OFFLINE

Kész a kocsim! Kész a torta! Kész vagyok!

2009. február 19., csütörtök 13:00

A harmadik bekezdésben van maga a torta, de amíg itten a fővezír is bukik a kocsikra, csak nem fog orrbavágni a tejvajra néha betolató kockám miatt. Írtam már autósblogra is ételekről.

Szóval az úgy volt, hogy a rozsdás és huszonéves Volvóm karácsonyra megújul és kap tortát. Amúgy etanolképes, tehát az alkoholt még elbírná, de a dolog nyilván jelképes, mielőtt jönnének a gyerekes kommentek.

Mint az köztudott, egy huszonéves gép tartogat meglepetéseket, ahogy ennek is hiányzott a bal hátulja a kopott festék alatt. Így elhúzódott a karibi fekete torta, azt csakis az új autóhoz süthettem meg. A gyümölcsök három hónapig áztak, addig voltunk autó nélkül, amit mellesleg simán ki lehet bírni, -10-ben is vidáman simán bringáztam a dolgomra. Jó, ha végleg megszokom, mert a felújított kocsi télen nem nagyon fog kijárni az utcára. Kezdődik a veteránfétisizmus, de majd ha kialakult, mesélek róla, milyen az, amikor egy hagyományos használati értékkel nem rendelkező gépjármű diktál. Mellesleg, vasárnap leesett, a tankot február 14-én hoztuk el a műhelyből, mert akkor értünk rá, így szerintem akaratlanul taroltunk a valaha felvillantott legütőképesebb valentinnapi örömök között. Pedig pasistul tiszta szívből szarunk a valentinnapra.

Itt még a műhelyben, hogy csillog...

Harmadik bekezdés!!! Tehát van a fél kiló összerumozott aszalt gyümölcs, részletek itt, az első részben. Ezt szétturmixolom, majd jól összedolgozom tíz deka vajjal, tizenöt deka barnacukorral, kiskanál fahéjjal, mokkáskanál őrölt szegfűszeggel, amarettóval és egy zacskó vaníliás cukorral. Adok neki három felvert tojást és tizenöt deka lisztet. Jól elkeverem, és 150 fokom sütöm egy órát. Ha nem vesszük figyelembe az akár egy éves áztatást, vérbeli villámédesség. A hatás döbbenetes, ki káromkodva, ki sóhajtozva, ki szótlanul vette tudomásul a rátámadó ízeket. Nem hétköznapi édesség, de alkalmat mindig lehet találni, például egy jó kis restaurálás? Mellesleg maradt egy adag beáztatott aszalt gyümölcsöm. Alkalom kéne, már van tippem is. De az ember elzárkózik még egy mihaszna autótól…

Volvo logó természetesen opcionális... én pedig most lemegyek kutyát simogatni a mélygarázsba.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.02.20 11:42:10Macaroon

  _bocs, gerezd_hát persze_

 • 2009.02.20 15:09:23VilágosKékHarisnya

  Macaroonnak, soxeretettel:  1. Bort soha ne igyál éhgyomorra.  2. Borivás előtt ne egyél édes ételeket.  3. Mindig légy figyelemmel az egyes borfajták hőmérsékletére.  4. Bort mindig megfontoltan, lassan igyál.  5. Apró kortyokban élvezd a bor zamatát.  6. Nemes borokat mindig tisztán igyál, soha ne keverd vízzel.  7. Tarts mértéket a borivásban.  8. Jobban ízlik a bor, ha eszel valami "hozzá illőt".  9. Szeresd a bort, de légy erősebb nála!  10. Bármikor, mielőtt bort iszol, egy pillanatra gondolj mindig arra, hogy mennyi fáradságos, verejtékes munka van egy pohárnyi nedűben.  :))

 • 2009.02.20 15:11:16VilágosKékHarisnya

  A sufnikulcsot azonnal visszakérni, ha nem megy szép szóval, ráuszítani a szobavérkutyát!  (ha még egyetlen egy adagot kimosok ma, üssetek meg...)

 • 2009.02.20 15:13:28VilágosKékHarisnya

  a lényeg meg lemaradt.... :)  www.youtube.com/watch?v=iM41PsJno1A  :)

 • 2009.02.20 17:06:40Macaroon

  Nos,

  1. mivel ma csak reggeliztem ez már megdőlt

  2. dehogy eszem, mindig utána pár órával esik le a vércukrom:-)

  3. hideg chardonnay-vel kezdtem

  4. ugrott, mert megittam egy pohárral egy húzásra:-)

  5. a harmadik pohárnál kipróbálom

  6. eszemben sincs keverni

  7. mára nem ígérem

  8. már kitettem a sajtot házipirítóskenyérrel

  9. eldöntöm mikor vagyok erősebb és mikor gyengébb, ma egy olyan 1,5 üvegre szavazok:-)

  10. mélyen belegondoltam, egészségemre!  :o)))  Amúgy: lőttem 4 nyúlcombot még filózom, hogy (már az írás közben is folyik a nyálam) nyúlpaprikás vagy csak egyszerűen lesütött hagymás comb legyen...kimireszavaz? :-)))

 • 2009.02.20 17:07:14Macaroon

  -val

 • 2009.02.20 17:09:49silberstein

  Üdv VHK, "munkát, ne állást", így írtam, és így is értem - az alkalmazotti lét hamis biztonsága helyett érdemes megpróbálni az önállósodást, ha erre van lehetőség és mód - biztos vagyok abban, hogy megállnád a helyed, Macaroon szintén.

 • 2009.02.20 17:11:01silberstein

  Paprikás :) bár épp a héten láttam Jamie Oliver vidéki konyhás műsorában egy remek nyulas kaját, talán nyúl essex-i módra?

 • 2009.02.20 17:12:55silberstein

  Íme a rántott nyúl, essex-i módra (angolul) - előbb megfőzte, majd kirántotta...  Try Jamie's Essex Fried Rabbit:-  E.F.R. Essex Fried Rabbit

  Jamie at Home P277  Serves 2  Olive oil

  1 wild rabbit,jointed into shoulders,legs and the saddle cut in half, washed and patted dry

  1 bulb of garlic cut in half horizontally

  4 sprigs of rosemary

  200ml white wine

  200ml of chicken or veg stock

  a few slices of stale white bread

  2 big handfuls of grated parmesan

  plain flour for dusting

  3 large eggs (organic/free range

  a few sprigs of thyme, leaves picked

  vegetable oil

  1 lemon, halved  Heat a glug of olive oil in a saucepan big enough to hold the rabbit in one layer, add salt & pepper & garlic, 2 sprigs of rosemary, the wine and the stock.  Put a lid on the pan and simmer for gently 45 mins - 1hour, check after 30mins and add more stock if needed (to cover the rabbit).You will know when it is done as the meat should just fall off the bone. Allow to cool down.  While the rabbit is cooking whiz the bread up to make fine bread crumbs with half the grated parmesan.  In three shallow bowls or plates, sift some flour onto one and season it, put the beaten eggs in another and the bread crumb mix on the third.  When the rabbit is cool enough to handle pat dry and toss in flour with the garlic clove, dust off any excess flour and put in to the beaten eggs, then onto the bread crumb mix. Sprinkle with thyme leaves and remaining Parmesan, then roll and pat mix onto rabbit pieces. Put them on a tray and leave in fridge until ready to fry.  Heat up vegetable oil to 180c in a deep pan or deep fat fryer and add the rabbit pieces and garlic a couple at a time, cooking for 3-5 mins until beautifully golden brown and crisp. Take out and drain well on kitchen paper. for last 20 seconds, drop in remaining rosemary sprigs to crisp.  Dust with a little sea salt, squeeze the garlic out of its skin into a bowl, serve with rabbit, crispy rosemary and lemon halves.  (Narrative slightly shortened to save typing.)

 • 2009.02.20 17:23:08VilágosKékHarisnya

  Hahó,  (ha vasalni is akarnék ma még, akkor is üssetek meg....)  Mac, nyúl vadász módra.

  Recept lényege: pár perc elősütés után csomó mindennel (répa, alma, hagyma, foki, gomba stb. ami van otthon) megsütöd. (Persze betekergeted ill. beletűzdeled a szalonnát)Borral öntözgeted. Mikor kész, a fele zöldséget kiszeded, szépen elrendezgeted és melegen tartod, a nyúlt szintén. A maradékot összeturmix, elkevered barnamártással, nyakon öntöd a nyúlt. Áfonyalekvár, hami. (knédli esetleg)  Én ma lencsepürét csináltam fasírozottal, jóccaka.  silber,

  hja, önállósodás. Kösz, megvolt, Viccországban többet nem kérek belőle.

  Annyira akartam valami éterit.

  Pl. hogy találjuk meg azt a munkát, amit ingyen is végeznénk és akkor rájövünk, hogy erre születtünk és ez a hivatásunk és kék az ég meg zöld a fű és a barikák bégetnek.  Találtam egy tök jó állást amúgy. Libatelepi gondozónő.

  Asszem, pályázok.

 • 2009.02.20 17:24:50Macaroon

  silberstein: szeretlek!!! :o))) nagyon ebben az irányban gondolkodom. Válság ide, vagy oda. Mivel nincs karrier álmom, nem akarok negyven akárhány évesen közép vagy felsővezető lenni, ezért ez az egy út ami járhatónak tűnik számomra. És hát igen, attól tartok negyvenakárhány évesen már sehova nem vesznek fel, olyan pozícióba mint most, szóval ezért is. Már olvasom is a nyulat.

 • 2009.02.20 17:25:56VilágosKékHarisnya

  Ha valakinek egyébként nyúlra igénye van, írjon bátran, a szomszédság és a baráti kör már nem áll velem szóba ezügyben. :D • 2009.02.20 17:28:39VilágosKékHarisnya

  Milyen negyven?

  Múltkor még harmincegynehány éves beelesdézett szingli csaj voltál, aki egy balatonparti barátnős biciklitúra közben találtál egy pulykát, és miután kibáboztátok magatokat, bicóval csináltad meg a balatonátúszást.

  Nem???

 • 2009.02.20 17:31:49Macaroon

  VHK: nekem Szentestére sikerült a vöröslencséből pürét készítenem (a sok bor:-) de isteni finom lett, kacsacomb mellé nyomtuk:-) Én simán piában gondolkodom, itt kőbányán komolyan egy! utcasarkon belül megél két kocsma, egy extra kocsma (csapolt sör izéhozé fiataloknak) meg egy kisközért...szóval vmi kávézó, piázó, sakkasztal ilyesmi.

 • 2009.02.20 18:02:12Péter Anna

  Hú, múlt héten kaptam anyutól egy nyulat, gőzöm nem volt mit kezdjek vele, majd innen válogatok. :)

  holnap ad egy gyöngyit, apám meg egy őzcombot, azokkal is kell majd kezdeni valamit, gyöngyös megy a levesbe, de az őz...  és a melóra visszatérve: a saját vállalkozás mindent visz, és hosszú távon jól fizet. Ingyen azért nem csinálnám :D

 • 2009.02.20 18:20:06VilágosKékHarisnya

  A gyöngytyúk és a fácán levesként mindent visz.  Őzcombot még nem csináltam, de jobb ötlet híján én megcsinálnám úgy, mint az "olaszok" a húsvéti báránycombot.  Most komolyan csak én vagyok ilyen gyáva nyúl?

  Kéccé vállalkoztam életemben.

  Az első nagyon bejött.

  A másodikba belebuktam.

  Most meg nem merek.

  Teljesen elvesztettem a hitemet vagy mit. De az is bebizonyosodott, hogy a langyos állóvízben megőrülök.

  Ötletem van, pénzem nincs, van egy nem működő káefté a hátam mögött.

  Amit igazán csinálni szeretnék, ahhoz meg nem sok esélyem van.

  JAAAAAAAAJ könyörgöm, üssön le valaki ma (is) :D

 • 2009.02.20 18:38:53Bajszos Póni

  Vadas nyulhusival, zsemlegomboccal. hmmm de finom. kár hogy nyuszikon alig van hus :(  gyöngytyuklevesbe ez magátol értetödik.  Vadhusokat nem szeretem, de valószinüleg csinálnék valami párolt/sült hust belöle köritésnek krokettel és áfonyalekvárral.

  vagy sima vörösboros pörkölt, krumplival, savanyu uborkával :)

 • 2009.02.20 18:46:42VilágosKékHarisnya

  "kár hogy nyuszikon alig van hus :("  Hja, nem az első lábát meg a hátát köll venni.... :DDDD  Juteszembe, nyúlpástétom....... mmmmmmmmmm....

  egy nyúlból okés, marad a barátoknak is, akik holnapután jönnek, mert semmi baja nem lesz a hűtőben.

 • 2009.02.20 18:50:33VilágosKékHarisnya

  Ok, ma sok(k) vagyok, de Férj valahonnan megszerezte - természetesen legálisan - a U2 március 2-án megjelenő albumát és most harmadszor kell áhitatos csendben végighallgatnom, most épp egy tipikus ír nyavalygás megy, de én alázatos és zeneszerető feleség vagyok, és nem jegyzem meg, hogy ez a lemez úgy szar, ahogy van.

  Bonoék öregszenek, basszameg.

 • 2009.02.20 19:11:21silberstein

  VKH, mi lenne az, amit igazán szeretnél?

  Macaroon, én is kávézós terveket dédelgettem :) van komplett üzleti tervem, kész az étlap, aztán a szívemcsücske helyiséget kiadták :( thetát most B, C,... Zs terveket kell előrántani.  Barátnőmék a válság elől az agráriumba menekülnek. Vettek birkanyájat és mangalicákat (ugyanitt húsvéti bárányok eladók!). Szóval a libagondozás nem is rossz ötlet, de inkább a sajátjaidat nevelgesd :)

 • 2009.02.20 19:13:30silberstein

  Kiadhatnánk közös recept + anekdota-gyűjteményt, rajzos-illusztráltat. Naaa?

 • 2009.02.20 19:25:39Péter Anna

  VKH nyúlpástétom, az hogy, mert az uram a rántott csirkeszárnyon kívül nem szereti a csontosát...a nyúllal ezért vártam eddig.

  Bonóék régen megöregedtek, mostanában Guy Ritchie is :( Tarantino tarja magát.  A húsvéti bárányra idén is rámegyünk, de nálunk apám bármikor előhúz egyet a kalapból, bár a birkát jobb szeretem. Pörinek.

 • 2009.02.20 19:26:53VilágosKékHarisnya

  Most komolyan??

  Á, biztos kiröhögtök.... :D  Najó.  Elképzeléseim:  1.) kutyamenhely és kutyapanzió és kutyakórház a tanyánk melletti gazdátlan tanyán.

  Nem lebetonozott kennel meg két hét múlva elaltatás, hanem igazi kutty-maui, ahol mindenki jól érzi magát. Kutyavészhelyzetes kórház, Kárterdoki meg minden. Én vagyok a főnővér.  2.)Én, mint a büntetőjogtudományok doktora. Kutatok, előadásokat tartok. Fő kutatási területem a közösség elleni izgatás, a halálbüntetés és az életfogytiglan tartó szabvesztés büntetés. Annyira okos vagyok, hogy kosztümben alszom és a vibrátoromon is paragrafus jelek vannak.  3. Híres író vagyok. Fő témám: vidéki meg nem értett tehetség mindennapjai és a pokol hetedik bugyrából való felemelkedés. Ironikus, gunyoros írás, frappáns párbeszédekkel. Megismernek az utcán, nők sikoltoznak, ha meglátnak, Friderikusz Sándor meghív az új műsorába, Terézanyu a fasorba se nincs.  4.) Mentálhigiénés szakértő vagyok, fiatal felnőttek problémáival foglalkozom. Bagdy Emőke hozzám jár továbbképzésre. Megismernek az utcán, nők sikoltoznak, ha meglátnak. Friderikusz Sándor meghív az új műsorába, a tapasztalataimról könyvet írok, ami minden eladási rekordot megdönt. Minden egyetemre meghívnak tanítani.  5.) Meggyőzöm a mamát, és a 79796546465 hektár földön biogazdálkodást folytatok. A "Szép kertek" magazin, az "ökoházak" c. folyóirat és a "Sikeres nők" hetilap címlapján szerepelek (meg a kutya. A kutya ül, én gumicsizmában, ásóra támaszkodva állok és vigyorgok, mint akit b.szni visznek....) Mikor átveszem az Év biogazdálkodója díjat, egy olajzöld nyakbakötős estélyiruhában vagyok és azt mondom, hogy "köszönöm ezt a díjat a velvet tejben-vajban rovatának, Péter Annának, Macaroonnak és silbernek, akik lelket öntöttek belém, hogy ne csüggedjek...."

  Nahh. Hát kb. ezek azok :DDD • 2009.02.20 19:32:59VilágosKékHarisnya

  Tarantino...... nincs szó.  deazé.......

  Carmen Maura... Mujeres al borde de un ataque de nervios :DDD Volver....

  Ó, Almodóvar is... • 2009.02.20 19:36:45VilágosKékHarisnya

  Anna,  eddig nem dicsekedtem, de annyira szerencsés vagyok, mert a spanyoltanárnőm 12 évig élt Mexikóban :)

  Egészen enyhe "tájszólásom" van csak :DDDDDDD  Férj nemkevésszer csodáxik, sőt, magától kitalálta, hogy mit jelent a KE??????

  Még meg is gyanúsított, hogy én nem is tudok ám semmit. Hö, nemtom, ki tanította meg üvölteni a Valencia meccs alatt, hogy tárhétá ámárijjá! :DDDD

 • 2009.02.20 19:56:34silberstein

  Anna, a Rocknrolla sem győzött meg, hogy Ritchie-ban még vannak tartalékok?

  (nyúlpástétom eccerűen: nyúl akárhogyan készítve, csak utána le kell darálni, tejszínnel, tojássárgával, tetszőleges fűszerekkel elkeverni, pástétom/terrine formába benyomkodni, vízgőzben főzni. Ügyesek süthetik kenyértésztában is, akkor nem kell a vízgőz). De mehet az angolos pie-ba is, vagdalva.  VKH, nekem csak Friderikusz tűnik enyhe túlzásnak, a többi a realitás szilárd talaján áll. Külön-külön, és együttesen is :) az én FBI-os profilózós vs világutazós-fotózós-luxuséttermeket tesztelős-útikönyvírós álmaimhoz képest mindenképp.

 • 2009.02.20 19:58:45silberstein

  Almodovártól a Tűsarok, azzal a Luz Casal dallal - óóóóóóóó......

 • 2009.02.20 20:05:42VilágosKékHarisnya

  efbíáj profil???

  áááááá szóval minden este leülsz és megnézed a karakószörcsögi helyszínelőket????

  Nabazz... hát az én karrierálmaim akkor tényleg totál reálisak :DDDDD

  (jaj, nagyon röhögök.......... férj idétlenül néz, most már a Keane lemez szól, szintén legális forrásból persze, de már nem vagyok azon a szinten, hogy érdemi kritikát gyakoroljak............)

  A mai este egyetlen közös pontja vele, hogy az Ellen Barkin egy kvajó csaj. (Az ő főszereplésével lesz a Farkangyal c. film, de én megint büntetőjogi tanulmányokat olvasok, és ilyenkor nemvok beszámítható :DDD)  Egyébként jól tűri, hétszer voltam a Csillagban tanulmányúton. :DDD

 • 2009.02.20 20:29:26silberstein

  Naugye, csak a viszonyítási alap hiányzott :)  (az Oscar-átadást is szívesen közvetíteném)

 • 2009.02.20 20:45:37VilágosKékHarisnya

  Hát az az Albert Györgyinek is kvára bejött....  Namost, összegezzünk, mi van meg.

  Kapafőd (48346742856348 aranykorona), tanya, kutya, büntetőjogi elhivatottság. (kutyák által elkövetett közösség elleni izgatás?? :DDDD) Kutya, mint döOszkárgóztu....

  (háttérben Férj megőrült, Omega 1980 és ordítja, hogy "az arc nem a tiéd, csak őrzöd valakiét"... táncol is, de ez már 18+ :DDDD)  Eccé volt egy szerelmem, az küldött nekem egy smst, amiben az állt angolul kb. hogy "aggódom, olyan furcsa a világ mert minden rendben van" na ezt érzem most én :)  Silber, ez a kávézó jól hangzik egyébként, biztos van valami másik jó hely.

  (Macaroon sztem totáljó menedzser lenne, amíg nem futtok fel, biciklisfutár is lehetne, de ezt csak halkan mondom, mert agyonüt :DDD) • 2009.02.20 20:46:18Macaroon

  folyik a könnyem a

 • 2009.02.20 20:47:09Macaroon

  röhögéstől (ezt harmadszorra írtam le)

 • 2009.02.20 20:49:37Macaroon

  hehe szegény albert nemtudok írni dzsördzsi halottakról csak jót vagy semmit nek én láttam azt a közvetítést nagyon bejött

  ember politikát néz

  én megittam az üveg borom

  és most ke.re.sem a csokimusszt

  holvan?:-)

 • 2009.02.20 20:51:33Macaroon

  baszod vkk vagy hk vagy hogy folyik a könnyem a röhögéstől de utálllllom ezt a noteszbúkot:-)))

 • 2009.02.20 20:52:53Macaroon

  Ó! Én még abba a korosztályba tartozom aki első kézből kapta a Reservoir Dogs.t.  Könnyem beszél Mr. Black magának jól hangzó neve van:o)))

 • 2009.02.20 20:53:06Macaroon

  nnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

 • 2009.02.20 20:54:42Macaroon

  ja nem gondolod h nem gondoltam bringásfutárkodni

  de

  nem tudnék én annyit szívni:o)))

 • 2009.02.20 20:56:04Macaroon

  "látod drágám az éjszaka suttogó"  jajjj jajjj de kurva öreg vagyok  ezt mennyire de mennyire szeret/tem  "vigyél el ha indulnál"

 • 2009.02.20 20:59:35Macaroon

  Ja és hogy okos is legyek: most játszák azaz még párszor a Cseresznyevirágzást a Cinemaxon itt ott ekkor akkor, éve óta a legnagyobb filmélményem...mint anno Tim Burton Nagy hal-a vagy hogy kell ezt írni:-) Pasik hülyék. Ez a lényege:-)))

 • 2009.02.20 21:03:03Macaroon

  Tudom már miért írtam ennyit és mit akartam eredetileg: Ellen Barkint abban a filmben imádtam!!! amiben a Peta Wilson-al játszott oké zsékategóriás krimileszbihorror volt előkeresem csak a kedvetekért. Fontos: 10 évvel ezelőtt tetszett, de akkor nagyon:-)

 • 2009.02.20 21:04:51Macaroon

  Kb. mínusz két pontos, ne nézzetek le érte, akkor nagyon szerettem:

  www.imdb.com/title/tt0188055/

 • 2009.02.20 21:09:27VilágosKékHarisnya

  lófaszt.

  (elnézést)  akkor vagy öreg, ha erre már csápoltál :D

  www.youtube.com/watch?v=zraVg1KU_Ac  (jobb részegnek lenni, mint szegénynek....... hehhhe.... tán ideillik, nem? :DDDDD)

 • 2009.02.21 12:04:38jdgirl

  OFF: csajok egy jó (bevált, egyszerű banános süti recept, amiben ÉREZNI a banán ízét???

 • 2009.02.21 17:19:47Macaroon

  VHK tényleg!!!, az az lsds bringázás kimagasló élmény volt az életemben:o))) Sosem hullámzott még úgy a Balaton:-)))

  Este megyek a barátaimmal lőttem egy üveg vodkát:-))) Amúgy éjjel félálomban megszületett az ötlet: olyat fogok nyitni, mint az Árkád aljában a gyümölcssziget nevű, de gyümölcs nem lesz csak a levek...tehát egy ilyen gyümölcsléivó hely, de a saját számíze szerint gondoltam...ilyen innivalók lennének: gyömbéres citrom, csilis mézes répa-naracs, ötfűszeres almalé, kardamonos körte...

  NA JÓ LESZ? :o)))

  Mindez onnan jött, hogy kevéssé szeretem a gyümölcsöket inkább zöldséges vagyok és pár hete itthon nekiálltam turmixolni: a legutóbbi állt két répa, 1 alma, 1 banán, 2 narancs és 1 citrom levéből, édesítő ment bele és felöntöm a turmix tetejéig a pitlit vízzel...ennyi...folyadék, vitamin, gyümölcs minden megoldva. A narancsot csak hámozom és úgy ahogy van turmixolom bele például. Nagyon nagyon finom...és most a gyömbéres citromot fogom nemsokára kipróbálni...forgalmas belvárosi hely kellene kicsi, pár négyzetméter hotel közelében...és mindezt félálomban.

 • 2009.02.21 17:20:59Macaroon

  mármint félálomban találtam ki...értitek...

 • 2009.02.21 17:21:37Macaroon

  jdgirl: banánkenyér vagy csak simán fogj egy alapmuffin receptet és törj bele banánt...érezni fogod benne.

 • 2009.02.21 17:24:59Macaroon

  VHK: arra nem, de erre igen:-)))

  www.youtube.com/watch?v=ZhaHLoK3CF4&feature=related

 • 2009.02.21 22:14:01silberstein

  Hűha, ez a gyümölcsleves ötlet nagyon tuti! Törzsvendég lennék, lusta vagyok gyümölcsöt mosni, hámozni, szeletelni, turmixolni, de ha más megcsinálja nekem, pláne ilyen remek kombinációban, azért nagyon hálás tudok lenni. Mehetnek zöldségek is! Körül kellene nézni, nincs-e vmi EU-pályázat ilyen fejlesztésre. Egészséges életmód, elvégre.

 • 2009.02.21 23:21:41qwertzqw

  hehe  maffiozo.hu/rablas.php?rablo=rtzak

 • 2009.02.22 12:01:32Prinzessin Erbsen

  VilágosKékHarisnya  en is ketesze vallakoztam eddig

  1. volt egy tarskeresö irodam. megletem belöle

  2 regisegekkel piacoztam - nem volt semmi beküzdeni magamat a ciganyok köze az ecserire, de ment - sajnos tul sok lovet vettem ki a boltbol, a helyett hogy visszafogagattam volna.

  Ha normalizalodig a helyzet otton akkor meg lehet hogy bele fogok valamibe. - az embernek mar ne lehgyen fönöke 50 felett!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta