OFFLINE

A tejvaj kedvenc humusza

2009. március 15., vasárnap 09:00

Már a harisnyás buli után is odamentünk, illetve én nem, mert én mentem trélert intézni a drágaságnak, ami a Rákóczi úton bírt megállni. Szerencsére a szőke csajokat gyorsan kisegíti mindenki, pár rakodó arc gyorsan betolt a kisutcába, aztán megkérdezték, mit csinál magácska ezzel az ormótlan vassal? Enyimé, szeretem...

De ezek a vén szarok ilyenek, ezért tartok benne csokit, vizet, takarót és sose merülhet le a telefonom, ahol elcsukló hangon sírhatom el Égő Ákosnak, mi van már megint. Aztán Saab-os barátaim kimentettek. 

Fotók: Szécsi István

A báli ruhás buli után is a Kertész utcai humusz bárt céloztuk meg, de azt már egy céges bérautóval, ami nem is rohadt le. A Corvin Tetőn fotóztunk, közelsége miatt eléggé adta magát a hely, de máskor is járunk arra, mert a város egyik legjobb humuszát készítik, talán a Ferenc körúti Sahara ér csak a nyomába. Meg amit otthon keverek, természetesen.

Ezek közül a Kertész utcai a kedvencem, kicsit darabosabb, szárazabb és kevésbé tajinos mint a Saharáé, és nem olyan súlyosan fokhagymás és túlfűszerezett, mint az én házim.

A Kertész utcai bár "különterme" imádnivaló. Teljesen lehetetlen pozíció guggolva-ülve enni a humuszt és a falafelt együtt, de nem baj. Sőt, aki igazán kemény és nem riad vissza a szénhidrátoktól, kérhet egy pitát is a csicseriborsóból készülő, határozottan fűszerezett humusz és falafel mellé. Kajakóma garantált.

A saláták is jók, azokkal könnyebben csúszik a fojtós csicseri, nem szabad kihagyni a csipőset se, ami valami darált paprikaféle lehet (nem műanyagízű pista).

A kiszolgálás lelkes és kedves, lent mindig támasztja a pultot legalább két cuki kisfiú, akik bátran beszólogatnak a csajoknak. Lent a pultnál kell rendelni, amit nem a világ legtisztább műanyag tálcáin felhoznak az emeletre. Húsos dolgok nincsenek, vegahely, de attól még lehet szeretni húsosoknak is, mert a jó humusz és falafel élvezeti értéke simán eléri a húsét, ezek is teljes értékű hústalan szerelmek. De csak a Kertészben és a Saharában.

Hány szénhidrátot és fehérjét tud megkülönböztetni a képen?

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.03.15 21:53:17liliana13

  télleg, VKH, gyerek lesz-e nállatok?

 • 2009.03.15 21:54:07VilágosKékHarisnya

  véééhééékooohooony akarooohhooook leennniiiiiiiiiii (véééhééékooohooony=57 kg)  hát olyan nagy kérés ez???????

 • 2009.03.15 21:54:47VilágosKékHarisnya

  auuu lili, izé... most ez hogy jutott eszedbe???

 • 2009.03.15 22:04:54liliana13

  "odajött egy erőszakos nő vegzálni, hogy "mi is a rendezvényre jöttünk??" meg hogy "hol van a kicsi??" és akkor kiderült hogy pont aznap volt a családos Nőnapi Futás és alig tudtam elmenekülni a helyszínről (nemröhög!!!!)....."

  csak erről :) remélem, nem gáz, hogy így rákérdeztem :) csak kiváncsi vagyok, annyit olvasok itt rólad (tőled) a tejvajon.

 • 2009.03.15 22:25:48VilágosKékHarisnya

  kedves liliana13,  izé próbálok őszinte lenni.

  nem vagyok egyszerű eset, eredetileg férjhez sem akartam menni. :D

  Aztán mégis. Ennek nyolc éve :) Nem kapkodtam el, 26 voltam, mikor kimondtam a boldogító igent. Férjem idősebb nálam, nem mondom, hogy sokkal, dehhát ez relatív. :)

  Szüleim elváltak, az elváltszülőkgyereke a nyolvcanas évek elején sztem még kékfényalap volt, de nem törtem be a Szépművészetibe (totya...és kiskorúkáerzsébet" álámarkosnádas) nem szíttam fűt és nem is adtak el olaszba' hogy pörögjek egy rúdon, sz'al aszondom, elég jó gyerekkorom volt ehhez képest.

  Namost, mivel tudom, milyen érzés minden karácsonykor három nap alatt hat helyre menni (szűk családi kör) és mivel 22éves koromig nem voltam kilhonban és minden addig megkeresett forintot olyan dolgokra költöttem, ami addig nem adatott meg (parfüm, külföldi utazás, jó borok, jó kaja jó helyen, hosszú hétvégék olyan helyeken, amikről addig csak olvastam, olyan ruhák, amiket egyáltalán nem engedhettem meg magamnak) és mivel kaptam egy olyan állást, amiről csak álmodozhattam és onnantól kezdve a vécére is csak kosztümben jártam és baromi fontosnak éreztem magam, egészen addig amíg meg nem szűnt, nem éreztem úgy, hogy hiányozna valami az életemből, mert a hiszti ellenére egész jó fej családom van, akikre számíthatok, vannak barátaim (nagy szó), van hobbim, najóóó, most nincs munkám és volt már ilyen az elmúlt négy évben, de nem hiányzott egy gyermek.

  A férjemnek sem, jól elvoltunk-elvagyunk együtt.

  Szóval, kövezzetek meg, de jól éreztem eddig magam mint férjesasszony, (megtartottam a lánynevem, de csak azért, mert nem voltam hajlandó fogszabályzót hordani, így a férjem nevét a mai napig nemtom kimondani helyesen, és nem akartam ezzel terhelni a közvéleménykutatókat :DD) és nem éreztem szükségét hogy társadalmi nyomásra (bezzeg a Juciéknál már három onoka van) szüljek gyerekeket.

  Egészséges vagyok (termő ág ... nemtom ezt hogy kell nem növényként megfogalmazni :DD)

  asszem, idén karácsonykor volt az első, hogy valami hiányt éltem meg, jajj de jó lenne, ha a haribós zacskón összeverekednének a kölykök :)  Szal, eddig úgy éreztem, hogy jó vagyok úgy ahogy vagyok, férj jól elvan velem (ööö... nemtom, le lehet-e írni hogy szeret engem és én is szeretem őt, és élvezzük egymás társaságát, anélkül, hogy azt képzelnéd, mi vagyunk a turbékoló hófehér galambpár mint szimbólum), szóval, nemtom, velem van-e baj vagy velÜNK van-e a baj, de eddig jól megvoltunk.  Családom nem vegzál, elfogadja, hogy mi így jól érezzük magunkat és a mama se horgol cuki kis rugikat kékben/rózsaszínűben, mama egyébként is az a tanyasi parasztasszony, aki egy, azaz egy darabnak adott életet, az anyja meg elvált (kéretik kiszámolni, mikor, ha a mama 77 éves) sz'al úgy gondolom, teljesen normális vagyok. :)

 • 2009.03.15 22:35:57liliana13

  Szerintem abszolút normális vagy! És köszi, hogy leírtad, ilyen őszintén. Csak azért kérdeztem, mert ez valahogy hiányzott a képből :)

  Szeretem olvasni az írásaidat, eszméletlen stílusod és humorod van!!!

  PS: sztem k....va jó könyveket tudnál írni...

 • 2009.03.15 22:39:02VilágosKékHarisnya

  hihihihihiiiiiii a fentiekhez szólva, tudjátok, sokszor elálmodoztam arról, hogy ötvenhat meg minden és biztos a papa egy töknagyhőőős volt .......

  namost, az igazság az, hogy a papa "akkor ötvenhatba" olyan seggrészeg volt, hogy a lovak egyedül mentek haza és gyakorlatilag a helyi forradalmat végigdöglötte az istállóba'. :DD)

  Sic transit gloria mundi :D

 • 2009.03.15 22:55:16VilágosKékHarisnya

  nagyon-nagyon kösz, lili,  sztem sincs velem semmi baj, csak ezt egyre nehezebb bebizonyítani olyanoknak, akik már a harmadikkal várandósak :)

  Jaj, persze ezzel sincsen semmi baj, nekem is van olyan unokahúgom, aki hárommal küzd naponta... persze imádnak nálunk lenni, gondolom, mert a mi idegeink nincsenek olyan szinten szétcincálva, mint "anyuéké" meg hát vannak olyan barátok, akik eljöttek lakóhelyünkre erdei táborba 23 kölökkel (tanár a lelkem) és hát ott ültem két copfban a kisvasúton, és megkérdezték, hogy "te hány éves vagy?" és mondtam, hogy mennyi, erre, "jééé anyu is ennyi", na ebből mi a tanulság??? hogy x évesen divatot teremtesz és MINDENKI kétcopfot akar :DDDD (persze, a pihenőn, 35 km gyaloglás után, mokor te oxigénpalackért vonyítasz, a kishüjjék meg kétcopfért....:DDD) • 2009.03.15 23:09:01bolletje

  VKH, ezt a gyerek dolgot mindenkinek magának kell eldöntenie, én nem szólok be soha senkinek ez ügyben, mert miközömhozzá, de egyet mindig mondok: ez egy olyan dolog, amit NAGYON alaposan át kell rágni, mert momentán még ott tartunk, hogy ha lejárt a szavatosság, akkor már hiába is akar gyereket az ember lánya. Ugyanakkor nagyon nehéz eldönteni úgy, hogy csak akkor tudod, jól döntöttél-e, amikor már ott a gyerek illetve amikor már akkor se lesz ott, ha akarod :)  Bevallom, én már döntöttem, szóval nekem könnyen jár a szám :)

  Macaroon, köszi a tehina tippet (vagy tehini, haha), közben kiderült, hogy nem is csicseri borsó van itthon, hanem mezei borsó, ami majnem ugyanúgy néz ki szárított formában, szóval cseszhetem a holnapi hummuszt...

 • 2009.03.15 23:21:03liliana13

  Én 33 vagyok, nálunk most "készül", pl a legeslegjobb barátom (fiú) és párja (14 éve együtt!!) ugyanígy vannak, mint te, meg az egyik legjobb barátnőm bátyja (37) és asszonya (34) szintén. Jól elvannak, élik világukat-életüket, s kész. ó éjt mindenkinek:)

 • 2009.03.16 09:23:25Macaroon

  Írtam egy novellányit, és elveszett, Ó de boldog vagyok!!!

 • 2009.03.16 09:30:43Bajszos Póni

  Milyen felelötlen vagy.

  Látod, Maci ezért nem veszlek el :)

 • 2009.03.16 09:38:30Macaroon

  Szia Póni,

  Úgy hiányoztál:o)

  M.

 • 2009.03.16 09:39:35Macaroon

  Na a lényeg, kérdésem az volt a novella végén, hogy tud-e valaki jó terapeutát és/vagy egy jó önismereti csoportot és/vagy jó terapeutát aki záros határidőn belül pszichodrámát indít? Más nincs:o)

 • 2009.03.16 09:47:55Macaroon

  VKH: a kutyám nem tudom, hogy falkatársnak tekint-e, elég nehéz belőni. Igyekszem vezérként viselkedni, első kutya, nehezen megy. De mindent egybevetve apró korától ilyen ordibálós...nincs 10 kiló és úgy ordít pórázon ha jön szembe egy kutya mint a barom. Ha bízna bennem mint vezérben valszeg nem tenné. Való igaz.

 • 2009.03.16 09:51:48Macaroon

  Ellenben ha elengedem, nem akkora terephős mint aminek beállítja magát. Nagykutyáktól sivítva menekül...kicsiknek meg nem megy neki, meg semmi, verekszik az igaz, de nem vicsorgósan, támadva, kivéve amikor tüzel, most, mert megesett a múlt héten, hogy két kutyával lavíroztam a futtató felé keresztül a parkon, erre meglát engem egy öreg muki tacskóval és nagy boldogan kérdés nélkül leveszi pórázról a szuka kutyáját, hogy jajj, de jó, hogy jövök, hadd játszanak. Nem is ismerte a kutyámat, plusz látta, hogy két kutyával balettozok lehetetlen pózban, (kvázi alig tudtam lehajolni elengedni az enyémet), na de bekattant az agyam és ráengedtem a tüzelő Frut a kutyájára. Mondanom se kell, hogy átkergette az úton (kis mellékutca volt csak hálistennek) és visszajött mint aki jól végezte dolgát a pasi meg rohanhatott a kutyája után...

  Miért ilyen hülyék az emberek nem tudom.

 • 2009.03.16 10:06:17VilágosKékHarisnya

  Hahó,  ha ez a tavasz, akkor kösz, elég volt belőle.

  A szélnek valaki szólhatna, hogy lehet fújni is, nem üvöltve süvölteni + megfagytam.  Lili,

  hajrá! Kéz- és lábtörést a "készüléshez" :))  bolletje,

  asszem, még belül vagyok a szavidőn :)  Mac,

  tegnap nekem is elszállt egy írásom, ezért az ötvenhatos sztori nemigen kapcsolódott az előzőekhez, na de ezt csak ma vettem észre namindegy :D

  Azért kérdeztem a falkatársat, mert én beleestem ebbe a hibába, és eléggé meg voltam rendszabályozva kutty által :D

  Persze én csodálkoztam a legjobban.  Namostfutokszaladok.

 • 2009.03.16 10:41:16Bajszos Póni

  Macaroonka

  tehát ha jól értem a falkavezérség kérdésében szeretnél csoportterápiára járni, és késöbb egy halonló kérdéskört boncolgató psihodrámában résztvenni/szerepelni?

 • 2009.03.16 10:41:27Macaroon

  Én is szó szerint, megyek futni, postára, közértbe, jövök vissza, mosok, teregetek, főzök. Még mindig nem hiányzik a munka sajnos (bár ha belegondolok nyomom közel 16 éve, simán bele lehet unni, nem?:-). Legalábbis az amit csináltam, az nagyon nem!

 • 2009.03.16 11:31:23Prinzessin Erbsen

  És mi köze mind ennek a humuszhoz?

 • 2009.03.16 12:44:05Macaroon

  Prinzessin: van itt egy pár ember akivel itt beszélgetünk, zavar téged nagyon?

 • 2009.03.16 13:50:53Prinzessin Erbsen

  Miért nem chateltek, nem egyszerűbb?  Engem nem zavar, mindenki úgy csinál magaból hülyét ahogy akar.

 • 2009.03.16 14:08:08Macaroon

  Prinzessin: azt hiszem itt még senki nem élcelődött a magyar honból elszakadt helyesírási és fogalmazási hibáiddal, szóval óvatosan azzal a hülyézéssel, mert nekem sincs aranyból a szívem, ha elő kell venni valakit. Amúgy pedig nem hiszem, hogy neked kellene itt rendet tenni, ha Anna úgy érzi szólni fog, és én helyén is fogom kezelni az ügyet.

 • 2009.03.16 14:09:07Macaroon

  Amúgy itt a tahini recept és fénykép, most csináltam.

  habcsokespuszedli.blogspot.com/

 • 2009.03.16 14:35:17Péter Anna

  Prinzessint megértem részben, néha aggasztott, hogy a fórumozás esetleg visszaveti a többi hozzászólót, de nem így van. És én is örülök, hogy kialakult egy közösség.  Macaroon, ezt a kutyadolgot nem mertem megpendíteni, de tegnap este pont erre gondoltam, nem nőtt a fejedre? Nekem egy kuvasz volt az első kutyám, ott észnél kellett lenni nagyon, és néha látványosan fellépni. Aztán a foxival is volt néha dulakodás. Mindkettő kan volt. Lehet, hogy nem lépsz fel soha hogy is mondjam,látványosan?

 • 2009.03.16 14:44:33mrssolis

  Kutya ügyben nekem az a tapasztalatom, hogy a kis piszkok hajlamosak a férfiembert tekinteni falkavezérnek, akármenyire is igyekszünk. Nálunk legalábbis ez a helyzet, ráadásul igazi kis fenevaddal vert meg a sors. Múltkor egy komplett kutyaviadal aktív résztvevőjévé váltam, mikor egy kóborkutyus odajött barátkozni. Kevés félelmetesebb dolog van, mint megpróbálni szétválasztani két örjöngő kutyát. De tény, hogy nagyon határozottnak kell lenni a kutyusokkal.

 • 2009.03.16 15:11:21mrssolis

  természetesen akármennyire, nem akármenyire:)

 • 2009.03.16 15:11:34Macaroon

  Kész a hummusz kösz a receptet Anna.

  Fórum jelleg: én jól érzem itt magam. Sok esetben a témához szólok hozzá, sok másban pedig ami éppen a fejemben van, és igyekszem ezt egyensúlyban tartani. Nem, a chat nem ugyanez. És nem, topicot nyitni sem éri meg erre a alig néhány félrement hozzászólásra. Amúgy ha ránézek egy Gumicukorra, vagy a Helyszínelőre több száz hozzászólást találok minden poszt alatt, a b@sznám, szop@tnám, hogy vagy ez a nikk, jól vagyok másik nikk, mikor találkozunk este, stb. témában. Szóval szerintem ehhez képest mi még egész zártan vagyunk, hellyel közzel témába vágva. Valamint a magam részéről nem másoknak beszólogatva...Na ez az amit még nehezen értek az emberek között.

 • 2009.03.16 15:14:07Macaroon

  Kutyáról annyit, hogy de, valamennyire a fejemre nőtt és valamennyire ilyennek is született. Igyekszem nem engedni neki minden ordításra, azaz nagyon kevésre, kaját nem adok neki, csak mikor etetés van, és neki szoktam ugrani rendesen, van, hogy a seggére is kap, na nem verést csak kiabálok nagyon és odacsapok egyet. De annyira akaratos izgága kemény kiskutya, fú, na nehéz vele. Megyünk majd suliba hamarosan. Elhúztam fogdokihoz. Ő, izé, ezt ideírhatom? :-D

 • 2009.03.16 15:49:02magyaranya

  Csak szeretném tudni, hogy akkor ez a Tej-vaj, vagy Péter Anna baráti köre. Mert akkor azt kéne kiírni, kajás írásokért meg megyünk máshová.

 • 2009.03.16 16:10:14Péter Anna

  magyaranya, kajás írás fent, és ha bármi kérdésed, vagy hozzáfűznivalód van vele kapcsolatban, garantáltan legalább 5, naponta főző nőszemély fog segíteni, velem az élen, mint mindig.

  az, hogy te ezt az aktív, de kurvaanyázás helyett pozitív offolásba fordult blogfelületet minek nevezed, végeredményben mindegy, de a hasznodra lehet, ha te is akarod.

  A velvet nem limitálta a piros vödrök számát a homokozójában.

 • 2009.03.16 16:50:06Prinzessin Erbsen

  magyaranya  Kérdezni? na azt nem lehet!De ha van kedved elmesélheted életed történetét, senki nem kiváncsi rá, de van rá hely bőven.

 • 2009.03.16 18:10:17Cosmo

  A Kertész utcában merre van a nevezett műintézmény?

 • 2009.03.16 18:16:56Macaroon

  Na kikevertem a házi hummuszt, képe a blognak nevezett izén. Alul.

  habcsokespuszedli.blogspot.com/

 • 2009.03.16 18:27:17Péter Anna

  A király utcáról bekanyarodsz, bal oldalon 20 méterre, éppen tataroznak. A Dupla, M, szemben.

 • 2009.03.16 18:59:03bolletje

  Macaroon, jól néz ki! :)  Holnap veszek szárított csicserit. Mivel mint kiderült, itthon csak a konzerv variáció van és mindenképpen csicserit akartam enni, végül olyan lett belőle, hogy:

  Chorizo megpirít, hagyma, (kápia) paprika, római kömény kicsit megsüt, felöntve sherryvel, csicseri bele, három kisebb paradicsom, 10 percig párol, só, bors. Petrezselyem.

 • 2009.03.16 19:04:45Cosmo

  Köszi Anna!

 • 2009.03.16 19:56:46VilágosKékHarisnya

  Aggyisten,  Mac, grat a blogodhoz! :)

  Ígérem, benézek, annál is inkább, mert ha komolyan gondoltad az önismereti csoportot, szívesen segítek neked ebben. (meg persze fikázom a helyesírásod is, és egyszerre öt nicken leszek jelen :DDD)

  Huhh... hát mit mondhatnék.

  Nem vettem észre, hogy hülyét csinálok magamból, mint ahogy azt sem, hogy a jelenlétem ill. a lotyaszájúságom mások számára irritáló lehet.

  Természetesen sosem az öncélú blogrombolás volt a célom, sem a magamutogatás.

  Felszabadultam itt közöttetek. :)

  Gondoltam, ha felvállalom az idétlen szerencsétlenkedésem, a kudarcaim, azt, hogy sokszor nehéz ez a földönfutóskodás és emiatt nem találom a helyem, akkor talán segítek azoknak, akik - ha csak percekre is - hasonló cipőben járnak.  Bocsánat, ha elrontottam bárkinek a szórakozását.

  Már említettem, hogy mértéktelen vagyok, most gyakorlom a horáciuszit.

  Most nem jött össze :)  Sziasztok :)

 • 2009.03.16 20:40:37magyaranya

  Köszönöm az ajánlatot, de én már akkor főztem,a mikor ti még meg sem születtetek. Prinzessin: Kérdezni nem is akarok, én kicsit máshogy főzök, mint itt általában, de ha véletlenül más a véleményem a leírtakról, mindíg akad egy Péter Anna-fan, aki leugat. Le is szoktam a beszólásokról.

 • 2009.03.16 21:46:37liliana13

  VKH! nem csinálsz hülyét magadból, és nem is irritáló a jelenléted, 'lotyaszájúságod'. Arra nem gondolsz, hogy vki esetleg irigy, vagy egyszerűen csak kötekedő? Ráadásul, aki már akkor főzött, mikor mi meg se születtünk, és máshogy is főz, mint itt a blogon, akkor meg minek olvassa egyáltalán, azért, hogy itt hőbörögjön?

 • 2009.03.16 21:54:12mel anzss

  Jaj, hát Anna, ezt de együtt kellett volna megcsinálnunk. A Kertész utcai Hummus bár a végzetem, hiányzik is, bár falafelt Afrikában is találok.

 • 2009.03.17 07:30:29Péter Anna

  Ne is mondd, van pár hely amik rád várnak :) pl a szeráj a jászain, egy kis minőségellenőrzést rögtön végrehajtunk rajta, amint hazajössz, meg a bombay, oda nélküled nem is megyek

 • 2009.03.17 08:53:17Macaroon

  VKH: igen komolyan foglalkoztat a pszichodráma, vagy keresek egy jó terapeutát, akivel a hangot is megtaláljuk, Budapesten, ha tudsz bármit, ide írj: swingermacaroon@yahoo.com. KÖSZ!

 • 2009.03.17 15:15:51Macaroon

  Azt ideírhatom, hogy kaptam medvehagymát és a felét lelegeltem hazáig? :o)))

 • 2009.03.17 15:24:58bolletje

  Nem írhatod ide, mert én nem tudok szerezni és most sírok.

 • 2009.03.17 15:48:50Péter Anna

  Odaarcátlankodott a karajra is ezzel. :D szombaton veszek én is bííiíiíbbbbbiiiii

 • 2009.03.17 15:51:02VilágosKékHarisnya

  Mac, írtam ímélt :)  bolletje,

  ne ríjjál.

 • 2009.03.18 00:24:49Metukim

  Sziasztok!  A cím: Kertész utca 39.

  A bár fantasztikus. Mindenkinek csk ajánlani tudom, aki szereti a különleges ízeket.

  Az eladók kedvesek, a menta tea jól esik miközben válogat az ember. Sokszor kitesznek pitát is kóstolásra.

  A falafel, hummusz pedig tényleg a legjobb a városban :-)

 • 2009.03.18 08:42:06Macaroon

  VKH: válaszoltam.  Amúgy félálomban eszembe jutott két dolog magyaranya-val és prinzessin-el kapcsolatban. Az egyik, hogy minden hozzászólásukban ott figyel a negatívum, a másik, hogy igen, bakker, azért tart itt az egész magyar társadalom, mert "én már akkor ezt csináltam amikor te még pelenkás voltál, mi a lófaszt tudhatsz te?" hozzáállással agyonvágtak minden egyéb törekvést ami eltért a vendéglátás (vagy főzés, vagy ételkészítési ismeretek, nem jut eszembe a címe az a nagy fehér vastag könyv) agymosó alapkönyvétől. No comment, gratula. Különbség annyi, hogy én soha nem fikáztam őket, de nekik sikerült megtalálni és lefikázni egy kisebb csoportot úgy ahogy van. Kétség nem fér hozzá, tökhülyék vagyunk, MIND.

 • 2009.03.21 10:40:21Norbika1980

  Nagyon cool!! www.faltetovalas.hu

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta