Hogyan öltözködik a munkahelyén?

3000 nőt kérdezett meg a The Ragtrader egy munkahelyi öltözködésről szóló felméréshez, amiből az is kiderült, a nők több mint 27%-a hajlandó kihívó öltözékben megjelenni a munkahelyen hóvégi bónusz vagy előléptetés reményében. Ennél sokkal többen, a megkérdezettek 78%-a gondolja úgy, hogy öltözködésük hatással van a munkájukra. 54%-uk szerint, ha csinosan felöltöznek, akkor jobban teljesítenek a munkahelyen. Vagyis a jól megválasztott öltözék nem csak a munkahelyi szamárlétrán való gyorsabb feljutással hozható összefüggésbe, hanem a munka minőségével és mennyiségével is. A nők két harmada magabiztosabbnak érzi magát, ha csinosan van felöltözve, 61%-uk szerint pedig így a kollégák is jobban tisztelik őket. Az otthonról dolgozók részben emiatt is teljesítenek rosszabbul: otthon ugyanis nincs nyomás, akár pizsamában is dolgozhatunk, a túl laza otthoni öltözetben viszont nehezebben állunk rá a munkára és sokkal több időt elpocsékolunk, mint egy munkahelyen.

A felmérésből az is kiderült, a divat olyannyira fontos befolyásoló tényező, hogy a megkérdezettek 48%-a szerint erős a rivalizálás munkahelyi divat terén, különösen a marketing, a reklám és a média területén dolgozók számára. Ezért az sem meglepő, hogy a munkahelyi divatversengésbe becsúszhatnak bakik is: a nők 63%-a panaszkodott kínos munkahelyi divatbalesetekről.

Ön szerint mennyire van hatással a munkahelyi öltözet a teljesítményre, és az előmenetelre? Ön hogyan öltözködik munkahelyén? Mi az, ami befolyásolja reggel ruhaválasztáskor? Önnek mi volt a legkínosabb munkahelyi divatbalesete? (Kép: Northfoto, forrás: Telegraph)

Oszd meg másokkal is!
Mustra