Káposztából készít ruhát a kanadai designer

Nicole Dextras kanadai művész nem akar pénzhez jutni ötletes ruháiból, de mostanra akkora lett a sikerük, hogy hamarosan az is elképzelhető, hogy a növényestélyijét meg lehet majd rendelni.

„Leginkább a környéken elterjedt növényeket használom. Sok levélre és virágra van szükségem, úgyhogy olyan növényeket keresek, amelyekből legalább százat tudok találni. A legnagyobb kihívás elég természetes alapanyagot találni a városban” – mesélte a Metronak a vancouveri művész.

Nézzen növényeket!

Dextras először a saját kertjében levágott levelekből dolgozott, de ezt a méretet hamar kinőtte, úgyhogy szerződést kötött egy kertészettel, hogy megkapja a levágott leveleket és egyéb növényi összetevőket. A ruhákat lehet hordani, bár a művész szerint inkább csak egy-egy különleges estére alkalmasak. Nagyjából két három hét elkészíteni a ruhát, aminek a tartását ágak adják meg, amikre aztán rákerülnek a különféle levelek, virágok. Az egészet meg tüskékkel tartja össze, tehát csak a természetben előforduló dolgokkal dolgozik.

„A koncepció az értékesítés ellen szól, de a környezetvédelmi megnyilatkozásokban lehet jövőjük” – nyilatkozta a művész, de nem pontosított, hogy akkor a megrendelt ruhákért kell-e valamit fizetni.

A művész ruháit eddig különféle kiállításokon mutatták be.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek