OFFLINE

Zoób Kati kulturális követ lett

2009. január 30., péntek 08:00

Hiller István kulturális miniszter nemrég magyar kulturális követté nevezte ki Zoób Katalint, aki ezentúl Európában is képviseli a magyar divatszakmát és dizájnt. Az esemény megünneplésére a napokban a tervezőnő divatbemutatót tartott az újlipótvárosi Katti Zoób szalonban, ahol riporterünk a kulturális követi kinevezés okairól, körülményeiről és folyományairól kérdezte a tervezőnőt. Mint kiderült, Zoób Katit sem informálták túl új posztjáról, és ez minket eléggé meglepett.

 

„Nem tudom megmondani, miért lettem kulturális követ, meglepett és meghatott. Nyilván ez egy olyan jutalom, amivel az ember eddigi munkáját értékelik. Azt gondolom, hogy amit az elmúlt évtizedekben komolyan csináltam, egy ilyen elismeréssel jutalmazzák. Úgy érzem, ez egy kitüntetés, ami kötelez és belső erőt ad, ami miatt még inkább oda fogok figyelni, hogy hogyan jelenek meg a nemzetközi divatvilágban. Ösztönöz” – foglalta össze a Katti Zoób márka alapítója, aki a jövőben Bécsben is bemutatja új kollekcióját immár a kitüntetés részeként. Zoób Kati az itthoni divatszaka rétegfórumaként létrehozta a havonta megrendezendő Art Ego sorozatot, amelyben nemcsak új öltözékeket, de más dizájnárut is bemutatnak. Az első szeánszon például kézzel készült szőnyegeket. Galériánkban az első Art Ego bemutatóját közöltük, és várjuk a híreket a misztikus posztról.

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.01.30 09:25:42Tpancs

  szép rucik  gyöngysort csuklóra tekerni viszont nem szép dolog.

 • 2009.01.30 11:26:29Mitte

  POFÁTLAN SZEMETEK, az egy képzetlen, sivár fantáziájú öregasszony. Jó hogy nem Sütő Enikő!

  Beszarok ezeken!

  Pofátlan komcsi seggnyaló!

 • 2009.01.30 13:39:24zanzibar

  Gyönyörű szőnyegek, gyönyörű ruhák, gratulálok, így tovább :)!

 • 2009.01.30 15:19:32Gladia Delmarre

  nekem tetszik néhány ruha, nem állnék el az útjukból, ha hozzám vágnák őket (pl fekete estélyi, pánt nélkül). Viszont Katika megmoshatta volna a haját, vagy mittomén, mert iszonyatosan néz ki ezzel a frizuval. Aki divattal foglalkozik, ne legyen már ennyire igénytelen. szerintem.

  Nem ismerem a politikai összefonódásokat, de azért gratulálok neki, hogy ilyen feladatot kapott, remélhetőleg ésszel él vele, és nem csak a saját malmára hajtja a vizet, hanem azokat a magyar tehetségeket is megismerteti a világgal, akiknek egyelőre nincs zsetonjuk beszállni a divatbizniszbe!

 • 2009.01.30 15:25:44Kandúrbandi

  Sose fogjuk megtudni Hiller Pityu mit

  kapott cserébe?????????????

 • 2009.01.30 15:49:10bolletje

  Kandúrbandi, nekem is pont ez jutott eszembe :)

 • 2009.01.30 15:52:14bolletje

  A párttól és Pistikétől függetlenül általában véve Zoóbnak jó cuccai vannak, a Zsolnay-ékszerek meg kifejezetten nagyon tetszenek.  Viszont angolul EGYÁLTALÁN nem tud, ami azért egy nemzetközi szerephez nem árt. Amikor Michael Palin próbálgatott vele beszélni, az azért nagyon vicces volt :)

 • 2009.01.30 16:03:03megadeth1

  Még mindig jobb, mint ha Mokánymártát nevezték volna ki. Gratula neki.

 • 2009.01.30 19:37:12salamandre d'enfer

  Szépek a ruhái. Méltán képviselhet bennünket,külföldön is.Persze, mi magyarok, mindenkibe döfjünk még egy kést, aki tehetséges valamiben is. Eddig is, így tettünk, meg is látszik az eredménye...

 • 2009.01.30 19:56:08bolletje

  Papillon, lehet, hogy te döfködöd, de azért nem mindenki olyan, mint te, pláne nem minden magyar :P  Aki IGAZÁN tehetséges, azt szerintem nem szokták bántani, azok piszkálják a közvélemény csőrét, akik valami protekciós-korrupciós hátszéllel lesznek kikiáltva - mondvacsinált - tehetségeknek (lásd. Stahl Judit).

 • 2009.01.31 09:33:53Mitte

  Emberek!

  Nézzetek már nemzetkőzi divattervezést, stílust, anyagtervezést!

  Nem kell érteni hozzá, de hogy kerül ide Makány Márta, Zoób Kati? Vicc, ami itthon öltözködés, viselet tervezés cím alatt folyik nyilvánosan!. Náraynak van fantáziája, de anyagi helyzete a nagyvilág tervezőihez képest köszönő viszonyban sincs egymással, ami megköti a kezét. Mégis ő és egy két fiatal, aki valóban tervez egyedit, stílust.

 • 2009.01.31 09:34:25Purell

  az érdekes lesz valóban külföldön, ha nem beszél angolul...de nem értem miért vannak a képeken szönyegek és miért ül ott ennyi rosszul öltözött nyugdíjas statiszta?

 • 2009.02.01 12:47:24SarahStanley

  Megdöbbent hogy ajnározzák ezt a nőt, pedig divattal kapcsolatos tanulmányaim idején (2003-2005) UGYAN EZEK A MINTÁK és ruhák voltak a palettáján! Szerintem semmivel nem tud többet a többi divattervezőnél, ha tud egyátalán annyit, csak ő megkapta a hátszelet...

  gusztustalan!  Kérem szépen, ki kéne találni mostmár valami újat!

 • 2009.02.01 19:27:26vacsa1

  A körmeit is kitisztíthatta volna az a hölgy, akinek a gyöngysor a csuklójára van tekerve. Elég gáz...

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta