OFFLINE

Tervezzen cipőt, fűzőt vagy ruhát a múzeumnak!

2009. február 6., péntek 13:00

Egy hónappal tovább, február közepéig nézhetik meg az érdeklődők a hajdani ruhakölteményeket és mai divatkreációkat is bemutató Divat és Tradíció - képek és tárgyak kihaló mesterségek és kortárs designerek műhelyeiből - című kiállítást a budapesti Kiscelli Múzeumban. A tárlathoz kapcsolódó rajzpályázat beküldői is még csaknem egy hónapig, február 15-ig készíthetik el ruha, ing, fűző, kalap, kesztyű vagy cipő terveiket.

A budapesti kiállítóhely gyűjteménye a rendszerváltás utáni pesti divatot mutatja be ruhatervek, fotók, divatbemutató filmek segítségével. A kiállításon nyolc, a ruházati iparban tevékenykedő budapesti mestert - cipészt, kesztyűst, művirágost, kalapost, női- és férfiszabót, ortopéd fűzős és kötszerest, valamint ingkészítőt - ismerhet meg a látogató, olyan kisiparosokat, akik egy letűnt világ képviselői.

A Kiscelli Múzeum kiállításán nyolc, a hazai divatszakma élvonalába tartozó tervező, illetve tervezőcsoport - Anda Emília, Artista, Aquanauta, Daalarna, Je Suis Belle, Konsánszky Dóra, Nanushka, Use - munkáit is megnézhetik a látogatók. A tárlaton a műhelyfotók, az egyes szakmák speciális szerszámai, a hajdani és a kortárs mesterektől kölcsönkért ruhaköltemények, valamint az egyedi divatkreációk idézik meg a jelenben élő múlt és a mai design világát. A Divat és tradíció kiállításhoz kapcsolódva a tárlat szervezői egy korhatár nélküli rajzpályázatot is meghirdettek.

A jelentkezőknek február 15-ig kell eljuttatniuk a múzeum címére (1037 Bp., Kiscelli u. 108.) vagy erre az e-mail címre a terveiket. Arra is van lehetőség, hogy a látogató a helyszínen, a vendégkönyvbe készítse el a pályázati rajzot. A nyereményeken túl a beküldött anyagokat a múzeum munkatársai felteszik az intézmény honlapjára, a pályázat nyertes munkáit pedig kiállítják a Múzeumban. A rajzpályázat eredményét február 18-án hirdetik ki a szervezők.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta