OFFLINE

Koleszkaja házilag, jól

2009. március 1., vasárnap 08:00

Pár teljesen abszurd hetet leszámítva sose voltam koleszos. Így gyerekkoromat leszámítva mindig rendelkeztem saját, vagy szabadon választott bérlőtársakkal megosztott konyhával, hűtővel, ami jó irányba terelte gasztronómiai egyedfejlődésemet, kedvemre főzhettem. Mindig.

 

 

Ez megfosztott a  májkrémkonzerv megismerésétől, koleszos haverok erre alapozák a létfenntartást, meg a hazai befőttesüveges levesekre, főzelékekre, lecsóra és alufóliás sültekre. Hopp, Éva vermuth, szál kolbi és májkonzerv mindig akadt. Lemaradásomat az is fokozta, hogy az egyetem egy részét Olaszországban abszolváltam, ott meg a legelterjedtebb konzervbe zárt fehérje a tonhalkonzerv, nem olcsón.

De egyik nap szép máj volt a hentesnél, megkívántam, kérdezem, ebből ugyan mi legyen. Hentes nem tudja, ő májból csak a májkrémet szereti. (biztos a kolesz...) Na, és az hogy? Hát konfitáljam (najó, nem ezt a szót használta) hájban, daráljam le, fűszerezzem és így...

És így lett. A májat feldaraboltam és azonos súlyú hájban feltettem lassan főzni, másfél óra alatt készre gyöngyözte magát. Ledaráltam, sóztam, borsoztam és sok friss majorannával fűszereztem. Igen jó lett. És nagyon olcsó. Másnap vettem egy májkonzervet, mert nem tudtam milyen az. Máj helyett hideg fémíze volt, brrr.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.03.01 16:37:34bolletje

  Idegen szavak szótára:  sznob  az előkelők szokásait, életmódját utánozó ember  Ez alapján aki csóró és koleszos, de nem eszik gyenge minőségű élelmiszert, az a májereket utánozza. Hehe. A gond csak az, hogy akkor az összes parasztember meg parasztasszony mindig is sznob volt, ha koleszos nem is.  És akkor már definiáljuk azt is, hogy vajon mit jelent(ett) az előkelő Magyarországon a komcsik (1948) óta, mert hogy anno a párttitkár, most meg az Operabálozó parvenük nem előkelőek, ugyebár.

 • 2009.03.01 17:01:31VilágosKékHarisnya

  Sznob az a személy, aki annak a felfogásnak él, miszerint néhány ember belülről fakadóan alsórendűbb nála, valamely olyan vélt vagy valós indoknál fogva, mint vagyon, pozíció, származás, végzettség, intellektus stb. Gyakran a „sznobság” formája tükrözi az egyén társadalmi és gazdasági hátterét. Azonban a sznobságot valaki magára is öltheti, mintegy beleélve magát abba, hogy ő is egy bizonyos csoportba tartozik. Ez a fajta sznob ember olyan stílusjegyeket, világnézetet, életstílust vesz fel, ahova valójában még nem tartozik, és talán soha nem is fog. Ilyen az álintellektuális, vagy az álgazdag ember.

  (wiki) • 2009.03.01 17:17:49VilágosKékHarisnya

  A fentiek alapján levonom a konzekvenciát:

  "Van akváriumod? Nincs. Akkor buzi vagy!!"

 • 2009.03.01 17:18:56Macaroon

  Na akkor tökmás: megcsináltam megcsináltam!!! Kész az első fűszernövény ládám (vödör)!!! Vettem az Oázisban rendes palántákat, zsályát, rozmaringot, kakukkfüvet és oreganot. Vettem virágföldet és vettem tápoldatot is beléje. Összevariáltam rámormoltam nehány imát és kitettem az ablak alá. Valamint vettem koktélparadicsom magot és azt is beletettem virágföldbe cserépbe itt van előttem és nézegetem:o))) (a terv, hogy jó nagy ládát fogok venni és május elején LÖVÖK pár paradicsompalántát rendesen és és és. Jajj de várom már)

 • 2009.03.01 17:28:27bolletje

  VKH, akkor én egy buzi sznob vagyok :) Mindig tanul valamit az ember, hehe :)  Macaroon, gratulálok! Nekem a teraszon vannak ilyen kombinációk, a zsálya mindig gyönyörű, a kakukkfű és a rozmaring is, a petrezselyem, snidling, és a többi elmegy, de a bazsalikom mindig bedöglik... szerintem túl hideg neki ez az éghajlat.

  A kedvencem amúgy a citromillatú kakukkfű :)  A témához: sertésmájból még ilyet nem csináltam, csirkéből szoktam némi vermut és alma hozzáadásával, csak sajnos túl gyorsan fogy és ugye nem valami diétás :)

 • 2009.03.01 17:33:19VilágosKékHarisnya

  Mac, ügyes vagy. :)  vkh jótanácsai kertészkedőknek: kva nehéz a balkonládában kapálni a kukoricát.  bolletje,

  nahhh... aki asse tudja, mi a különbség a bankkártya meg a hitelkártya között, az csak SZERETNE buzi sznob lenni!! :DDDD

 • 2009.03.01 17:40:18blueberry

  Én albérletesként éltem parizer-virsli-májkrém kombón. Mennyire vagyok sznob? :)

 • 2009.03.01 17:50:01Macaroon

  Csajok: hogy röhögjetek. Összeraktam majd elolvastam hogy kellett volna, szóval most megyek lukat fúrni a láda aljára, de kavicsot már nem varázslok a föld alá az biztos:-) Mindig mindent így adok elő, előbb csinál aztán olvas. Eh. Na mindegy van még egy veder abba szánom a bazsalikomot (nekem egyszer néhány ilyen sima sparos megmaradt egész idényben...hogy miért ne kérdezzétek) a citromfüvet és a mentát, de most csak ezek voltak erős palántaként az Oázisban. Amit nagyon várok, az a paradicsom. A magokat ha beleszórtam a földbe akkor egyszer csak lesz vajon ilyen balkon paradicsomom?

 • 2009.03.01 17:56:38VilágosKékHarisnya

  blue,

  hánemtom, egy ilyen elit csapatba, mint mi, elég nehéz bekerülni.  Macaroon,

  mikor megveszed a magokat, feltétlenül szólj a paradicsommagbótba, hogy balkonládába szánod.  Nem baj, ha nem raktál kavicsot, tapasztalatom szerint, ahogy tömörödik a föld az öntözéstől, előbb-utóbb elmozdul a kavics és olyan, mintha nem is raktál volna.

  Lehet kapni a balkonládához aljat, azt vettél?

 • 2009.03.01 18:00:11Letícia

  VHK: miért nem tetszett tegnap este a m1-n a film utáni beszélgetés?

 • 2009.03.01 18:00:34VilágosKékHarisnya

  Nem, mert amikor a magokat elveted, akkor kinő egy csomó kis izécske, ezekből a legerősebbeket kell meghagyni, a többit kihúzgálod és kidobod, aztán ezeket a palántákat lehet kiültetni, amint engedi az idő.  Sztem inkább "kész" paradicsompalántát vegyél, ezer fajta van, kérj balkonládába valót és akkor lesz halom paradicsmod.

 • 2009.03.01 18:01:14bolletje

  Macaroon, ebben nem tudok segíteni, paradicsom nekem (és anyáméknak) csak a palántás szokott megmaradni a magról vetett soha.

 • 2009.03.01 18:09:14VilágosKékHarisnya

  Jajj, szia Letícia,  pedig akartam neked válaszolni, bocs :)  Azért nem tetszett, mert mindegyikük azt az álláspontot képviselte, hogy Kusturica magát a Balkánt, a balkáni mentalitást mutatja meg ebben a filmben, és azt akarja megmutatni, hogy ott a Balkánon minden más, "mások vagyunk".

  Na a Cigányok ideje pont az a film, aminek ehhez nincs semmi köze. Teljesen felesleges volt ezt a szálat beleszőni, mert értelmetlen.  Számomra elég fellengzős, értelmiségiskedő volt ez a műsor, külön tetszett, ahogy a majnemkönyvíró olyat beszólt közvetve Jancsónak, hogy majd' leszédültem a kanapéról.  A beszélgetés - igen elkapkodott, hja, a műsoridő - befejezésekor olyan érzésem volt, hogy a filmről magáról egy szó nem hangzott el. Egyébként is ... sose értettem, miért kell egy alkotást élveboncolni...??  Egyszóval, olyan "nem mindegy, hogy a hülye okoskodik, vagy az okos hülyéskedik" ízű volt ez az egész.  A sztereotip balkánozásra meg alapjáratban is ugrok, így vagyok kódolva :)

 • 2009.03.01 18:16:27Letícia

  Köszi VilágosKékHarisnya! Szerinted miről szól akkor, ha nem a Balkánról? Jancsót nem szeretem, így nekem az a poén tetszett...:)

 • 2009.03.01 18:25:28VilágosKékHarisnya

  Huhh... azt hiszem, jó sok közhelyet fogok írni, mert veszélyes talajra tévedtünk :)  Sztem ez a film az életről, az élet szeretetéről, a szeretetről, önmagunk kereséséről és elvesztéséről, szerelemről, halálról, az ehhez való viszonyról, az ember kicsiségéről, gyarlóságáról és nagyságáról egy olyan, társadalomtól elzárt külön világban, ahol nem érvényesülnek annak törvényei.

 • 2009.03.01 18:44:38Letícia

  Nem közhely ez, hanem tényleg így van.

 • 2009.03.01 18:49:18VilágosKékHarisnya

  Azért kezdtem így a mondókámat, mert hiszek abban, hogy "mindenki magát mondja". :)

  Az meg már úgy veszélyes, mindenfajta extrovertáltságom ellenére :)

 • 2009.03.01 18:50:42Letícia

  Bennem is van Balkánból egynegyed...:)Én a tegnapi beszélgetésből azt vettem le, hogy akik ott voltak tegnap, azoknak is szívügyük ez a téma, olyan áhítattal méltatták ezt a korszak alkotó filmet. nem is hittem volna, milyen nagy kötődésünk is van hozzá.

 • 2009.03.01 18:53:16Letícia

  Jaj, korszakalkotó, és a . helyett , a "nem is hittem volna" előtt:(. Bocs!

 • 2009.03.01 19:00:05VilágosKékHarisnya

  Engem viszont arról győzött meg, hogy az embereknek halványlila dunsztjuk nincs "a Balkánról", a hiányos tudást és a tapasztalatlanságot próbálják történelmi tényekkel(??) helyettesíteni, politikát belevinni (jó magyar szokás szerint) meg elmézni, bölcselkedni, jó nagy okosságokat mondani.  Meg arról, hogy igaza volt az irodalomtanáromnak, aki azt mondta, hogy hüjjeség elemezni bármit is :)

 • 2009.03.01 19:03:42Letícia

  Értem. Mondjuk a nekem az összes (2db) irodalomtanárom "hüje" volt, mert mindent elemeztetett, azért én erre az alapigazságra magam jöttem rá...:)

 • 2009.03.01 19:15:53VilágosKékHarisnya

  nnnna... kivágtam az 65878845. szalvétaárvácskát is, megyek vasárnapestézni :)  Köszönöm az eszmecserét, szép estét mindenkinek! • 2009.03.01 19:17:10Letícia

  :) Köszönöm én is!:) Szép estét!:)

 • 2009.03.01 20:15:51Prinzessin Erbsen

  bolletje

  igazad van, nekem apám is mindig azt mondta, hogy inkább szalonnát, mint párizsit, mert azt legalább látja hogy milyen,  én is szivesebben eszek olyan amiről látom, hogy miből készült  a férjem egyetemista korában dolgozott a szegedi lecsó műveknél, és van sejtése miből készült a májkrém, amit a macskák miatt mindig tartok otthon - erre mindig előkerülnek valahogy - lehet hogy egeret is tesznek bele?  ellenben egy natur borjúmáj: az igen  A vetéshez:  itt végre sikerült medvehagyma magokat vennem, otthon már próbálkoztam áttelepíteni, mert a Bakony meg a Mecsek tele van vele, de nem sikerült - igaz, csak nyáron imerem fel, pedig ősszel kellene kiási a hagymákat  Amúgy meg sznob vagyok, mert ami ma még sznobság, az holnap már napi gyakrolat.  Mindenki szereti a gazdagokat majmolni: ezt hívják divatnak.

 • 2009.03.01 20:21:57Prinzessin Erbsen

  a koleszos kajához:  a fiam nagy tejbegriz majszter volt a koleszban, az egyik társa azonban hianyolta a tejbegrízből a "gombócokat".  ezek szerint vannak olyan mamák akik nem tudnak megfőzni egy csomó mentes tejbegrízt, és az a gyerek aki ezt szokta meg, annak ez lett az etalon

 • 2009.03.01 22:00:36Macaroon

  Kukucs,

  Igen, palántát fogok venni és azt kiültetni, de most beletettem egy zacskó magot egy cserépbe, van alja is meg vettem bele földet estébé, mert be vagyok izgulva kertészkedésileg. Ami érdekes, engem a virágok nem hatnak meg, csak amit meg lehet enni és lévén, hogy teljesen városi prolijány vagyok az első lépések kicsit furcsán sikerülnek:-) Az OBI-ban (amit reklámoznak a kis sárga emberkék segítenek, apjuk kaszát -nem mellesleg az ufót alakító srác az egyik legjobb barátom- sehol egy nyomorult eladó soha) két kisöreget kérdeztem meg a magoknál ők mondták áprilisban ballagjak ki a kispesti piacra és ott kapok palántát. Hány palátát vegyek, hogy kettőnknek szezonban végig legyen para? Azt már tudom, hogy milyen távol kell ültetni őket...

  Cigányok ideje után a Briget Jones-t nosztalgiáztam be...baszki, eltelt azóta majd' 9 év...pfűűűűűűűűűűűű.

  M.

  ps.: látta valaki a Cseresznyevirágzást? Na én azon bőgtem nemrégiben szarrá magam...VHK te szerintem min. egy napig nem térnél magadhoz:-) Hja, ma kivettük a motorokat...mentem egy kört remegő térdekkel...mindig nagyon fura ilyenkor...de kurva jó! :-)

 • 2009.03.01 22:19:55QWERT

  a koleszkajak borzalmasak. persze akkor jonak tunik (jobb hijan), de par ev tavlatabol azert megvilagosodik az ember.  amugy mai napig elcsodalkozok rajta, h majdnem nulla forintbol miket kepesek voltunk megenni.  persze ha nem ittuk volna el a penzt...

 • 2009.03.01 22:27:39Macaroon

  QWERT: azt gondolom, hogy ez is az emberek félretájékoztatása miatt van csak, hogy azt hisszük olcsón nem lehet egészségeset enni, hozzáteszem minimális befektetéssel. Volt már róla szó: idényzöldség -> főzelék -> bundászsömle. Kb. bármikor megeszem. És sok sok más olcsó, de jó megoldás. (napok óta grízes tésztát kívánok:-)

 • 2009.03.01 22:30:41Macaroon

  Jajj és jajj jajj de emlegettelek titeket mikor ez a hazug tetű tévé a Tescoban vásároltat be két háziasszonyt és kihozzák, hogy a magyar drágább...de megverném aki megcsinálta és adásba tette azt a riportot. Ha lesz érkezésem holnap írok is nekik, hogy a harmadik versenyzőt legközelebb ugyan küldjék már ki akár a legdrágább piacra, no persze nem holland primőrért...elönt a méreg ha ilyet látok, hogy a magyar tej meg az olaszoknak mi (én nem) meg vesszük az olcsó lengyelt ami tiszta 22-es csapdája, meg a tojás Milo-val, az meg van nektek is? Mindenki részesedik bakker. Tényleg kezd a helyzet kissé hellerivé válni...

 • 2009.03.01 22:31:46QWERT

  tudom, hogy lehet enni olcson normalisat.

  de ugye koliban a konyhafelszereles nincs a topon, meg alapanyagokban is hianya van egy atlagos kolisnak... (liszt, só, gríz, stb)

  ezert maradt a kifott teszte virslikarikaval, neha tejfollel leontve. meg a tescos kinai csiposleves kefirrel zsomlevel.

  valamint melegszenya, amibe minden bele lehetett rakni.

  ha meg jott osztondij, akkor pizzarendeles:)

 • 2009.03.01 23:10:00bolletje

  Macaroon, Milo a kedvenc séfem :DD

 • 2009.03.01 23:14:17bolletje

  A holland paradicsom nagyon rossz, nem véletlenül hívják a németek Wasserbombe-nek...

 • 2009.03.02 00:34:13VilágosKékHarisnya

  Nem, Macaroon,  a Cseresznyevirágzást vastagon leszarom, már elnézést.  Ebben a pillanatban csak arra tudok gondolni, hogy mit éltem ma át.... és milyen faszán belémnevelték, hogy tartsam magam.  Kifizettünk egy számunkra súlyos összeget, éljen, Hókelfélke (szgk)) itthon van, éljen víkend, együtt vagyunk....

  Ehhez képest lerohadunk kb. 4 utcányira, unokatesó férje elvontat minket Férj munkahelyére, hogy holnap reggel csak 400 métert kelljen megtenni.... sokk, idegeskedés...telefonok, apu felajánlja az autót "gyerek, menj, gyönyörű az idő, ne rontsa el a kedved, majd lesz valahogy.." pakoljuk át a sok szart "Háni, a sárga tatyót is, abban a függöny, tudod, megígértem a Krisztának" és akkor unokatesó férje megjegyzi, hogy "rátok jár a rúd mostanában" de nem ugrasz a torkának, hanem visszanyeled a bőgést és aszondod, ja, de semmi gond, megvagyunk és nagyon kösz hogy itt vagy és akkor meghallod azt a bizonyost áááááát, megfordulsz, látod, hogy Férj összegörnyed, aztán össze is esik, rohansz, minden csupa vér, mert belefejelt a csomagtartó szélébe, perzse, mert ő is kva ideges........ mert mostanában valahogy semmi nem jön össze...  Aztán most itt ülsz, láncdohányzol....... igen, te, egy jógaegyesület elnöke... 14 öltés, nem hölgyem, nem lehet "ragasztani" és "ugyan drága, maga egy erős és intelligens nő, mit szólna az Ilona, ha látná (a faszomat érdekel...) nincs semmi baj..." ja, nincs..... csak olyan kibaszottul elegem van már abból, hogy "nincs semmi baj" meg hogy "ilyen mással is előfordul".  Majd holnap.

  Addig még van fél doboz cigim.

 • 2009.03.02 09:26:04Macaroon

  Édes aranyos VHK:-)

  Most mondjam, hogy ismerem az érzést? Addig örülj míg "csak" láncdohányzol, mert én lánc-ittam és lánc nem lehet ideírni mit csináltam 3-4 évvel ezelőtt amikor kibasztak egy melóhelyről. Akkor fogadtam meg, hogy nem nem nem soha többé nem kerülök olyan állapotba. Én tudom, hogy ez nem vigasztal, de érdemes rágondolni, hogy mások is vannak iszonyat szarban néha, most én csak azért nem vagyok annyira kiakadva, mert időben észbe kaptam és nem hagyom magam.

  Kitartás tör előre a hadsereg meg ilyenek!

  M.

  ps.: ma két liternyi céklalé van előttem, rostostul mindenestül...vár rám egy halom mosatlan, egy vagon zabpelyhes keksz kisütése (hogy ne a cukros szart vegyem meg a bótban) és egy zöldborsó leves...mondja valaki, hogy unatkozik aki otthon van!!! tisztára elferdül ez a világ, énnekem nem kő karrier, de legalábbis nem a véletlen szakmámban...báh)

 • 2009.03.02 09:55:32csutkababa

  Macaroon

  Elárulod a zabpelyhes keksz receptjét?

 • 2009.03.02 10:11:23Prinzessin Erbsen

  Lányok, amikor olvaslak benneteket mindig megnyugtat, hogy nem csak én vagyok ilyen hülye lúzer, megesik ez mással is, a lényeg hogy nem vagyok egyedül.  Bár én már kifelé mászok a gödörből, mert már nem volt lejjebb, de ne féjetek nektek is sikerülni fog, hamarabb mint hinnétek, jókat fogtok nvetni rajta.

 • 2009.03.02 10:31:08VilágosKékHarisnya

  "mondja valaki, hogy unatkozik aki otthon van!!!"

  ja, én pl. egész reggel hánytam a cigitől :D  Nem is az a baj, hogy nemtom kezelni ezt az időszakot, hanem az, hogy hülyére gondolkodom magam és nemtom leállítani a fejemben a kereplőt.  Bazz, olyan büdös van benn, mint egy kocsmában....

 • 2009.03.02 10:32:13Macaroon

  csutkababa,

  www.nosalty.hu/?q=node/1730

  Én nagyon szeretem ezt az oldalt és ez a kekszrecept is bejött.

  M.

 • 2009.03.02 10:35:56Macaroon

  VHK jó reggelt!

  Én mindig arra jutok, hogy átlagos agyi képességekkel lehet sokkal többre viszem! (nem beképzeltség, csak számok, túl sokat jár nekem is az agyam PLUSZ még hiperérzékeny is vagyok a kettő együtt meg pont világkatasztrófa, de legalábbis úgy élem meg)

  Ha nem variálok már régen lenne egy kis varrodám esetleg egy-két alkalmazottal. Nem vergődnék kiakasztó menedzserekkel hazugságtengerben megjátszásban broáf.

  M.

 • 2009.03.02 10:36:04vasszűz

  Szerintem sokan kezdik "koleszos kaja" szinten a főzést, én is használtam régebben húsleveskockát alaplé helyett, vegetát, Tescóban vettük a húst (ott a legrosszabb, szerintem) és habfixálót. És egyszer panírmorzsát is, de azt tényleg csak egyszer (azóta ez számomra értelmezhetetlen kategória)! Pedig anyám nagyon igényes konyhát vezet.

  Aztán szépen lassan elhagyogattam, ahogy egyre inkább központba került a főzés, és egyre inkább olvasgattam utána a dolgoknak, és magamtól is megtapasztaltam, hogy mi a megfelelőbb.

  Szerintem sokan járják be ezt az utat, kevesen jönnek világra fakanállal a kezükben.

 • 2009.03.02 10:43:02csutkababa

  Macaroon

  Köszi!

 • 2009.03.02 10:47:28VilágosKékHarisnya

  Macaroon,  nekem az agyi képességeimmel az a bajom, hogy mindent elképzelek, lejátszok fejben és mindennek az ellenkezőjét is.

  Mi lett volna ha, ill. mi lesz ha. Keresem az összefüggéseket (nem találom), próbálok ok-okozatot felfedezni (nemtok), és ez baromira kifáraszt. Asszem, ez energiám 90%-át ez viszi el.

  Ha nem gondolkozom, egész jó minden :)  vasszűz,

  egyszer én is hoztam haza panírmorzsát. Flancosat, szezámmaggal.

  Na ezt követte egy féléves, vérre menő küzdelem az élelmiszermolyokkal. Azt hittem, beleőszülök, csatákat nyertek ugyan, de a háborút én!

 • 2009.03.02 11:10:18bolletje

  Lányok, szorítok nektek, hogy mihamarabb rendeződjenek a dolgaitok!

 • 2009.03.02 11:36:23Macaroon

  Panírmorzsa:-) Néhanapján ha (évben egyszer) használnám akkor tutter, hogy szétrohadva fekszik valahol egy a fiók alján, vagy tökre már nyúlnék érte, hogy persze, hogy nincs itthon. Amúgy hetek óta borjúbécsit is fantáziálok, maholnap mék a piacra (sajnos mostmár kettőre, mert az egyiken a kutyakaja a másikon a mikaja beszerzése folyik) és ha találok rendes borjúkarajt a fiúknál akkor lesz bécsi mindenféleképpen:-) Krumplisalátával:-)

 • 2009.03.02 11:37:52Berix

  Anna, erről eszembe jutott milyen régen volt az asztalunkon máj, pedig nagy kedvenc:)

 • 2009.03.02 20:42:04Prinzessin Erbsen

  A zsemle morzsát a Mikszáth regényekben úgy állítják elő, hogy száraz kenyeret reszelnek (Különös házzasság, Szökevények).  Én húsdralón szoktam lereszelni, lehetőleg zsemlét, de előtte kicsit megpirítani, de ha nem kell sok a reszelő is nagyon jó.

 • 2009.03.03 08:57:47VilágosKékHarisnya

  Jó reggelt!  Mi is zsemléből csináljuk, a nyikorgós darálón, amivel a kekszet is szoktuk.  Kocsika kész, szervíz állítása szerint "nem volt semmi baja" (hö.. akkor mér nem ment??)elnézést kértek és egy fityinget sem kellett fizetnünk. Ahhoz képest, hogy semmi baja nem volt, hat órán keresztül dolgozott rajta két szaki. Nem gondolok bele, milyen, mikor van valami baja.  Eltelt egy hét a diéta megkezdése óta: két kilóval vagyok több, mint mikor elkezdtem.

  (aki röhögött, ahhoz nem szólok többet!!!!)

 • 2009.03.03 09:29:22VilágosKékHarisnya

  Prinzessin Erbsen!  Isten éltessen :)  www.youtube.com/watch?v=a5I7VIZRJiA&feature=related

 • 2009.03.03 10:57:54Macaroon

  VHK: fogyáshoz enni kell, hiába no:-) Felejtsük el az összes diétát. Nálam nagyobb a gond, két hete mióta itthon tengődöm nem futottam, nem csináltam semmit a kutyasétáltatáson kívül:-(((

 • 2009.03.03 14:43:59VilágosKékHarisnya

  Kidobtam a mérleget.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta