Vásárolja meg Versace hagyatékát!

Madonna, Elton John, Cindy Crawford, Naomi Campbell és még sokan mások vendégeskedtek a Villa Fontanellében, amikor Gianni Versace Comói-tó partján álló háza még a fénykorát élte. A házat 1997-ben, a divattervező meggyilkolása után lezárták. Tizenkét év után, március 18-án a londoni Sotheby's elárverezi az egész berendezést és a házban lévő műkincseket.

Ötszázötven tárgy kerül aukcióra, köztük bútorok, szobrok, ezüstneműek, 18. és 19. századi festmények. A szervezők 2,5 millió eurót remélnek bevételként. A villát a 19. század első felében építtette Lord Charles Currie, egy különc angol úr. Versace 1977-ben vásárolta meg és az elhanyagolt állapotban lévő házat értékes villává restauráltatta. Több szobáját Helmut Newton is használta fotózásainak színhelyéül. Ezeket a fotókat a Not Disturb című könyvében publikálta.

A legnagyobb értéket Antonio Canova két, életnagyságú férfit ábrázoló szobra képviseli. Kikiáltási áruk 22,5 ezer euró. A szobrok Versace hálószobájában álltak. Árverésre kerül néhány cseresznyefából készült olasz könyvszekrény is, Karl Roos német művész faragta ezeket 1814-ben és a római Borghese palota díszei voltak. (forrás: MTI)

Oszd meg másokkal is!
Mustra