OFFLINE

Vidám bazárhangulatban indult a második mangalicafesztivál

2009. február 8., vasárnap 10:30

Február 6-án pénteken kezdetét vette a második mangalicafesztivál a városligeti Vajdahunyad várában. Az első nap délutánja szuper volt: napsütés, madárcsicsergés, nyárson forgó malac és rengeteg álmodozó kutyatekintet vadul szimatoló orral. Hogy a tavalyi tolongást elkerüljék, a szervezők plusz egy sétánnyal bővítették a fesztivált. A terv bejött, idén egy szalonnaszagú bácsi sem taposott el. Igaz, péntek délután négyre érkeztem a helyszínre, ami valószínűleg nem legnépszerűbb mangalicakóstoló időpont. Ez volt az első, amit megláttam (a fotókat Katona Boglárka készítette, köszönet érte):

Idén úgy tűnik, sokkal több kiállító jelent meg a murin, akik lelkesen kóstoltatták húsukat a néppel, így szerencsére ettünk jobbat az előre csomagolt mangalicacuccoknál. A tenyésztőkön kívül volt pólóárus, késes, szörpös, marcipános, sőt még egy mezőgazdasági kisgépes stand is, ami azért elég hülyén festett a kaják között. Az etetők kínálata is szépen bővült, a fánkostól a pogácsáson és kukoricáson át a tócsnisig. Mondjuk ez utóbbiból egy adag 700 forintba került, aminek hallatán a sorban előttem álló röhögőgörcsöt kapott. Aztán nem kért.

Egy óra egyébként bőven elég a helyszínen, főleg, ha már esteledik, mert akkor átkozottul hideg van. Mi fél kiló zsírral és egy üveg birsalma szörppel távoztunk, meg persze a forralt borral, kolbásszal, szalonnával, lepénnyel és minifánkkal a gyomrunkban. Ha érdekli miért is olyan nagy szám ez a vicces szőrös sertés, akkor nézzen bele a videórovat tavalyi fesztiválon készített anyagába. Hátha kedvet kap a mangalicához.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta