtök, ugye?

 • 2009.03.19 10:33:46Koordinátor

  Urjézus....Aki a képeket és a beállításokat csinálta, az monnyon le! De a ruhák is elég gázak.  A fehér olyan, mintha maradt volna még anyag, amit fel kell használni, és gyorsan rávarrták összehajtogatva.  A másik kedvenvem a lábaközött fogdosós. Sérve van, vagy mi?  Az átlátszik a tangám meg mióta divat? Brrr...

 • 2009.03.19 10:40:07bolletje

  Koordinátor, ez úgy mehet, hogy:

  van itt ez a haver, a Szécsi István, akinek kellene valami mellékes pénzecske. Szóval a Velvet megkéri, hogy fotózzon bizonyos eseményeken a saját, minden valószínűség szerint alacsony kategóriás kompakt digitális fényképezőgépével, megfelelő díjazás ellenében.  Voilà!

 • 2009.03.19 10:47:00Koordinátor

  Hadd én! Léccccciii!!! Nekem is van kamera a kis mobilomban.

 • 2009.03.19 10:55:20Prinzessin Erbsen

  Egy üzelet asszony minimum mérték után csináltatott kosztümöket hord, és ha estélyi kell ezeket a darabokat bizonyosan elkerüli.  aki dolgozik annak nincs ideje ilyen helyekre járni, ha lehet akkor még a fodrász is házhoz jön, hogy minden időt ki tudjon használni.  ide legfeljebb újgazdagok semmittevő csatolt részei járnak, de vásárolni, azt hiszem az túlzás lenne.

 • 2009.03.19 10:56:13Koordinátor

  Az átlátszó tangás ruha nem lenne ilyen közönséges, ha mondjuk bélelnék testszínű anyaggal belülről. Mert ez így, ahogy van, förtelem!!!  Asszem pályát tévesztettem. Divattanácsadónak kéne menjek 250 000 +áfa/óra fizetéssel. Jól élnék. Kérem, szavazzanak rám!

 • 2009.03.19 12:15:57boszor

  Azt hiszem, ha sikeres üzletasszony lennék, nem örülnék, hogy az összes dizájner kurvának akar öltöztetni...úgy tűnik, télleg az újgazdagok vagy a kitartott nők voltak a célközönség.

 • 2009.03.19 13:00:48dns

  Szécsi István - ha már így megneveztétek nick mögül - nagyon is jó fotós. De közületek is bárki megpróbálhatja, hogy eljön egy ilyen eseményre, és az ott adott fényviszonyok és lehetőségek közt csinál egy képgalériát.

 • 2009.03.19 13:05:30ddevil

  A pont dns-nél.

  EXP-nek amúgy ennél sokkal sokkal jobb ruhái is vannak.

 • 2009.03.19 13:08:05broáf

  ok, dns, én megpróbálnám. mi a gázsi és a következő helyszín?

 • 2009.03.19 13:29:23danny_lotion

  broaf: probamunka lenne az elso, ott megnezzuk, hogy megy neked, es ha jol, akkor igyekszunk ajanlani neked penzes melot. jelentkezz.

 • 2009.03.19 13:42:50aiaié

  Ez egy olyan rendezvény,ami az itt élő külföldieknek,szállóvendégeknek mutatja be a hazai tervezők kicsi szegmensét,nem azokat,akiknek nincs üzletük,hanem,akik a Wampra azért nem férnek be,mert ott 20ezer fölötti árut nem lehet eladni.Ne fanyalogjatok,a cikk nagyon nem pontos,a képek és aláírásaik eléggé eltorzítják az eseményt.

 • 2009.03.19 14:19:040902

  Ez a cikk tényleg nagyon eltorzítja az eseményt. mi is ott voltunk. a sznob jelző pedig messziről sem illett oda. kellemes, klubdélutános hangulat, baráti légkör volt az ami nekem lejött. elég sok pasi és távolról sem "csak üzletasszonyok". tetszett az ingyen kávé, a zene, az ingyen smink és hajtanácsadás, az, h lehetett próbálgatni, a tervezőkkel eldumálgatni. igazi csajos nap volt, pasikkal vegyítve :) a velvet fotós elég gyenge képeket csinált sztem...a cikk sem adja vissza a hangulatot...kár érte

 • 2009.03.19 14:23:44bolletje

  Dns, erre csak azt lehet, mondani, hogy hiszem, ha látom.  A másik meg, nem volt nehéz megnevezni, mert oda van írva a rendes polgári neve a fotók mellé. Veled és gyb-vel, danny_lotionnal, egyszóval minden velvetes posztolóval ellentétben, Annán kívül.  Ha túl bonyolult lettem volna: ne magyarázz, te is nick mögül írsz.

 • 2009.03.19 14:50:11ddevil

  Azért nem olyan bonyolult, hogy ki van a dns nick mögött, v. akár danny_lotion ki. Bolletje, minden nap ide jársz, igazán tudhatnád :)

 • 2009.03.19 16:54:56gonosz gombóc

  "tetszett az ingyen kávé, a zene, az ingyen smink és hajtanácsadás, az, h lehetett próbálgatni, a tervezőkkel eldumálgatni. igazi csajos nap volt, pasikkal vegyítve :)"  No, hát én viszont rühellem a potyázást. Már attól is rosszul vagyok, ha látom, hogy a hipermarketekben egymás nyakába lihegve állnak sorba a kóstolós pultoknál, akkor is tömi magát, ha azt sem tudja, mit zabál, vagy akár ha épp utálja, de ingyé van!

  Mi a bánatot lehet beszélgetni a tervezőkkel? Okoskodóan kérdezgetni, vagy mifene? Szerintem a tervező a háta közepére se kívánja a sok újgazdag némbert, aki hozzáértőnek akar látszani.

  Kedves 0902, neked egészségedre, öröm, hogy jól érezted magad, én továbbra is a barátnőimmel tartok csajos napot.

 • 2009.03.19 16:57:52VilágosKékHarisnya

  gonoszgombóc,  igen, elmennék :)  Sok oka van. Elmennék, mert szeretném, ha egyszer egy profi mondaná meg, milyen számomra az ideális frizura, és nem járnék úgy, mint a Csepregi Éva a Neotonból, aki most már valszeg élete végéig nem fogja megtalálni a neki való hajviseletet.  Elmennék, mert kb. tudom, milyen színek állnak jól nekem, de jót tenne, ha újabbakat is felfedeznék.  Elmennék, mert tökjó néha lógni meg fecserészni.  Elmennék, mert szeretem a szép ruhákat, ha megvenni nem is tudom, nézni, gyönyörködni bennük.  Elmennék, mert addig se kéne teregetnem, vasalnom, port törölgetnem meg önéletrajzokat összehazudnom, meg erkölcsi bizonyítvány kérelmeket kitöltenem és pl. most nem kéne felmosnom, mert ott lennék :DD

 • 2009.03.19 17:07:17zoldmandula33

  ezek a ruhák ugyan már hogy néznek ki?!

  és ezért még fizetett vki? gratulálok neki.  remélem, "újságíróknak" ingyen volt a belépő:)

 • 2009.03.19 17:13:12gonosz gombóc

  VKH, szép válasz volt! Módosítom magam: én is elmennék, ha megválogathatnám a társaságot, mert sajna, de lett légyen akármilyen sikeres üzletasszony, ha legfeljebb a divatról bírnék vele beszélgetni, inkább jöjjön a kiszeltünde!

  Asszem az az alapvető baj, hogy rosszak a tapasztalataim. Van egy nőismerősöm, vezető nemzetközi fehérnemű cég hazai góréja, örökölte a céget aputól. Annyira egyszerű agyilag, mint a faék. Könyve tán egy van otthon, mert valaki régen ottfelejtett nála egy csókéskönnyet. Sosem dolgozott, a céget is a tesója viszi, ő csak az osztalékot veszi fel, lett volna ideje művelődni, de színházba legfeljebb azért jár, hogy megmutassa az új cuccát. Többször járt Egyiptomban, de ha megkérdeznéd tőle, mi a fővárosa, gőze nem lenne. Azt nem tudja, hol a legközelebbi könyvtár, de azt igen, hol a szolárium. Ha kényszerűségből a társaságában vagyok (főnököm neje basszus), annyira szenvedek, hogy az már fáj.

 • 2009.03.19 19:04:22tomsawyer

  Annyit írnék suttogva, hogy aki megvette Orosz Réka bármelyik darabját is...az megérdemli...:S

 • 2009.03.19 19:37:40VilágosKékHarisnya

  gonosz gombóc,  először is köszi a buksisimit a válaszomért, egy gonosz gombóctól ezt nagyon megbecsülöm :))  Nemtom, én szeretem az embereket (úgy általában, persze vannak, akiket nem, pl. az utálatos szomszédasszonyt, aki állandóan bekopog, hogy hangos a tévé meg valami csöpög meg éjjel zörömböltünk meg hangosan huzigálom (sic!) a széket a küvön (sic!) stb.stb.stb.), szóval biztos vagyok benne, hogy ellennék egy általad sznobnak nevezett közegben is.  Tapasztalatom szerint az "agyilag faék" csajok azok, akiknek különös érzékük van ráérezni arra, mi lesz a divat, a köv. idényben hogyan sminkeljük magunkat és ösztönből kirángatják a pult mögül azt a táskát, ami, ha az én szemem kiverné, se venném észre, pedig PONT OLYAT szeretnék venni.

  Úgyhogy....jó velük vásárolni menni pl. :)  Persze, ha Paul Auster munkásságáról akarok beszélgetni, nem feltétlenül keresem az ő társaságukat.  Mint ahogy nem fogok pizzériába menni akkor, ha bajai halászlét kívánok.

 • 2009.03.19 23:20:48Littelkitty

  A ruhákból ítélve, a tervezők nem nagyon ismerik az "üzletasszonyok" világát. Borzalom az összes...

 • 2009.03.20 11:27:00palm

  Nagyon rosszul teszitek, ha ebből a pocsék leírásból és a rosszul sikerült fotókból ítéltek. A kiállítók majdnem mindegyike igényes és színvonalas ruhákat mutatott be, én legtöbbjüktől vásároltam már. Egyébként nem csak az általatok jogosan lefikázott rétegnek szólt ez a kiállítás. Mivel sokaknak nincs bemutatóterme ez az egyetlen megjelenési lehetőségük. A wamphoz meg ne hasonlítsuk már. Bár mindkettőben az a közös, hogy a kiállítónak kell fizetnie, hogy kiállíthasson, nem is keveset. Míg a tisztelt közönség végigvonul mindent megfogdos és aztán hazamegy, majd ezen a blogon fikázza a ruhákat.

  Na de nem is ezért írok ide, hanem, hogy felhívjam a figyelmeteket a szerintem tehetséges tervezőkre. Az esemény honlapján megtaláljátok őket. Ebben a cikkben ugyanis nem túl sokat sikerült megemlíteni: www.dl-bp.com. Azért név szerint hadd említsem meg a kedvenceimet: a Laoni (Ács Ilona), Wérebortega(Horváth Anikó) és a Baharat (Földi Kinga).

 • 2009.03.20 12:22:08razor_fika

  Megdugnám.

 • 2009.03.20 13:44:43Koordinátor

  Tom, hogy én nem vagyok ám profi fotós (egyébként aki annak mondja magát sem az...), szóval hogy a fenébe jön össze az "ilyen fényviszonyok közötti munka" meg a képeket tapasztalt iszonyatos beállítások?

 • 2009.03.20 14:48:26ddevil

  Ez nem egy divatfotózás ám, és nem egy fotós van, tehát amilyenek a modellek, olyan lesz a kép. A fotós pedig fotóriporter és nem divatfotós.

 • 2009.03.22 05:32:050902

  dl-bp.com/gallery/  itt vannak kepek amik viszont valoban visszaadjak a hangulatot es a lenyeget

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta