Nem jön többé szembe a partin ugyanaz a ruha?

Vanessa Hudgens - Vanessa Minnillo

 

Véget érhet a gálaruha miatti pánik: nem jön szembe a gondosan kiválasztott méregdrága modell az estélyen - a szorongás elkerülésére pedig elég egy kattintás. A rémálomtól egy új honlap szabadítja meg a hölgyeket: a Dressregistry.com ugyanis magára vállalta azt a súlyos társadalmi feladatot, hogy megkímélje a sajnálkozó, mi több kárörvendő pillantásoktól a proccos események résztvevőit. Az érdekelteknek csupán annyi a dolga, hogy regisztrálják a ruhakölteményt, amiben meg szeretnének jelenni a fontos rendezvényen.

Nicky Hilton - Ashley Tisdale

 

Részletesen fel kell tüntetni a színt, a hosszúságot, a tervezőt, a nyakkivágás leírását, s az öltözék minden meghatározó jellegzetességét. Sőt még fotót is lehet mellékelni. S vajon ki rejtőzik e mögött a zseniális éca mögött? Bizony egy férfi. Andrew Jonest akkor szállta meg az ihlet, amikor felesége csupán azért utazott floridai otthonából New Yorkba vásárolni, hogy még véletlenül se jelenjen meg olyan ruhában a helyi jótékonysági bálon, amilyet más is viselhet. "Összeadtam kettőt meg kettőt, és azt mondtam: szerintem van mód rá, hogy a technika segítsen nekünk ezen a téren" - mesélte a 42 éves autóipari tanácsadó. Azért akadnak szkeptikusok is, akik úgy vélik: regisztráció ide vagy oda, mindig lesz valaki, aki nem jelzi, hogy mit vesz fel, tehát ez az ötlet sem tökéletes. Jones azonban nagyon büszke találmányára: mint elmondta, naponta nő a regisztrálók száma, és a honlap december 1-jei indítása óta 300 ezren kattintottak a portálra.

Amerikában vannak olyan elegáns üzletláncok, ahol követik a megvásárolt ruhát sorsát, így például a dallasi központú Neiman Marcus divatház vásárlóit figyelmeztetik, ha valaki megvásárolta már a kiszemelt modellt. A divatszakértők szerint azért az sem tragédia, ha valaki mégis találkozik ruhája ikerpárjával egy estélyen. Ebben az esetben az a legjobb, ha az ember odalép a kollégához, és megdicséri, hogy milyen remek ízlése van. A nagy találkozások közül kiemelkedik egy két évvel ezelőtti washingtoni eset, amikor a Kennedy Center évi kulturális díjainak gálaestjén Laura Bush egyike volt azon négy hölgynek, akik ugyanabban a pirosban pompázó Oscar de la Renta-modellben jelentek meg. A first lady kénytelen volt gyorsan átöltözni - emlékeztet Jones. (forrás: MTI)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek