OFFLINE

Káposztából készít ruhát a kanadai designer

2009. február 21., szombat 13:00

Nicole Dextras kanadai művész nem akar pénzhez jutni ötletes ruháiból, de mostanra akkora lett a sikerük, hogy hamarosan az is elképzelhető, hogy a növényestélyijét meg lehet majd rendelni.

„Leginkább a környéken elterjedt növényeket használom. Sok levélre és virágra van szükségem, úgyhogy olyan növényeket keresek, amelyekből legalább százat tudok találni. A legnagyobb kihívás elég természetes alapanyagot találni a városban” – mesélte a Metronak a vancouveri művész.

Nézzen növényeket!

Dextras először a saját kertjében levágott levelekből dolgozott, de ezt a méretet hamar kinőtte, úgyhogy szerződést kötött egy kertészettel, hogy megkapja a levágott leveleket és egyéb növényi összetevőket. A ruhákat lehet hordani, bár a művész szerint inkább csak egy-egy különleges estére alkalmasak. Nagyjából két három hét elkészíteni a ruhát, aminek a tartását ágak adják meg, amikre aztán rákerülnek a különféle levelek, virágok. Az egészet meg tüskékkel tartja össze, tehát csak a természetben előforduló dolgokkal dolgozik.

„A koncepció az értékesítés ellen szól, de a környezetvédelmi megnyilatkozásokban lehet jövőjük” – nyilatkozta a művész, de nem pontosított, hogy akkor a megrendelt ruhákért kell-e valamit fizetni.

A művész ruháit eddig különféle kiállításokon mutatták be.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.02.21 17:22:44Sunil

  Határtalan az emberi hülyeség :D  Mintha magát Földanyát és Földapát(van ilyen???)

  látnám :D

 • 2009.02.21 18:16:09Semese

  Hát gratulálok a kedves művésznek. Feltalálta a spanyol viaszt. Nem ő az első, aki ilyen egy-két nap után használhatatlan növény ruhákat készít. Egyébként meg ehhez miért lehet kommentelni, a kamionosok és kurvák bulihoz miért nem? Ott voltam, nem jutottam be, de nagyon mókás volt a sok beöltözött enyhén vagy közepesen illuminált ember :)

 • 2009.02.21 21:29:22lhc

  végre egy eredeti ötlet • 2009.02.22 15:38:56LongJohnHolmes

  Kecskepásztoroknak van kedvezmény?

  Hiszen nekik ez munkaruha is lehet.  ludasmatyionline.blogspot.com/

 • 2009.02.22 21:06:45Kísérletinyúl

  nekem ez nagyon tetszik,klassz hobbi

  viszont baromi kényelmetlen lehet és a kelkáposzta ruhához valószínűleg nem kell parfüm sem ;-))

 • 2009.02.23 15:19:28Attilajukkaja

  Szepek,...kar, hogy nem lehet oket hordani. De emlekeztetnek a Paradicsom-i viseletre :o)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta