Digitális retikül vs okos laptop

Az autókon kívül nem gerjedek a gépekre, a jujdejópofa kütyükre pláne nem. Már négy éve ugyanaz a szigorúan funkcionális, használtan beszerzett Nokia a telefonom, nincs iPodom, és semmi másom se, aminek nem is tudok a létezéséről. A konzumidiótaságot egy huszonéves Volvóba forgatom, az nekem is tökmindegy, mennyibe van, értem én, hogy a matek nem működik a zsigeri vágyak közegében. Kinek a legújabb mobil, kinek a legöregebb kocsi kell, forintosítva mind megszívjuk a végén.

Munkaeszközeim viszont vannak bőven, amiket egy fennálló probléma megoldására vásárolok, nem vágyból. Ezeket csak a fokozott használat miatt kell rendszeresen lecserélni. Az első digitális fényképezőgépem mostanában haldoklik (jellemző, hogy az analóg húsz évesen is jól van), a második laptopom tavaly nyáron pusztult el.

Ezek munkaeszközök, ezért a pótlásuk szigorúan gyakorlati probléma, a cégem terhére mennek, szó sincs érzelmekről, presztizsről, menőségről, csak minőségről és ár-érték arányokról. Napi nyúzásra, cégautónak például már nem Volvót vennék. Erre nem vettem egy rózsaszín laptopot?

Nem a színe miatt, de amikor a megfelelő termékek között kellett dönteni, ezt kértem. Azért, mert hihi, rózsaszín. És mert ez a hihi ingyen volt. Így okos húzás a csicsázás, az azonos paraméterekkel rendelkező konkurenciát a hihi nyomta le. Mert nem volt más különbség.

Hát hihi, de azóta egyre vadabb és csicsásabb laptopok jönnek ki, most megjelent a HP egy súlyosan mintás fedelű és nagyon más koncepciójú minivel. Az "első digitális retikül" címen futtatott darab csinos, kár, hogy az alapterméket csak egy bordó lazúrral, két bazsarózsával, és némi marketinglószarral megdobva, de érintetlen műszaki tartalommal árulják, nem limitált példányszámban. Legalább raknának bele valami csajos extra funkciót, ami nincs a fekete tesóban, de nem, ez csak színesebb, szagosabb. És drágább.

A HP Mini 1000 Vivienne Tam Edition 699.9 dollárról indul, menő szerkót nélkülöző édestestvére, a HP Mini 1000 XP Edition 399.9-től. Durva, mi? 300 dolcsi az úgy 70 000 forint. Mit adnak ezért? Innen idézek.

  • Fejezd ki elképesztően kimunkált stílusod az egyedi Vivienne Tam designnal
  • Kapcsolódj a netre a világ első digitális retikülével
  • Csillapítsd stílus-éhségedet és maradj kapcsolatban a világ első dizájner mini PC-ével
    A többi tudást felsorolják XP-tesónál is.

Kétségtelenül gyönyörű az áru, de megéri? Piros vagy fekete? Király vagy kilences?

Árak és információk a hp.com-ról.

Oszd meg másokkal is!
Mustra