Serkentőszer-teszt a kávét unó álomkórosoknak

Elnehezedik a fejünk, lelassul a pulzusunk, egyre laposabbakat pislogunk, semmi másra nem bírunk gondolni, mint egy puha kispárnára, és már csak egy hajszál választ el minket attól, hogy hortyogva ráboruljunk a billentyűzetre... Halló! Ébresztő! Néha valóban hatalmas erőfeszítésbe kerül ébren maradni és koncentrálni egy-egy félelmetesen közelgő határidő szorításában. Atombiztos tippek következnek álomkór ellen.

Kávé. Az első finom. A második is. A harmadik már kevésbé. A negyediket pedig undorral eltoljuk magunktól. Tea. Fekete- és zöldteával érdemes próbálkozni, bár egy idő után itt is ráununk az ízre és muszáj lesz váltani. És valljuk be, a kávé és a tea igazából arra jó, hogy kicsit felébresszenek, de ha már ki se látunk a fejünkből, akkor egyikkel se megyünk sokra.

Általában ilyenkor jön el az a pont, amikor az ember elsétál a gyógyszertárba valami hatásos serkentőszerért. Ezekből is van egy halom, jó párat ki is próbálunk, mire megtaláljuk a számunkra megfelelő tanulódrogot. A Béres Guaravit nevű kék bogyójában például guarana és ginzeng található, naponta egyet kell benyelni belőle, cserébe pedig javul koncentrálóképességünk és szervezetünk vitalitása. Én tovább ásítoztam és nem tudtam túljutni a holtponton. A Naturland Reergin-je már jóval komolyabb bogyó, naponta akár négyet is bedobhatunk belőle, vígan végigzakatoljuk még a legfárasztóbb munkanapot is, és a hajnalig tartó tanulás sem okoz problémát. A Plussz Koffein pezsgőtablettáiból naponta kettőt fogyaszthatunk, koffeinen kívül ginzeng és L-karnitin is van bennük (éljen! ébren maradunk ÉS még fogyunk is!). Kezdetben rendesen felráz majd minket ez a grapefruit ízesítésű serkentőszer és pörgünk majd, mint egy Duracell nyuszi, de egy idő után ez is kevés lesz. És ekkor érkezünk el a Naturland szimpla koffeintablettájához, amivel aztán még a legdurvább zombi állapotból is vissza tudjuk hozni magunkat és gyakorlatilag addig pörgünk vele, amíg a feladatunk végére nem értünk és átadhatjuk végre magunkat a megérdemelt alvásnak. Ha szerencsénk van, ekkorra múlik el az utolsó tabletta hatása, ellenkező esetben azonban egyszerűen képtelenség elaludni. Önnek mi a titka? Milyen trükkökkel marad ébren, amikor hívná az álom, de nem engedhet neki?

Oszd meg másokkal is!
Mustra