Bezárta üzletét Helena Christensen

Úgy tűnik, hogy a gazdasági világválság utolérte a szupermodelleket is, legalábbis ami Helena Christensent illeti. A híresség ugyanis bezárta New York-i üzletét, a Butikot, és a helyiség most újabb bérlőre vár a Northfoto egyik képes bizonyítéka szerint. Az üzlet honlapja mindenesetre még elérhető, bár nem túl informatív.

A dán szupermodell 2005 áprilisában nyitotta meg a boltot barátjával, Leif Sigersennel. „Tizenkét-tizenhárom évvel ezelőtt találkoztunk Koppenhágában. Bementem a boltjába, és ez lett a kedvenc helyem” – nyilatkozta Helena Christensen 2007-ben a Times Onlinenak. Az üzlethelyiséget állítólag egy régi bárból alakították át. A vásárlók többek között a két tulajdonos közös ruhamárkájának, a Christensen & Sigersen darabjai között válogathattak, de az antik bútorok, a virágok, a kiegészítők és a dán tervezők munkáit kedvelők is megtalálhatták számításukat.

A kilencvenes évek híres topmodelljét természetesen nem kell félteni, hiszen Christensen előszeretettel dolgozik fotósként, ha éppen arra van szükség. Tavaly például far from, close címmel a manhattani Dactyl Foundation kiállításának keretében voltak megtekinthetők a képei. Továbbá, ha nem is olyan szép számmal, de vannak egyéb felkérései; legutóbb a Harper's Bazaar exkluzív fotósorozatának keretében a Gossip Girl című sorozat egyik hímnemű szereplőjével pózolt, a Samsung cég pedig vele népszerűsíti Memoir márkanevű telefonját. A Nylon magazin vélhetően már nem jelent bevételi forrást Christensen számára, ugyanis hiába ő az egyik alapító, állítólag már kiszállt ebből az üzletből.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek