OFFLINE

Armani plágiummal vádolja a Dolce&Gabbana két vezető tervezőjét

2009. január 22., csütörtök 13:00

 

A Dolce&Gabbana két vezető tervezője a hétvégén Milánóban prezentálta új, férfiaknak szánt kollekcióját, és a divatbemutatón több modell steppelt selyemnadrágban vonult végig a kifutón. Giorgio Armani ezt követően azzal vádolta meg két kollégáját, hogy lemásolták őt, ugyanis tavalyi kollekciójában volt egy hasonló darab. A Corriere della Sera szerint a híres tervező úgy véli, hogy több bemutatott darab is emlékeztet korábbi öltözékeinek egyikére. Ezt természetesen jobbkeze, Leo Dell'Orco is megerősítette. Sőt, a Guardian információ szerint Armaniék a saját, illetve a konkurenseik nadrágjairól készült képekkel próbálták bizonyítani igazukat az újságíróknak. (A mellékelt fotókon a Dolce&Gabbana 2009/2010-es őszi és téli kollekciójának egy darabjai láthatóak -a szerk.)

Domenico Dolce és Stefano Gabbana közös nyilatkozatában azt állította, hogy soha nem nyertek ihletet Armani kollekcióiból, és évek óta nem kísérik figyelemmel divatbemutatóit. Azt persze elismerték, hogy van még mit tanulniuk, de semmiképpen nem Armani révén szeretnének új ismeretekre szert tenni. Majd Pablo Picassóra, a híres spanyol festőre hivatkoztak, aki egyszer kifejtette, elkerülhetetlen, hogy másokat másoljuk, azokról, akik azonban magukat ismétlik, nem ilyen kedvező a véleménye. Giorgio Armani egyelőre nem válaszolt két kollégája hivatalos közleményére.

 

Az Independent egy másik közismert személyt idézett az üggyel kapcsolatban, mégpedig Coco Chanelt, aki egyszer azt mondta, a másolás tulajdonképpen a hírnév fokmérője, és igazából akkor van ok a panaszra, ha már senki nem veszi a fáradtságot, hogy lopjon tőlünk. A lap szerint egyébként egyre gyakoribb, hogy a tervezők illetve ruházati cégek ötleteket lopnak egymástól. Arról egyelőre megoszlanak a vélemények, hogy ez a tendencia negatív-e, vagy sem. Egyesek szerint azok számára, akik nem engedhetik meg, hogy nagynevű tervezőktől vásároljanak, jó, hogy kevesebb pénzért az ő ruháikhoz hasonló darabokhoz juthatnak hozzá. Mások pedig amiatt aggódnak, hogy így egyre kevesebb egyedi ruha lesz.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.01.22 15:14:57Yocoo

  mindjárt elsírom magam olyan mélyen megérintett Armani fájdalma és felháborodása.

 • 2009.01.22 15:49:30yucu

  szegényke... én is mindjárt sírok... :) mikre rá nem érnek egyesek.  persze én is ismerek olyan tervezôt kis hazánkban, aki nem áll szóba évek óta egy kollégájával, mert véletlenül képes volt pl. ô is készíteni egy piros vagy sárga ruhát... botrány... :) egyesek azt képzelik, hogy mindenki azt figyeli, mit csinálnak ôk. nem beszélve arról, hogy úgy tûnik feltalált egy színt, csak sajnos elfelejtette levédetni...  ez a steppelt izé megamúgy is ronda és elônytelen szerintem, nemtom minek vannak úgy oda...  már így is túl komolyan vettem a témát. :)

 • 2009.01.22 17:20:25Tpancs

  haha, a jó öreg steppelt nadrág! :D

  fel a kezeket, kinek volt?

  nekem igen, bézs (!!!) színben 1985-ben.

 • 2009.01.24 17:33:09hariom

  Nem mindegy, ki tervezte? Épeszű ember úgysem hord ilyet az utcán.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta